|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki makijaż na połowinki?
Niedługo mam połowinki, chcem wyglądać pięknie(to chyba normalne). Tylko niewiem na jaki makijaż oczu się zdecydować. Jestem blondynką o dosyć ciemnych oczach(zielono szare), na połowinki chcem założyć czarną krótką sukienkę. Myślałam o czarnym cieniu, może fajnie bym wyglądała z takimi podkreślonymi oczami? A może wy mi coś zaproponujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Jaki makijaż na połowinki?
Dorotko łatwiej by nam było cos doradzić, gdybyś swoje zdjęcie wkleiła, tak w ciemno to dosyć trudno. I może umieściłabyś ten wątek na forum wizażu...
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hej Dorotko
![]() Możesz zdradzić mi swój wiek? Bo niestety "połowinki", niczego mi nie mówią. Jestem chyba dość konserwatywna w tych sprawach, ale jeśli to jest zabawa szkolna to raczej nie robiłabym tak mocnego makijażu. Efekt końcowy może być zbyt wyzywający. Poza tym w półmroku nie będzie to ładnie wyglądało. Ja bym raczej jednak postawiła na rozświetlenie buzi - czyli delikatny podkład lub zupełny jego brak ( jeśli masz zamiar mocno szaleć, lepiej żeby nie spływał z buzi ![]() Więc do zielonych również będzie pasowało złoto, wszelkie odcienie, nieco żywszej pomarańczy, pomarańczowego różu, łososiowy, koralowy, oczywiście zieleń zarówno ta butelkowa jak i pistacja, granat. Możesz również łaczyć te kolory. Ładnie wytuszuj rzęsy, jeśli masz to polecam odrobinę rozświetlającego pudru lub highlighter'a punktowo na buzię, ramiona, włosy... Błyszczyk na usta i do ataku ![]() Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak to zabawa szkolna mam 17 lat i zgadzam się z tobą, taki makijaż to chyba jeszcze nie dla mnie. Dzięki za rady. Podkład będe musiała mieć na buzi żeby zakryć wypryski. Tylko jeszcze niewiem jaki. Od niedawna używam podkładów i nie mam wielkiego obeznania. Chciałabym żeby trwał przez całą zabawę. Mam cerę mieszaną. Może mogłabyś mi Agnieszko polecić jakiś podkład(oczywiście niezbyt drogi-do 70zł)który będzie wyglądał naturalnie no i nie spłynie mi z buzi w trakcie połowinek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dorotko mniej więcej tyle kosztuje Revlona colorstay w buteleczce i jest to naprawdę baaardzo trwały podkład
![]() Zobacz opinię o nim w KW, dla większości osób jest super, ale zdarzają się również krytyczne opinie. Najlepiej jak by Ci się udało odlać trochę ze sklepowego testera i wypróbować przed zakupem. Serdecznie pozdrawiam ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
połowinki
![]() u mnie na to mówią półmetek ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Półmetek, połowinki, co za różnica? Wiadomo o co chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Lee czyzbys byla z mojego ukochanego miasta Krakowa ??? Moi koledzy wlasnie z Krakowa mieli wielki ubaw ze slowa polmetek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem z Rybnika, ale chcialabym być z Krakowa
![]() Własnie sie jutro tam wybieram z klasą na wycieczke ![]() Hurrrrrraaa ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ehh a co ja mam powiedziec ? urodzilam sie w Krakowie ale rodzice przeprowadzili sie do RADOMIA(!!!) jak bylam mala
![]() ![]() ![]() a Krakow uwieeeeelbiam ![]() ![]() Co do makijazu na polowinki to zdecydowanie polecam propozycje Agi czyli delikatnie ![]() ![]() pozdrawiam i zycze udanej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Juja w Radomiu? A znasz taki zespół Leilljah, kiedyś się nazywał Raga albo Alicetea?
jeśli nie wiesz o co mi chodzi to spoko, ale jeśli wiesz to napsisz ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
znam znam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
;D
No ja uwielbiam te zespoły. Miałam okazję spotkać się z muzykami tych grup na 18-tce mojej siostry ciotecznej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki makijaż na połowinki?
No ba! Ja też jutro mam połowinki heh i mowi się u nas na tylko tak bo o polmetku nie slyszałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.