H E R B A T K I proszę wypiszcie mi ;-) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-08, 22:29   #1
Kiss_Me
Rozeznanie

H E R B A T K I proszę wypiszcie mi ;-)

heyy! z góry przepraszam ze zakładam kolejny watek o tej tematyce ale w poprzednich nie znalazlam konkretnej odpowiedzi na to co chcialam a wiec czy moglybyście mi wypisac jakie znacie herbatki typu slim figura i inne, takie pomocnicze w odchudzaniu ale nie chodzi mi tu o spalanie tkanki tluszczowej tylko o przyspieszenie przeminay materi. bo to w sumie nie musza byc herbatki tylko jakies leki, tabletki itp brosze Was bardzo blagam bo juz nie wiem co zrobic. i jak moecie to opiszcie jak dzialaja na Was i czy po skonczeniu kuracji efekt zostaje i na jak dlugo.

aha i jeszcze cos waznego wyczytalam przegladajac watek wlasnie o slim figurze(tn wyzej hehe;-) ). znalazlam tam tego linka: http://www.ringnet.com.pl/medycyna/h...a-med5450.html i zaciekawila mnie wypowiedz o tym wyrostku. czy to mozliwe? od takich herbatek i przeczyszczaczy mozna zachorowac na wyrostek?? bo dla mnie to troche dziwne ....
Kiss_Me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 23:02   #2
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka
Dot.: H E R B A T K I proszę wypiszcie mi ;-)

Na przyśpieszenie metabolizmu
- odpowiednia kaloryczność diety
- białko
- trening siłowy
- HIIT

Herbatki typu slim figura - do kosza.
Stary 2007-05-09, 06:34   #3
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: H E R B A T K I proszę wypiszcie mi ;-)

Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
Na przyśpieszenie metabolizmu
- odpowiednia kaloryczność diety
- białko
- trening siłowy
- HIIT

Herbatki typu slim figura - do kosza.
Italianko a czy tak ogólnie ruch nam nie przyśpiesza metabolizmu Czy musi być HIIT albo trening siłowy, a zwykły 2-godzinny szybki spacer nic nam nie daje
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 09:00   #4
gujana
Wtajemniczenie

[quote=Kiss_Me;4309971]heyy! z góry przepraszam ze zakładam kolejny watek o tej tematyce ale w poprzednich nie znalazlam konkretnej odpowiedzi na to co chcialam a wiec czy moglybyście mi wypisac jakie znacie herbatki typu slim figura i inne, takie pomocnicze w odchudzaniu ale nie chodzi mi tu o spalanie tkanki tluszczowej tylko o przyspieszenie przeminay materi. bo to w sumie nie musza byc herbatki tylko jakies leki, tabletki itp brosze Was bardzo blagam bo juz nie wiem co zrobic. i jak moecie to opiszcie jak dzialaja na Was i czy po skonczeniu kuracji efekt zostaje i na jak dlugo.

/quote]

te herbatki tylko zniszcza Ci organizm.
Zadbaj o prawidlowa diete, pij wode mineralna, jakies herbatki typu zielona,biala,czerwona. i ruch!
Ale nie warto pic tych slim figur i podobnych, bo moga bardzo zle wplynac na organizm. a pewnie jestes młodą osobą

gujana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 11:59   #5
Kiss_Me
Rozeznanie

a czy na prawdę wszystkie wspomagacze są takie szkodliwe jak slim figura? może są jakies zdrowe zioła itp.. bo mi nie chodzi o odchudzanie bo wygladam w sumie ok tylko o to że mam baaardzo wolną przemiane materii i przez to bardzo mało jem. kazdy mi to mowi ze jem stanowczo za malo, z reszta jem tylko sniadanie i obiad o 14 i na tym poprzestaje a mimo tego i dlatego utrzymuje swoja wagę, a gdybym jadła normalnie, tak jak powinnam to bym przytyła. juz tak mialam kilka razy ;/ np moja mama je ile chce i o kotrej chce a jest bardzo chuda, nawet ma niedowage! z tymi herbatkami mi chodzi tylko o to żeby zacząc szybciej trawic i sie od nich nie uzaleznic i zebym mogla bez problemu odstawić ja po jakimś czasie a afekt zeby zostal.
Stary 2007-05-09, 12:16   #6
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Italianko a czy tak ogólnie ruch nam nie przyśpiesza metabolizmu Czy musi być HIIT albo trening siłowy, a zwykły 2-godzinny szybki spacer nic nam nie daje
Daje... ale chyba chodzi o to by zrobić to jak najefektywniej prawda?
Po co spacerować 2h, jak lepszy efekt osiągniesz w 20min

Cytat:
Napisane przez Kiss_Me Pokaż wiadomość
a czy na prawdę wszystkie wspomagacze są takie szkodliwe jak slim figura? może są jakies zdrowe zioła itp.. bo mi nie chodzi o odchudzanie bo wygladam w sumie ok tylko o to że mam baaardzo wolną przemiane materii i przez to bardzo mało jem. kazdy mi to mowi ze jem stanowczo za malo, z reszta jem tylko sniadanie i obiad o 14 i na tym poprzestaje a mimo tego i dlatego utrzymuje swoja wagę, a gdybym jadła normalnie, tak jak powinnam to bym przytyła. juz tak mialam kilka razy ;/ np moja mama je ile chce i o kotrej chce a jest bardzo chuda, nawet ma niedowage! z tymi herbatkami mi chodzi tylko o to żeby zacząc szybciej trawic i sie od nich nie uzaleznic i zebym mogla bez problemu odstawić ja po jakimś czasie a afekt zeby zostal.
Jeśli chcesz herbatki to pij: zieloną, czerwoną, yerba mate.

Nie przyśpieszysz metabolizmu jedząc w ten sposób - nie ma szans.
5-6 posiłków dziennie, co 2-3h (najlepiej ostatni na godz przed snem - białkowy), posiłki dobrze zbilnansowane i jw. to co napisałam.

Herbatki niczego nie załatwią przy takim sposobie odżywiania.

I nie ma co się dziwić, że kg wracają jak zaczynasz jeść normalnie... Głodzisz się zwyczajnie... czekać teraz tylko na konsekwencje. Ile masz lat? Jesteś pewnie jeszcze młodziutka...
Stary 2007-05-09, 12:25   #7
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: H E R B A T K I proszę wypiszcie mi ;-)

Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
Daje... ale chyba chodzi o to by zrobić to jak najefektywniej prawda?
Po co spacerować 2h, jak lepszy efekt osiągniesz w 20min
Bo to ogromną przyjemnosć i frajde sprawia
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-09, 12:26   #8
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiss_Me Pokaż wiadomość
niestety, one uzalezniaja.
niedawno na innym watku dowiedzialam się, ze nawet herbatki z rumianku albo mięty (takie niepozorne...!) nie mozna za czesto pic, bo organizm pozniej moze miec problemy zeby sam swoje funkcje bez wspomagania pełnić.
Tak więc te rozne mieszanki ziolowe niestety mogą zaszkodzic.

Twoj problem polega na tym, ze wlasnie za malo jesz i za rzadko. Gdybys jadla 5 - 6 pelnowartosciowych posilkow co 2-3 godzinki, to metabolizm by sie sam rozkrecil. Najwazniejsze do tego pozywne sniadania rano. kolacja 0,5-2 godziny przed snem, a nie np przed 18(to juz wyjątkowa glupota...jedynie spowalnia metabolizm)
Gwarantuje Ci ze od takiego jedzenia nie przytyjesz, a mozesz dodatkowo schudnac (no chyba ze bedziesz jadla 5 razy dziennie frytki, to wiadomo).

Jesz zbyt malo i dlatego nie chudniesz - jesli jemy za malo organizm sie broni i magazynuje tluszcz. Dlatego skutek takiego odzywiania jakie stosujesz, jest odwrotny do zamierzonego.

Jesli chodzi o metabolizm bardzo wazna kwestią jest sport. Naprawde pomaga. Owszem, trzeba troszke wysilku i jest to moze nieco bardziej męczące niz zaparzenie herbatki... Ale nie zaszkodzi a naprawde pomoze. W przeciwienstwie do herbatki, ktora tylko spowoduje uzaleznienie i trwale problemy metaboliczne.

Pij duzo wody i herbate zielona, biala lub czerwona. Sa zdrowe i nie zaszkodza.

Prosze, nie miej zludzen - te herbatki "odchudzajace" to tylko marketing.. Gdyby byly takie cudowne, to kobiety je pijące byly by szczuple i niepotrzebowalyby co chwile nowej diety cud.
A ziolka tylko jako chwilowa pomoc - wg mnie - na jakies chwilowe schorzenia czy dolegliwosci. Ale najlepiej zapytac specjalisty i pod jego kontrolą je ewentualnie rpzyjmować.

Ale sie rozpisalam, ale mam nadzieje, ze to przemyslisz. W razie czego pytaj, na wizazu jest naprawde duzo specjalistek, i podpowiedza Ci jak podkręcic metabolizm.
Zreszta na Twojego posta odpoweidziala Italianka, a ona naprawde zna sie na rzeczy

Stary 2007-05-09, 12:27   #9
gujana
Wtajemniczenie

o, tak dlugo pisalam, ze nie zauwazylam ze zostalo juz napisane...

Stary 2007-05-09, 12:28   #10
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Bo to ogromną przyjemnosć i frajde sprawia
Też spaceruję, ale traktuję to jako rekreację i czas kiedy mój psiulek może się wybiegać, a nie traktuję tego jako trening optymalny do spalenia tkanki tłuszczowej ale jasne... każdy ruch jest lepszy od siedzenia na kanapie.
Stary 2007-05-09, 12:36   #11
Dzinks_Dz
Rozeznanie

GG do Dzinks_Dz

Unikaj tego rodzaju herbatek i innych zawierających kruszynę i senes. Są wręcz szkodliwe dla naszego organizmu-tylko pozornie usuwają problem. W sumie można nawet powiedzieć, że uzależniają, ponieważ rozleniwiają nasze jelita, stąd przy próbie ich odstawienia zaparcia i problemy z wypróżnianiem ulegają nasileniu.
Dzinks_Dz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-09, 14:36   #12
Kiss_Me
Rozeznanie

Do Italianki: mam 16 lat. Dzięki za rady spróbuje sie tak odzywiac jak mi napisalyscie, male posilki co 3 godziny i bede pila tą czerwoną i zieloną herbtke i zobaczę co z tego wyjdzie
Stary 2007-05-10, 21:42   #13
sajszi
Raczkowanie

Na podkręcenie metabolizmu możesz zastosować preparaty zawierające morszczyn np. Herbaton (kropelki). Morszczyn zawiera jod, który jest odpowiedzialny za przyspieszenie przemiany materii. Ale bardzo ważne jest to aby nie przekraczać dozwolonego dawkowania, ponieważ to prowadzi do bardzo poważnych konsekwencji zdrowotnych.
sajszi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 23:30   #14
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez sajszi Pokaż wiadomość
Na podkręcenie metabolizmu możesz zastosować preparaty zawierające morszczyn np. Herbaton (kropelki). Morszczyn zawiera jod, który jest odpowiedzialny za przyspieszenie przemiany materii. Ale bardzo ważne jest to aby nie przekraczać dozwolonego dawkowania, ponieważ to prowadzi do bardzo poważnych konsekwencji zdrowotnych.
Z ciekawości... możesz napisać o tych konsekwencjach coś więcej?

Ale... chyba wolę inne sposoby na podkręcenie metabolizmu
Bo to bardzo jest bardzo niepokojące...
Stary 2007-05-11, 13:10   #15
sajszi
Raczkowanie

Niw chciałam Cię wystaszyć, tylko przestrzec przed myślami typu "wezmę więcej to szybciej zadziała". Jeżeli będziesz stosować się do dawkowania to nic Ci się nie stanie. Ale to ze wszystkim tak jest, tylko z jednymi lekami trzeba bardziej uważać a z innymi mniej, niby bezpieczną witaminą C też można sobie zaszkodzić. Trzeba być świadomym wszystkich złych i dobrych stron zażywania leków i suplementów.
A te bardzo poważne konsekwencje zdrowotne to zahamowanie syntezy hormonów tarczycy (tyroksyny i trojjodotyroniny), a więc niedoczynność tarczycy.

Edytowane przez sajszi
Czas edycji: 2007-05-12 o 12:10

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-13, 15:35   #16
elninjo
Przyczajenie

Exclamation Herbatki - pomocy

Witam !!

Miałam okazję byc ostatnio w hotelu Masuria, konkretniej to w SPA. I to co mnie tam zaskoczyło to herbatki firmy Hyperica Natura: "Natura Plus" i "Błękitna". Generalnie jestem sceptycznie nastawiona do tego typu spraw, bo nie wierzyłam, że jakas tam herbata może mi pomóc w odchudzaniu. Ale nie w tym przypadku .. przy zachowaniu odpowiedniej diety schudłam w ciągu 10 dni 2.5 kg, co w domowych warunkach było w moim przypadku niemożliwe.. ale pobyt w SPA sie skonczyl i tu wlaśnie rodzi się moje pytanie:
Czy ktokolwiek wie gdzie takie herbaty można kupić w żadnym sklepie ani hipermarkecie w okolicy nie moge znaleść (jestem z Warszawy)
bardzo proszę o pomoc, będe ogromnie wdzięczna

Pozdrawiam
elninjo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 16:08   #17
mojito
Raczkowanie

Dot.: Herbatki - pomocy

niestety nie wiem, ale naprawde sadzisz ze to herbatki ci pomoagly a nie po prostu spa i odpowiednia dieta, plus pewnie jakies cwiczenia?? nie bardzo chce mi sie wierzyc w cudotworcze moce herbatek
mojito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-13, 20:00   #18
sajszi
Raczkowanie

Dot.: Herbatki - pomocy

to chyba o to ci chodzi http://www.hyperica.pl/natura/index....kt&language=pl
tu jest kontakt do nich, możesz napisać maila i zapytać gdzie kupić ich herbatki.
Stary 2007-06-21, 21:09   #19
Kiss_Me
Rozeznanie

Dziękuje bardzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-21, 21:25   #20
elianka
Zakorzenienie

alez slim figura nie działaja przeczyszczająco...
Stary 2007-06-21, 21:46   #21
sweetpinky
Zakorzenienie

Zgadzam się z Gujaną, że one uzależniają. Koleżanka mi opowiadała, że po nich super się załatwiała i takie tam ale po jakimś czasie po odstawieniu miała niesamowite zaparcia, bóle brzucha, żołądka itp.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-21, 21:57   #22
elianka
Zakorzenienie

ja piłam slim spalanie przez trzy miesiące i nic mi nie było. ani nie miałam kłopotow z zaparciami ani z przemiana materii.. schudnąc schudłam, ale cwiczyłam. Nie wiem czy pomogły herbatki, na pewno nie zaszkodziły
Stary 2007-06-21, 22:15   #23
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Właśnie... mamy slim figurę: spalanie, oczyszczania i stabilizację oraz figurę 1 i figurę 2 - z tego co wyczytałam pierwsze nie zawierają senesu, ani kruszyny, drugie, a i owszem... nawet pięknie mówią o tym w reklamie. Kto się zna dobrze na ziołach i rozszyfruje składy ?

A tak na marginesie zauważyłyście, że w reklamie slim figury kobitka owszem pije i herbatkę, ale zabierane są jej chipsy, wchodzi po schodach zamiast wjechać na górę ruchomymi? Wychodzi na to, że sam producent daje do zrozumienia o konieczności odpowiedniego odżywiania i ruchu

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości