|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Prawda to czy fałsz??? solarium a problemy skórne![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Prawda to czy fałsz???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
W pewnej lekturze szkolnej pisali o sposobie leczenia polegajacym na wlozeniu do rozgrzanego pieca chlebowego a potem kilka zdrowasiek... Tak mi sie skojarzylo, jako ze podstawy medyczne sa mniej wiecej podobne
![]() Z tego co wiem, to niektore schorzenia luszczycy traca na intensywnosci na opalonej sloncem skorze. Ale zeby reszta... To moze od razu do komory roentgenowskiej, tam zaden prychol nie przezyje! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
O łuszczycy to wiem, ale pytam się, bo moja koleżanka już stosuje, a ja nie chcę za nią tych zdrowasiek odmawiać, a do pieca to za kare bym ją włożyła, wtedy by jej nie tylko syfy ale i głupota przeszła
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Gość
|
Tak logicznie rozumujac, to bakterie powodujace jakies tam problemy skorne - jesli to prawda - zdychaja w solarium od nadmiaru promieni UV.
Podobnie zreszta jak cala masa innych komorek ciala smazacej sie delikwentki... Czyli zabieg skutecznoscia porownywalny do wypalania goracym zelazem ![]() ![]() Polecam jeszcze domowej roboty wypalanie kwasem solnym (siarkowy zostawia paskudne plamy!), fenolem itp. Jesli ktos nie ma kwasu, rozgrzane zelazko zalatwi sprawe. ![]() To i tak nic z tym roll-cit, czy jak mu tam dali na imie - chodzi mi o ten walek z iglami, ktorymi punktuje sie mordusie i potem jest taaaaaaaak wspaaaaniale ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Jesli ktos nie ma kwasu, rozgrzane zelazko zalatwi sprawe. ![]() Żelazko to raczej na większe powierzchnie ,typu plecy, na twarz polecam grzałkę, bardziej precyzyjnie (jeżeli problemy na buzi występują miejscowo), a ewnetualnie dla lepszego efektu, pózniej wspomniany wyżej roll-cit . CUDO!!
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Re: Prawda to czy fałsz??? ....lektura
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mialam zły dzien w pracy,...... ale mnie rozbawiles dobre !!! Pozdrawiam serdeczmnie WIOLA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Podoba mi sie w internecie że mamy dostep do najnowszych badań i czesto tu szybciej niż gdzie indziej obalane sa mity, jednak jedna szczególnie rzecz mnie przeraza na wizazu, straszna walka ze słoncem ..pamietajmy że zostalismy stworzeni jako istoty raczej wegetujace w dzień a rozsadni ludzie staraja sie zawsze zachowac umiar, lekka opalenizna dodaje niesamowitego uroku i sexapilu, młode ciałko troszke opalone wyglada zdrowo ..i żaden podkład nie zastapi tego efektu. Pamietajmy że z tych porad korzystaja szczególnie nastolatki i niedługo jedna z druga wywnioskuja że trzeba siedzieć w domu bo niedaj Panie muśnie jej ciało słońce i zacznie sie starzec.
Kiedyś panowało przekonanie przez kilka lat że twarz to tylko mleczkiem zmywac za wszelkie wypryski odpowiedzialna jest woda i co z tego wynikło- kobietki tak trzymały sie reguły że nawet pod prysznicem chroniły twarz aby jaka kropla nie spadła na nos...- i mamy nowy rodzaj bakterii;-) wychodowany na takiej higienie. Nie piszę że jestem za słońcem solarium chociaz jestem, w rozsadnych bardzo granicach, ale stanowczo jestem przeciw kreujacej sie na wizazu wojnie przeciw słońcu... Często czytam własnie tu jak to dobrze że wymieniamy spostrzeżenia i dzieki temu nie dajemy sie omamic coraz to droższym specyfikom chemicznym, a tymczasem staramy sie chronic przed naturalnym środowiskiem. Osobiście korzystam z solarium ok 15 min raz w tygodniu, juz jakis dłuzszy czas, jak przybyłam na ten portal zarzuciłam ten zwyczaj, zaczełam poszukiwać idealnego podkładu, zaczełam od górnych połek ..po 2tygodniach stosowania i trzymania go kilka godz na twarzy własnie zauważyłam duze pogorszenie stanu skóry,zmeczenie i duze przesuszenie co sie objawiło uwidocznieniem zmarszczek. Wiec powróciłam do swoich zwyczajów dobre kremiki i czasami solarium , podkłady zostawiłam na specjalne okazje. Radze kobietkom porozmawiac szczerze z facetami co myśla jak sie czuja przy kobietkach z fluidem na twarzy jakie maja obawy;-)a maja, to jest dopiero ciekawe... Polecam swietna ksiażke słabo znana w Polsce..i ciezko dostepna..aczkolwiek własnie wyszła druga edycja.. Dlaczego meżczyźni nie słuchaja a kobiety nie potrafią czytać map.. hmmmm nawiasem mówia fajny prezent dla faceta na mikołaja możechoc troche nas zrozumieja dzieki tej ksiązce i vice versa;-) Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Nie mogę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
oj , to nie tu miało być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To dodam tylko że stosujac solarium w ten sposób ja nie mam zadnych wyprysków, chco wczesniej borykałam sie z plecami i ramionami nie mogłam sobie poradzic z nierówno złuszczajaca sie skóra na plecach i ramionach czego efektem były wypryski i kaszka, przeszłam przez dermatologów i kosmetyczki, kuracje witamina A i szorstkie rekawice, nadal to stosuje ale nie pozbawiło mnie to paskudztw na plecach a słonce latem i solarium od czasu do czasu poza sezonem poradziło sobie z tym.
Co do chemioterapii hmm znam kilka wtajemniczonych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nic nie rozumiem.. co ma słońce do solarium? i co to za specyfiki?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.