![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy jasna karnacja może być ładna?
Nie wiem czy to jest dobre miejsce na tego typu wątek , ale może jednak ktoś będzie chciał poruszyć ten temat? Sama mam jasną karynacje - po prostu jestem bladziucha i co tu dużo gadać
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy jasna karynacja może być ładna?
Zapraszam Cie do tych tematow:
Ale z drugiej strony, w tamtych chodzi o makijaz (a raczej powinno, w koncu sa w kategorii "wizaz" :P), to moze fajnie by bylo miec taki tylko o modzie? A co do Twojego pytania, to oczywiscie, ze jasna karnacja moze byc ladna! A nawet jest! Nie powinnas sie tego wstydzic, skora Ci sie odwdzieczy za nietorturowanie jej. Zreszta teraz coraz wiecej gwiazd sie nie opala i jakos sie nie wstydza swojej cery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za linki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie podoba mi sie ani blada karnacja ani przesadnie opalona.Po prostu lekki brązik to jest to
![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się podoba tylko jasna, miejsce chyba nie jest odpowiednie... a i karnacja, a nie karynacja, na Boga!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
klijętke - klientkę ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sama mam bardzo jasną karnacje i aktualnie robię wszystko,żeby się tylko NIE opalić
![]() ![]() ![]() Nie mam problemu z chodzeniem w spodenkach,czy sukienkach albo spódnicach,jak się komuś nie podoba,to niech nie patrzy ![]() Uważam,że bardzo ważne jest dobranie odpowiednich kolorów,przy których jasna cera bardzo ładnie sie prezentuje ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a jakie kolory uwazacie za najlepsze dla jasnej karnacji?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ostatnio chyba przychodzi moda na jasna karnacje .. naprawde u niektórych wyglada to niesamowicie
![]() myShaczeQ: wlasnie jak dla mnie beze i brazy odpadają, tak samo bialy, w ogóle jasne kolory. za to czerwony uwielbiam, tak samo czarny. uwazam ze pasuja wszystkie takie soczyste kolory typu intensywny zielony czy niebieski. ja sama mam bardzo jasna karnacje i mi sie podoba, ale przyszlo lato ..wiec kupilam balsam brazujacy, wiec moze niedlugo juz nie bede bladziochem ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie nie powinno sie robic z siebie na siłe rumuneczki :/ czarne włosy i opalenizna rumunki sa juz tak powaszechne , że aż brzydke, najgorsze jest to ,że przeciez nie wszystkim to pasuje....wracjąc jednak do tematu otóz jasna karnacja może co wiecej jest ładna , jest też modna i w moim mniemaniu zawsze glamour
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mnie sie wydaje,ze najlepiej nauczyc sie efektownie podkreslac to co dostalismy od matki natury a nie na sile zmieniac-szczegolnie jesli chodzi o kolor skory...w koncu bladziutka z natury dziewczyna nie bedzie wygladac ladnie i naturalnie zjarana na solarce lub wysmarowana samoopalaczem,bo nie na tym polega urok jej typu urody. Jasna cere mozna ladnie zaakcentowac zywymi kolorami-mnie podoba sie w polaczeniu z intensywnym fioletem, soczysta zielenia, a nawet z czernia.
A co do odkrywania bladego ciala-to juz idnywidualny wybor...osobiscie nozki i rece posmarowalabym balsamikiem z maslem kakaowym albo innym deliaktnie brazujacym kosmetykiem,zeby nadac skorze lekko zlocisty<nie pomaranczowy czy megabrazowy>,letni odcien,ale naturalnie blada karnacja moze ladnie wygladac w zwiewnych letnich ciuszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
No jeszcze 'ohydnie', ale już nie chciałam przesadzać z czepianiem się
![]() W telewizji ostatnio słyszałam, że absolutnie nie czerwony, bo sprawia, że skóra wydaje się jeszcze jaśniejsza. No ale to chyba dobrze ![]() Najbardziej podoba mi się kolor mojej skóry w ciemnobrązowych ubraniach. A myślę, że żółcie, biele, beże itd. wyglądają lepiej przy opalonej skórze. Nie ma co się wstydzić bladego ciała, w końcu jest arystokratyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
naleśniczek wiem co czujesz
![]() ![]() ![]() ale teraz się tym nie przejmuje ![]() ![]() ![]() mi nei jest potrzebne ![]() a co do kolorków to zdecydowanie ciemne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Popieram, bo robie dokładnie to samo - i szczerze powiem że wole być blada i mieć różowe rumieńce, niż masakrycznie spieczona czy choćby lekko opalona, przestyało mi sie to podobać 2 lata temu i do tej pory sie trzymam. Przynajmniej za 10 lat nie będze wyglądała jak zasuszona śliwka czy rodzynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
tez jestem blada i ubieram sie w pastelowe kolory, szafirowy, itp. najlepiej jakbys sama poprzymierzala ciuchy w róznych kolorach i zobaczyla w jakich ci najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
opalenizna jest passe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Też należę do bladziochów, ale w każde lato opalam się na słoneczku na jasny brązik. Podoba mi się jasna alabastrowa cera ale musi być bardzo zadbana, bez podkrążonych oczu co u bladziochów zdaża się często. Nie wszystkim pasuje bladość, podobnie jak z pomarańczowo lub skwarkową opalenizną z solki. W tym roku jednak się skusiłam bo nie chcę straszyć klientów w sklepie gdzie pracuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Przepraszm za błędy ,ale już późno było
![]() ![]() ![]() ![]() A wracając do tematu : alaneczka ciesze się,że mnie rozumiesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Hmm zalezy o jakiej opaleniznie mowisz.Zawsze opalenizna [ale nie taka przesadna zjarana na solarium] kojarzy sie ze zdrowiem ,a bladość zawsze z chorobą[nawet jest taka choroba ,w ktorej ma sie niedobor melaniny,jasniutkie prawie biale wlosy i kredową wrecz cere].Mysle ,ze niektore dziewczyny czasem przesadzają uwazajac ze sa blade.Nie oszukujmy sie ,ale opalonej karnacji [znowu podkreslam ,ze nie mowie tu o zjaranej przesadnie!!!] we wszystkim ladnie [kolory]
![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hmm...chyba takie dyskusje nie mają sensu , bo i tak każdy powie swoje. Innym się podoba jasna karnaja , a jeszcze innym ciemna.I też zależy od osoby czy jej pasuje jasna skóra czy ciemna
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzajmy,nie zawsze osoba z jasną karnację musi wyglądać na chorą ![]() Jasna cera podkreślona odrobiną różu na policzkach wygląda bardzo świeżo ![]() Nie uważam,żeby każdemu było super w opaleniźnie ,a tym bardziej,żeby opalonej osobie było we wszystkim ładnie ,chyba nie ma takiego ideału,który we wszystkim wyglądałby rewelacyjnie,przecież o wyglądzie decyduje nie tylko opalenizna,ale także kolor włosów,oczy,typ urody ![]() Ja czuję się 100x lepiej z jasną skórą,niż nawet lekko opaloną ![]() ![]() Każdy ma swój gust i nie mam zamiaru nikomu narzucać swojego zdania,tylko denerwuje mnie takie generalizowanie,że każdy musi wyglądać lepiej opalony,a jasna cera od razu oznacza chorobę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
co do tabletek to tu masz watek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja lubię i opaleniznę jak i bladość, tzn jak jest lato to staram się opalić - choćby samoopalaczem, (nie korzystam z solarium i nie zamierzam) a jak jest zima to jestem blada i zamierzam w tym czasie sztucznie się opalać, mi się bardzo nie podoba na siłę się opalanie w zimę kiedy wiadomo że to jest sztuczna opalenizna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]()
mi się bardzo jasna karnacja nie podoba [szczególnie latem]
![]() ale wygląda dużo ładniej [zwłaszcza u blondynek] niż solarkowy pomarańcz ![]() ja mam dość ciemną karnację, zazwyczaj pod koniec czerwca wyglądam jak "czekoladka" [to nie moja opinia]- z tym, że ja się nie opalam - nie rozumiem jak można leże pół dnia plackiem na słońcu ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem konkretnym bkadziochem, na solare nie chodze, sama plackiem nie leze i nie oplam sie. Ba eksponuje moje cialko a durne komentarze mam w tyel xD Tobie radze to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ja mam jeszcze i jak sie opalam to mi wiecej wyskakuje na twarzy;/ i czasami etz na innych meijscach. widziałyscie dziewczyny z reklamy princessy? bardzo ładnie wyglada w tej jasnej cerze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nooo fakt niektórym dziewczyną i kobietą pasuje bladość innym opalenizna.
Ale co jak cos wole być blada jak ściana(chociaż aż tak blada nie jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
nalesniczek - i tak wlasnie powinno sie myslec! Tez nie przeszkadzaja mi te tanie zaczepki dotyczace jasnej karnacji. Mi sie tak podoba i to najwazniejsze.
![]() ![]() A to, ze niektorym bladosc kojarzy sie z choroba, to zmartwienie tego, kto tak mysli. ![]() ![]() ![]() No ale skoro jest to w kategorii Moda, to piszcie dziewczyny jakie kolory ubran najlepiej wybierac. Moze macie tez jakies fotki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Czemu jak ktoś jest blady to ciągle powtarza nie chce być spalona jak skwarek itp.ja nie jestem blada ale spalona też nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Najpiękniejsza jest zdrowa skóra, niezależnie od odcienia. Nie wstydź się bladości, zrób z niej swój atut.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.