|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dermedic - Acne Sun Protect 20 UVB/UVA
Kochane, czy używałyście może kremiku firmy Dermedic - Acne Sun Protect 20 UVB/UVA? Jest to ochronna emulsja do opalania do skóry trądzikowej. Zawiera filtry fizyczne (niejaki Eusolex UV PEARLS)i chemiczne, faktor 20.
Osatnio eksperymentuje trochę z kwasami i szukam kremu z odpowiednim filtrem. Nie mam już trądziku ![]() ![]() Miałyście kobitki kochane już do czynienia z tym mazidłem, bo na KW krem nie został jeszcze zgłoszony? A może polecicie mi jakiś inny krem z wysokim faktorem, który będzie się sprawdzał przy tłustej cerze, nie będzie zatykał porów i będzie nadawał sie pod makijaż? Z gory dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Do Beatki i Wizażanek!
Dla tłustej cery bardzo dobrze sprawdzają się SVR 50B i 100B , opisywanego przez Ciebie kremu nie znam -ale z filtr w wysokości 20 zimą na pewno będzie odpowiedni , jeżeli krem nie zawiera składników antybakteryjnych to na pewno nie będzie Ci dodatkowo wysuszał skóry.Najlepszym wyjściem byłoby zdobycie próbek i sprawdzenie na własnej skórze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.