|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Folwark Zalesie Grajów Koło Wieliczki - jakie dekoracje?
Dziewczyny poszukuję inspiracji na dekorację folwarku, wiem, że jest on bardzo specyficzny ale może któraś była na weselu w tym miejscu i ma zdjęcia. Proszę o powysyłanie mi zdjęć na e-maila: wkupinska@interia.pl albo umieszczenie na forum
Folwark znajduje się między Wieliczką a Dobczycami, dokładnie w Grajowie www.folwarkzalesie.pl Siedzieć będziemy w sali czeladnej a imprezować w sali myśliwskiej. I chodzi mi o przystrojenie ściany a w zasadzie wielkich drewnianych brązowych drzwi które będą znajdować się za nami czyli parą młodą. Czekam na inspirację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Folwark Zalesie Grajów Koło Wieliczki - jakie dekoracje?
Witam - ja też mam podobny problem - będe miała wesele w sali która jest cała drewniana - będzie tam tzw. 'wiejska chata' kryty stół ze strzechy, filary są zrobione z konarów drzew itp. Balony nijak tam pasują i też się zastanawiam. Bardzo pasowałyby mi słoneczniki lub polne kwiaty - ale pewnie szybko więdną i nie wiem czy ktoś miałby jeszcze czas w sobotę przystroić salę. Nie chcę mieć wejścia wśród zwiędłych kwiatów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wybierz się do kwiaciarni, zapytaj o trwałe kwiaty. Słoneczniki będą idealne i szybko nie więdną, a do takiego pomieszczenia, jak piszesz będą świetnie pasować. Dekorację kwiatową zróbcie z świeżych kwiatów w dzień ślubu, poproś o pomoc kogoś z rodziny lub przyjaciół. Polne kwiaty to chyba niewypał, bo one nie trzymają się długo, ale ładnie będą wyglądały w wazonach. Na pewno wesele przetrzymają chabry, może jakieś wplecione gdzie niegdzie kłosy pszenicy?
Ładnie mogą wyglądać gerbery albo kremowe róże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
WIKA81 i ksylwia - w jakich miesiącach macie swoje śluby, bo wtedy wiadomo, co "kwitnie"
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
28.08.08 Każda rada na wagę złota
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sala jest sama w sobie dekoracyjna - z klimatem. Dlatego słoneczniki i zboże jest idealnym dla niej rozwiązaniem. Koniec sierpnia to też wrzosy.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Podoba mi się motyw ze słonecznikami i zbożami. Teraz muszę pomyśleć jak tą salę nimi przyozdobić. Zwłaszcza zastanawiam się z tymi zbożami. Jeśli miałybyście jakieś pomysły to byłabym wdzięczna. Na razie w necie znalazłam to jeśli chodzi o słoneczniki. Podpowiedzcie proszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ksylwia, ostatnio byłam w restauracji stylizowanej na karczmę. W jej dekoracji były oczywiście sztuczne słoneczniki, ale nawet fajnie wyglądały, np. girlanda słonecznikowa oplatała girlandę z jakiś zasuszonych pędów czy miękkich gałązek, do tego kokardy z sizalu.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hmmm troszkę nie bardzo mogę sobie to wyobrazić, ale na pewno ładnie wyglądało. Ja natomiast wróciłam z kilkudniowych wakacji, gdzie jadałam także w karczmie i tam w wazonach były zboża (chyba jęczmień - prawdopodobnie lakierowany) oraz stały takie ok. 20-30 cm snopki poskręcane i związane parcianym sznurkiem. Super to wyglądało. Teraz jestem na etapie szukania kogoś kto ma doświadczenie ze zbożami - bo nie wiem czy za rok mogę użyć "świeżego" zboża i jak je zachować, żeby się nie sypało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
wzoruje się do zdjęć które dodała ksylwia i Wika81 ze strony folwarkzalesie
moim zdaniem do takich lokali , (karczma , domek z drewna) trzeba coś jasnego . Bo jak widać na zdjęciach w lokalu i tak jest dość ciemno . http://www.dekoracjeweselne.pl/index.html?sid=2&gid=27 Ja myślę że ciekawym rozwiązaniem jest dekoracja z tych świecidełek (pomysł ze strony amerykańskiej ) http://www.bal.pl/ba_ga_38.htm http://www.bal.pl/ba_ga_38.htm tutaj są ciekawe pomysły : http://www.decorado.pl/wesele_galeri..._deko_sal.htm# może coś z tego http://www.dekoracjealex.pl/str-slubne-stol.html# http://mrtm.pl/~rsn/kmita/images/Kmita/bety%20034.jpg i jeszcze pomysł z innego forum : http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=45516
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-20 o 12:01 Powód: proszę edytować sowje posty! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za porady i zainteresowanie, na dzień dzisiejszy jestem zdecydowana na jęczmień - (będzie powiązany w maleńkie snopki ok.30 cm oraz poustawiany w wazonach wraz z ozdobnymi słonecznikami), a nad nami bedzie pewnie podkowa, a może gdzieś nad drzwiami - pomyslę - bankowo też będzie strzechą kryty stół ze swojskim jadłem i nalewkami, ale zupełnie inaczej on wygląda niż na dołączonych przez was fotkach - jest taki normalny- bez tych ozdów - ja raczej lubie minimalizm i myślę, że na zbożu, słonecznikach i ewentualnie jakichś polnych kwiatach poprzestanę. Byłabym tylko wdzięczna za fotki motywów właśnie ze zbożami i słonecznikami. Nigdzie nie mogę ładnej sali znaleźć z taką dekoracją. Mam jeszcze rok, ale zaczynam panikować - jak to kobieta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ksylwia, skoro masz rok do ślubu, to jak coś znajdę, będę tu wklejać. Nie panikuj
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dziękuję... nie wiem czy to z ogólnego stresu czy i myśli o ślubku tez się przyczyniły... w każdym razie efekt był taki, że w niedzielę o bladym świcie zabrała mnie karetka - podali mi 3 kroplówki i niby stwierdzili, że to nerwoból.... ale teraz gdy mam wakacje?
![]() Malin30 - i reszcie dziewczyn baaardzo dziękuję za zainteresowanie. Moja data to 23.08.08 czyli praktycznie równiutko za rok. W tą sobotę pojadę z aparatem i porobię foteczki - może jakaś para wymyśliła coś ciekawego - wkleję na bank ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ksylwia, to ja powinnam się denerwować, bo ślub za prawie 2 tygodnie, a nie Ty, która ma ślub za rok.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]()
Malin30 w takim razie podziwiam Cię! Normalnie jesteś moim ideałem - oaza spokoju przed ślubem - szok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, ale bez przesady z tą "oazą spokoju". W ciągu 9 miesięcy przygotowań miałam dwie chwile załamania - w maju i dwa tygodnie temu, ale wtedy to się wściekłam na gości. Ale pewnie za dwa tygodnie zacznę wariować
![]() Polecam wszystko sobie spokojnie rozplanować, pozapisywać w kalendarzu i wykonywać etapami, a nic na sam koniec, bo wtedy często coś może się stać nieprzewidywanego (np. choroba) i dopiero są nerwy.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
W takim razie wykorzystam (oczywiście za Twoją zgodą) Twoje doświadczenie, ale już po ślubie
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
witam, czy ma ktoś zdjęcia dekoracji z folwarku Zalesie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Hej halo
![]() Wiem ze temat jest już mocno przeterminowany, ale liczę na to, że któraś z was zechce mi trochę opowiedziec ![]() Otóż za 1,5 miesiąca mam wesele w folwarku i zaczynam powoli świrować :p Proszę powiedzcie czy byliście zadowolone ze swoich wesel ( teraz już i tak za późno na zmiany, ale goście zaczynają mi narzekać, że daleko z Krakowa, że stół szwedzki itp.) Jakie dekoracje najlepiej według was się sprawdza? Nie wybrałam jeszcze niczego .... Czy jedzenie jest dobre? Jak pod względem organizacyjnym? Moja sala to czeladna. DJ Artur Ślusarek. Będę wdzięczna za opinie i zdjęcia. Gdyby któraś była tak dobra to podaje swojego maila ![]() venomous.madness@gmail.co m Z góry bardzo dziękuję! ![]()
![]() |
#21 |
po prostu Em :)
|
Byłam we wrześniu na weselu w Folwarku Zalesie i wszystko wyszło super
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, a szczególnie VMK
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki za odpowiedź!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
No to super!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.