![]() |
#1 |
BAN stały
|
LO czy Technikum ?
Jak to jest ?
Które lepsze ? Szukałam jakiegoś tematu do tego zblizonego i nie mogłam znaleźć... Npiszcie co jest lepsze,gdzie co jest... Jak piszecie o jakimś profilu to pisze co sie na nim robi... z góry thx |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: LO czy Technikum ?
Ja zaliczylam i to i to
![]() Bylam 2 m-ce w liceum profilowanym(inaczej zawodowym) i przenioslam sie do technikum. W liceum jesli jestes ciapa itd to zgubisz sie bo tak szybko leci sie z materialem- czesto kartkowki sprawdziany -masa nauki. W technikum-hawaje z przerwami na kartkowki. Duzo przedmiot informatycznych(taki profil) na ktorych sie nie robi nic- no moze wizazuje ![]() Wolniej leci sie z materialem i przez to lepiej- choc na matematyce i polskim nie powiem ale jest trudno.
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
nie pomyliłas sie bo tu i tu pisałaś o Liceum...
A i mi nie chodzi o LP tylko o LO xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Lo jest jeszcze gorzej my w technikum przerabialismy 1 lekture na miesiac oni 3 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W mojej szkole nie zalezy.
Z tym samym nauczycielem ma sie w LO i w technikum i duzo zalezy od programu.
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a takze od profilu klasy, liczby lektur i czasu
![]() mysle,ze trzy lektury w miesiacu spokojnie da sie przerobic, trzeba tylko czytac na biezaco.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, przecież matura po LO i technikum jest taka sama, więc i tak te same lektury trzeba "przerobić". Zależy, jak kto rozplanuje - ja w LO w 1 klasie miałam chyba 2 większe lektury, natomiast w 3 to już nie było chwili odpoczynku :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie jestem za LO
![]() ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Yhym xP Widze że rużnie tu piszecie xD Trudny teraz przedemną wybór...
ja jak juz bym szła do technikum to do Ekonomika xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przerabialam, bardzo dokladnie z 5-6 lektur miesiecznie. I zyje. I ciesze sie, ze czegos sie nauczylam. A po co w ogole do szkoly chodzic? Moze najlepiej nic nie robic, siedziec i pierdziec w stolek... ![]() Szkoda gadac. Na szczescie ja mam szkole srednia juz dawno za soba. Ja bylam w LO-klasie humanistycznej, teraz studiuje na Politechnice. W moim przypadku, wiec, LO dalo mi bardzo duze mozliwosci ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Przerabiałąś tyle lektur bo byłaś na profilu humanistycznym... ja sobie nie wyobrażam czytac 4 lektur miesiecznie... masakraaaa....
Edytowane przez anesiaa Czas edycji: 2007-09-22 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
to zalezy na co kto sie nastawia, co chce robic w przyszłości
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie lepsze LO, ale to też zależy przecież od szkołym, od profilu, od nauczycieli (tak!). Jeśli planujesz w przyszłości iść na studia, to radziłabym wybrać liceum.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dokładnie...
Chcesz iść na studia ale jeszcze dokładnie nie wiesz jakie... to LO Chcesz iść na konkretne studia to możesz iść do LP lub konkretnego technikum.. np. mój kolega poszedł do technikum weterynaryjnego a potem pójdzie na studia w tym kierunku... Chcesz mieć już zawód ale nie wiesz czy chcesz iść na studia to tez technikum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie mam na jaki profil isc do LO .. wiec chyba wybiore Technikum Hotelarskie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Po każdej szkole da się dostać na studia - trzeba się tylko uczyć. A jeżeli kogoś przeraża przeczytanie czterech książek w miesiącu to raczej daleko nie zajdzie - ani z LO ani technikum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jesli nie czujesz sie na silach, nie bierz sie za LO. Aczkolwiek, zalezy tez jakie LO. Czasami w technikum jest poziom wyzszy niz w niektorych LO.
Jak dla mnie ino i jedynie LO. Jakos zle bym sie czula beda gdzie indziej ![]() Obecnie jestem sobie na studiach panstwowych, i uwazam ze dobra droga podazalam ![]() a z tymi ksiazkami.. 3 ksiazki na miesiac..to duzo ?
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku skończyłam technikum ekonomiczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
No ja właśnie do ekonomika chce sie wybrac xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
3 czy 4 lektury miesiecznie to duzo i malo... zalezy dla kogo...
Zalezy jakie. Jezeli w ciagu miesiaca mialabym przeczytac 3 czy 4 za ciezkie dla mnie lektury powiesilabym sie. A w zyciu przeczytalam jedna lekture i zyje ;P Aby nie odbiegac od tematu: wybierz co chcesz, nie patrz na innych. I po tym i po tym mozesz zrobic mature i isc na studia. Z ta roznica ze po technikum cos masz...
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
No właśnei też tak myśle że po tym i po tym można zdać mature...
A co do lektur też sie z tobą zgadzam xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Konieczność czytania lektur też zależy od nauczyciela - w mojej szkole przynajmniej
![]() ![]() ![]() LO a technikum? hmm Cytat:
ogólnie trudno mi oceniać, ja jestem w LO i jestem bardzo zadowolona mimo, że na maturze zdaję zupełnie inne przedmioty niż te, które mam rozszerzone w profilu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze, że wybrałam LO, kiedyś widziałam siebie jako naukowca, fizyka, te klimaty ![]() ![]() ![]() uważam, że szesnastolatek nie może na 100% powiedzieć, co chce robić w przyszłości, a moim zdaniem taka pewność jest potrzebna, żeby wybrać techinkum - szkołę, która nie daje ogólnego wykształcenia, jak liceum ogólnokształcące... coś kosztem czegoś... daje wykształcenie zawodowe (no, plus maturę) ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Ale np ekonomika to wiecie ogólnie prace biurowe xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w LO, zawsze wiedziałam że do niego pójdę, wiedziałam że w technikum nic po mnie, bo planuję iść na studia i to raczej humanistyczne. A z tym poziomem to nie można uogólniać. W moim LO robi się naprawdę dużo, znowu moi znajomi nie robią prawie nic ![]() Sama musisz zadecydować, nie jestem w stanie wybrać czy LO czy technikum, dla mnie to oczywiste. Jeśli chcesz iść na studia to chyba LO, chociaż to zależy bo jak jakaś informatyka czy coś to może jednak lepsze technikum, pod warunkiem że coś się w nim robi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.