![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Fioletowa suknia
Co prawda ślub dopiero za kilka lat, ale chyba nigdy nie jest za wcześnie, by coś planować
![]() Wymarzyłam sobie suknię z fioletowej tafty, nawiązującą do sukien dziewiętnastowiecznych - szerokie lub nawet takie z "kuprem". Widziałyście gdzieś coś w tym rodzaju? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KWC
|
Dot.: Fioletowa suknia
znalazłam dwie fioletowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mi dla odmiany podoba się ta druga, bo ciemniejsza
![]() 1.suknia taka jak tutaj - http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1192289477 2. na szyję naszyjnik z pereł 3.włosy tak jak tutaj: http://padawansguide.com/padme3/senate/dag4.jpg (moze z inną dekoracją) lub: http://padawansguide.com/padme/fligh...uit_promo2.jpg Tak czy inaczej, zapuszczam włoski... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale kiedys widziałam w Wa-wie na starówce dziewczynę w takiej rozłozystej sukni z aksamitu - piękna! Zobacz kolekcja 2005-te przymierzałam http://www.isabel-wedding.pl/kolekcja.html Podoba mi sie krój tej drugiej ale kolor pierwszej ![]() Kiedys był taki wątek: Kolorowe i szalone suknie - tam powinno byc więcej inspiracji dla ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Widać się zaplątałam - po prostu chodzi mi o coś szerokiego itp . No, byle też nie przytłaczało nieco drobniejszego i niższego ode mnie przyszłego pana młodego.
Chociaż z drugiej strony miło by było jakiś fason, by fryzurą i dodatkami nawiązywać do świata "Gwiezdnych wojen" - planujemy na 100% ślub ze świadkami w odpowiednich strojach i znajomymi, którzy by stworzyli szpaler z mieczy świetlnych przy wyjściu z Urzędu ![]() Bo kto powiedział, że ślub musi być typowy? ![]() A propos poprzedniego postu - http://www.padawansguide.com/padme/purple/dtg1.jpg ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-14 o 20:27 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nie otwieraja mi sie linki z padawansguide.
Jesli chodzi o fioletowe suknie, to wyszukalam jeszcze kilka na e-bayu. Osobiscie bardziej podobaja mi sie jasne odcienie fioletu, jak pierwsza z wklejonych tu sukni. Sa takie bardziej slubne. Dla mnie slub to slub, i uwazam ze nie ladnie wychodzi zbyt mocne odbieganie od tej typowosci slubu. Nie wszystkim gosciom, i osobom ktore beda o tym wiedzialy moze sie to spodobac, a po latach tobie tez niekoniecznie. Ciezko tez zrobic wszystko jak na filmie, i zawsze bedzie to takie naciagane i plastikowe. W koncu to twoj dzien, a nie dzien krolowej Amidali (czy jak ona sie tam nazywala). Nie jest to tez zadne przedstawienie, zeby robic charakteryzacje. Jesli jednak takie jest twoje marzenie, feel free ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
cd.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze jedna - od maggie sottero:
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wiesz, nikt nie mówi o skopiowaniu czegośtam :P Po prostu chodzi o pewną inspirację i klimat.
Zaś co do odcieniu fioletu - uwielbiam ten kolor, ale w jasnym mi po prostu nie jest dobrze. To samo się tyczy wszelkich bieli, beżów i ecru. Ta z tą jakby gałązką śliczna ![]() Ps.Prawie się poryczałam, jak zobaczyłam to, że cięzko coś zrobić - robię sobie strój do organizacji fanowskiej i mam kłopot z JEDNYM szczegółem, bez którego nie ma co mówić o członkowstwie. Chodzi o kolor skóry do paska... <zła> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę że masz jeszcze sporo czasu do wesela (kilka lat?). Myślę, że jak zaczniesz się już przygotowywać na dobre, to zrozumiesz o co mi chodzi.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja nie powiedziałam o weselu w stylu itp.
Po prostu jest kilkanaście osób, które na pewno chciałabym widzieć, a one są również (podobnie jak ja i TŻ) w tych klockach,więc ładne wpasowanie jakiegoś oryginalnego drobiazgu nie byłoby takie złe. Ślub całkiem w stylu nawet by mi się nie podobal. Zastanawiam się, jak bardzo ma na to wszystko wpływ chęć zrobienia czegoś, co by nie przypadło do gustu mojej rodzinie................. ......................... ...................... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
a ja wam szczerze powiem że nie lubię zbytnich ekstrawagancji na ślubie. wiadomo, może być jakiś akcent (niestety żaden przykład mi nie przychodzi do głowy
![]() no ale to jest osobista sprawa każdego, gdyby mój ślub był wymyślny to czułabym się jak na przedstawieniu a nie na ślubie. jeśli chodzi o te sprawy to jestem tradycjonalistką ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A mi się nie podobają te sukienki. To znaczy podobają, ale bardziej pasują mi na studniówkę czy tego typu imprezę. Jeśli chodzi o ślub to jestem zwolenniczką białych, prostych sukni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
a ja właśnie nie chcę białej sukni ze względu na figurę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
To nie kolor sukni a jej fason głównie wpływa na odbiór naszej figury
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
najważniejszy jest dobór sukni do figury, to fakt, ale kolor jest nie mniej ważny, to pierwsza rzecz, która rzuca się w oczy, kiedy patrzy się na pannę młodą.
Jeszcze kilka propozycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Oj, ta druga wybitnie nie dla mnie
![]() Zastanawiam się,czy pierwsza się nadaje dla dziewczyny 180 cm wzrostu, z dużym biustem, szerokimi biodrami- czyli lekką nadwagą. Na razie mój typ to ta lub ta: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1192292874 ![]() I tak największą zabawę będę miała z butami - muszą być na płaskim obcasie, ŻADNEGO podwyższania. bo mój TŻ jest ode mnie 13 cm niższy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Buty znajdziesz bez problemu, sa po prostu wygodniejsze a obcasa i tak nie widac spod dlugiej sukni.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Chaltarrina może coś takiego?
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Przyznam się, że ciężko jest coś znaleźć fioletowego i ładnego
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Zakochałam się w tej
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1195757232 A swoją drogą, to ciekawe, czemu suknie i w ogóle ubrania fioletowe są ciężej dostępne. ps. Przepraszam ,ale jak usunąć poprzedni post? Za szybko klikam... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dwie bardziej obszerne, reszta sukien ładnie dopasowane do ciała
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście nie lubię udziwnień.
![]() Jakieś trzy miesiące temu byłam na ślubie rodziny mojego narzeczonego. Podczas gdy my już wychodziliśmy, przed kościołem stała już następna Para Młoda. Laska miała na sobie normalnie czarną kieckę. Nie chodzi o to, że jestem jakąś fanatyczną tradycjonalistką czy też totalnie grzeczną dziewczynką, ale są jakieś granice. ![]() Tak samo nie do końca czuję ten fiolet. (może też dlatego, że fatalnie w nim wyglądam :P) Ale tak samo odbieram inne, "kolorowe", suknie. Poza tym to, czy suknia pasuje do figury, zależy od jej kroju a nie koloru. Tak, czy inaczej, życzę owocnych poszukiwań. ![]()
O body swayed to music, O brightening glance, How can we know the dancer from the dance? -- W. B. Yeats -- (\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Z fioletowych ładna jest Rosetta taka delikatna, niczym nie przeładowana, oczywiście jest to firmy Maggie Sottero
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Zuhair Murad
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze jedna sztuka, która nie zmieściła się wyżej
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Boskie są te fiolety
![]() Mnie się taki inny ślub bardzo podoba - zresztą mi się podobają wszelkie inne pomysły na ślub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się znaleźć jeszcze jedną fioletową suknię
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.