|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Zadbana w UK?
Dziewczyny, czy jesteście zadbane w Anglii? Przyznam się szczerze, że podczas mojego pobytu w Anglii byłam zaniedbana. W pracy nie można było się malować ( lekki tylko makijaż wchodził w grę, bo każdy mocniejszy kończył sie rozmowa z szefem), włosy musiały być związane w kucyk, paznokcie niepomalowane ( a już w żadnym wypadku sztuczne). Większość mojego czasu spędzałam w pracy, więc byłam zaniedbana. Od pracy moje dłonie zrobiły sie szorstkie. Dodatkowo przytyłam parę kilo i teraz próbuję sie pozbyć potwornego cellulitisu, którego nabawiłam sie w Anglii. Dodam, ze nie miałam tam dużo czasu bo cały czas pracowałam. A jak wy sobie z tym radzicie dziewczyny, jak to u was jest? Zamierzam tam wyjechać za jakiś czas na pre lat i jestem ciekawa jak wy sobie dajecie rade na dłuższą metę, bo mój pobyt w UK był krótki, ale jego konsekwencji pozbywam sie do teraz
. Czy jesteście tam zadbane? chodzicie do fryzjera, kosmetyczki? na aerobic, tance? Wypowiadajcie się drogie emigrantki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zadbana w UK?
u mnie to samo nie rpzejmuj sie zanedbalam sie strasznie zero makijazu, zero solarium, fryzjera to juz nie wspomne ( z 5cm odrostem chodzenie po ulicy mi nie przeszkadza
) pomimo tego ze pracuje w banku szczerze nie cche mi sie dbac o sibie nie iwem moze to jest takie podejscie jakies dziwne ale za kazdym razem jak jestem w polsce czy to na pare dni czy dluzej to normanlnie zmiania o 180 stopni pomalowana zadbana wlosy zrobione itd nei wiem nie mam poojecia ale nei przejmuj sie nie jestes jedyna ktora sie zaniedbala )
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
ja coprawda nie z Uk ale z wysp tak czy siak...
ja wrecz przeciwnie-jestem zadbana bardziej niz kiedykolwiek i naprawde z tego sie ciesze....duzo lepiej sie czuje, dbam o siebie i wage, cialo, kosmetyki....pracuje od pon do pt wiec tak czy siak weekendy mam dla siebie a to juz okazja na dbanie. do tego lubie byc schludna i estetycznie ubrana, z ladnym delikatnym kobiecym makijazem i stad staram sie jak moge. znajdzmy czas na to! to mile....
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
jestem zadbana i chyba dbam bardziej o siebie tutaj niz w Polsce, moze dlatego ze tu ide do pracy, musze sobie zrobic wlosy, umalowac sie a w Polsce wstalam o 12, bez makijazu do kolezanki na kawke i jakos lecialo. tutaj chodze do fryzjerki co 2 miesice, paznokcie robie sobie sobie sama kilka razy w tyg, chodze na silownie 5 razy w tyg, chce mi sie cos robic, mam jakas ukryta motywacje. chociaz zdaje sobie sprawe ze to tez chyba zalezy od rodzaju wykonywanej pracy. pamietam ze jak pracowalam w fabryce to zwiazalam wlosy, nieumalowana i do pracy. przychodzilam taka zmeczona ze o silowni moglam pomarzyc.
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie pracowałaś , że szef robił takie jazdy. Dziwne to jest bo przecież pracownik powinien być zadbany a szef powinien być z tego zadowolony. Ja do Anglii wyjezdzam za miesiąc nie cały więc nie moge powiedzieć czy tam jestem zadbana. Jedno jest pewne nie wyobrażam sobie niedbać o siebie. Do kosmetyczki nie chodze , ale co do fryzjera to juz mam informacje że jest tam Polka która nie drogo robi włoski tak więc jest dobrze. Kosmetyków mam pół torby. |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po prostu mnie to ciekawi, bo slyszalam, ze za to ploaci sie z 40 funtow tygodniowo ( za aerobic), o tance juz nie pytam, bo pewnie sa megadrogie. To z ciebie szcesiara ze masz taka lekka prace, ze mozesz na silke chodzic. ja nie stety silki nie lubie :| Cytat:
ja wyjezdzam na Wyspy za pare miesiecy i nie chce tak. ciagle nie zadbana, z kilkoma kilogramami wiecej :\, nie umalowana. chce sobie zrobic sztuczne paznokcie i nosic wyrazisty makijaz ( najpierw sie go musze nauczyc wykonywac ). Chce chodzic na jakies zajecia, aerobic, tance, no ale nie wiem czy z moimi zarobkami,. ktore beda pewnie najnize w kraju bedzie mnie na to stac.
|
||
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
ja dbam o siebie dla siebie i dla mojego TZ aby z kazdym dniem kochal mnie mocniej
![]() duzo pracuje ale zawsze znajde czas na kosmetyczke, fryzjera, niestety paznokci nie moge miec w pracy dlugich ale staram sie miec ladnie pomalowane,i zadbane raz w tygodniu chodze na tance koszt 10f lekcja silownia sporadycznie na basen, rowerek stacjonarny wycieczki rowerowe zorganizowane i piesze...nie lubie siedzien bezczynnie ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha dziewczyny może znacie jakiś portal internetowy londyński, właśnie z adresami i www klubów fitness, szkol tańca i w ogóle innych instytucji, np. klubów, barów, dyskotek, fryzjerów, itp. chodzi mi o angielskie www. coś takiego jak nasze portale miejskie. dla mnie raz w tygodniu tance to za malo, aby utrzymac sylwetke w UK wyjeżdżam tam za jakiś czas i nie chce żeby powtórzyła sie znowu sytuacja, ze przytyje parę kilo zaledwie w 10 tygodni, a ja tam wyjadę na parę lat tam po kilkutygodniowym pobycie źle sie czułam, za mało ruchu miałam i za dużo niezdrowego jedzenia jadłam. efekt możecie sobie wyobrazić. chce zapobiec temu w przyszłości. tak więc piszcie dziewczyny, szczególnie o ruchu, fitness, tańcu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jestem bardziej zadbana w sensie ze mam na pewno latwiejszy dostep do wielu rzeczy i uslug. Jesli chodzi o moj sposob dbania o siebie to wiele sie nie zmienilo oprocz gustu i kosmetykow - dalej nosze subtelny makijaz, mam zawsze zadbane wlosy, paznokcie pomalowane kiedy mi przyjdzie ochota, ubieram sie tylko inaczej - teraz jest to styl elegancko/casual, itd.
Na solarium czy silownie nie chodze - solarium nigdy nie lubilam a z moja trudnoscia poruszania na silownie sie za bardzo nie nadaje.
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zalezy jakiego tanca sie uczymy zaczynalismy tance balowe a teraz ucze faceta ruszac biodrami salasa ubaw swietny- polecam!
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Mój Boże wcale ci sie nie dziwie że nie chcesz już pracować w takich warunkach . Słyszałam że Angielki nie są zadbane , a wręcz wyglądają okropnie , i te ich ciuchy ( nie wiem czy wszyscy tak chodzą ) ale Słyszałam mnóstwo takich opini że to flejtuchy. Może dlatego szef miał takie podejście .
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
[quote=malinowo-truskawkowa;5589474]iwONKA595, a ile tygodniowo płaciłas za siłke? a może się orientujesz ile kosztuje tam aerobic, np. step, tak mniej wiecej, nie żadam dokladniej ceny
po prostu mnie to ciekawi, bo slyszalam, ze za to ploaci sie z 40 funtow tygodniowo ( za aerobic), o tance juz nie pytam, bo pewnie sa megadrogie. To z ciebie szcesiara ze masz taka lekka prace, ze mozesz na silke chodzic. ja nie stety silki nie lubie :| co do silowni to place £37 za miesiac i moge tam siedziec ile chce, poza tym mam za darmo basen, jakuzji, 2 sauny i aerobik - to wszystko wlicza sie w cene w nieograniczonych ilosciach. no i mieszkam 2 min piechotka . co do tancow sie nie orientuje , u mnie na pewno nie ma.
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co widzę na codzień to Polki dbają o siebie, napewno dużo bardziej niz Angielki. Chociaż nie mozna powiedzieć że to flejtuchy. Co do sposobu ubierania się (Angielek) to również zależy ale więszkość chyba otwiera szafę i ubiera co popadnie i na co popadnie. Tak to czasem wygląda. Njabardziej bawi mnie to jak w zimie chodzą w rybaczkach, sandałkach i zimowych kurtkach i aż są sinę z tego zimna, mimo że żadna się nie przyzna. A co do mnie to nic się nie zmieniło od czsu jak byłam w Polsce. Do przcy bez makijażu nie chodzę. Jedyne co nie mogę to nosić butów na obcasie do pracy, ale to racze mój wybór niż zakaz. Mogę sobię pozwolić na długie paznokcie i wymalowane jak chcę, fryzjerka przyjeżdża do mnie jak tylko stwierdzimy że już czas na odświeżenie, pracuje ze mną to zawsze jesteśmy na bieżąco. Ubieram się jak ja chcę a nie w to co jest modne, bo raczej nie sa to ubrania w moim stylu, dlatego ciuchy bardzo często kupuję w internecie. Na aerobik chodziłam ale szybko zrezygnowałam bo jestem troszkę leniwa, mam w domu bieżnię i nie biegam. Ale to raczej nie jest mi potrzebne bo nie mam problemu z wagą. Myślę że żadna praca nie powinna stać na przeszkodzie dbania o siebie.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwunia a w jakim mieście mieszkasz?
I powiedz mi jak stoją ceny związane z Fryzjerem. Ile kosztuje ściecie włosów w salonie , balejaz ? A jak wygląda usługa w domu - chodzi mi o to czy można się dogadać zeby np fryzjerka przyszła do domu ( cena jest wtedy nizsza ?) i najchetniej zeby była to Polka. |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Sysunia_d "wetne" sie z odp jak to jest u mnie. fryzjerka w salonie wziela ode mnie za sciecie i wymodelowanie £25(to w takim tanszym), kiedys zaszalalam i poszlam do drozszego i za to samo zaplacilam £40. za balejaz placi sie w salonie od £50 - £120 zalezy czy taki zwyklejszy czy z tych drogich. ja chodze do kolezanki do domu i place za balejaz £25.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkam w Oswestry. Ale jakoś jeszcze nie spotkałam niestety nikogo na wizazu z mojej okolicy. Moja kolezanka bierze 25 funtów za ścięcie, balejaż i wymodelowanie. W salonie nie byłam bo jak chciałam zrobić pasemka to chcieli 80 funtów za moje włosy a nie mam ich za dużo. Polki fryzjeri przeważnie pracują i tylko dorabiają ścinaniem i farbowaniem. Napewno jakąś znajdziesz. Wystarczy popytać znajomych.
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem identyczna jak przed przeprowadzka tutaj
![]() Tak samo o siebie dbam, tylko cere mam o niebo lepsza, to pewnie dlatego ze wiecej spie, pije wody i prawie woglole nie jem miesa, no moze kanapeczka z szyneczka albo kurczaczek na obiad (yes!!!! nareszcie). Przytylam 3 kg, ale przed wyjazdem wlasnie tyle mi brakowalo do mojej idealnej wagi, co prawda zaczelam myslec o jakiejs diecie, ale to dopiero po zimie. Myslamam zeby sie zapisac na silownie, ale chyba jestem za leniwa, wiec zostaja mi rollki, rower, wycieczki i plywanie,babinkton no i jak bede grzeczna to Sw Mikolaj mi przyniesie stepper bo stary mi sie zepsul ;( nie mam w pracy problemow z tym ze szefuniowi sie nie podoba makijaz albo go zaduzo, wiec zawsze jestem wymalowana, czasami mocniej czasami bardzo naturalnie. a paznowkcie, zawsze robilam french manikiur, ale chyba z wiekiem mi sie znudzilo, wczoraj obcielam paznokcie, zawsze mialam bardzo dlugie...teraz jeszcze nie mam pomyslu na nie, ale tez w pracy moge miec wymalowane wiec to nie problem, mam ogolnie zadbane rece, wiec ok co jeszcze? chyba nic no moze moja buzia potrzebuje nawilzania za wzgledu na klimatyzacje w pracy. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za informacje dotyczące Fryzjera
Ja będe szukać w okolicach oxfordu ewentualnie w Witney bo tam bede mieszkać.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku duzo zalezy od samopoczucia. Pewne minimum zawsze zachowuje! W tej chwili "wzielam sie za siebie". Zapisalam sie na silownie (place £40 miesiecznie i sa w to wliczone wszystkie zajecia), przeszlam na diete, a raczej zdrowe odzywianie, koniec wymowek pt. nie mam czasu zjem burgera... Zafundowalam sobie laserowa depilacje (narazie tylko bikini) i kupilam sobie taki karnet do fryzjera, gdzie za £40 mam ciecie, farbowanie, pasemka, konsultacje w kwestii koloru i ciecia itd naprawde fajna sprawa. I naprawde czuje sie o niebo lepiej, fajnie jest robic cos tylko i wylacznie dla siebie
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o Fryzjerke to ja nia jestem ,specjalizuje sie we fryzjerstwie damskim i zeobie wam to czego pragniecie,jest to moj zawod i pasja mieszkam w Newbury poprosze o emaila jakby ktora chciala wygladac pieknie na codzien a nie tylko od swieta,prauje na profesjonanych produktach najwyzszej jakosci,,,ceny ustalam z kazdá indywidualnie matys-magda69@ o2.pl
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że nie pracujesz bliżej moich okolic , ale wezmę Pod uwage Twojego @ Szkoda że więcej osób się nie ogłasza . |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Pracowałam w Irlandii. Na co dzien miałam kontakt z klientami, byłam sekretarką, codziennie miałam makijaż, włosy zawsze też zrobione chociaz obiecałam sobie nie prostować przez 2 tygodnie
i byłam blada, wiadomo w Anglii i Irlandii słońca jak na lekarstwo, na solarium tam nie chodziłam bo szkoda było mi kasy. Jednym słowem dbałam o siebie, ale nie tak bardzo jak dbam tu w PL Na początku cieszyłam się ze moja praca będzie wymagała tego że mam dobrze wygladac, jak większość dziewczyn lubie robić sobie ' spa ' bo wtedy nawet wewnętrznie lepiej się czuje, gdy patrze w lustro i mowie O! wyglądam fajnie Sytuacja wyglądała nieco inaczej bo po 8 godzinach w pracy byłam na prawde zmęczona, pozniej jeszcze dojazd, zakupy do domu.. jedyną rzeczą o której marzyłam była kapiel. Aaaha i stan moich włosów był fatalny nie wiem czy to przez wodę ale zaczeły mi starsznie wypadać, a dodatkowo nie mogłam znaleźć żadnych profesjonalnych produktów do włosów mowie o tych fryzjerskich, mozliwe ze słabo szukałam,ale wydaje mi się ze są trudniej dostępne niz tu w Pl.
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam o siebie dbam.
moze nawet bardziej niz w Polsce, tu jakos łatwiej
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kompletnie sie nie zmienilam. Mieszkam w UK juz ponad 2,5 roku. Zawsze dbalam o siebie i tak juz zostanie. Nie ma dla mnie znaczenia gdzie mieszkam. Praca w tym mi absolutnie nie przeszkadza, zreszta wykonuje taka sama prace jak w Polsce.
Zauwazalna roznica jest ta, ze teraz stosunek zarobkow do cen np kosmetykow jest zupelnie inny, wiec moge sobie pozwolic na zakupy z zupelnie innej polki, niz w Polsce. Zreszta nie chodzi mi tylko o makijaz, fryzure, ubranie, zdrowa zywnosc, aerobic czy basen. Dalej czytam ksiazki, chodze do kina, na wystawy ciekawych artystow. Staram sie nie zaniedbywac takze i w tej dziedzinie. Cos dla ciala, cos dla duszy . __________ Jesli chodzi u Angielki, to nie generalizowalabym tutaj. Sa rozne, znam bardzo dbajace o siebie, znam i takie, ktore nie dbaja wcale. Podobnie i w Polsce. Fakt jest taki, ze gole stopki w sandalkach na obcasie (grudzien- luty) do kurtki z futerkiem bawia i mnie
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
a ja teraz chodze z odrostem 2 cm bo moja fryzjerka strajkuje. i z jednej str moze bym znalazla jakas inna ale z drugiej jade do Polski za 4 tyg, moja przyjaciolka jest fryzjerka wiec mi zrobi porzadek na glowie no i wloski troche odpoczna- przyda im sie przerwa.
mariolasl - fajny avatar
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam polecenie od szefa ze mam przychodzic do pracy wypindrzona jak na wyjscie wieczorne
oczywiscie w granicach zdrowego rozsądku ![]() Pracuje jako barmanka wiec jako taką prezencje powinnam mieć ![]() A ze ja lubie sie stroic, to mnie to na ręke
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
dbam o siebie lepiej niz w polsce-poniewaz mam na to czas i pieniadze.silownia,basen, solarium,modne ciuszki....jedynie do fryzjera jezdze do Polski co okolo 4 miesiace(poniewaz nikt nie zastapi mojej ulubionej fryzjerki).pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

. Czy jesteście tam zadbane? chodzicie do fryzjera, kosmetyczki? na aerobic, tance? Wypowiadajcie się drogie emigrantki

) pomimo tego ze pracuje w banku szczerze nie cche mi sie dbac o sibie nie iwem moze to jest takie podejscie jakies dziwne ale za kazdym razem jak jestem w polsce czy to na pare dni czy dluzej to normanlnie zmiania o 180 stopni pomalowana zadbana wlosy zrobione itd nei wiem nie mam poojecia ale nei przejmuj sie nie jestes jedyna ktora sie zaniedbala

). Chce chodzic na jakies zajecia, aerobic, tance, no ale nie wiem czy z moimi zarobkami,. ktore beda pewnie najnize w kraju
bedzie mnie na to stac.

. co do tancow sie nie orientuje , u mnie na pewno nie ma.