![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Humektan i inne emolienty
dostałam jakas reklamowke z apteki na temat skory i propnuja tam dwa jakies kermiki-lotiony do skory suche czy ktos moze je zna albo wie cos na ich temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: hydrolan u humektan
Hydrolan należy do białej serii emolientów (jest opisana w wizazowych newsach), która jest przeznaczona dl skóry bardzo wymagajacej (nadwrażliwość, atopia itp).
Humektan to emulsja nawilżajaca z linii "zwykłych emolientów". żaden nie jest perfumowany, oba są w higienicznych tubach. Humektan ma krótszy skład niż Hydrolan. Hydrolan jest oparty na cukrach, zawiera też parafinę, glicerynę. Humektan zawiera 80% wody, olej z pestek moreli oraz sporo glikolu butylenowego, który jest korzystny przy ŁZS. Oba są konserowowane parabenami (hydrolan zawiera torche większą gamę konserwantów) producent ma swoją stronę z opisem tych kosmetyków: www.emolienty.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Re: hydrolan u humektan
dokladnie nie wiem ale stosuje od dlugiego czasu humektan i jestem bardzo zadowolona. Polecila mi go kolezanka z pracy i naprawde jestem zadowolona. Teraz testuje ambilna - po depilacji, na stopki itp. Tez bardzo fajny, choc tlusty. Humektan jest genialny. Juz wszytskie w firmie jego uzywamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: hydrolan u humektan
Ja dzis kupilam sobie Humektan i zaraz wypróbuje. Mam nadzieje ze sie sprawdzi przy mojej mieszanej, odwodnionej, przesuszonej a zarazem tłustej cerze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na sprawozdanie ![]() pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
I jak się sprawuje?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
evitka, emolienty są w Superpharm na Oławskiej, ja tam kupowałam Humetkan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zastępczy dla Humektanu.
Otóż skończył mi się krem Humektan.Byłam/jestem z niego bardzo zadowolona.Ale mam problem bo nie moge go nigdzie dostać.Dzisiaj obeszłam całe miasto(wszystkie apteki) i nigdzie go nie ma.Podobno brak w hurtowniach.Czy możecie mi polecić jakiś podobny krem do HUMEKTANU?Prosty składem,aby to była lekka emulsja.
Pozdrawiam.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zastępczy dla Humektanu.
Mam ten sam problem...Kurcze nawet w esentii nie ma..Co się stało???
![]() Ja lubie jeszcze hydrolan i żel aloesowy flos lek wiem ze to nie to czego szukasz bo to razczej żele ale od bidy mogą być. Co do kremu też mam teraz dylemat... http://vitamarket.pl/sklep/p1525-HUM...a-emulsja.html Jak wpiszesz w google humektan to wyswietli sie kilka stron .Chyba ze nie interesują Cię zakupy przez internet |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a nie możesz poprosić pań/panów w aptece aby zamówili? ja tak zrobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Agatka ja o to poprosiłam, farmaceutka nawet dzwoniła do nich przy mnie, ale powiedzieli jej, że od kwietnia nie mają dostaw w hurtowni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Wycofali humektan?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie wydaje mi się - zamówiłam ostatnio tubkę w Aptece w Sieci i chyba nie ma mowy o wycofywaniu, bo producent zmienił nawet wygląd opakowania i chyba konsystencję: teraz Humektan jest jakby nieco gęstszy nie przelewa się tak przez palce jak poprzednio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
nie możliwe... mam kontakt z Panem z Orion Pharmy i nic mi nie wiadomo na ten temat, hmmm może o czymś nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
odkopuję ten, myślę zapomniany już, temat, ponieważ chciałam zapytać, czy może któraś z Was Dziewczyny orientuje się, gdzie dostanę Humektan w Warszawie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za szybką odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
jeśli kogoś, by to jeszcze zainteresowało to w aptece na RONDZIE ONZ humektanu nie było i Panie Farmaceutki nie bardzo wiedziały o co w ogóle pytam, ale była możliwość zamówienie "jeśli coś takiego w ogóle istnieje".
natomiast bezproblemowo na "po weekendzie" otrzymałam humektan zamówiony w aptece na hali głównej dworca centralnego ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Wy piszecie o tym kremie co jest w 30g i 100g opakowaniach i opisywany jako krem do całego ciała?
Stosujecie go do twarzy? Nie zapycha Was?? O Humektan pytam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Tak, w zielonej tubie. Uzywam juz drugą "setkę" i nic mnie nie zapchało, co więcej krem - dzięki prostemu składowi - jest niezastąpiony przy różnego rodzaju alergiach i podrażnieniach (tuninguję go jeszcze panthenolem). Pięknie koi skórę i likwiduje swędzenie i pieczenie. Niezbędnik na wyjazdy (nigdy nie wiadomo jaka będzie woda w kranie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Bardzo interesujący dla mnie wątek, bo nareszcie niemal tylko o humektanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
hmmm poczytalam o tym i chyba tez sobie sprawie, mam wrazenie ze w moim przypadku sweitnie sprawdzi sie jako krem na dzien, bo mam z nimi duzy problem
![]() |
#24 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja też planuję w najbliższym czasie kupić humektan
![]() tylko muszę zużyć jeden z nawilżaczy, które teraz mam na stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy Hydrolan pachnie podobnie jak Humektan? Bo o ile dla skóry jest wyśmienity, to niestety jego zapaszek "mokrego pieska" skutecznie mnie odstrasza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
o kurde to smiedzi w ten sposob? :O hmm..
w ogole bylam wczorajw aptece, specjalnie poszlam do tej przy pogotowiu w nadziei ze tam wyedukowane kobiety pracuja, niesttey pani nawet nei wiedziala przez jakie H sie pisze humektan, nie musze chyba dodawac ze nie mieli takiego wynalazku...
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
No bez przesady nie śmierdzi aż tak! ja co prawda nie jestem jakimś wielkim zapachowcem ale mi nie pachnie prawie w ogóle ( no dobra - jest jakiś tam zapaszek, ale naprawdę mało intensywny) A z zaopatrzeniem aptek w Humektan jest naprawdę źle ostatnio Pani w aptece mi zrobiła wielką łaskę, ze zamówiła dla mnie jedno opakowanie 30g. na pytanie czy nie można by zamówić opakowania 100g odpowiedziała krótko: nie! i obdarzyła mnie takim spojrzeniem, ze oprócz 'dziękuję bardzo serdecznie' i 'miłego dnia' nic już do niej wiecej nie powiedziałam. No nic trzeba sie zaopatrzyć w aptece internetowej ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
tylko szkoda mi placic za przesylke za jeden krem ;/
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Rozumiem
![]() Tym bardziej, ze jeszcze nie probowałaś humaktanu... Jakbyś miała większe zamówienie typu: filtry, suplementacja, humaktan i może jeszcze parę innych to by Ci się koszty przesyłki zwróciły No ale jak tak, to chyba lepiej będzie liczyć na uprzejmość którejś z pań z apteki ;/ ![]()
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.