![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 981
|
![]() Zio這wo/Mazid這wo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w這s闚
Zak豉dam nowy w徠ek, gdy doch康za mnie pytania/pro軸y o przepisy na mazid這wo/thanatosowe wcierki na porost, wzmocnienie, zatrzymanie wypadania w這s闚. Kilku osobom podawa豉m ju te przepisy, ale teraz zak豉dam osobny w徠ek aby ka盥y m鏬 bra czynny udzia w ratowaniu NASZYCH w這s闚.
Kilka s堯w o moich w這sach: Ot騜... wypad造 mi w這sy ![]() ![]() ![]() W tym temacie opatentowujemy, testujemy i dzielimy si wra瞠niami na temat: w豉snor璚znie robionych wcierek (kreatywno嗆 dziewczyny, kreatywno嗆), p逝kanek, maseczek. Opieramy si na produktach dost瘼nych w Thanatosie, Mazid豉ch, zio豉ch, i r騜nych ciekawych specyfikach dost瘼nych np. w aptekach. REGULAMIN ![]() Tego nie robimy!!! * nie rozmawiamy na temat hormon闚 (od tego jest osobny w徠ek wypadanie w這s闚) * nie dyskutujemy na temat suplementacji ---> tabletek na wypadanie w這s闚 ( od tego te jest w徠ek o wypadaniu w這s闚) * odpada dyskusja na temat dost瘼no軼i/ niedost瘼nosci ampu貫k i innch od篡wek np. Wax (od tego te jest w徠ek o wypadaniu w這s闚) To robimy ![]() * zamieszczamy przepisy na formulacje, przepisy autorstwa swojego lub cudzego ![]() ![]() * zamieszczamy przepisy na p逝kanki, przepisy swoje, cudze, bab, cio, z ksi庵 zielarskich, zio豉 na wzmacnianie, ale te kolorek (fajnie jest czasem sobie cos roz鈍ietli) * wymieniamy pogl康y i dyskutujemy o efektach naszych kuracji * zamieszczamy artyku造/wypowiedzi na temat p馧produkt闚/ p馧substancji mog帷ych w jakikolwiek spos鏏 pom鏂 naszym w這som Zapraszamy te na forum wszystkie biochemiczki zainteresowane piel璕nacj w這s闚 (wasza pomoc przy tworzeniu formulacji b璠zie niezastapiona) Oczywiscie Limaria i Thanatos te s baaardzo mile widziani. ![]() Og豉szam zatem wszem i wobec, 瞠 w徠ek uwa瘸m za otwarty. Wkr鏒ce zamieszcz pierwsze przepisy ![]() Aby odnale潭 same przepisy w tre軼i w徠ku, przeszukaj go has貫m receptura Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-06-27 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 410
|
Dot.: Zio這wo/Mazid這wo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w這s
Bardzo si ciesz, 瞠 ten w徠ek powsta
![]() ![]() Sama na pewno b璠 zdawa豉 relacje z moich mazid這wych od篡wek, jak tylko je nab璠 ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i niech ten w徠ek (a raczej jego zawarto嗆 ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez virka Czas edycji: 2007-11-09 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Receptura
1. Wcierka *od篡wka Jantar 23,43 ml *GTE - 2%, 0,6 g. *GSE - 2%, 0,6 g. *niacynamide - 2%, 0,6 g. *BHT - 0,1%, 0,03 g. *alkohol - 15%, 4,5 ml. Do szklanego naczynia wlewamy odmierzon ilo嗆 od篡wki Jantar, dodajemy GSE, czubat 造磬 0,5 ml (tak na oko jest to 0,6 ml. ja tak 造磬 mam z mazide, ale mo瞠 mo積a kupi j gdzie indziej). Mieszamy intensywnie aby sie rozpu軼i這 ----> nie mog utworzy si grudki. Nast瘼nie dodajemy BHT rozpuszczone w alkoholu (ja da豉m 2 ziarenka, te na oko, no bo jak mam odmierzy 0,03 g?) i mieszacie aby si wszystko po陰czy這, nast瘼nie niacynamide i dopiero na ko鎍u GTE, na ko鎍u, bo gdy doda豉m je razem, to si grudki porobi造 ![]() ![]() Efekty: na razie nic mi jeszcze nie wyros這 ![]() Od篡wka zrobiona dzi瘯i pomocy dziewczyn z LU *jako baza --->od篡wka jantar----> 11 ml * 15% spirytusu + 0,1% BHT ----> 2,25 ml. spirytusu(rozpu軼i豉m jedno wi瘯sze i ze 2 mniejsze ziarenka) ---->czyli 0,015g, da豉m na oko kilka ziarenek *ekstrakt ze sk鏎ki jab趾a ---> 1%---->0,15g *ekstrakt z pokrzywy 3%------> 0,45g *ekstrakt z kasztanowca ---->4%---->0,6g *aloes w proszku ---->0,5%----->0,075g, po這wa 造zeczki Z Mazide o pojemno軼i 0,15 ![]() *niacynamide---->2% ---->0,3g Pi瘯nie po niej rosna w這sy (na d逝go嗆, na ilo嗆 to troch za wcze郾ie ![]() ![]() WZ紑 NA OBLICZENIE ST坒E EKSTRAKT紟/ZI茛/WITAMIN WE WCIERKACH np. st篹enie procentowe danego produktu (podawane jest np. na str. Mazide i Thanatosa, jak nie mo瞠my go znale潭 lub nie jest podane, najbezpieczniej jest da 2-3%) mno篡my prze ilo嗆 naszej wcierki (w tym wypadku 15 ml) i dzielimy przez 100%. CZYLI: PRZYKxD: 3% x 15 / 100 Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-06-27 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 790
|
Dot.: Zio這wo/Mazid這wo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w這s
up czekam na dalszy ciag
fajny watek pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Receptura
Kolejna od篡wka, tym razem przed myciem. Bierzemy szklane naczynie np. miseczk i dodajemy takie oto sk豉dniki: *woda brzozowa/pokrzywowa (lub obie) ![]() *kilka kropel witamienk Juwit * olejki eteryczne: 2 krople tymiankowego, 2 krople drzewa cedrowego, 3 krople lawendy, 3 krople rozmarynu * olej jojoba *olej z pestek winogron *olej kokosowy * mozecie te doda np. miodu, tretinoinki, jaki ekstrakt np. GTE, fluid z biosiark (ja dodaje ten ostatni) Moczymy w這sy, ods帷zmy nadmiar wody r璚znkiem iwcieramy od篡wk w sk鏎, robi帷 przy tym delikatny i dok豉dny masa. Efekt: w這sy nawil穎ne, od篡wionw, po kilku miesi帷ach stosowania wyra積ie grubsze i duuuzo odrost闚 ![]() UWAGA: je瞠li komu sie w這sy przet逝szczaj to nie polecam dodawa oliwy z pestek winogron ani oleju kokosowego, ograniczy ilo嗆 oleju jojoba do kilku kropli, mozna doda olejek herbaciany np. 5-6 kropel, 豉dnie odzwie篡, wybije bakterie ![]() Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-06-27 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Receptura
P逝kanka koloryzuj帷o-wzmacniaj帷a (raczej dla bmlondynek i kolor闚 popielato-myszowatych) * 1 造zka rumianku (moze by zwyk造 albo rzymski, zwyk造 nadaje w這s鏔 z這ty kolor, a rzymski taki miodowy) * 1 造zka skrzypu * 1 造zka pokrzywy * 1 造磬a li軼i brzozy Zalewamy wszystko gor帷 wod i zostawiamy, pod przykryciem np. talerzykiem, do naci庵ni璚ia. jak ostygnie p逝czemy w這sy, stramy sie aby p逝kanka dociera豉 do sk鏎y. Mo積a doda po kilka kropel olejk闚 eterycznych cytrusowych. ζdnie rozja郾iaj w這sy, nadaj kolor, pi瘯ny zapach ![]() Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-06-27 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 307
|
Mario, dzi瘯uj Ci za ten w徠ek
![]() Ja mo瞠 od siebie dodam przepis na naturaln farb do w這s闚 blond ![]() Przepis zaczerpni皻y z ksi捫ki Stefanie Faber ![]() Chcia豉bym jeszcze doda, 瞠 nie pr鏏owa豉m tej farby jeszcze, bo mam zamiar si teraz pohennowa, jednak瞠 p騧niej my郵, 瞠 wypr鏏uj ![]() Oto przepis: - 3 gar軼i suszonego korzenia rabarbaru - sok z 1 cytryny - odrobina olejku ro郵innego W sklepach zielarskich mo積a dosta sproszkowany korze b康 w ma造ch kawa貫czkach. Je瞠li dostaniemy w kawa貫czkach to nale篡 go "sproszkowa" ![]() ![]() Wsypujemy proszek do miseczki, dodajemy soku z cytryny i olejek ro郵inny i mieszamy a powstanie papka. Do papki dolewamy gor帷ej wody i ci庵le mieszamy a do uzyskania takiej masy. Zostawiamy nasz farb ![]() ![]() Autorka sugeruje, 瞠by wcze郾iej sprawdzi ta farb na odci皻ym puklu w這s闚, 瞠by zobaczy czy kolor nam si spodoba i 瞠by wiedziec ile odczeka ![]() Aa, z rabarbarem podobno nie ma 瘸rt闚 i powinno si to traktowac jako prawdziw farb do w這s闚 ![]() ![]() Mo瞠 komu sie przyda ten przepisik ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Aha, jak dodacie hydromanilu do szamponu b康 od篡wki to powstaje na w這sach mega b造sk
![]() ![]() ![]() Ja dodaj troszk do szamponu i jest cacy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Super w徠ek
![]() Cytat:
Polecam koniecznie wypr鏏owanie tego najpierw na puklu w這s闚. Mnie rozja郾i, ale na rudawy blond, a nie na blond. A nie mam bardzo ciemnych w這s闚. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 310
|
A ja mam ogromn pro軸...
Nie mam w domu wagi laboratoryjnej, ani nawet 造瞠czki z miark, dlatego fajnie by這by dodatkowo obok gramatury zamieszcza "wag u篡tkow" w 造瞠czkach lub szczyptach lub kropelkach ![]() Wi瘯szo嗆 przepis闚 ju tak ma, chwa豉 wam za to Wiza瘸nki, ale odmierzenie np 1 g to ju dla mnie czarna magia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 750
|
Hej
bardzo fajny watek, ale nie jestem pewna czy tematycznie nie pokrywa sie z juz istniejacym na biochemii: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168168
![]() |
#13 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 144
|
Subskrybuj
![]() ![]() Jednocze郾ie przeklejam z innego w徠ku przepis na hennowy gloss . Jak sama nazwa wskazuje dzia豉 on nab造szczaj帷o, a przy okazji nadaje w這som rudawych refleks闚, tym intensywniejszych, im ja郾iejsze w這sy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Oooo super, ja marz aby moje w這sy by造 bardziej rude, bo ja mam tylko takie rudawe b造ski, na pewno wypr鏏uj
![]() Jeszcze jeden sk豉dnik, kt鏎y przyrudza to macerat z marchwii z mazide. Czyta豉m w opiniach, 瞠 jaka babeczka zrobi豉 sobie nim rude refleksy-pasemka na swoich myszowatych w這sach. Na pewno wypr鏏uj ![]() Ps. Obmy郵am kolejn od篡wk-wcierk super-hiper bombe, ale na razie musz zdoby pewne informacje na temat jednego ze sk豉dnik闚 ![]() ![]() Topik wcale nie jest zb璠ny, bo tutaj rozprawiamy na temat konkretnych, i tylko, p馧produkt闚, zi馧 i przepis闚. A topiku na temat p馧produkt闚 na w這sy nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja uwa瘸m, 瞠 w徠ek jak najbardziej potrzebny i przydatny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 310
|
Na b造szcz帷e w這ski mieszam takie sk豉dniki:
- nafta - olejek rycynowy - olejek kokosowy - od篡wka do w這s闚 Sk豉dniki daj na oko - wi璚ej nafty i od篡wki, a olejk闚 tak po 造瞠czce mniej wi璚ej. Wszystko to k豉d przed myciem, siedz z tym na g這wie jakie 40 minut, potem mycie, troszk od篡wki na koniec, 瞠by rozczesa i gotowe. ζdnie si po tym b造szcz w這sy, przynajmniej moje, a efekt znacznie lepszy ni po samej nafcie albo samej od篡wce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 4
|
Witam wszystkich dzi瘯uje za za這瞠nie tematu super pomys a najbardziej ucieszy sie m鎩 m捫. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Tutaj jest przepis na bogate serum wzmacniaj帷e do w這s闚 na mazid豉ch
![]() ![]() ![]() http://mazidla.com/index.php?option=...d=285&Itemid=2
![]() |
#19 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 4
|
Mam pytanie kt鏎y zastosowa przepis z podanych kt鏎y mo瞠 spowodowa odrost w這s闚 (zakola m篹a) ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Z 造sieniem typu m瘰kiego ----> androgenowym jest sporo k這pot闚. Zwykle w tego typu 造sieniu nie da si ca趾owicie powstzyma tego procesu (niestety). M篹czy幡i dotkni璚i tym procesem wcze郾iej lub p騧niej trac w這sy, bo zaikaj cebulki w這sowe, w陰sciwie ulegaj miniaturyzacji z powodu testosteronu, kt鏎ego nadmiar niszczy cebulki u os鏏 wra磧iwych na ten testoseron (nie ka盥y m篹czyzna jest wra磧iwy na nadmiar testosteronu, wi瘯szo軼 tak, ale s wyj徠ki). Oczywi軼ie zdarza sie, 瞠 造sienie androgenowe udaje si zastopowa, gorzej z cofni璚iem skutk闚, czyli zakoli nad czo貫m oraz zakola na czubku g這wy. Im szybciej sie "z豉pie) 造sienie, tym wi瘯sze prawdopodobienstwo zatrzymania/cofni璚ia 造sienia.
Trzeba robi wszystkjo aby zneutralizowa zjawisko odk豉dania si androgen闚 w cebuklach w這sowych. Mo積a to osi庵n望 na wiele sposob闚: * naturalne picie zielonej herbaty (2-3 fili瘸nki/dziennie), wcierki takie jak np. w/w z zielon herbat wcierki z wyci庵iem z pestek winogron picie i wiceranie saw palmetto (dost瘼ny u Thanatosa ekstrakt na wcierki) czyli palma saba這wa picie wirzbownicy drobnokwiatowej ![]() witaminy np. Vitapil szampon np. z ketokanozolem (Nizoral), inne 豉godne szampony bez SLS-闚, mo積a doda wtedy niekt鏎e p馧produkty z Mazide/Thanatosa np. keratyn, ekstrakt z zielonej herbaty, saw-palmetto, d-panthenol, niacynamide.... * farmakologiczne Loxon 2% lub 5% finasteryd propercia i inne tabletki/wcierki chemiczne UWAGA po w/w tabletki/Loxon prosz uda si do dermatologa!!! on zdecyduje o formie leczenia, oceni zaawansowanie procesu 造sienia u m篹a itp. na 100% przepisze Loxon Daj linka do forum o 造sieniu (g堯wnie meskim), te si tutaj udzielam i odsy豉m m篹a aby sobie poczyta, jest tutaj wiele inf./opinii/wskaz闚ek itp. b. pomocne, tylko trzeba si zalogowa!!! ![]() http://www.lysienie.info/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 474
|
a skad bierzecie te wszystkie skladniki do wcierek dziewczynki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ze sklep闚 internetowych:
Mazid豉 Thanatos Eco spa Wpisz w google, zaraz ci wyskocz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 609
|
W mazidlach znalazlam taka informacje o kwasie hialuronowym:
"jest niedra積i帷ym 鈔odkiem przyspieszaj帷ym wzrost w這s闚" ale nie ma 瘸dnego przepisu na to jak go zastosowac czy mo瞠 kto ma jakie do鈍iadczenie w tej materii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przepis jest super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Receptura
Dziewczyny kolejny, tym razem znaleziony gdzie w czelu軼iach Wiza簑, przepis na porost w這s闚. mam nadziej, ze autorka si nie obrazi, jak go tutaj wpisz ![]() * 6 造瞠k nalewki z mi這zeby japo雟kiego * 5 ampu貫k Biostyminy * p馧 buteleczki soku z pokrzywy * 10 造瞠k nalwekki z 瞠 szenia (Panaxan) * 10 造瞠k nalewki z sza逕ii lekarskiej Wymiesza i odstawi na 2 dni, wciera na noc ![]() Nalewki znalaz豉m w aptekach internetowcyh, wi璚 pewnie s i w normalnych. Trzeba poyta. Biostymina jest na recept. Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-06-27 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie...
Ja kupi豉m bez recepty, powiedzia豉m, 瞠 potrzebuj do wcierania we w這sy i sprzedali ![]() Wi璚 warto spr鏏owa ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 929
|
Cytat:
------------------ A co do kobiecych problem闚 z w這sami- ja uda豉m sie z tym do dermatologa. Przepisa豉 mi ten delikatniejszy loxon i da豉 przepis na wcierki- do wykonania w aptece. Buteleczka takiej wcierki kosztowa豉 mnie ok 30z i starczy豉 na 4 miesi帷e ![]() wklejam przepis do owego mazid豉
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 929
|
Cytat:
Z efekt闚 jestem zadowolona- wcierka jest na wzmocnienie, jaka witaminowa, wzmacnia i sprawia, 瞠 w這sy mniej wypadaj. Teoretycznie tak powinno by. Ja zauwa篡豉m od篡wienie i ju wypada mi mniej w這s闚 ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.