|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
paznokcie
Dostałam szału na punkcie paznokci. Często chodzę do manikiurzystki i lubie dbać o paznokci. Nie umiem jednak sama ich ładnie pomalować. Jak to zrobić???
Proszę pomóżcie mi!!!
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: paznokcie
nio cóż to już jest kwestia wprawy...niestety. podobno idealna technika polega na pomalowaniu paznokcia w 3 pociągnięciach(pierwsze po środku paznokcia a nastepne 2 po bokach). mi osobiście nie zawsze tak się składa. pamietaj aby nie nabierać na pędzelek za dużo ani za mało lakieru (oczywiście łatwo mówić ale potrenuj a napewno nabierzesz wprawy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja tam nigdy nie malowałam paznokci tak jak niby powinno się malować ![]() ![]() jeśli chodzi o manicurzystki to lubie patrze jak pracują... ale nie chętnie oddaje się w ich rece (no jest jedna taka której oddam moje pazurki ![]() ![]() Jeśli chodzi o wzorki to musisz ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, bo uważam że każdy może się nauczyć zdobić ![]() jak będziesz miec pytanka o zodobieniu itp to możesz do mnie pisać, ja zawsze pomoge ![]() P.S. witaj w gronie maniaczek paznokciowych ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Chyba jedyna metoda to ćwiczyć.Kilka miesięcy temu też uważałam się za beztalencie,Nawet bardzo jasnym lakierem potrafilam zrobić ze swoich pazurków karykatury.smugi,umazane całe palce.Ale w koncu się nauczylam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam prośbe do Ciebie Martiq czy mogłabys mi przesłać fotki z Twoich zbiorów???Z góry dziękuje. Pozdrawiam Martiq ![]() > nio cóż to już jest kwestia wprawy...niestety. podobno idealna technika polega na pomalowaniu paznokcia w 3 pociągnięciach(pierwsze po środku paznokcia a nastepne 2 po bokach). mi osobiście nie zawsze tak się składa. pamietaj aby nie nabierać na pędzelek za dużo ani za mało lakieru (oczywiście łatwo mówić ale potrenuj a napewno nabierzesz wprawy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
kilka wygrzebanych w necie propozycji
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki jesteście kochane!!!!;-) Przykłady wzorków na paznokcie, które mi przesyłacie są prześliczne!!!! I dużo już się nauczyłam!!!! Umiem naprzykład pomalować sobie paznokcie i nie wyglądają jak po katastrofie :-D. Wzorki wychodzą mi jeszcze tak sobie, ale może czegoś się jeszcze nauczę. Dziekuję wam bardzo, bardzo mocno. Pozdrowionka!
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nora84 napisał(a):
> Witam > Mam prośbe do Ciebie Martiq czy mogłabys mi przesłać fotki z Twoich zbiorów???Z góry dziękuje. > Pozdrawiam > Martiq ![]() > > nio cóż to już jest kwestia wprawy...niestety. podobno idealna technika polega na pomalowaniu paznokcia w 3 pociągnięciach(pierwsze po środku paznokcia a nastepne 2 po bokach). mi osobiście nie zawsze tak się składa. pamietaj aby nie nabierać na pędzelek za dużo ani za mało lakieru (oczywiście łatwo mówić ale potrenuj a napewno nabierzesz wprawy ![]() ![]() ![]() Zajrzyj sobie na plotkowe, tam załozylam nowy wątek o wzorkach("pazurki-->wzozrki" o ile dobrze pamietam).tam jest pare moich oraz innych propozycji ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.