|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Cleanance K, Avene
Jak go stosować i do czego służy?Mam próbkę, chciałabym wypróbować, a nie wiem, jak do niej się zabrać, w KWC tez niewiele jest, tylko, że ma poprawiac stan skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Cleanance K, Avene
Droga Ulu, Cleanance K to taki kremik z kwasami AHA (ok. 8%) i BHA (1,5%). Przeznaczony jest do cery problematycznej a jednak wrażliwej. Stosuję ten krem od 2 lat oczywiście w sezonie jesienno-zimowym i muszę przyznać że stopniowo potrafi poprawić stan cery,ja jestem zdowolona
![]() ![]() ![]() Pzdr Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Cleanance K, Avene
Moglabys mi prosze napisac czym nawilzasz skore w trakcie kuracji. Ja na dzien uzywam filtra matujacego, a od kilku dni na noc cleanance k. mam krem nawilzajacy Xérialine SVR, ale jakis taki dziwny i boje sie, ze mnie zatka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cleanance K, Avene
Xerialine jest jak najbardziej w porządku - ma prosty, niskompliowany skład. Przy Cleanance K skóra nie jest bardzo przesuszona, krem jest dosyć łągodny.
Radzę jednak robic przerwy w sotoswaniu kremu -tzn. nie ciągle, non-stop], gdyż zawiera polyacrylamide. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny co lepsze diacneal Avene czy cleanance k Avene a może Effaclar K La Roche Posay??????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Diacneal używałam i byłam zadowolona a cleanance K nie i nie mam porównania, z La Roche mam próbki i teraz stosuje ale to za krótko i za mało żeby go ocenić.
Nie mam dużych problemów z wypryskami (sporadycznie) bardziej z zaskórnikami, no i oczywiście tłustą skóre. Co na to najlepsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
uzywam Cleanance K od prawie 2 lat, i roznie z nim bywalo, generalnie dobrze oczyszcza, powoduje lekkie zluszczenie i zweza pory ale dla mnie jest za ostry, przeszlam na aplikacje comiesieczna bo kiedys pojawily mi sie po nim naczynka ( na szczescie zniknely po jakims czasie), ogolnie dobry i dalej stoi na polce ale tak naprawde z czystym sumieniem moge polecic maseczke aspirynowa, u mnie sie sprawdza lepiej i nie ma tych wszystkich dodatkowych chemikaliow po ktorych zawsze cos mi wyskakiwalo, (no i 1 tabletka calkowicie mi wystarcza
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jednak musze sprostowac bo mam wyrzuty sumienia
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
zaczelam uzywac Cleance K na noc, po okolo tygodniu wyskoczyly mi male krostki, czy mam zaprzestac uzywania??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.