|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nowe elixiry - Code i Hypnose
Przegladajac gazetki z sieciowych perfumerii trafilam na cudenka - Hypnose Elixir i Code Elixir. Nie kocham zadnego z tych zapachow, ale ze jestem łasa na nowinki i cudne szafirowe flakoniki to postanowilam isc powachac oba. Oczywiscie dopiero dzis powzielam takwoe postanowienie, bo wczesniej przechodzilam w Sephorze obok Hypnose Elixir i oczywiscie wlepilam weń wzrok i na tym koniec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowe elixiry - Code i Hypnose
oj tez jestem ciekawa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No i powachalam. Lekkie rozczarowanie. Oczywiscie dla kogos, kto jest fanem Code i Hypnose, bedzie to nie lada gratka.
Code jest taki jak Code, ale odnosze wrazenie, ze troszke wypruty ze slodyczy, bardziej stateczny jesli moge sie tak wyrazic. NIe powala swoja moca, inna sprawa, ze przez te pompke trudno duzo wycisnac z flakonika. Flakonik ladny, a jakze, ale chyba wystepuje wlasnie w dwoch wersjach: z pompka i bez, bo widzialam tansze opakowanie, wezsze jakies ![]() ![]() Hypnose - cudny szafirowy flakon a zapach taki jaki byl, tyle, ze mocniejszy, zdecydowanie bardziej wyczuwalny przez otoczenie. Nie jest mdly, raczej zadziorny i na pierwszy plan wysuwa sie ta ostra nutka (nie wiem co to dokladnie jest). jesli mialabym wybierac pomiedzy tymi dwoma, wybralabym Hynpse. Ale ze cala masa kobiet go uzywa, ze jest taki charakterystyczny i budyniowato-chemiczny, to chyba sie powstrzymam... Ale z drugiej strony wiem, ze to limitowanka no i kusi... ![]() Myslalam, zeby ktorys z tych zapachow sobie sprawic na sylwestra, ale ze bede w towarzystwie osoby, tora obu tych zapachow uzywala no to chyba nie am to sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brrrr. Ale butelka z pompką mi się bardzo podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czekam na wiecej opinii
![]() ![]() Zastanawiam sie tylko nad Hypnose... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś skusiłam się na próbę Hypnose (bardzo lubię EDT, średnio EDP). Jak dla mnie - wzmocnione EDP - zadziorność czułam na początku, ale potem przerodziło się na mnie zupełnie w EDP, tylko jakbym psiknęła dwa razy zamiast jednego.
Zostaję przy EDT...
![]() |
#7 |
czyli Endżi
|
Podoba mi się Hypnose Elixir.
![]() Pozwolę sobie przekopiować część mojego posta z "Czym dziś pachniesz..." gdzie tak na szybko opisałam moje wrażenia ![]() "(...) Tak więc na dzień dzisiejszy mamy bagatela 4 wersje Hypnose! - Legere, EDT, EDP i Elixir. Elixir jest bardzo bogaty i esencjonalny - mam wrażenie, że zachowuje się jak czyste perfumy. Psiknęłam tylko raz na nadgarstek 6 godzin temu a zapach siedzi na mnie w dalszym ciągu intensywny i absolutnie niewzruszony Mam wrażenie, że dosłownie połączył się ze skórą. Ta wersja jest maksymalnie słodka i kremowa. Nie ma już gumy balonowej (z EDT i EDP) - jest wanilia, bita śmietana i mus bananowy. Prawie jak jedno, dwunutówki z Comptoir sud Pacifique ![]() Obwąchałam w Sephorze. 50ml kosztuje 250zł - czy coś koło tego. (...) " Pytałam sprzedawczyni czy jest to edycja limitowana i otrzymałam jakże wyczerpującą odp "Nie wiadomo" ![]() Tak więc wnioskuję z tego, że na dzień dzisiejszy oficjlana wersja jest taka, że to zapach limitowany, ale jeśli będzie dobrze się sprzedawać to (wzorem takiego Hot czy Pure Poison Elixir) wejdzie do stałej sprzedaży ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Testowalam Hypnose w srode. A wczoraj wieczorem poszlam na zakupy, a tu nagle z rekawa kurtki wylazlo mi Hypnose
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
czyli Endżi
|
Tak właściwie to ja też nie przepadam za bananami w perfumach
![]() ![]() Ale banan zaserwowany w Hypnose Elixir jest bardzo miły ![]() ![]() Strasznie się cieszę, bo na 99% dostanę flakonik na Gwiazdkę ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ale mnie zachecilyscie tym elixirem Hypnose
![]() ![]() uwielbiam Hypnose ,mam edp i eau legere,a takze balam i krem do ciala perfumowany ..wiec i obok elixiru nie moge przejsc obojetnie ![]() tylko,ze mieszkam w uk i cos nie moge go spotkac, nawet w Bootsie nie ma :/ nie wiem dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, ja sie zatsanawiam jaka jets jego cena (Hypnose Elixir). Gdzies mi sie zdawalo, ze cos ponad 200 zl, a jak bylam w Sephorze to wydawlao mi sie, ze 50-ka kosztuje 310 zl:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
czyli Endżi
|
Dokładnie tak
![]() Byłam załamana kiedy zobaczyłam, że 50 ml Hypnose Elixir kosztuje 310złotych ![]() Tym bardziej że w jednej Sephorze poinformowano mnie, że będzie kosztować 240 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witajcie...ja podobno dostanę Code Elixir pod choinkę od braciszka...On doskonale wie, że ja jestem maniak zapachowy i można mnie praktycznie tylko zapaszkami uszczęśliwić...
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam Code Elixir....I cóż....dzisiaj pierwszy raz pachnę elixirem i musze powiedzieć, iż rzeczywiście elixir jest bardziej skondensowany i czuć wyraźniej słodkość pomarańczy i wanilii.
Mojej osobie odpowiada ta wersja.... ![]() Buteleczka prawie standardowa z zaskakującym dodatkiem ozdobnego rozpylacza. I tutaj mamy plusy i minusy całej akcji: plus intrygujacy efekt wizualny ( sama pompka rozpyla jakby mgiełkę zapachu ) i minus czyli brak możliwości noszenia flakonu w torebce ( chyba, że zlikwidujemy pomkę i dodamy klasyczy korek - jednkaże już bez spraya). Pozdrawiam kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Na własne oczy widziałam cieknącą Tymenową Pradę Intense z pompką, ale nie sądziłam, że to jakaś reguła i to wszystkie perfumy z pompką są takie kapryśne ![]() Szkoda ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Aniołku,nie wiem jak Prada ale moja doświadczenia ze szczelnością pompek nie są zbyt dobre niestety.Reklamowałam nawet moje PP Elixir i wymienili mi na nowy ale też przeciekał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Może te piękne pompkowe wersje służą (w zamysle producenta oczywiscie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedy chcę ją zabrać gdzieś ze sobą to obowiązkowo zamykam zwykłą zakrętką. W środku pudełka napisali, by trzymać flaszkę z pompką w pozycji do góry....... chyba ze względu na możliwość wylania zawartości. Nie odważyłabym się nosić w torebce niczego pachnącego co posiada pompeczkę. Na toaletkę, jak Aniołku napisałaś, nadaje się idealnie ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, no to teraz mnie wystraszyłyscie tymi cieknącymi pompkami
![]() ![]() Kurcze, w swoiej naiwnosci myslałam, że jak sie płaci więcej kasy za butelkę perfum z bajerem ,to ten bajer jest dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ryjku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
O, odzywa się kolejna cieknąca
![]() Moja Prada Intense może tylko stać na toaletce ![]() POdczas transportu na spotka nie z wizażankami wyciekła i ostatni raz wiozłam ją w torebce ![]() Mam też wrażenie, że strasznie jej ubywa pomimo, że rzadko jej używam. Chyba tak wietrzeje w zasraszającym tępie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem napalona na ten Elixir Hypnose
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() /edit/ Dziewczyny, specjalny wątek o perfumach pompkowych jest w przygotowaniu ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.