|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
paznokcie
co zrobić z bardzo słabymi paznokciami? Są kruche i rozwarstwiają się- strasznie. Jak wykonać manicure jeśli płytka jest rozwarstwiona nawet do połowy paznokcia. Proszę o rady!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: paznokcie
hello
![]() 1. piłuj paznokcie TYLKO w jedną stronę 2. mocz je w oliwie z oliwek (przez około 20min najlepiej codziennie, lub co drugi dzień) lub ewentualnie w zwykłej oliwie czy oliwce do ciała dla dzieci 3. kup sobie odżywke do paznokci 4. kup witaminki w aptece, np. Silice co do rozwarstwionych paznokci, to najlepiej jak je lekko wypolerujesz (są takie pilniki w sprzedaży) i połozysz na nie odżywke do paznokci
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tez mam ten sam problem. Dzieki Dolly85!
Odzywka mi jednak nie pomaga, mimo, ze wyprobawalam juz ich sporo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kiedyś miałam podobny problem, żadne odżywki, utwardzacze czy moczenie w olejkach nie pomagały moim paznokciom. Dopiero wyczytałam w jedej ksiażce że skorupki jajek są dobre na paznokcie ponieważ zawarte w nich wapno jest przyswajane w 90% przez ludzki organizm. Podaje przepis:
- umyć jajka (najlepiej zabierać się do tego przed pieceniem placków) - skorupki dokladnie umyć od wewnątrz - gotować w wodzie przez 5 minut - dobrzez osuszyć - zmielić na proszek( ja to robię starym młynkiem do kawy) - trzymać w sloiczku Codziennie zjadać łyżeczke proszku, najlepiej nałożyc na łyżeczkę i polac sokiem z cytryny. Na pewno pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kiedyś miałam podobny problem, żadne odżywki, utwardzacze czy moczenie w olejkach nie pomagały moim paznokciom. Dopiero wyczytałam w jedej ksiażce że skorupki jajek są dobre na paznokcie ponieważ zawarte w nich wapno jest przyswajane w 90% przez ludzki organizm. Podaje przepis:
- umyć jajka (najlepiej zabierać się do tego przed pieceniem placków) - skorupki dokladnie umyć od wewnątrz - gotować w wodzie przez 5 minut - dobrzez osuszyć - zmielić na proszek( ja to robię starym młynkiem do kawy) - trzymać w sloiczku Codziennie zjadać łyżeczke proszku, najlepiej nałożyc na łyżeczkę i polac sokiem z cytryny. Na pewno pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to już chyba lepij jeść zwykłe wapno kupione w aptece a nie skorupki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Właśnie o to chodzi że to nie to samo, wiem że może brać obrzydzenie na ten specyfik. Ja miałam tragiczne paznokcie byłam z nimi nawet u lekarza i nic. A to mi pomogło. Po co jeść coś co jest przetworzone jak można zjesć naturalne wapno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się ze skorupki jajka pomagają. Ja też przeprowadzam taką kurację zimą. Mam zmielone skorupki w słoiczku i zażywam codziennie malutką łyżeczkę. Samo zjadanie (dla mnie) nie jest przyjemne. Najlepiej wypić szybko z herbatą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hmmm... chyba ja nigdy bym się nie odważyła jeść skoruper jajek... fuj
![]() już wole odżywki jak mam słabe pazurki ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Zainteresowalo mnie to bardzo i chyba bylabym sklonna nawet tak robic... przlamie sie
![]() mam jednak pytanko, ile taka kuracje przeprowadzalyscie? czy te skorupki sa niesmaczne? nigdy nie jadlam i nie mam pojecia jak moga smakowac? mozna nasypac np na kanapke albo do soku? i czy efekt bedzie taki sam? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wcale tak źle nie smakują, po polaniu sokiem z cytryny skorupki sie zapienią jak wapno i podobnie smakują. W tej ksiażce facet pisał o tym że można dodac do innych potraw te skorupki. Kuracja powinna potrwać nie krócej niż miesiąc, a najlepiej to poczekac aż zobaczysz efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za odpowiedz, jelsi nie pomoze Skrzyp polny z witaminami chyba od razu pozbieram skorupki
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
TIPSYYYYYYYY
ja wam radze tipsy mi sie trzymają juz 2 miesiąć i jest ok chodze na wypełnienie i mam ladne paznokcie tpisy mam juz robione 3 raz wiec wiem cos o tym i daje wam dziewczyny taką rade nie sciągajcie NIGDY tipsow same bo wtedy z paznokciami jest źleee no pozdrowka ;**********
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Re: TIPSYYYYYYYY
1. sztuczne paznokcie są dobre dla osób które mają swoje naturalne naprawde fatalne... ale jeśli ktoś może zadbać o pazurki by było długie i mocne to po co kaske wydawać
2. jeśli komuś szybko rosną paznokcie naturalne to też szkoda pieniążków na żele czy akryle, bo musiałby uzupełniać bardzo często ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z Dolly , a do tego należy napisać że żele czy akryle fajnie wyglądają to fakt, ale spóbuj je potem ściągnąć??? potem dopiero masz fatalne paznokcie, miękkie, słabe itp.Ja osobiście odradzam tym osobom które są w stanie mieć paznokcie na zadawalającym poziomie.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ewunia2 napisał(a):
> Zgadzam sie z Dolly , a do tego należy napisać że żele czy akryle fajnie wyglądają to fakt, ale spóbuj je potem ściągnąć??? potem dopiero masz fatalne paznokcie, miękkie, słabe itp.Ja osobiście odradzam tym osobom które są w stanie mieć paznokcie na zadawalającym poziomie. z tymi miękkimi po zdjęciu żeli to nie jest do końca prawda ![]() fakt, że gdy ma się sztuczne paznokcie to naturalne nie wytwarzają warstwy ochronnej, ale gdy się PRAWIDŁOWO zdejmie sztuczne paz. naturalne nie są w opłakanym stanie, mogą być tylko troche słabsze ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
powiem wam jedno moje paznokcie są mocne a szybko mi rosną ale mimo wszystko wole tipsy i wcale nie duzo za nie dalam 50 zl mam je ladne i o niebo lepiej wygladaja od moich prawdziwych chociaz one takze byly ladne mysle ze nie ma co polemozowac typsy górą !!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
dokładnie masz racje ewunia2
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Czesc.Moge ci pomoc-prosze o mejla anna_wz@o2.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ależ śmiało pisz na forum.
na pewno nie jedna osoba ma podobny problem i chętnie zapozna sie z poradą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Polecam na paznokcie KOLAGEN
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.