|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Yoanna - moje karteczki
Cześć dziewczyny! Witam Was bardzo serdecznie
. Od niedawna robię kartki na różne okazje. Chciałabym je wam pokazać, no i oczywiście chciałabym żebyście je oceniły. Zależy mi na Waszym zdaniu . Od miesiąca obserwuję to forum i szczena mi opada jak widzę Wasze prace – macie super pomysły. Mam nadzieję, że nie pogniewacie się na mnie za to, że troszkę od Was zgapiałam. ![]() Kartek jest niewiele, bo część już została rozdana. Ale może mam gdzieś zrobione telefonem, to też je wrzucę. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Yoanna - moje karteczki
A tu kolejne moje prace:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
I tu jeszcze kartka dla mojego chłopaka - kibica Wisły Kraków
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam te zdjęcia robione telefonem
Jakość nie jest powalająca ale zawsze coś widać
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Nie ta dla chłopaka jest super!!!Fajny pomysł.
|
|
#6 |
|
CraftMod
|
No, no, no, śliczne kartki!
Poza tym witam na forum |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ponieważ, jak widzę, pierwszy wątek trochę napiszę temat Twoich kartek
![]() ![]() ![]() Muszę przyznać, że robią ogromne wrażenie! Na pewno Twoim atutem jest to, że ciągle eksperymentujesz, masz mnóstwo pomysłów I to widać! Ładnie dobierasz kolory, wykorzystujesz możliwe techniki i zawsze chcesz wszystkiego próbować! To wspaniale, bo wychodzą z tego naprawdę śliczne rzeczy Jestem pewna, że Twoi bliscy są zadowoleni, kiedy dostają takie niesamowite kartki ![]() ![]() Życzę Ci dalszej, owocnej pracy! Żebyś ciągle rozwiajała i doskonaliła swoje rzemiosło, bo zabawa w robienie kartek jest naprawdę fajna ![]() ![]() Chciałabym zobaczyć więcej prac! Czekam i życzę powodzenia
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za ciepłe przyjęcie
Aż się zaczerwieniłam jak przeczytałam Wasze posty Moje prace są skromne w porównaniu z Waszymi...Ale obiecuję poprawię się To prawda lubię eksperymentować i mam sporo pomysłów Szczególnie podoba mi się technika quilinng (mówię na to zawijasy )- właśnie robię kolejną kartkę tym sposobem i wkrótce ją Wam pokażę Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne kartki
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie dorwałam aparat
i zrobiłam zdjęcie mojej kartki (robiona na szybko z braku czasu ) i moich gwiazdek origami.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Witam krajankę
. Robisz bardzo fajne kartki. Ta dla chłopaka jest świetna. Na pewno będę tu zaglądać.Pozdrawiam Asia
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Witam cieplutko sliczne kartki tu pokazujesz i ciekawe masz pomysly
Jesli na szybcika robisz taka fajna kartke to co dopiero na spokojnie hihi mam pytanko jak zrobilas kapelusik czy jak on tam sie zwie w tej slubnej kartce?Zdradzisz nam ta tajemnice? Czekamy na dalsze prace z niecierpliwoscia
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Jesteś to jest piękne! Normalnie CUDO! Ja to bardziej origami i karteczki czasem
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Bydgoszczanka, nela007, signet11 - dziękuję Wam bardzo
![]() Kapelusik też jest robiony techniką quilling, jak cała kartka. Może niezbyt dokładnie to widać, bo paski są czarne i całość się zlała. Co do origami to też je bardzo lubię, składam różne, różniste (ale w miarę proste) figurki ![]() Buziaki
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
hmm moze jakis kursik do tego kapelusiuku
plisss
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Krótki kursik robienia kapelusza (cylindra) :
Ps. Do każdego zdjęcia robię krótki opis Najpierw PODSTAWA KAPELUSZA: 1. Wycinamy 3 paski z kartki A4 o szerokości 5 mm (jak dla mnie to idealna szerokość, bo ani tak bardzo nie odstaje na kartce i do tego jest widoczna ).2. Sklejamy końcówkę - tak jak na zdjęciu ![]() 3. Zwijamy pasek dookoła tak, żeby układał się bardziej wzdłuż niż wszerz- żeby był dłuższy niż grubszy hehe- kurcze jak to jest ciężko opisać 4. I wygląda to tak. Teraz przyklejamy końcówkę paska. 5. Tak wygląda skończona podstawa kapelusza. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
RESZTA KAPELUSZA:
6. Bierzemy kolejny pasek i sklejamy tak, aby powstało takie małe oczko (mniejsze niż poprzednio).7. Zwijamy teraz pasek tak jak widać na zdjęciu- ma powstać taka łezka ![]() 8. Doklejamy drugi pasek. 9. Zwijamy do końca i sklejamy. 10. Teraz najtrudniejsze - tworzymy rogi przez dociskanie (nie za mocno!!) 11. Po przeciwnej stronie robimy to samo jak w punkcie 10. Po tym kroku formujemy sobie dowolnie kształt naszego cylindra. |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
RESZTA KAPELUSZA:
6. Bierzemy kolejny pasek i sklejamy tak, aby powstało takie małe oczko (mniejsze niż poprzednio).7. Zwijamy teraz pasek tak jak widać na zdjęciu- ma powstać taka łezka ![]() 8. Doklejamy drugi pasek. 9. Zwijamy do końca i przyklejamy końcówkę paska. 10. Teraz najtrudniejsze - tworzymy rogi przez dociskanie (nie za mocno!!) 11. Po przeciwnej stronie robimy to samo jak w punkcie 10. Po tym kroku formujemy sobie dowolnie kształt naszego cylindra. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że opis do reszty kapelusza wrzuciłam 2 razy, ale wcześniej wystąpił jakiś bład i zdjęcia mi sie nie chciały załączyć ;/
Tak wygląda cały cyryndel ;pKiepska ze mnie nauczycielka ale mam nadzieję, że przynajmniej troszkę zrozumiesz o co chodzi Starałam się jak mogłam, ale czasem było trudno coś opisać - a wydaję się to takie proste hehe Owocnej pracy
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Jestes wielka dziekuje bardzo
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Proszę bardzo
I koniecznie się pochwal
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
A teraz trochę nowości :
To kartka wykonana przez moją siostrę - no dobra z moją małą pomocą Pomysł mój/nasz na kartkę dla jej chłopaka na 5 rocznicę ich związku Muszę Wam powiedzieć, że ciężko pracuje się z tą kobietą
|
|
|
|
|
#24 |
|
CraftMod
|
Świetna! Warto było sie troche pomęczyć
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Teraz kartka dla kolegi na imieninki
Pomysł z kalendarzem zaczerpnięty z wizażu. Dziękuję tej osobie, która coś takiego wymyśliła
|
|
|
|
|
#26 |
|
CraftMod
|
Super jest! |
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
A tu kartka dla kochanego wujcia wracającego wkrótce z Iraku
Skończona przed chwilą, jeszcze klej schnie
|
|
|
|
|
#28 |
|
CraftMod
|
Fajowy pomysł na mundurową kartkę
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
nirshya dziękuję za pierwsze komentarze
![]() Pozdrowienia dla nocnych marków Dobranoc, ja już wymiękam
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ciekawe karteczki
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

. Od niedawna robię kartki na różne okazje. Chciałabym je wam pokazać, no i oczywiście chciałabym żebyście je oceniły. Zależy mi na Waszym zdaniu
. Od miesiąca obserwuję to forum i szczena mi opada jak widzę Wasze prace – macie super pomysły. Mam nadzieję, że nie pogniewacie się na mnie za to, że troszkę od Was zgapiałam. 

w tej slubnej kartce?