nic na siłę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-11, 21:43   #1
Buła
Raczkowanie

Przekupka: 8 pkt / 100% pozyt.

nic na siłę - ale warto!

NIEAKTUALNE!!!

Witam,

to mój pierwszy wątek i dlatego proszę o wyrozumiałość. Poniższych rzeczy nie muszę wymieniać na siłę, tak jak w tytule

Najpierw poszukiwane:

- The Body Shop Glow Enhancer
- Lancome Poudre Majeur Excellence kolor 01
- Cleanance K lub Effaclar K lub innych ratowników
- Bioderma Hydrabio Legere krem

W dalszej kolejności przygarnę jaśniutkie podkłady nawilżające i pudry, cienie i lakiery w tonacjach czekolady, fioletu, beżu i szarości. Rozważę także transparentne błyszczyki, toniki, maseczki do twarzy, dobre produkty do pielęgnacji włosów i akcesoria kosmetyczne. Można próbować z innymi rzeczami, ale tu szanse już będą nikłe :P Dziekuję za ubrania, książki itd.

Oto rzeczy, które moge zaproponować:

1. Podkład Isa Dora Hydralight nr 61 classic beige. Naprawdę świetny, leciutki, dziecinnie prosta aplikacja, woda różana w składzie. Dla mnie niestety za ciemny wymienię za coś fajnego, najchętniej za ten sam, tylko jaśniejszy. Użyty 2 razy - nieaktualne

2. Escada Moon Sparkle, prawie 50 ml, psiknęłam w sumie 8 razy. Szczerze mówiąc w drogerii podobała mi się bardziej, oszalałam na jej punkcie! Teraz trochę oprzytomniałam:/ Ale nie myślcie, że popadła w niełaske na tyle, żeby oddać ją za bezcen. Tylko za coś, co szczególnie wpadnie mi w oko z uwzględnieniem wish listy

3. AA oceanic matujący podkład kryjący nr 1 kość słoniowa. Najjaśniejszy a i tak za ciemny jak na moją jaśniutką, traktowaną kwasami skórkę. Użyty tylko dla wypróbowania koloru na twarzy w świetle dziennym (w super pharm na nadgarstku był w porządku
Polecam ze względu na konsystencję. Producent zapewnia, że nie uczula i nie zatyka porów oraz że nadaje się nawet do cery wrażliwej i trądzikowej.

4. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy. Jest kartonik - nieaktualne

5. [B]Garnier Czysta Skóra podwójny peeling przeciw niedoskonałościom[/B]. Ładnie złuszcza, ale rezygnuję już z peelingów mechanicznych. Zaznaczę, że skórę jednak mam bardzo wrażliwą, więc w 90 % przypadków nie będzie za ostry. Może ktoś akurat szuka... Użyte 5 razy.

6. Vichy Capital Soleil, krem do twarzy z filtrem spf 50+. Świetnie chroni, dla mnie niestety nieco za tłusty - polecam dla cer normalnych i suchych - będzie w sam raz. Kupiony w sierpniu, użyty 8 razy tylko na twarz. Mam kartonik

7. Beauty Formulas, Deep cleansing nose strips - głęboko oczyszczające płatki na nos. Z 6 w opakowaniu zostały mi 4. Ze względu na kwasy zamiennie z maseczkami nawilżającymi nawet nie mam czasu stosować - niaaktualne

8. Isa Dora Bronzing Powder XXL (Puder brązujący do twarzy i ciała). Zaznaczam, że tylko, jeśli będę miała na coś wyjątkową chrapkę Raczej nie używam pudrów brązujących, nie uważam ich za kosmetyki niezbędne, ale do tego mam sentyment. Śliczny, a do tego wielgaśny. Znakomite recenzje na KWC. Użyty 2 razy na dekolt (nadal nie wykończyłam poprzedniego pudru brązującego, ale koniecznie musiałam wypróbować

9. Fakultatywnie: Bioderma Sensibio H2O płyn micelarny 250 ml. Raz zmywałam nim makijaż twarzy, żeby wypróbować, więc ubytek znikomy. Mam jeszcze sporo micela avenki, ale jak wiadomo szybko się kończą. Wymienię (być może wraz z czymś innym) za coś super, bo wcale nie muszę - wycofuję, zaczęłam używać

10. Vichy, Lingette Autobronzante - chusteczka samoopalająca. Kupiłam w wakacje i o niej zapomniałam o ile nie wymienię biodermy, to będe się nią opalała, ale z chusteczki pewnie nie skorzystam.

11. AA plus New Skin DHEA Lekki krem na dzień z filtrami UVA/UVB 30 ml. Nieużywany, nietrafony prezent dla mojej mamy (Mama nie zdradza swojego kremu) W związku z tym tylko rozpakowany i powąchany na oczach ofiarodawcy. Nawet nie maźnięty. Kartonik - nieaktualne

12. Armani Code próbka wody toaletowej dla kobiet 1,5 ml - nowa

13. [B]Bioderma Sebium, Gel Gommant, peeling. [/B]Pełnowymiarowe opakowanie zawiera 100 ml, zostało jakieś 75 ml. Jest bardzo dobry, gruntownie oczyszcza i wygładza skórę. Nie używałam często, bo jednak zazwyczaj mam podrażnioną skórę i nie moge sobie na to pozwolić. Ostatecznie przerzucam się na enzymatyczne, bo pewnie przy moim tempie się przeterminuje:/ Kupiony w sierpniu 2007

Mogę zrobic odlewki w uprzednio uzgodnionej ilości:

14. Gosh Moisturizing Body Lotion with witamine E and avocado oil

link do kwc:

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1310

15. Gosh Soft Shower Gel with aloe vera

(oba o zapachu classic!)

Uprzedzam, że tylko, jeśli będzie mi na czymś bardzo zależało, bo choć nie są drogie, to trudno je dostać, a jestem do nich bardzo przywiązana.

16. Bioderma Sensibio Mask, maseczka nawilżająco - łagodząca. Pełnowymiarowae opakowanie - 75 ml. - nieaktualne

17. [B]Sephora, fond de teint compact, podkład w kompakcie, odcień D 25. [/B]Daje bardzo fajne pudrowe wykończenie, dość ładnie kryje. Kupiłam we wrześniu, gdy byłam jeszcze opalona, wypróbowałam 2 razy. Próbowałam aplikować na mokro i zupełnie się nie sprawdził. Wylądował na dnie kosmetyczki. Ostatnio dałam mu drugą szansę - tym razem wciskałam w skórę na sucho i rewelacja! Niestety moja wysuszona buzia nie pozwala mi na używanie go, nawet na tłusty krem. Nie posiada filtrów, a obecnie trudno mi sie bez nich obyć. Dla cery tłustej lub mieszanej jaką miałam jeszcze pół roku temu będzie w sam raz
Ciepły kolorek dla średnio jasnej karnacji.

18. Estee Lauder, Ideal Matte Refinishing Compact Makeup Refill SPF 12, wkład do podkładu w kompakcie, odcień 01 fresco. Kiedyś był to mój absolutnie ulubiony podkład. Żaden inny kompakt nie daje takiego efektu. Gdy przestałam sie ragularnie opalać (na różne sposoby stał sie za ciemny. Teraz znowu się przybrązowiłam, więc kupiłam wkładzik, ale mimo to trochę się odcina. Bardziej brązowiec nie chcę. I teraz uwaga: folia z wkładu jest odchylona na mniej więcej 1/4 długości, bo oczywiście musiałam od razu wytestować. Podkład nałożyłam raz i w dziennym świetle czekała mnie niemiła niespodzianka. Gąbeczka jest nieużywana - nadal oryginalnie zapakowana, mam równiez kartonik. Kasetki nie oddam, bo znalazłam dla niej inne zastosowanie:P
Do czasu wymianki wkładzik zdeponuję na półce, szczelnie owinięty folią, ale wiadomo, że nie może leżec w nieskończoność.
Kolor fresco, mimo ze najjaśniejszy, nadaje sie de facto do średnio jasnej karnacji. W porównaniu z lancome czy clinique byłby to drugi, może nawet trzeci najjaśniejszy.

19. Rimmel Blush, kolor 037 smoked oyster. Kupiłam póltora roku temu. Nie ma niestety daty ważności dwa razy zaaplikowany - kompletnie nie pasuje, teraz tym bardziej. Tu nie mam szczególnych wymagań

20. Manhattan, Dip Eyeliner Waterproof, dziecko fazy ubóstwiania Amy Winehouse uzyty 4 razy. Doszłam do wniosku, że krecha nie pasuje do moich malutkich ocząt:/ Ale moze dam mu jeszcze szansę...

Jestem również aktualnie w posiadaniu próbek (wszystkie próbki nowe!):

- podkładu matującego Aera Teint Vichy nr 35 moyen sand
- toniku oczyszczającego Purritin Iwostinu
- luminizer smooth and matifying Sephory (baza pod makijaż)
- Collistar, Hydro-Gel Cream with water liposomes (krem z wodnymi liposomami do cery mieszanej i tłustej)
- Bioderma Hydrabio Riche, krem nawilżający o bogatej konsystencji,
tubka 5 ml
- Bioderma Sebium, Gel Gommant, peeling, tubka 5 ml
- Clinique program trzech kroków dla typu nr 2 (mieszany w kierunku suchego): liquid facial soap, clarifying lotion i ddml, każdy po 1,5 ml
- Collistar, Intensive Anti - Stretchmarks Cream, intensywny krem przeciw rozstępom, 8 ml
- Avene Cleanance Gel Nettoyant - tubka osławionego żelu 5 ml
- Avene Hydrance Optimale Riche (skóra sucha) - tubka 5 ml
- Avene Tinted Cream SPF 50+ - krem koloryzujący z bardzo wyskoką ochroną przeciwsłoneczną - tubka 5 ml
- La Roche - Posay Active C - krem dermatologiczna korekcja zmarszczek (skóra sucha) - 1,5 ml
- La Roche - Posay Hydraphase Riche - krem intensywnie nawilżający o przedłużonym działaniu (skóra sucha) - 2 ml
- La Roche - Posay Redermic - przeciwzmarszczkowy krem ujędrniający (skóra sucha) - 1,5 ml
- La Roche - Posay Effaclar - łagodny żel oczyszczający - 7 ml
- La Roche - Posay Iso - Urea - wygładzająco - nawilżające mleczko do ciała - 7 ml
- Avene Couvrance Correcteur de Teint, podkład korygujący SPF 15, kolor - naturalny beż - 3 ml
- Avene Couvrance Correcteur de Teint, podkład korygujący SPF 15, kolor - piaskowy beż - 3 ml

Kolejne zdjęcia wkrótce

Edytowane przez Buła
Czas edycji: 2009-01-24 o 16:58 Powód: wątek nieaktualny
Buła jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-11, 21:51   #2
ennkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
GG do ennkaa
Dot.: nic na siłę

3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy.

wiem, ze tylko za coś ekstra, ale może cos Cię zaintereuje?
Stary 2008-01-11, 22:19   #3
Buła
Raczkowanie

hej ennkaa,

tak się składa, że tonę już w pędzlach, a cienie mam w tych samych kolorkach Inglota. Więc nic z tego ale dzięki mimo wszystko
Stary 2008-01-11, 23:10   #4
tomama
Witchdoctor

Przekupka: 247 pkt / 100% pozyt.

Może znajdziesz coś w moim wątku za Hydrabio Bonne Mine?
Stary 2008-01-11, 23:12   #5
słonik
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.
Dot.: nic na siłę - ale warto!

Cytat:
Napisane przez Buła Pokaż wiadomość

3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy.
Coś u mnie?
słonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 10:16   #6
iwoona
Wtajemniczenie

Przekupka: 7 pkt / 100% pozyt.

cos za:
1. Podkład Isa Dora Hydralight nr 61 classic beige. Naprawdę świetny, leciutki, dziecinnie prosta aplikacja, woda różana w składzie. Dla mnie niestety za ciemny wymienię za coś fajnego, najchętniej za ten sam, tylko jaśniejszy. Użyty 2 razy

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 10:21   #7
Buła
Raczkowanie

Witam Tomamę,

u Ciebie zainteresowała mnie głównie kolorówka (we właśnie tej kolejności):
- Stephane Marais, Fond de Teint Fluide kolor 02 (jasny beż bez domieszki różu)
- Clinique Blushing Blush Powder Blush, odcień 110 precious posy
- Clinique, Clarifying Powder Makeup, odcień 01 clariryfing cream

Czekam na odpowiedź

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-12, 10:38   #8
Buła
Raczkowanie

Po dokładniejszym przebadaniu Twojej oferty moją uwagę zwrócił też Nuxe Creme Fraiche Beaute. Zaznaczyłaś, że wymienisz za złuszczający Nuxe albo Nirvanesque, ale może się dogadamy
Stary 2008-01-12, 13:33   #9
sasetka86
Przyczajenie

Przekupka: 25 pkt / 100% pozyt.

cos za bioderme i garniera?
Stary 2008-01-12, 19:49   #10
Buła
Raczkowanie

Hej Sasetka,

w zasadzie interesuje mnie tylko Avon, serum na zniszczone końcówki, ale byłabym skłonna wymienic jedynie za garniera. Bioderma tylko za coś, co mi się naprawdę przyda, bo wcale nie musze się pozbywać.

Pozdrawiam
Stary 2008-01-12, 19:54   #11
Buła
Raczkowanie

Iwoona,

nie znalazłam nic, co mogłoby mnie zainteresować. Polecam się na przyszłość i pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-12, 20:58   #12
pigheadedmonkey
Raczkowanie

Hej
Czy może coś za AA oceanic matujący podkład kryjący nr 1 kość słoniowa w moich wątkach,albo napisz czego szukasz ,może to posiadam poza wątkiem

Pozdrawiam
pigheadedmonkey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-13, 08:51   #13
Buła
Raczkowanie

Czy może coś za AA oceanic matujący podkład kryjący nr 1 kość słoniowa w moich wątkach,albo napisz czego szukasz ,może to posiadam poza wątkiem
_________________________ _________________________ _____

Czego szukam?? Hmm... Przydałaby się jakaś odżywka do włosów albo coś do paznokci. Jestem otwarta na propozycje. Jeśli znajdziesz coś, co mogłoby przypaść mi do gustu, to zamieść w wątku. Sprawdzam 2 razy dziennie, więc od razu odpiszę. W Twoim wątku niestety niczego dla siebie nie znalazłam, ale mam nadzieję, że pozostaniemy w kontakcie.

Pozdrawiam
Stary 2008-01-13, 22:10   #14
tomama
Witchdoctor

Przekupka: 247 pkt / 100% pozyt.

przepraszam, umknął mi Twój wątek.
Nuxe wymienię tylko na inny nuxe
pozdrawiam
Stary 2008-01-14, 00:32   #15
paprak
Wtajemniczenie

Przekupka: 58 pkt / 100% pozyt.
GG do paprak

cos u mnie za:

pozdr
paprak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 08:23   #16
goosia:)
Wtajemniczenie

Przekupka: 23 pkt / 100% pozyt.

cos za

. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy.

oddam sporo
Stary 2008-01-14, 10:02   #17
dominika90
Raczkowanie

Przekupka: 9 pkt / 85% pozyt.

Może podkład LRP z mojego wątku + coś? Interesuje mnie ID.
dominika90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-14, 12:54   #18
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
cos u mnie za:
3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy
_________________________ _________________________ ___

Hej Paprak,

u Ciebie moją uwagę zwrócił, jakby inaczej podkład Diora. Nie wiem, czy gotowa jesteś wymienić go za mój kremik, ale chętnie ponegocjuję. Moge ewentualnie coś dorzucić.
Stary 2008-01-14, 14:46   #19
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goosia:) Pokaż wiadomość
cos za

. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy.

oddam sporo
Goosia, niestety nic nie znalazłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 18:57   #20
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Buła Pokaż wiadomość
_________________________ _________________________ ___

Hej Paprak,

u Ciebie moją uwagę zwrócił, jakby inaczej podkład Diora. Nie wiem, czy gotowa jesteś wymienić go za mój kremik, ale chętnie ponegocjuję. Moge ewentualnie coś dorzucić.
Hej

Niestety fluid juz prawie "sprzedany"

Pozdrawiam i zycze milych wymianek
Stary 2008-01-14, 19:04   #21
dominika90
Raczkowanie

Przypominam się
Stary 2008-01-14, 19:15   #22
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominika90 Pokaż wiadomość
Może podkład LRP z mojego wątku + coś? Interesuje mnie ID.
Hej Dominika,

LRP to najjaśniejszy? Szkoda, że ubytek taki duży. Poza tym nic nie znalazłam. Masz może coś poza wątkiem?

Pozdrawiam
Stary 2008-01-14, 19:24   #23
sweetmadijka
BAN stały

Przekupka: 4 pkt / 83% pozyt.
GG do sweetmadijka

cos u mnie??
sweetmadijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 20:00   #24
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetmadijka Pokaż wiadomość
cos u mnie??
niestety nic, pozdrawiam
Stary 2008-01-14, 20:14   #25
dominika90
Raczkowanie

Jest to kolor do średniej karnacji. Na pewno nie jest najjaśniejszy. A czego szukasz?
Stary 2008-01-15, 16:13   #26
Buła
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominika90 Pokaż wiadomość
Jest to kolor do średniej karnacji. Na pewno nie jest najjaśniejszy. A czego szukasz?
z doświadczenia wiem, ze pasują mi tylko najjaśniejsze średni niestety odpada.

Pozdrawiam
Stary 2008-01-16, 14:35   #27
istari
Paul's girl

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

coś u mnie za:
3. Krem Bioderma Hydrabio Bonne Mine. Konsystencja bardzo przyjemna, efekt złotej opalenizny widoczny już po godzinie (u mnie de facto po dwóch). Linii Hydrabio chyba nie muszę zachwalać. Działa dość mocno, dlatego w ogóle zastanawiam się, czy wymienić, ale znowu - tylko za coś ekstra. Użyty 3 razy?
istari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 14:38   #28
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

hej,
zwolnil sie u mnie podklad diora
bylabym zainteresowana kremem biodermy i micelem. sama nie wiem czy bylabym zadowolona z takiej wymianki i musze to przemyslec ale pytam czy ty w dalszym ciagu bys chciala podklad

pozdrawiam
Stary 2008-01-16, 14:41   #29
mamamichałka
Zadomowienie

Przekupka: 87 pkt / 99% pozyt.
GG do mamamichałka

8. Fakultatywnie: Bioderma Sensibio H2O płyn micelarny 250 ml. Raz zmywałam nim makijaż twarzy, żeby wypróbować, więc ubytek znikomy. Mam jeszcze sporo micela avenki, ale jak wiadomo szybko się kończą. Wymienię (być może wraz z czymś innym) za coś super, bo wcale nie muszę.

9. Vichy, Lingette Autobronzante - chusteczka samoopalająca. Kupiłam w wakacje i o niej zapomniałam o ile nie wymienię biodermy, to będe się nią opalała, ale z chusteczki pewnie nie skorzystam.

Jestem również aktualnie w posiadaniu próbek: łagodnego żelu oczyszczającego Toleriane LRP, podkładu matującego Aera Teint Vichy nr 35 moyen sand oraz toniku oczyszczającego Purritin Iwostinu. Mogę dorzucić.

Może znajdziesz coś za czesc tych rzeczy?
Stary 2008-01-17, 07:01   #30
iwcia74
Zadomowienie

Przekupka: 53 pkt / 98% pozyt.

znajdziesz cos za Bioderma Sensibio H2O?
iwcia74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości