|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
helpunku, jak to bedzie w wersji miedzynarodowej (sklad kremu)
Skład: woda termalna, biały wosk pszczeli, stearynian glicerolu, alkohol cetylowy, fosforan DEA-cetylowy, substancje zapachowe, metyloparaben, boran sodowy.
jak sie te skladniki nazywaja w wersji international ![]() help! Martiene
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: helpunku, jak to bedzie w wersji miedzynarodowej (sklad kremu)
Wszystko to nie odcyfruję teraz, kiedy czas mnei pili - mam milion maili na które chcę dziś odpisać
![]() ![]() Skoro to cold cream, to powiem szczerze różnie bywa i opinie różne bywają - ja używam od czasu do czasu jak wszystko inne mnie podrażnia, ale mam odczucia średnie, nie polecam na pewno jako jedyny krem pielęgnacyjny. Niby nie powinien, ale w głębi duszy podejrzewam że może trochę potęgować problemy z cerą... Martusiek, odpisałam Ci ostatnio na tlenową (która nawiasem mówiąc u mnie znów nie działa ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na chemii sie uczylam ze wosk pszczeli ( biały ) czyli oczyszczony to cera alba, wiec moze tak bedzie wystepowal?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Cera alba to właśnie beeswax, na kremach występują obie te nazwy (czasem sam beeswax tylko, a czasem w nawiasie).
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Martiene! Wiesz co, a może spróbowałabyś zamiast kremu Avene jakiś tłusty bloker? Będziesz miała dwa w jednym i ochronę przed ziąbem i prominami UV. Ze swej strony mogę polecić Antelios LRP 60+ (bliźniaka fluidu) do cery suchej. Tłusty jest niemożebnie (kiedyś kupiłam go przez pomyłkę zamiast fluidu), na pewno będzie dobrze chronił i nie będziesz musiała sobie kłaść na Twoją kapryśną buźkę kilku warstw.
Tu masz do niego linka: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1044 Skład ma całkiem, całkiem, zapychacze na dalszych miejscach (ani trójglicerydów ani parafiny). Pozdrawiam siostrę w nadwrażliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej Nan
![]() ![]() ![]() sciskam Cie ![]() Martiene
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hej Olucha
![]() ![]() kurcze no musze znalezc dobry ochronny krem na narty, na 6 dni ostrego mrozu i wiatru... trzymaj za mnie kciuki ![]() dziekuje za posta, sciskam M
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
April007 napisał(a):
> Na chemii sie uczylam ze wosk pszczeli ( biały ) czyli oczyszczony to cera alba, tak, ale to po łacinie. "miedzynarodowo" jest "white beeswax"- taki składnik znajduje się np. w kremie Clobaza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.