Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-28, 07:47   #1
wanilka23
Raczkowanie

Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ?

Witam!!!
Chciałam założyć swój wątek aby opisywać moje zżucanie zbędnych kilogramów A więc zaczynam od dziś wiem że nie będzie mi łatwo dlatego jeśli jest ktoś chętny kto ma do zżucenia podobnie jak ja tyle kilogramków to zapraszam do odchudzania razem razem razniej
Będę stosować diete 1200 kalorii zgodnie z zaleceniem mojej dietetyczki do tego mam zażywać jakiś lek ale okaże się w środe jaki to bedzie specyfik poniewaz w srode mam wyniki badan ;/ aż się boje co wyjdzie ;/
ale trzeba myśleć pozytywnie Moja aktualna waga to 89 kg a więc nie mało przy wzroscie 169 cm, chciałabym dojść do 65 kg ale co z tego wyjdzie to się okaże Myślę że dobra motywacja i silna wola pomogą mi w tym pozdrawiam
wanilka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 08:04   #2
wanilka23
Raczkowanie

Dot.: Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ?

A wiec tak wyniki wyszly bardzo dobrze nawet cholesterolu mam za malo hehe i dostalam tabletki meridie no coz zobaczymy co z tego wyjdzie. Widze nie ma chetnych na pozbycie sie ze mna az tylu kilogramow Ale nie jest zle sama sobie tez poradze przynajmniej mam taka nadzieje

Edytowane przez wanilka23
Czas edycji: 2008-01-30 o 08:29
Stary 2008-01-30, 16:41   #3
agness51
Zakorzenienie

Może przyłącz się do któregoś z wątków,jeśli nie będzie tu chętnych.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 13:37   #4
dociekliwa
Raczkowanie

Moze ja sie przyłącze tak odkładam tą diete na jutro nigdy...Ja mam do zrzucenia tak z 15 kg ale moze sie uda Chciałabym wiekszosc zgubic tak do konca marca.... Mam 176 wzrostu i ponad 80 kilo ciałka..... Moja zmora sa duze biodra..... Napisz cos wiecej co powiedziała ci dietetyczka...Co kazała jesc i co to za tabletki??
dociekliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 15:05   #5
wanilka23
Raczkowanie

A wiec tak tabletki to meridia 15 nie zbytnio bylam zachwycona jak mi je przepisywala po tym jak czytalam duzo na ten temat ale jak narazie dobrze sie czuje po niej i zero skutkow ubocznych Dietka oczywiscie 5 razy dziennie jedzonko
I śniadanie : Musli + melko 0,5% , grajfrut i herbatka zielona,

II śniadanie : chleb żytni razowy, ser biały chudy, pomidor i 2 jabłka,

Obiad : Schab pieczony lub pierś z kurczaka gotowana lub ryba pieczona w folii (pstrąg) do tego jakas sałatke z warzyw i herbate zielona,

Podwieczorek : jogurt naturalny lub chleb razowy z wedlina, pasta z makreli, grejfrut , kiwi lub banan,

Kolacja: salatka z marchwi z tunczykiem lub jakas inna lekka surówka.

Dietetyczka podała mi duzo roznych rzeczy ktore moge jesc jesli chodzi o picie to kazałą pic herbatki i duzo wody mineralnej niegazowanej i raz na jakis czas sok pomaranczowy

Tez dlugo sie zastanawialam nad tym moim odchudzaniem ale wkoncu postanowiłam wziasc sie za siebie i mam nadzieje ze do lata sie troche pozbede tych moich kilogramkow
Stary 2008-01-31, 20:21   #6
dociekliwa
Raczkowanie

No to jest nas dwie Od jutra 01-02-2008 zaczynam.... a ta twoja dieta ile ma kalori ogolnie?? A ćwiczysz cos bo ja w domu to nie mam motywacji, Kiedys chodziłam na aerobik ale nie mam kasy teraz a przydałoby sie poruszac.... Moze ustalimy sobie jakies cwiczenia ktore codziennie bedziemy robiły i na koniec dnia meldowały sie czy zrobiłysmy?? Zawsze to jakas mobilizacja
No to moze na poczatek:
50 brzuszkow + po 15 na kazdy bok
25 przysiadów (nie lubie ich)
po 20 wypadów do przodu na kazda noge...

I tyle narazie mam nadzieje ze w tym wytrwam... A jeszcze 1,5 litra wody dziennie...

Jak masz jakies pomysły na cwiczenia to pisz....

Zastanawiam sie czy kupić sobie jakies tabletki. Jak myslisz. Sa jakies -aplefit. ??
Stary 2008-01-31, 20:27   #7
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilka23 Pokaż wiadomość
A wiec tak tabletki to meridia 15 nie zbytnio bylam zachwycona jak mi je przepisywala po tym jak czytalam duzo na ten temat ale jak narazie dobrze sie czuje po niej i zero skutkow ubocznych Dietka oczywiscie 5 razy dziennie jedzonko
I śniadanie : Musli + melko 0,5% , grajfrut i herbatka zielona, brak białka

II śniadanie : chleb żytni razowy, ser biały chudy, pomidor i 2 jabłka, na R ograniczyłabym się do 1owocu dziennie

Obiad : Schab pieczony lub pierś z kurczaka gotowana lub ryba pieczona w folii (pstrąg) do tego jakas sałatke z warzyw i herbate zielona, dodaj jeszcze jakieś NNKT

Podwieczorek : jogurt naturalny lub chleb razowy z wedlina, pasta z makreli, grejfrut , kiwi lub banan, pasta a makreli ok,ale nie łącz jej wtedy z jogurtem,chlebem,owocami, bo na R nie powinno się łączyć tłuszczy z węglami owoce najlepiej w pierwszej części dnia

Kolacja: salatka z marchwi z tunczykiem lub jakas inna lekka surówka. w kolacji koniecznie białko no i ogą być warzywa

Dietetyczka podała mi duzo roznych rzeczy ktore moge jesc jesli chodzi o picie to kazałą pic herbatki i duzo wody mineralnej niegazowanej i raz na jakis czas sok pomaranczowy

Tez dlugo sie zastanawialam nad tym moim odchudzaniem ale wkoncu postanowiłam wziasc sie za siebie i mam nadzieje ze do lata sie troche pozbede tych moich kilogramkow

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 20:36   #8
dociekliwa
Raczkowanie

agnes51 ale ta diete jak sie dobrze orientuje napisała dietetyczka wiec mysle ze musi byc dobra i przystosowana do wanilki23
Stary 2008-02-01, 07:55   #9
wanilka23
Raczkowanie

A wiec tak moja dieta to 1200 kalorii niskoenergetyczna a jeśli chodzi o jedzenie to podałam tylko przykładowy dzień ponieważ dietetyczka napisała mi wiele produktów które mogę spożywać Jeśli chodzi o ćwiczonka to fajny pomysł myślę że można by było dożucić jeszcze skakanke bo z tego co czytałam dobrze robi na nużki i pupcie :P A jeśli ogólnie chodzi o ćwiczonka to też w domku zbytnio mi się nie chce :P

A co do tabletek nie brałam aplefitu nigdy moja mama brała therm line II nawet schudła pare kilogramków ale wiesz każdy ma inny organizm i nie na każdego to działa.
A co do dziś to napisze puzniej czy cwiczyłam :P Dobra to bedzie dla nas motywacja
Stary 2008-02-01, 09:49   #10
dociekliwa
Raczkowanie

Ja śniadanoko zaliczone o 9.20- 2 małe jajka na mieko + pól pomidor i kilka plastrow ogorka, do tego 2 kromki razowca i herbata(narazie pozostane przy zwyklej bo zielonej nie cierpie ) I sprzatanie pokoju..

Mysle ze skakanka to dobry pomysł ale po ile bedziesz skakac??
Stary 2008-02-01, 10:38   #11
wanilka23
Raczkowanie

Hmm na początek może z 15 miutek :P puzniej coraz dlużej się będę starać
Stary 2008-02-01, 16:13   #12
wanilka23
Raczkowanie

A wiec skakanka zaliczona 15 minut oczywiscie z jedna przerwa :P i 20 brzuszkow mysle na dzis starczy bo nogi mnie bola :P tak to jest jak sie dlugo nie cwiczy
Stary 2008-02-01, 18:14   #13
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dociekliwa Pokaż wiadomość
agnes51 ale ta diete jak sie dobrze orientuje napisała dietetyczka wiec mysle ze musi byc dobra i przystosowana do wanilki23
No właśnie,dietetyczka napisała jej,jakie produkty może spożywać a ja poradziłam Wanilce jak je powinna prawidłowo skomponować w podanym jadłospisie białko jest niezwykle ważne podczas odchudzania,a więc powinno być w każdym posiłku

Stary 2008-02-02, 10:30   #14
wanilka23
Raczkowanie

Dziękuję za rady agness51 wszelkie porady mile widziane
Stary 2008-02-02, 14:17   #15
dociekliwa
Raczkowanie

wczoraj nie mogłam wysłac odpowiedzi.. napisałam ale jak sie wysyłalo to mi sie wszystko zacieło a potem nie mogłam wekść(

No wiec wczoraj cwiczonka zaliczone bez skakanki ale za to były wymachy przysiady....

Dieta tez w miare ale dzis strasznie chce mi sie jesc.... nie wiem czemu ale musze to przetrzymac dlatego weszłamdo netu

masz jakies fajne pomysły na sałatki?? mam ochote ale nie wiem jaka zrobic... A Jak tam sie trzymasz w postanowieniach?? Dobrze ci udzie??
Stary 2008-02-02, 14:29   #16
wanilka23
Raczkowanie

Jesli chodzi o dietke to trzymam sie niezle choc wczoraj wieczorkiem ochote mialam na cos dobrego :P ale sie powstrzymalam
A jesli chodzi o salatke to ja uwielbiam z kapusty kiszonej podam skladniki w razie w :P kapusta kiszona , marchew, cebula, jabłko i oliwa z oliwek 1 lyzeczka
A jesli chce ci sie jesc to najlepiej wipil ile mozesz wody mineralnej mi to pomaga oczywiscie glod nie znika calkiem ale jest duzo mniejszy
Stary 2008-02-05, 11:39   #17
Madziarra7887
Raczkowanie

GG do Madziarra7887 Send a message via Skype™ to Madziarra7887

Cytat:
Napisane przez wanilka23 Pokaż wiadomość
Witam!!!
Chciałam założyć swój wątek aby opisywać moje zżucanie zbędnych kilogramów A więc zaczynam od dziś wiem że nie będzie mi łatwo dlatego jeśli jest ktoś chętny kto ma do zżucenia podobnie jak ja tyle kilogramków to zapraszam do odchudzania razem razem razniej
Będę stosować diete 1200 kalorii zgodnie z zaleceniem mojej dietetyczki do tego mam zażywać jakiś lek ale okaże się w środe jaki to bedzie specyfik poniewaz w srode mam wyniki badan ;/ aż się boje co wyjdzie ;/
ale trzeba myśleć pozytywnie Moja aktualna waga to 89 kg a więc nie mało przy wzroscie 169 cm, chciałabym dojść do 65 kg ale co z tego wyjdzie to się okaże Myślę że dobra motywacja i silna wola pomogą mi w tym pozdrawiam
No to jest nas więcej) Od dzisiaj mówie kategoryczne STOP!!!!! Mam 20 lat, 165cm wzrostu i waże 75kg! Mam nadziaeje, ze razem uda nam sie coś zdziałac. W końcu razem rażniejJeszcze półtora roku temu było cudownie a teraz jest okropnie!! No ale czas coś z tym zrobić! Błagam nie zamykajcie wątku, w końcu znalazłam odpowiednie towarzystwo dla siebie! Prawie na każdym forum, na ktorym byłam laski histerycznie sie odchudzały , a ważyły po 55kg (aż żal czytać) byłabym w niebie gdybym tyle ważyła! No ale mam nadzieję, ze razem damy radę!!!!!!Pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością czekam na kolejne posty
Stary 2008-02-05, 11:42   #18
wanilka23
Raczkowanie

Jak narazie mija wlasnie dzis tydzien mojego odchudzania ale na wage wejde dopiero w piatek tak sobie obiecalam Wczoraj troche przesadzilam z cwiczeniami i dzis nogi mnie bola jak cholercia A jak tam Dociekliwa u Ciebie ? bo ostatnio nic się nie odzywasz ...

Nio bardzo sie ciesze ze dolaczylas do nas ja wlasnie z tego samego powodu chcialam zalozyc swoj watek a nie przylanczac sie do innych ktorzy maja malusio do zzucenia Nio mysle ze nam sie uda w kupie sila :P Pozdrowionka
Stary 2008-02-05, 11:52   #19
Madziarra7887
Raczkowanie

A jak długo dziennie ćwiczysz? Ja od kilku dni robie po 100 brzuszków dziennie . Dopiero od dzisiaj przechodze na diete i mam zamiar kupic w aptece Cralinol CLA lub B.I.O cla, podobno przy odpowiedniej diecie i ćwiczeniach wspomaga odchudzanie. Zobaczymy. Chce takze założyc suwaczki (co prawda w odchudzaniu nie pomogą, ale zawsze to jakaś motywacja))

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 11:52   #20
wanilka23
Raczkowanie

Moze napiszesz cio zamierzasz jesc i jakie cwiczonka ?
Nio ja troche biegam i skakam na skakance i robie tez brzuszki a cio do suwaczka tez chcialam ale nie moge znalezc ;/
Stary 2008-02-05, 11:59   #21
Madziarra7887
Raczkowanie

Dzisiaj na śniadanie zjadłam kromke razowego chleba i wypiłam herbatke(co prawda z cukrem ale to był ostatni raz) , przed obiadem 3 gotowane marchewki i mandarynke. Teraz jestem już głodna wię chyba skusze sie na gotowane skrzydełko. Na podwieczorek jakieś owoce, a na kolacje ugotuje sobie dwa jaja na twardo i może brokułke. Skorzystam z waszej rady i kupie sobie skskanke Narazie zostane też pzry tych brzuszkach. No i czekam na rady od Was
Stary 2008-02-05, 12:17   #22
wanilka23
Raczkowanie

Czyli dietka tak z 1000 kalorii Mozesz pic wiecej herbatek zarowno czerwonej jak i zielonej Najgorsze sa wieczory przynajmniej dla mnie ale jakos jak narazie daje rade pozdrawiam
Stary 2008-02-06, 21:54   #23
Anoolka82
Przyczajenie

Smile Dot.: Min. 20 kg w dół:/ kto się przyłączy ?

Hejka
Można się jeszcze do Was przyłączyć??
Mam 25 latek i 28.01.08 zaczełam swoją dietę z wagą 98,6kg przy wzroście 167cm.( 4.02.08 przy ważeniu było 96,5kg)
Potrzebuje zrzucić okolo 35kg to ciężka sprawa.
Dużo razy zaczynałam diete ale kończyła się ona zawsze tym że przybierałam więcej niż zrzucałam...( brak wsparcia).
Teraz mam dietę 1200kcal i nie jadam pieczywa ani makaronów... i chodzę na siłownię 2 lub 3 razy w tygodniu.... Chciałabym jeszcze chodzić na basen choć narazie się wstydzę....
Może razem będzie łatwiej
aha od 04.02 biorę L-karnitynę
Pozdrawiam

Jest 96,5kg
Marzenie 64kg
Anoolka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 08:15   #24
wanilka23
Raczkowanie

Hey Anoolka82 oczywiscie ze sie mozesz przylaczyc
Gratuluje 2 kilogramkow mniej oby tak dalej Pozdrawiam

Stary 2008-02-07, 08:25   #25
Maxsia_
Rozeznanie

wanilka23 życzę ci sukceu, przed tobą jednak bardzo ciezka i dluga praca, ponieważ szybko chudnac mozna odrobić z nawiązką

Tez się przyłączę bo mam do zrzucenia coś koło tego, ale prawie 9 kilo już za mną
Stary 2008-02-07, 14:03   #26
sceptyczka
Raczkowanie

czesc dziewczyny
z checia sie do Was przylancze
teraz waze tak z 65 kilo-daze do 45
juz kiedys w czasie odchudzania doszlam jakos do 49, ale zaczelam opychac sie slodyczami i jakos tak sie powiekszylam.
wlasciwei to zaczelam od dzisiaj-zrobilam sobie glodowke oczyszczajaca, zeby ten brzuszek mi sie troche skurczyl, bo mam go bardzo naciagniety.
mam nadzieje, ze z 2-3 miesiace bede juz wyraznie mniejsza
Stary 2008-02-07, 14:06   #27
Anoolka82
Przyczajenie

Hejka
Mam pytanie brała któraś z Was jakieś wspomagadze?? oprócz meridii bo to na mnie nie dziala wcale....??
Anoolka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 15:26   #28
wanilka23
Raczkowanie

Maxia dziekuje Tobie też życzę sukcesu Mam nadzieję, że wszystkim nam się uda

Stary 2008-02-08, 12:56   #29
pyziutek
Raczkowanie

GG do pyziutek Wyślij wiadomość przez MSN do pyziutek

Hej. Jeżeli można to też chętnie sie przyłączę Skruszona wracam na forum dietkowe. Od czasu gdy tu ostni raz tu była schudłam jakieś 16 kg niestety nie dzięki mojej silnej woli ale wspomagaczom. Brałam pewne kapsułi które są zakazane w Polsce. Po odstawienu ich przytyłam 3 kg. Ale z racji że jeszcze daleko mi do idealnej wagi, walkę rozpoczynam od nowa Od dzisiaj zaczęłam dietę na bardziej legalnych środkach. Biorę Zelixe, zobaczymy co z tego wyjdzie. A w ramach poznania sie to mam 164 cm wzrostu i ważę 83 kg, chciałabym w niedalekiej przyszłości ważyć 53 kg. Pozdrawiam

kosmetyki i inne różności na wymianę - dokładka 06.11.2007

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215856

ciuszki na wymianę - duże rozmiarki, ubranka dla malucha, fajne kozaki

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=218287

Edytowane przez pyziutek
Czas edycji: 2008-02-08 o 13:00 Powód: ort
pyziutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 16:03   #30
wanilka23
Raczkowanie

Pyziutek z chęcią przyjmiemy Cię do naszego grona

Anoolka82 ja stosowałam już dużo wspomagaczy np. Herbalife w ciągu miesiąca schudłam 12 kg ale niestety brak funduszy spowodował że nie kupiłam już tego "specyfiku" na następny miesiąc i tak z biegiem czasu przytyłam 2 razy tyle ;/ Puzniej stosowałam Therm Line II niestety żadnych efektów nie było tak samo jak z clarinolem cla ale pamiętaj że każdy ma inny organizm i na każdego inaczej to podziała. Mi meridia jednak chyba coś daje bo w ciągu 10 dni schudłam 4 kg .

Pozdrawiam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości