|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co do takiej sukni: kwiaty i fryzura
Wlasnie jak w tytule co do takiej sukienki. Satyna w koloze kosci sloniowej prosta w talli zmarszczona perelki na gorsecie i wzdluz rozciecia na spodnicy do tego welon ozdobiony perelkami. Sukienka jest prosta idosc skromna nie chcialabym przesadzic ze skromnoscia wiec potrzebuje czegos co bedzie ok a co jej nie przytloczy. Jestem blondynka szaro- zielone oczy szczupla i 175 cm uroda " klasyczna" wlosy do ramion (moze podrosna) mam zamiar zrobic pasemka
POMOCY Zdjecia : orginal (ale nie ma jej wcalosci) moje no coz nieszczegolna jakosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co do takiej sukni: kwiaty i fryzura
ja mam pomysł co do bukietu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A czy sama masz juz jakiś pomysł na włosy? Wolałabyś upięte całkowicie czy luźne?
Ja widziałabym cię w całkowicie upiętych/poprzetlatanych włosach, upiętych tak, by sprawiało to wrażenie że masz ich dużo. A do włosów wpięłabym w boku jakąś spinkę z perełek/ lub żywy/sztuczny kwiat (coś jak na 3cim zdjęciu). Do tego podpięty od tyłu welon, luźno opadający w dół. Czy ten naszyjnik który masz na sobie to już twój wybór ostateczny, czy tylko mierzony był do sukni? Moim zdaniem jest ładny, ale z daleka na zdjęciach prawie w ogóle go nie widać. Wybrałabym perełkowy naszyjnik - chyba zwykły prosty sznur średniej wielkości perełek. To samo na nadgarstek, oraz perełki do uszu - najlepiej jakieś dopasowane, delikatnie zwisające. Bukiet - ja chyba wybrałabym w kolorze sukni - biały/kremowy + ewentualnie jasna zieleń, i takie same kwiaty we włosach. Również możesz zobaczyć jak ładnie prezentuje się taka para na zdjęciu trzecim. Niby skromnie, a jednak mają to coś. Wszystkie zdjęcia to panny młode w podobnych do twojej sukniach, może coś u nich c się spodoba, i będziesz chciała zrobić podobnie. A jak ci się nie spodoba, to przynajmniej będziesz wiedziała czego unikać ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
cd.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
biżuteria i włosy:
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziekuje za zdjecia i za rady
![]() poszukalam jasnych bukietow z zielenia i znalazlam kilka nie moge sie zdecydowac na jakis miedzy nimi wkleje . Biale ecru opadajace troche Co do wlosow masz racje zeby je upiac tak zeby bylo ich wiecej , pewnie trzeba bedzie pokrecic . bo bez tego nie da rady. ![]() Mam zamiar wpiac trzy szpile z kwiatkaimi krysztalkowymi ( nie mam ich na zdjeciu niestety) nie sa zbyt zdobne ale pieknie blyszcza we wlosach. ![]() Ten naszyjnik to ten co juz zamowilam do sukienki troche teraz sie waham ![]() ![]() Zreszta na slub w kosciele chcialam zalozyc krysztalowa obraczke na srebrze i do tego pasujace wiszace kolczyki w ksztalcie lezek svarovskiego. Mam tez komplet z perelek kolczyki plus perly, nie mam tylko bransoletki. Wiec jezeli nie zaloze w koncu tego naszyjnika to w razie czego mam inna bijuterie, postaram sie wkleic jej zdjecia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
lulucelo z bukietów które wkleiłaś najbardziej podoba mi się drugi
![]() oto inne moje propozycje nie tylko w bieli ![]() Edytowane przez kodeina Czas edycji: 2008-02-12 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzieki za kolejne propozycje bukietow jezeli sie zdecyduje na kolorowy to bym wziela ta pierwsza z wiazanke zpokazanych tylko na pewno nie pomaranczowy bo to nie jest moj kolor. wklejam komplety bijuterii o ktorych mowilam. zdjecia tez nie najlepszej jakiosci ale to moj stary aparat ktory wlasnie oddaje dusze a do nowego karta pamieci wlasnie leci.
Jeszcze jedno co sadzicie o tej sukience bo w sumie to wybieralam sama bez mamy bez tesciowej bez nikogo tylko z paniami w sklepie, wzelam ta bo juz nie mialam sily szukac ale mam troche watpliwosci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ładnie wyglądasz w tej sukni. Twoja figura dobrze w niej wygląda.
Czy mi się podoba..hm...jest zwykła ani brzydka ani piękna. Taka klasyczna suknia ślubna..nieprzeładowana ale też bez " spadku ze stołków" ![]() ![]() Komplety biżuteri które wkliłaś podobają mi się bardziej od naszyjnika który prezentujesz z suknią. Perły będą ślicznie wyglądać. Pomimo że suknia jest skromna ten ozdobny naszyjnik-obroża nie za bardzo mi tutaj pasuje:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Suknia mi się podoba,klasyczna, nieprzeładowana.Jedynie bardzo nie podoba mi sie ten naszyjnik
![]() A co do wątpliwości to nie martw się, ja już troche przepłakałam, bo mam wątpliwości co do mojej sukni.I pewnie będę je miała, mimo, że widział mnie w niej mój narzeczony i siostra i są zachwyceni.....A ja nadal wątpliwości mieć będę. Mnie się twoja suknia bardzo podoba, przynajmniej masz ten komfort, że mozesz zaszaleć z dodatkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Po co ty kupowałaś tę kolię, skoro masz takie piękności ?
![]() Te komplety które wkleiłaś są o wiele ładniejsze niż ta pseudo-kolia. Kolczyki kryształowe Svarowskiego są bardzo oryginalne, ale na okazję ślubu chyba bardziej podobają mi się te perłowe. Naszyjnik będzie pasował każdy, ale te perłowe podobają mi się najmocniej. Mimo wszystko, co wybierzesz - będzie dobrze, bo wszytskie komplety są śliczne. Co do sukni - jest bardzo klasyczna i ponadczasowa, dlatego nikt raczej na jej widok z krzesła nie spadnie ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
W zasadzie to nie chcialam zeby spadi z krzesla na widok kiecki bo sama wiem ze jest prosta skromna elegancka, ale zeby okazali wiecej entuzjazmu a nie takie ... niech bedzie ,ujdzie w tloku .
Co do tej kolii... wlasnie tak jest jak sie idzie samemu i tylko baby w sklepie cie zagadaja. Koniecznie chcialam pojdac decyzje i po wyjsciu mam wrazenie ze one mi wcisnely wszystko na co mialy ochote. Tylko butow nie bralam bo byly z plastiku strasznie niewygodne i bardzo proste kosztowaly bagatela 85 euro a w Polsce na rynku sa ladniejsze ![]() Moze nie zdecyduje sie jej zalozyc, ale niestety juz zostala zaplacona mimo ze nie mam jej u siebie ( bo sukienka zamowiona) i nie bardzo moge zrezygnowac z niej. Wkurza mnie to jak pomysle o jej cenie ( lepiej jej nie bede precyzowac bo to zdzierstwo) Nawet nie bede mogla jej odsprzedac bo nikt mi tej ceny nie zaplaci. Mowi sie trudno za glupote sie placi. To tylko dlatego ze mialam juz w sumie dosc. Potem jak wyszlam wkurzalam sie tez ze wzielam gosret bo znow drogi itd, a wcale nie jest ladny tylko bardzo wygodny a tak ... taki z mikrofibry i koronki. Jednak potem ppochodzilam po sklepach i okazalo sie ze cena to nie taka tragiczna bo ciezko cos znalezc z tak wycietymi plecami. Najgorzej ze ja wzielam ze soba te komplety bizuterii , ale one mi mowily ze lyso troche tak, teraz wiem dlaczego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Lulucelo nie martw się, ja mam podobny dylemat
![]() Muszę się przyznać że ja też już zamówiłam suknię i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam. Może mogłam jeszcze poczekać. Oglądała mnie w niej moja mama i TŻ, oni mówią że jest bardzo ładna, najładniejsza z tych które mierzyłam. Zastanawiałam się prawie tydzień czy to TA SUKNIA, w końcu pojechałam, zamówiłam.. a potem zrobiłam najgorsze co można w takim wypadku zrobić... ![]() ![]() I teraz już ześwirowałam, prawie każda wydaje mi się piekniejsza od mojej ![]() Jak patrze na niektóre suknie to aż jestem zła na siebie że się pośpieszyłam, ale z drugiej strony też wiem że te zdjęcia z modelkami są przekłamane, i często okazuje się że w rzeczywistości nie są takie piękne. Aż siebie nie poznaję, zawsze wiedziałam czego chcę.. a teraz ![]() Rzeczywiście to chyba już stres. Mam nadzieję że jak już pójdę na przymiarkę będę zachwycona. PS. Odnośnie Twojej sukienki- jest prosta i elegancka, prostota zawsze jest w modzie. Pomyśl o tym że z kwiatami, fryzurą i makijażem możesz poszaleć skoro suknia jest prosta i wtedy będzie prawdziwy efekt. A tak mierząc suknie w salonie, bez makijażu, przy kiepskim oświetleniu popadamy w skrajność bo wydaje nam się że jest coś nie tak. A może jeśli bardzo Ci się nie podoba pójdziesz do salonu i wybierzesz coś innego? Może się uda? Edytowane przez betik0 Czas edycji: 2008-02-28 o 22:16 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
betik0 wlasnie o to chodzi po wybraniu ostatecznej sukni jeszcze ogladalam inne, wiez nawet tu na forum sie nie mozna oprzec, i czas mija a ja nadal nie jestem pewna czy wybralam dobra i mam nadzieje ze przy pierwszej przymiarce bede juz pewna. Podobac mi sie w sumie podoba ale jakos nie jestem przekonana bo wzielam kolor ivory a moze trzeba bylo wziasc biala?
Ja tez zawsze wiedzialam czego chce i w sumie jestem zaskoczona moim zachowaniem. Problem w tym ze jestem szczupla mam urode w sumie klasyczno- romantyczna, z wyjatkiem sukienek bardzo nietypowych wszytkie w sumie byly na mnie ok. i tu sie pojawia problem. Nie mialam czegos takiego " wiedzialam ze to ta" , w sumie wybralam ta odrzucajac kolejne ale chyba nie tak sobie wyobrazalam moja sukienke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Lulacelo, myśle że dobrze że wybrałaś kolor ivory, ja też taką zamówiłam. Myślę, że ten kolor jest dużo ładniejszy niż biały bo ociepla buzię i wygląda się w nim lepiej a goście i tak będą myśleć że to biały. Tego akurat bądź pewna bo dobrze zrobiłaś, jeśli masz typowo polską urodę "lato" to ten wybór jest świetny, nie uwydatnią Ci się niebieskie żyłki na twarzy jak przy białym.
![]() Jeśli chodzi o krój sukni u mnie było podobnie, wybór polegał na eliminowaniu kolejnych sukien a nie wyborze tej jednej jedynej. Bo okazywało się, że to co podoba mi się na manekinie na mnie leży średnio. Nie ma co oglądać w necie już sukien, wybrałyśmy i koniec. Też sobie myśle że może mogłam jeszcze się zastanowić ale przecież przymierzałam mnóstwo sukien i to ta mnie najbardziej zachwyciła. Jednak mimo tego też nie mam 100% pewności że to był dobry wybór, zwłaszcza że teraz już średnio pamiętam jak ja w niej wyglądałam. Jedno jest pewne: tego dnia będziemy wyglądały pięknie! I tego się trzymajmy! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dzieki za pocieszenie chyba teg mi bylo potrzeba najbardziej. Bedzie dobrze ... niebawem ( bo juz za tydzien
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() troche sie boje kupna tych butow, bo mam okropne stopy bardzo delikatne, ( nawet adidasy moga mnnie obetrzec, KAZDE buty moga mnie obetrzec! ) a do tego szerokie z koslawymi palcami i bardzo wysokim podbiciem. rozmiar ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja kupię buty w kolorze śmietanki, wiem że takie są bo pytałam pań w salonie gdzie kupuję kieckę
![]() Jeśli nie znajdziesz śmietanowych to ja bym brała białe perłowe bo ecri może być za ciemne a czysto białe będą się chyba odcinać od sukni bardzo ![]() PS. Masz boski welon, właśnie taki bym chciała, jednowarstwowy i delikatny i ta sama długość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
wlasnie ten welon dodaje tej sukni uroku jest ozdobiony koralikami perelkami i diamencikami. Kupilam go razem z suknia ale niestety w sumie bardzo drogo, jednakze sie na niego uparlam bo z innym welonem to juz nie bylo to . Wlasnie buty ecru to niezbyt chyba bede szukala perlowych lub smietankowych pytalam sie tak na wszelki wypadek gdyby naprawde nie bylo smietankowych i gdybym miala noz na szyji
![]() Jeszcze musze rozwiazac problem upiecia welonu w stosunku do mojej wymarzonej fryzury ( upiecie z luznych lokow) bo chce go miec upietego od gory i nie wiem jak to bedzie razem wygladac Wklejam zdjecie welonu z katalogu i moje propozycje fryzur. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
no juz kupilam buty takie http://www.bialebuty.com.pl/index.ph...t&id_ass=2420&
Mam nadzieje ze kolor bedzie odpowiedni bowiem kupowane w ciemno ale to byl taki jasny ecru wiec powinno byc ok. Jesli chodzi o fryzure to nie ma byc problemu z upeciem od gory welonu do takiej jaka ja chce ... czyli wszytko na dobrej drodze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.