|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kolejne zauroczenie czy...cos wiecej?
Witam,
Zaznaczę od razu, że jestem stałą bywalczyniom Wizazu pod innym nickim, jednak ze wzgl.na treść mojego wątku wolałam opisać to pod nowym nickiem...a dlaczego, to może domyślicie się z treści. Z moim TZ jestem od 4 lat. Bywalo roznie, raz lepiej, bylo tez ciezko i zle, ale teraz ogolnie jest b.dobrze ![]() Jakis czas temu dostalam nowa prace. Wszystko jest super, tylko... no wlasnie. Poznalam tam mezczyzne. Starszy o 3 lata (chyba), jest na wyzszym stanowisku. Podczas 1-ego spotkania sprawial wrazenie niesmialego, wstydliwego a musial pokazac ze to on jest nade mna, ze niejako on rzadzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przy moim TZ nie moge nawet przestac o nim myslec, zaczynam wymyslac jakie moj TZ ma wady a jakie tamten z pewnoscia ma zalety - wiem, ze to durne, bo nie znam tego goscia a mojego TZ znam na wylot i kocham go. Jest mi wtedy strasznie zle, gdy on jest k.mnie, przytula mnie i mowi "Kocham cie" a ja mysle, ze moi to ten drugi, z pracy... masakra ![]() ![]() Dziewczyny...nie wiem co mam teraz robic!! On tak siedzi w mojej glowie ze nie ptorafie przestac o nim myslec!! Czy ktoras z was przechodzila cos podobnego? moze przechodzi? Nie moge sobie z tym poradzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolejne zauroczenie czy...cos wiecej?
nikt nic nie powie/poradzi?...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może po prostu wyjdz gdzies ze swoim TZ , przypomnijcie sobie jak bylo pieknie. Moze to tylko jakis chwilowy wyskok, jakas iskierka...Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pracy raczej nie proponuję, żebyś się zwolniła ![]() W związku, który jest częścią nas, nic na siłę, a zwłaszcza nie powinno oszukiwać się partnera, gdy uczucie wygasa lub już wygasło. To, że jesteś z TŻetem 4 lata, nie znaczy jeszcze, że jest to ten jedyny. Wasza przerwa da Ci odpowiedź, czy go kochasz i czy w związku z tym powinnaś wybijać sobie z głowy tego kolegę, czy też przeciwnie.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
izazusia to nie tak, ze ktores z nas jest znudzone zwiazkiem
![]() ![]() ![]() Fresa: i tu jest problem, poniewaz jakis czas temu, prawie rok, rozstalismy sie na kilka dni. I to tez przeze mnie ![]() Nie moge mu tego zrobic po raz 2-gi. Ja sama chyba bym sie wkurzyla jakby chlopak mi mowil ze mnie kocha po czym mowil ze nie wie co czuje i potrzebuje przerwy a pozniej ze znow kocha i po kilku mies. znow przerwa ![]() Wszystko jest cudnie, pieknie... tylko ten kolega. Nie daje mi spokoju mysl o nim!! Wieczorem o nim mysle, rano o nim mysle jakby sie tu ubrac zeby mu sie spodobalo, jaki zrobic makijaz, co mu powiem jak go zobacze... ehh, az sama mam do siebie wstret jak to pisze ![]() Ciagle ogladam jego zdjecia w internecie, nie moge przestac patrzec... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak na mój gust to kolegę z pracy idealizujesz. Prawdopodobnie jak go poznasz lepiej po jakims czasie ta fascynacja minie. Natomiast nie powinnaś mieć wyrzutów że tak dużo o nim myślisz, w końcu nic złego nie zrobiłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Do tego kumpele z wybujala wyobraznia (takie najlepsze, sprawdzone kumpele) juz nas ze soba łączą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że to nie fair wobec niego, bo w grę wchodzą Wasze życia, on ma prawo znać prawdę, chyba, że chcesz unieszczęśliwić dwoje ludzi: jego i Ciebie. Przez jaki czas będziesz go oszukiwać, zwodzić? Aż weźmiecie ślub i po nim? To naprawdę nie ma sensu. Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech mam podobną sytuację... Tylko z tą różnicą,że mój Tż już Nim nie jest...jest ex. Bynajmniej,ja tak uważam a On nie...Nadal chce być ze mną. Tylko,że ja Mu nie powiedziałam o Kimś nowym... Bo się boję,że Go bardziej skrzywdzę i mnie znienawidzi. ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
"czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie?..."
Chyba nieustannie zadajemy sobie pytanie o nasze uczucia i emocje. Staramy się je ocenić i jakoś ogarnąć. Czasami udaje nam się wyciągnąć trafne wnioski o uczuciach na podstawie naszych emocji a czasami zdarza sie tak, że pożądanie miesza nam się z miłością, zauroczenie rośnie do rangi kochania itp. Wszystko zależy chyba od naszej dojrzałości, doświadczenia, znajomości samych siebie i tej drugiej osoby. Nie odpowiemy na Twoje pytanie ale możemy zadać kilka pytań pomocniczych, które umożliwią Tobie zorientowanie sie w swoich emocjach. Fresa zaproponowała Ci dystans do sprawy (choć może nie jest konieczne wyjeżdżanie na jakąś bezludna wyspę). olimpijjja sugeruje, ze może nie znasz jeszcze dobrze nowego obiektu swoich westchnień i być może jest to tylko fantazja, zauroczenie ale jeszcze nie uczucie. Fresa dodaje jeszcze, że być może jesteś ze swoim TŻ z litości i nie jesteś z nim uczciwa (bo myśli to też zdrada). Wszystkie cenne uwagi pokazują jakie można zadać sobie pytania w takiej sytuacji. Czy jesteś w stanie ochłonąć trochę z emocji które wywołuje w tobie nowy mężczyzna i spojrzeć na sprawę z dystansem biorąc pod uwagę uczucie jakim obdarzasz TŻ? Co wiesz o nowym mężczyźnie? Czy po mimo dystansu (jaki uda Ci sie osiągnąć do tej sytuacji) nadal o nim myślisz? I ostatnie pytanie, które może warto sobie zadać dlaczego ukrywasz swoje myśli, emocje i uczucia przed TŻ? Jaka właściwie jest przyczyna? Robisz to dlatego bo uważasz że emocje które wywołuje w Tobie nowy mężczyzna nie są uczuciem, czy też dlatego, ze nie chcesz zranić swojego TŻ?
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czasem trudno zadawać samej sobie pytania, albo udzielić na nie odpowiedzi. Mimo wszytsko warto je sobie zadać. Ja myslę, że po 4 letnim związku wkradło się tu właśnie pożądanie, które stopniowo zanika wraz z czasem trwania związku.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Fresa: zle mnie zrozumialas...nie potrafilabym byc z kims z litosci. Ja WIEM, ze ja go kocham. Nawet myslac o tamtym wiedzialam, ze kocham mojego TZ a nie, ze jestem z nim z litosci i ze wkradla sie nuda. Ja zwyczajnie poczulam jakies takie zdziwienie, olsnienie (moze za duzo powiedziane) ze poznalam kogos nowego - to moze dlatego, bo rzadko poznaje nowych facetow
![]() Nie bylo mnie tu dzien czy 2. Troszke inaczej na to patrze. Ten z pracy zdarzyl mnie juz porzadnie wkurzyc kilka razy, wiec dystans jdnak mam do niego... co nie znaczy ze przestal mi sie podobac ![]() Rzeczywiscie, chyba troche ochlonelam... ![]() Ja, jednak jestem PEWNA mojego TZ, wiem, ze to z nim chce byc cale zycie. Po pracy jak przychodze do domu i go widze, osobe, ktora wie o mnie wszystko, ktora wie jak mnie ucieszyc, wie co mnie zlosci, wie jak mi pomoc... to az mnie sciska w zoladku i serce szybciej bije... Dziwne to wszystko... z jednej str.prawdziwa milosc a z drugiej takie zauroczenie ![]() Dziekuje wszystkim za odp., przeczytalam wszystkie i naprawde pomogly ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.