Jak dać facetowi kosza? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-16, 11:34   #1
martiniątko
Zadomowienie

Cool

Jak dać facetowi kosza?

Może moje pytanie wyda wam się banalne, ale ja mam z tym pewien problem... Nie umiem powiedzieć facetowi że "nic z tego nie będzie". Nie wiem jak to zrobić tak żeby to nie było dla niego szczególnie nieprzyjemne i żeby nie zabrzmiało chamsko Mam ten problem już nie pierwszy raz i zazwyczaj staram się ograniczyć lub w ogóle uciąć kontakt (czyli pospolicie uciec - tak jest najłatwiej), ale czasem to nie skutkuje, niektórzy faceci nie odczytują takich "subtelnych" aluzji i zaczynają wówczas atakować smsami, telefonami i wiadomościami na gg ze zdwojoną siłą... Wiem, że najlepiej by było powiedzieć "przykro mi ale nic z tego nie bedzie, nie spotkamy się i nie pisz do mnie więcej", ale jakoś nie chce mi to przez gardło przejść, no bo to tak głupio - byliśmy na randce, wszystko było ok. Facet jest zachwycony i wniebowzięty, mi on wydaje się sympatyczny, ale po powrocie do domu wiem, że to nie to i nie chcę żeby sobie robił dalej nadzieję. I co, niby randka udana, on planuje nastepne spotkanie, myśli że wszystko jest na dobrej drodze i niczego nie przeczuwa, a ja mam mu z takim tekstem wyskoczyć? Może da się jakoś subtelniej, łagodniej...?
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 12:03   #2
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible
Dot.: Jak dać facetowi kosza?

Przede wszystkim - nie uciekaj się do aluzji itd. Po prostu bądź wobec niego szczera. Powiedz, że jest miły, sympatyczny (jeśli go za takiego uważasz), ale wolałabyś mieć go za przyjaciela, niż partnera. Wiem, ze to najbardziej znienawidzony przez facetów teskst... Ale najłatwiejszy dla nas. A poza tym, jeśli go lubisz, to naprawdę możecie zostać przyjaciółmi.

W moim przypadku skutkowało.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 12:17   #3
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martiniątko Pokaż wiadomość
Może moje pytanie wyda wam się banalne, ale ja mam z tym pewien problem... Nie umiem powiedzieć facetowi że "nic z tego nie będzie". Nie wiem jak to zrobić tak żeby to nie było dla niego szczególnie nieprzyjemne i żeby nie zabrzmiało chamsko Mam ten problem już nie pierwszy raz i zazwyczaj staram się ograniczyć lub w ogóle uciąć kontakt (czyli pospolicie uciec - tak jest najłatwiej), ale czasem to nie skutkuje, niektórzy faceci nie odczytują takich "subtelnych" aluzji i zaczynają wówczas atakować smsami, telefonami i wiadomościami na gg ze zdwojoną siłą... Wiem, że najlepiej by było powiedzieć "przykro mi ale nic z tego nie bedzie, nie spotkamy się i nie pisz do mnie więcej", ale jakoś nie chce mi to przez gardło przejść, no bo to tak głupio - byliśmy na randce, wszystko było ok. Facet jest zachwycony i wniebowzięty, mi on wydaje się sympatyczny, ale po powrocie do domu wiem, że to nie to i nie chcę żeby sobie robił dalej nadzieję. I co, niby randka udana, on planuje nastepne spotkanie, myśli że wszystko jest na dobrej drodze i niczego nie przeczuwa, a ja mam mu z takim tekstem wyskoczyć? Może da się jakoś subtelniej, łagodniej...?
Na wstępie powiem, że moim zdaniem bez względu na to jak się to powie drugiej osobie i tak będzie bolało. Jednak zaraz dodam, że to jeszcze nie koniec świata (to dopiero pierwsza randka) i to jeszcze nie powód (usłyszenie od kogoś słów "nic z tego nie będzie") do tego by żyły sobie podcinać i się wieszać .

Jestem zdecydowana przeciwniczką uciekania - mężczyzna nawet jeśli go to zaboli to po jakimś czasie doceni ten gest z Twojej strony i zrozumie, że był to wyraz szczerości i szacunku. A jak to powiedzieć? Hmmm... Może poniekąd tak jak napisałaś, że jest bardzo sympatycznym człowiekiem, ze randka z nim bardzo Ci sie podobała ale mimo to nie czujesz żeby była miedzy Wami chemia. Po prostu ubrałabym w odpowiednie słowa to, że po mimo tego, ze obiektywnie oceniając ma swoje zalety i Wasze spotkanie było udane, Ty nie czujesz byście mogli być razem.
Nam ludziom czasem wprawdzie ciężko zrozumieć jest fakt, że za taką decyzją nie stoją żadne namacalne powody i dopytujemy sie wtedy ale właściwie dlaczego. Cóż wtedy lepiej nie dać sie wciągnąć w dyskusję w poszukiwaniu konkretnego powodu bo brak chemii jest właśnie takim konkretnym powodem (choć może mało materialnym i trudnym do uchwycenia).

G.G. Márquez
caelum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 16:37   #4
alu
Raczkowanie

"Mozemy zostać przyjciółmi" .........

A zostać przyjacielem osoby którą sie kocha to najgorsza męczarnia ! Chcesz go zranić, to mu tak powiedz.......ze jeszcze bys chciała w nim przyjaciela mieć i go tym męczyć. A co jesteś kobietą to Ci sie nalezy.......

Wina leży po obu stronach. Próbujesz sie wymigać, chcesz mieć święty spokój i dążysz do tego w najprostszy sposób. Błąd. A czy nie pomyslałas czasem ze to moze Twoja wina ze ten kolo się tak wkręcił ?? Być moze własnie sama go do tego sprowokowałaś jakimis pikantnymi rozmowami, albo zachowaniem ?
Jego wina polega na tym ze widocznie jeszcze go zadna laska w ten sposób nie rzuciła i nie jest ostrożny..... ale widze ze Ty bedziesz pierwsza, która otworzy mu oczy.

A teraz rada: Mówisz mu wprost ze lubisz go bo jest fajny, ale nie jest w Twoim typie i ze się w nim nie zakochasz, więc nie chcesz się spotykać. I ani słowa nie mówisz o przyjaźni. Po prostu mówicie sobie cześć. pzdr
alu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 16:46   #5
ushia
Zadomowienie

Pytanie za 100 punktow: czyim klonem jest alu?
Nie macie wrazenia, ze "przypadkiem" to kolejne nawolywanie o rozwiazlych nie-dziewicach

do autorki watku: jak caeleum pisala - cokolwiek nie zrobisz, zaboli
Ale uczciwiej i bardziej humanitarnie postawic sprawe jasno i uczciwie, raz a dobrze.
Zeby sie nie meczyl i nie szukal nadziei w kazdym gescie.
Nie i koniec

No i zgodnie z sugestia alu kup sobie kwef
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 16:47   #6
Chii1986
Zakorzenienie

Napisałaś,że chcesz by wyszło "jak najmniej chamsko" a najbardziej chamskie jest właśnie uciekanie się do trików, kłamstw... teksty w stylu "nie jestem gotowa" czy inne wymówki.. to tylko niepotrzebnie da mu nadzieję,że może kiedyś coś z tego bedzie.

Niektórzy nie rozumieją aluzji, pisania na gg"nie mam teraz czasu na rozmowę" a nawet tekstów "zostańmy przyjaciółmi". Tobie jakiś sygnał wydaje się czytelny ale on może nie zrozumieć i myśleć,że nadal jesteś zaintresowana tylko np. udajesz niedostępną.

Najlepiej chyba powiedzieć wprost, choć pewnie to trudne. Być może nie bedzie to miłe dla tego chłopaka ale lepiej żeby wiedzial od razu niż był skazany na jakieś podchody.
Stary 2008-05-18, 16:51   #7
ushia
Zadomowienie

OT - Chii - ale boski podpis na moje oko tez kiszone

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-18, 16:54   #8
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ushia Pokaż wiadomość
OT - Chii - ale boski podpis na moje oko tez kiszone
dzieki
Stary 2008-05-18, 17:51   #9
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Nie macie wrazenia, ze "przypadkiem" to kolejne nawolywanie o rozwiazlych nie-dziewicach
ja wiem,ja wiem.chcę prezent
do autorki watku: jak caeleum pisala - cokolwiek nie zrobisz, zaboli
Ale uczciwiej i bardziej humanitarnie postawic sprawe jasno i uczciwie, raz a dobrze.
Zeby sie nie meczyl i nie szukal nadziei w kazdym gescie.
Nie i koniec

No i zgodnie z sugestia alu kup sobie kwef
no ,no pełny humanitaryzm
nie uważam,żebyś dała mu nadzieję.po jednym spotkaniu nie może miec do ciebie pretensji.
powiedz mu prawdę.chciałas się przekonoąć,czy warto,ale nie wyszło.nie ma motylków,a nie chcesz go ranić.nie wspominaj nic o przyjaźni -to takie pretensjonalne,oblatane.
jesli będzie mądry to zrozumie.natomiast uciekanie jest gorsze od najgorszej prawdy.człowiek nie wie co źle zrobił.a tak wie na czym stoi.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 18:34   #10
alu
Raczkowanie

Cytat:
Czyim Klonem Jestem ? Chyba rodziców... a tekstu "nawoływanie o rozwiązłych nie-dziewicach" do teraz nie moge zrozumieć...... tak samo jak słowa "kwef" i ze ja to niby sugerowałem ?? a co to w ogóle znaczy ?

Nie mniej jednak przekaz miał być taki ze to nie wina tego kolesia ze się w niej bujnął, tylko jej, że mu na to pozwoliła. Naważyła mleka, to je wypije. Proste.
Stary 2008-05-18, 18:41   #11
Nina_84
Rozeznanie

GG do Nina_84

Cytat:
Napisane przez alu Pokaż wiadomość

Nie mniej jednak przekaz miał być taki ze to nie wina tego kolesia ze się w niej bujnął, tylko jej, że mu na to pozwoliła. Naważyła mleka, to je wypije. Proste.
Większych głupot dawno nie czytałam....
Nina_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-18, 18:55   #12
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Wina leży po obu stronach. Próbujesz sie wymigać, chcesz mieć święty spokój i dążysz do tego w najprostszy sposób. Błąd. A czy nie pomyslałas czasem ze to moze Twoja wina ze ten kolo się tak wkręcił ?? Być moze własnie sama go do tego sprowokowałaś jakimis pikantnymi rozmowami, albo zachowaniem ?
Jego wina polega na tym ze widocznie jeszcze go zadna laska w ten sposób nie rzuciła i nie jest ostrożny..... ale widze ze Ty bedziesz pierwsza, która otworzy mu oczy.

Wielki Brat jest pod wrażeniem babcia pewnie też...
A niby czym ona go tak sprowokowała? Ze poszła na jedna randkę? O żesz to ja na randki chodzić przestanę bo jeszcze jakiegoś tak sprowokuję, że pomyśli że chcę by mężem moim został (po pierwszej randce). I jeszcze jedno przyrzekam - żadnych pikantnych rozmów a tym bardziej pikantnego zachowania!
Rzuciła?! Chciałabym zauważyć, że oni z tego co ja zrozumiałam to jeszcze nawet nie byli parą.
Jego wina?! No tego to już chyba mój umysł ogarnąć nie umie.
Mówisz, że on nie jest ostrożny? No masz racje powinien podchodzić do sprawy profesjonalnie i z dystansem. Swoje emocje powinien kontrolować niczym pedant porządek na biurku. A tak jest winny i niech się uderzy w pierś i przyzna!
Brawo alu! Jeszcze raz brawo!

G.G. Márquez
Stary 2008-05-18, 19:09   #13
alu
Raczkowanie

ojoj widze masowy najazd na mnie. ale ok, bywa i tak.

Widzisz facet ma do tego inne podjeście i gdybyś troche Nas znała wiedziała byś ze zachowanie kobiety na pierwszej randce jest kluczowe !
Nie wiemy czy przypadkiem autorka nie wycałowała tego kolesia ze wszystkich stron na pożegnanie, bo miała taki kaprys i tym samym nie narobiła mu nadzieji. Jestes pewna ze tak nie było ? W koncu to była randka więc mogło tak być, prawda?
Inny przykład, laska chce wypaść jak najlepiej i pokazuje wszystkie swoje dobre strony, wpatrując się w niego i uśmiechając co pochwile, przy tym rozmowa układała się nadzwyczaj dobrze i jak myślisz nie zrobi mu nadzieji ?
Hah szkoda troche pisać, bo zaczynam mieć wątpliwości czy tutaj ktokolwiek na randce oprócz autorki tematu w ogóle był.....
1 spojrzenie i czasami mozna się zakochać.... poważnie.

A czepiasz się pewnie tego ze obwiniłem martiniątko. Ok, nie mniej jednak, czasami kobieta narobi facetowi nadzieji i bardzo mozliwe ze nawet o tym nie wie, bo taki ma własnie charakter.
Stary 2008-05-18, 19:12   #14
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Cytat:
"Mozemy zostać przyjciółmi" .........

A czy nie pomyslałas czasem ze to moze Twoja wina ze ten kolo się tak wkręcił ?? Być moze własnie sama go do tego sprowokowałaś jakimis pikantnymi rozmowami, albo zachowaniem

Oo taaak, rozpatrywanie tego tematu w kategorii "winy" jest w pełni zasadne.... Nie daj boże na randkę ubrała jeszcze bluzeczkę z dekoltem..jak nic będzie się za to smażyć w piekle.

Takie sprawy najlepiej ucinać jak najprędzej. NIe ma nic gorszego niż ciągnąca sie tygodniami lub miesiącami "pseudoznajomość".
Najlepiej powiedzieć wprost i bez ogródek,ze nic z tego nie będzie.
Większość facetów nie łapie aluzji, zawoalowanych subtelności i delikatnego sugerowania.
Reasumując - im szybciej, im krócej, im dosadniej ( ale absolutnie nie po chamsku!) tym lepiej.

Dodam tylko,że dziwnym trafem zdarzyło mi się kiedyś być na randce
I z jednym się zgodzę - po jednym spotkaniu facet może być owinięty wokół palca. Co jednak kobiety do niczego nie zobowiązuje
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 20:42   #15
caelum
Rozeznanie

Cytat:
ojoj widze masowy najazd na mnie. ale ok, bywa i tak.

Widzisz facet ma do tego inne podjeście i gdybyś troche Nas znała wiedziała byś ze zachowanie kobiety na pierwszej randce jest kluczowe !
Nie wiemy czy przypadkiem autorka nie wycałowała tego kolesia ze wszystkich stron na pożegnanie, bo miała taki kaprys i tym samym nie narobiła mu nadzieji. Jestes pewna ze tak nie było ? W koncu to była randka więc mogło tak być, prawda?
Inny przykład, laska chce wypaść jak najlepiej i pokazuje wszystkie swoje dobre strony, wpatrując się w niego i uśmiechając co pochwile, przy tym rozmowa układała się nadzwyczaj dobrze i jak myślisz nie zrobi mu nadzieji ?
Hah szkoda troche pisać, bo zaczynam mieć wątpliwości czy tutaj ktokolwiek na randce oprócz autorki tematu w ogóle był.....
1 spojrzenie i czasami mozna się zakochać.... poważnie.

A czepiasz się pewnie tego ze obwiniłem martiniątko. Ok, nie mniej jednak, czasami kobieta narobi facetowi nadzieji i bardzo mozliwe ze nawet o tym nie wie, bo taki ma własnie charakter.
Masz racje nie znam WAS bo na randce z Tobą nie byłam .
Masz rację alu kobieta na randce nie powinna pokazywać swoich dobrych stron tylko te najgorsze... Powinna pluć do talerza i smarkać w rękaw, powinna zdrowo beknąć po kolacji i jeszcze walić teksty typu:
- Zrobić Ci loda? (a nie tam jakieś pocałunki)
Co do uśmiechu to podejrzewam, że wszystkie osoby na tym wątku zgodzą się, że nie wolno tego (uśmiechać się) czynić coby nadziei niepotrzebnie nie rozbudzać.

I jeszcze przesłanie do ludu!
UWAGA!
"1 spojrzenie i czasami można się zakochać.... poważnie" i wtedy kto będzie winny?!
Jak to kto?!
KOBIETA!
Więc drogie Panie uważajcie i noście zawsze na nosie okulary ciemne przeciwsłoneczne - przezorny zawsze ubezpieczony.

G.G. Márquez
Stary 2008-05-18, 20:51   #16
TmargoT
Zakorzenienie

alu.ty piszesz ,że kobiety mają duży wpływ na to ,czy facet się zakocha na pierwszej randce.
otórz to nie prawda.można zakochac się nie znając drugiej osoby .
miałam kiedyś przypadek,kiedy rozmawiałam z kolegą przypadkowo na przystanku.pofgadaliśnmy jak kumple.zaprosił mnie na drugi dzień do kawiarni.
byłam wtedy młodziutka i głupiutka.poprosiłam brata,żeby powiedział muże mnie nie ma w domu.
stał dwie godziny pod klatka i wydzierał się na głos,że go oszukałam.brat musiał interweniowac,żeby spławić matoła.na drugi dzien przyszedł do mnie do pracy pijany i na głos powiedział,że okłamałamgo ,dałam mu nadzieje i teraz on cierpi.nie pomogły tłumaczenia,ze traktuję go jako kolege i nic do niego nie czuję.

dziś uważam,że był trochę dziwny.nie jestem psychologiem,ale z głową napewno nie miał w porządku.nie można brac odpowiedzialności za czyjes nienormalne marzenia.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 21:10   #17
diamentowa
Zakorzenienie

Nie umyłaś przypadkiem włosów?
Umyłaś... no to brawo, pozazdrościć pomyślunku. Robiąc to dałaś mu wyraźny sygnał, że może liczyć na coś więcej. Trzeba było pójść z tłustymi wtedy zorientowałby się, że Ci nie zależy, a tak... pozostaje Ci wziąć z nim ślub jeżeli coś takiego jak sumienie w ogóle u Ciebie funkcjonuje.

Ja zwykle mówię- Wybacz, ale nie z mojej strony nie mogę Ci nic zaoferować. A potem konsekwentnie odmawiam spotkań, a na podchody nie reaguję. Wszystko.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 22:14   #18
martiniątko
Zadomowienie

O rany, widzę że niezła dyskusja się tu rozpętała jak mnie nie było

No więc - żeby sprostować: na randkę zaprosił mnie on, a ja nie okazywałam mu specjalnie że może wyjść z tego coś więcej - ot, pierwsza randka i tyle. Włosy umyłam Nie ubrałam bluzki z dekoltem, nie zachowywałam się w najmniejszym stopniu prowokacyjnie (wręcz trzymałam dystans, kiedy on sie chciał do mnie poprzytulać), ani też nie pozwoliłam się pocałować na pożegnanie (wcześniej na spotkaniu też sie nie całowaliśmy żeby było jasne ). Po prostu poszliśmy na kolację, siedzieliśmy i gadaliśmy. I mimo tego że było naprawdę sympatycznie, to stwierdziłam że nie ma chemii i nie chcę żeby robił sobie nadzieję - mam chyba do tego prawo po pierwszym spotkaniu???

A teraz żeby było śmieszniej.
Wkrótce po założeniu tego wątku załatwiłam tę sprawę, stwierdziłam że nie można tak chować głowy w piasek. Poza tym męczył mnie smsami i najwyrazniej sądził że między nami coś się kroi, jak nie, że już coś jest (). Powiedziałam mu mniej więcej tyle, że widzę że on zmierza do czegoś więcej, ale ja nie chcę tego rozwijać i przepraszam go ale ja nie chcę się na razie angażować w żadne związki i żeby nie zawracał sobie mną głowy. I zgadnijcie jaka była jego reakcja Koleś dał popis. Powiedział, że "to po to marnował czas i PIENIĄDZE na mnie (postawił kolację i kupił kwiaty), żeby coś takiego usłyszeć?!" (płacę - wymagam ) i dodał jeszcze że "ok, ja mogę o sobie powiedzieć że byłem w porządku, ty tego samego o sobie nie możesz powiedzieć" i dalej kilka niemiłych słów których lepiej nie przytaczać. Także, chyba dobrze zrobiłam, że dałam mu kosza, jak myślicie? Ech, a ja taka delikatna chciałam dla niego być
Stary 2008-05-18, 22:24   #19
alu
Raczkowanie

Cytat:
Powiedział, że "to po to marnował czas i PIENIĄDZE na mnie (postawił kolację i kupił kwiaty), żeby coś takiego usłyszeć?!" (płacę - wymagam ) i dodał jeszcze że "ok, ja mogę o sobie powiedzieć że byłem w porządku, ty tego samego o sobie nie możesz powiedzieć" i dalej kilka niemiłych słów których lepiej nie przytaczać.
ale cham.....
Stary 2008-05-18, 22:31   #20
caelum
Rozeznanie

Kiedyś gdzieś przeczytałam, że kobieta poznaje prawdziwą twarz mężczyzny kiedy się z nim rozstaje. Cóż jego twarzy na szczęście nie będziesz musiała więcej oglądać .

A co do bluzki - to dzięki bogom, że nie ubrałaś tej z dekoltem bo aż strach pomyśleć co by sobie pomyślał po czymś takim?!

G.G. Márquez
Stary 2008-05-18, 22:35   #21
alu
Raczkowanie

Caelum - ale ty jestes zaczepna. Naprawde.

Pomyslałby ze laska ma ochote na sex i w ten sposób próbuje mu to przekazać. No całe szczęscie ze nie załozyła tej bluzeczki.

A co do facetów to nie mozna wszystkiego tak uogólniać. Są tez normalni.
Stary 2008-05-18, 22:37   #22
martiniątko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caelum Pokaż wiadomość
Kiedyś gdzieś przeczytałam, że kobieta poznaje prawdziwą twarz mężczyzny kiedy się z nim rozstaje. Cóż jego twarzy na szczęście nie będziesz musiała więcej oglądać .

A co do bluzki - to dzięki bogom, że nie ubrałaś tej z dekoltem bo aż strach pomyśleć co by sobie pomyślał po czymś takim?!
Na szczęście... Chyba mi intuicja podpowiedziała że jest z nim coś nie tak Ja myślę, że on już i tak sobie wykoncypował że to była transakcja wiązana - on płacił, to ja powinnam też zapłacić - w naturze poza tym - to Włoch był...
Stary 2008-05-18, 22:55   #23
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Na szczęście... Chyba mi intuicja podpowiedziała że jest z nim coś nie tak Ja myślę, że on już i tak sobie wykoncypował że to była transakcja wiązana - on płacił, to ja powinnam też zapłacić - w naturze poza tym - to Włoch był...
A co on nie słyszał o handlu wymiennym? On płacił a Ty przedstawiłaś okazje do ich wydania . Och czasami mężczyźni nie umieją doceniać pewnych rzeczy .

G.G. Márquez
Stary 2008-05-18, 22:59   #24
bess
Zakorzenienie

Cytat:

Pomyslałby ze laska ma ochote na sex i w ten sposób próbuje mu to przekazać. No całe szczęscie ze nie załozyła tej bluzeczki.

to zart?
Bo wiesz sa po prostu tacy desperaci,ktorzy kazdy znak odczytuja na swoja korzysc i tu sie wlasnie klania to wspomniane w innym watku ego.Zwykla ludzka uprzejmosc ba nawet brak asertywnosci traktuja jako zachete
A co do ost zdania to po prostu HAHa sam nic innego nie robisz jak ugolniasz,ciagle piszesz MY, a przeciez nie mozesz mowic w imieniu calej meskiej populacji
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-18, 23:20   #25
ushia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulakrk Pokaż wiadomość
Nie daj boże na randkę ubrała jeszcze bluzeczkę z dekoltem..jak nic będzie się za to smażyć w piekle.
Cytat:

no mówiłam, ze kwef trzeba!!!
a przynajmniej golf i workowata spódnice do ziemi

tak gwoli scislosci - ci normalni faceci to wg ciebie wlasnie uznajacy bluzke z dekoldem za propozycje seksu?
Stary 2008-05-19, 06:43   #26
bitter
Zadomowienie

Cytat:
Czyim Klonem Jestem ? Chyba rodziców... a tekstu "nawoływanie o rozwiązłych nie-dziewicach" do teraz nie moge zrozumieć...... tak samo jak słowa "kwef" i ze ja to niby sugerowałem ?? a co to w ogóle znaczy ?

no tak, na randki trzeba chodzić z jakimś antidotum na 'bujanie' (co za szczeniackie określenie swoją drogą ) się, albo pytać co chwilę 'ale się nie zakochałeś? bo nie pozwalam!'

nihihi, pisze kolejny frustrat-desperat którego rzuciła dziewczyna.

Cytat:
Napisane przez caelum Pokaż wiadomość
Masz racje nie znam WAS bo na randce z Tobą nie byłam .
Masz rację alu kobieta na randce nie powinna pokazywać swoich dobrych stron tylko te najgorsze... Powinna pluć do talerza i smarkać w rękaw, powinna zdrowo beknąć po kolacji i jeszcze walić teksty typu:
- Zrobić Ci loda? (a nie tam jakieś pocałunki)
Co do uśmiechu to podejrzewam, że wszystkie osoby na tym wątku zgodzą się, że nie wolno tego (uśmiechać się) czynić coby nadziei niepotrzebnie nie rozbudzać.

I jeszcze przesłanie do ludu!
UWAGA!
"1 spojrzenie i czasami można się zakochać.... poważnie" i wtedy kto będzie winny?!
Jak to kto?!
KOBIETA!
Więc drogie Panie uważajcie i noście zawsze na nosie okulary ciemne przeciwsłoneczne - przezorny zawsze ubezpieczony.
Cytat:

ihihihiih nie mogę, sikam
co ma ryba do roweru czy wspinaczki wysokogórskiej? nic nie mów, jak biegam po warszawie w szortach i niebotycznych obcasach nagle wszyscy zaczynają się oglądać, pewnie jestem krzyczącym 'seksu chcę, seksu!'. a jeszcze dekold.... :pomocy:

Cytat:
no mówiłam, ze kwef trzeba!!!
a przynajmniej golf i workowata spódnice do ziemi

tak gwoli scislosci - ci normalni faceci to wg ciebie wlasnie uznajacy bluzke z dekoldem za propozycje seksu?

no jak cyce pokazuje to wiadomo, o jedno jej chodzi

Jejku, jak ja uwielbiam takie indywidua. sama radość.
właśnie dlatego Twoje randki się nie udają, kolego.
Stary 2008-05-19, 08:19   #27
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Caelum, Twoje posty w tym wątku są zachwycające

A autorce gratuluję pozbycia się natręta, faktycznie jest coś w tym, że poznaje się twarz faceta kiedy się z nim rozstaje

Cytat:
Napisane przez bess
to zart?
Bo wiesz sa po prostu tacy desperaci,ktorzy kazdy znak odczytuja na swoja korzysc i tu sie wlasnie klania to wspomniane w innym watku ego.Zwykla ludzka uprzejmosc ba nawet brak asertywnosci traktuja jako zachete
A co do ost zdania to po prostu HAHa sam nic innego nie robisz jak ugolniasz,ciagle piszesz MY, a przeciez nie mozesz mowic w imieniu calej meskiej populacji
Zgadzam się w całej rozciągłości

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2008-05-19 o 09:01
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-10, 19:25   #28
senkasandry
Rozeznanie

nie chce zakladac nowego tematu, ale napisze tu swoja aktualna sytaucje moze mi podpowiecie.

poznalam niedawno chlopaka,ktory jest znajomym mojej kolezanki. jest bardzo symatyczny, ale nie w podoba mi sie i nie czuje do niego nic poza sympatia.
po poznanniu sie zaprosil mnie do znajomych na fb i gadalismy kilka razy na czacie. w pierwszych wiadomosciach wszystko wydawalo sie byc jak najbardziej w porzadku, rozmowy byly czysto kolezenskie.
ale ostatnio zaczal zachowywac sie dziwnie, chcial moj nr telelfonu, teraz chce umowic sie na spotkanie, co chwile robi jakies dziwne aluzje z podtekstem.

jak powinnam powiedziec mu ze nie umowie sie z nim na spotaknie ale za to chetnie popisze na fb bo dobrze mi sie gada ale po kolezensku? czuje ze jak napisze mu to co mysle, to wykreci kota ogonem i stwierdzi ze zle odczytalam jego zamiary i mam za duze mneimanie o sobie bo wcale ze mna nie kreci.... jak z tego wybrnac? nie chce sie osmieszyc i zrobic mu przykrosci.mamy wspolnych znajomych i nie chce stwarzac nieprzyjemnych sytuacji w przyszlosci jesli kiedys sie spotkamy (bedzie nieprzyjemna atmosfera po tym)

ale skoro nagle podczas rozmowy zaczal proponwac np ze umyje mi plecy (kiedy szla,m sie kapac) to chyba nie jest czysto kolezenski zamiar? takich dziwnych stwierdzen bylo wiecej, ale nie bede wszystrkiego wypisywac. wydaje mi sie ze jak kogos traktuje sie jak kolezanke to tak sie nie pisze..

a moze umowic sie na spotkanie ale wczensiej zaznaczyc ze to czysto kolezenski spacer/piwo?

Edytowane przez senkasandry
Czas edycji: 2015-09-10 o 20:19
senkasandry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-10, 21:09   #29
Elfir
Zakorzenienie

Sorry, ale nie jestem zainteresowana spotkaniem.

Tekst o umyciu pleców może być po prostu żartobliwym flirtem, bez głębszych podtekstów.

Najgorsze rozwiązanie to pójście na spotkanie, bo dajesz nadzieję, że coś może między wami być

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-11, 06:07   #30
Azhaar
Zadomowienie

Napisz mu wprost. Boisz się odwróci kota ogonem - no i co z tego? Możesz spróbować delikatniej napisać ,,Słuchaj, nie jestem pewna ale jeśli próbujesz mnie poderwać to nic z tego nie bedzie". Jak on się wykręci to napiszesz ze spoko, źle zrozumiałas ale chciałaś mieć jasność co do sytuacji.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości