|
Notka |
|
Surowce i półprodukty kosmetyczne Chcesz robić własne kosmetyki? W tym miejscu wymienisz się doświadczeniem i opinią w temacie surowców i półproduktów kosmetycznych. |
Pokaż wyniki sondy: Jak oceniasz produkt? | |||
* |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 4,76% |
** |
1 | 4,76% |
*** |
2 | 9,52% |
**** |
4 | 19,05% |
***** |
13 | 61,90% |
Głosujący: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Maseczka morska (BU)
TU KUPISZ: http://www.biochemiaurody.com/index.html
średnia ocen: 4,18* Maseczka w proszku na bazie: # zielonej spiruliny - drobnej algi o ogromnych właściwościach odżywczych, # z dodatkiem mleka koziego, które sprawia, że morski zapach spiruliny nie jest aż tak intensywny oraz dodaje maseczce walorów nawilżających i wygładzających. Maseczka daje natychmiastowo widoczną poprawę wyglądu skóry, która staje się gładka i promienna. Można ją stosować przed 'wielkimi wyjściami'. Właściwości i działanie produktu: Maseczka działa: » nawilżająco i odżywczo, » wygładzająco, lekko peelingująco, » gojąco i łagodząco, » regenerująco, » regulująco, » poprawia koloryt skóry. Porcję maseczki rozrabia się z wodą tuż przed użyciem. » Zamiast wody można użyć hydrolat o neutralnym zapachu, który wzbogaci walory pielęgnacyjne maseczki. Polecamy Hydrolat migdałowy lub Hydrolat z zielonej herbaty. »Opcjonalnie można część wody lub hydrolatu zastąpić Żelem hialuronowym, dzięki czemu maseczka nie będzie tak szybko wysychać na skórze. » Przeznaczenie produktu: dla każdego typu cery, zarówno suchej i tłustej, trądzikowej, także wrażliwej i naczynkowej » Zastosowanie: 1-2 razy w tygodniu lub w zależności od potrzeb; wystarcza na ok.8-10 zastosowań; Dokładny opis zastosowania Maseczki morskiej >> » Substancje/składniki aktywne: proteiny; polisacharydy; beta-kazeina; kwas mlekowy; beta-karoten; witaminy z grupy B; minerały; kwas gamma-linolenowy (GLA); chlorofil Skład: Spirulina Platensis (Spirulina) Powder, Goat Milk Powder (mleko kozie) cena: 7,50zł / 50ml Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-11-22 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maseczka morska
działanie zauważalne ale i tak więcej nie kupię ponieważ rybi zapach skutecznie mnie odstrasza .Do tego bardzo cięzko się zmywa .Bardzo brudzi wszystko przy zmywaniu na zielono.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A wiec tak, zapach, fakt - daleki od pieknego, komfort uzycia rowniez nie jest idealny, ma ona intensywny ciemno zielony kolor, wiec lazienka zapapciana, szczegolnie przy zmywaniu, ale efekt jest super, widac ze dziala
Dlatego daje 5*, bo wkoncu wybierajac kosmetyki naturalne musimy sie przygotowac na pewne niewygody w uzytkowaniu, i ja jestem w stanie zamienic te kupne maseczki ktore ladnie pachna 'perfumami' ale nie dzialaja na te z BU |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maseczka morska(BU)
A my sie bardzo lubimy z ta maseczka
![]() Dzialanie na 5*, skora rozjasniona, wygladzona, nawilzona, efekt zauwazalny juz po pierwszym uzyciu. Fakt, kwiatkami to moze i nie pachnie ale da sie przebolec. Wygladam w niej conajmniej dziwnie, TZ malo trupem nie padl jak mnie zobaczyl, nawet z aparatem przybiegl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dałabym i 10!!!
Dla mnie rewelacja! Ja nawet ten zapach uwielbiam (no takie skrzywienie... :cPP). Kolor też. Od tej maseczki zaczęła się moja miłość do spiruliny. Teraz gdziekolwiek ją zobaczę, to muszę kupić. Maseczka z BU - jak wyżej wspomniała zapach specyficzny, albo się go lubi, albo też nie; działanie widać już po pierwszym użyciu, a efekt zostaje nawet na drugi dzień - czysta cera, wyrównany koloryt, w dotyku super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze spotkanie z maseczką nie było pozytywne, a wręcz odrażające. Zapach oczywiście intensywny i odpychający, jednak ja się tak łatwo nie zrażam
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Kocham ta maseczke, nie wysusza tylko ladnie nawilza i rozswietla.am skore mieszana. Zapach mi sie akurat podoba. Trzymam ja 20min i naprawde jestem z niej bardzo zadowolona. Skora odswiezona po pierwszym uzyciu i bardziej napieta. Na pewno zakupie jeszcze nie raz. Jedyne do czego moge sie przyczepic to ciezko sie zmywa i przy okazji wszystko dookola staje sie zielone ale i tak warto. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak ją ocenić. przy pierwszym użyciu od razu po zmyciu tej maseczki miałam niewiarygodnie gładką, mięciutką skórę - byłam pod ogromnym wrażeniem. fajny zapach (lubię ryby i glony
![]() trochę wysuszyła mi skórę - nie odważyłam się nałożyć jej wokół oczu. no a następnego dnia - spuchła mi cała twarz, oczy, wyszły mi swędzące plamy na policzkach, powiekach, szyi i dekolcie... ![]() gdybym nie dostała uczulenia dałabym jej 5, a tak - nie wiem...
![]() |
#9 |
Matka Smoka
|
Maseczka to jeden z pierwszych produktów z BU, które testowałam. Nie przejmowałam się opiniami o zapachu, bo też lubię algi i ryby więc wydawało mi się, że będzie ok. Ale ten zapach jest kompletnie inny od morskich stworzonek!nawet ciężko mi go opisac. Pierwsze użycie ledwo wytrzymałam, było mi niedobrze po prostu. Z czasem trochę się przyzwyczaiłam, ale i tak ponownie nie kupię. Jesli chodzi o efekt u mnie widac jedynie nawilżenie-mogłabym nie używa po niej kremu. Trochę za mały efekt, żeby znosic niedogodności jej używania (zapach, zapackaną umywalkę, trudne zmycie.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie nie dla mnie , jest po prostu obrzydliwa , bardzo trudno ją zmyć.Efekty marne , nigdy więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja bardzo lubię tę maseczkę. Zapach kompletnie mi nie przeszadza. Jeśli ktoś uważa, że ta maseczka ciężko się zmywa, to chyba nie ma wielkiego doświadczenia z maseczkami
![]() Skóra po niej jest przede wszystkim ożywiona. Odniosłam wrażenie, że wręcz trochę, że tak to nazwę nabiera rumieńca. Moja siostra ma podobne wrażenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To moja ulubiona maseczka i w zasadzie innych już nie używam. Do zapachu można się przyzwyczaić a i z twarzy nie zmywa się jakoś przesadnie ciężko (naprawdę są gorsze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam ta maseczke, co prawda ciężko sie ją zmywa i wszystko dookola jest upaprane, ale za to buzia mięciutka, oczyszczona, odżywiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Co do zapachu to nie wiem może ja mam jakąś inną morską maseczkę bo mnie aż tak bardzo nie przeszkadza, znam kosmetyki, które pachną o wiele gorzej
![]() ![]() Przyznam, że efekt mnie zaskoczył bo próbowałam różnych maseczek kupnych i alg i takiego efektu jak po tej nie widziałam. Podsumowując nie przeszkadza mi w nie nic, jeżeli efekt taki będzie za każdym razem ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Najlepsza maseczka jaką miałam
![]() Zapach mi osobiście nie przeszkadza a zmywanie nie jest takie straszne. Co prawda mój tz stwierdził że śmierdzi jak rybia kupa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Nie bede oryginalna - zapach jest koszmarny.
Mozna sie do niego przyzwyczaić i cieszyć efektem maseczki ![]() Dosyć nieciekawa aplikacja, trzeba dbac o to zeby sie nie ubrudzić, a przy zmywaniu nie upaćkać łazienki. Jestem zadowolona z efektów, skora jest napięta lekko, bardzie promienna i ma ładny koloryt taki zdrowy. Do tego cena jest kolejnym plusem. Chętnie jednak spróbuje czegoś innego, kiedy skończy mi się ta maseczka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.