|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
potrzebny schemat na wodę!!!!!!!!!!
Witam,
pilnie poszukuję schematu na uszycie wody ,ponieważ jestem zielona w tym temacie i bardzo bym prosiła o podstawy na e-maila monika3118@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: potrzebny schemat na wodę!!!!!!!!!!
już nie potrzebny ,
wiem jak to się szyje przypomniałam sobie ,ponieważ miałam to na praktykach szkolnych,wyszło mi rewelacyjnie , teraz szyję koleżance do salonu. Czasami się zapomni ale i w porę przypomni a te schematy co są na necie nie wszystkie są poprawne,a nawet nic nie mają wspólnego z wodą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda nie znam się na tym ale jeśli sądzisz że są niepoprawne wstaw kilka obrazków lub objaśnij jak się to robi - na takiej zasadzie działa ten wątek
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wycina się trapez ze skosu ,(rozmiar trapezu w zależności jak duży ma być ten lambrekin)
-z ramion trapezu robi się zakładki najlepiej gęsto i duże wtedy jest ładny efekt,zakładki upina się ku górze z jednej i drugiej strony muszą być identyczne,można też zamiast robić załadki wszyć taśmę marszczącą ale wtedy nie ma takiego efektu, dla ładnego wyglądu można obszyć na koniec lamówką najładniejszy efekt wody oddaje materiał połyskujący i lejący np.satyna lub atłas no i oczywiście na sam koniec wszywa się taśmę i jeszcze trochę nią umarszcza ale nie za dużo, nie długo wstawię fotki to zobaczycie w razie pytań piszcie chętnie odpowiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja próbowałam robić "wodę" ale nie ze skosu. Coś mi wyszło, ale efekt nie jest zadowalający. gdybyś mogła przesłać mi przykładowe proporcje to bardzo proszę (maja2302@wp.pl)
Dzięki z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dodaję zdjęcie ,to jest mała woda ponieważ szyłam do kuchni
rozmiary wody kroję na oko ,więc trudno mi jest powiedzieć jakie wymiary musiałabym poprostu policzyć ile zużyłam materiału |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tak to wygląda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jeszcze raz woda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zawsze mi się to podobało
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Może komuś się przyda tu są różne wzory zasłon i myślę, że dość dobrze opisane
http://adeiurope.com/node/90. Pozdrwaiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.