![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
mazidła, filtry, próbki, Dove Summer Glow
NIEAKTUALNE
najpierw: zasady. 1. odpisuję u siebie 2. nie zawsze mam czas wysłać paczkę w ciągu dnia czy dwóch, więc proszę o wyrozumiałość. paczkę staram się wysłać jak najszybciej, jednak może się zdarzyć że będzie trzeba poczekać kilka dni. zawsze wtedy informuję o opóźnieniu. 3. obie strony wysyłają przesyłkę rejestrowaną (list polecony lub paczkę pocztową) 4. w Warszawie chętnie wymienię się osobiście zaczynamy! mam na wymianę: 1. mazidła do odlewek/odsypek mniejszych lub wiekszych. oto link do postu na BU, w ktorym opisalam co z mazidel mam aktualnie na wymiane, jak i czego poszukuje z mazideł (UAKTUALNIONY): klik! jak ktoś boi się sam kręcić, mogę wysłać też gotowy peeling z bromelaina w proszku (wg przepisu z Mazideł) 2.filtry: - resztka - ok. 25-30% mleczka Klorane 50+ - Ochronny fluid Oriflame Optimals spf 30 - niewielkie zużycie - LRP Anthelios Creme Teintee 50ml (krem tonujący) 50+ - zostało ok. 90% - próbka 5ml biodermy tonującej Photoderm max 50+ - próbka 5ml Antheliosa DP 50+ - próbki starych wersji Avenek 5ml - próbka 2ml LRP Hydraphase XL Riche - próbka 2ml LRP Anthelios Creme Fondante spf 50+ - odlewki na spróbowanie: Avene mleczka 50+, Avene sprayu dla dzieci 50+, Sorai 45, Antheliosa LV, Antheliosa tonującego 50+ - za coś super mogę oddać: - Spray Avene dla dzieci spf 50+ 200ml - zostało ok. 80% - LRP Anthelios Lait Veloute 50+ 100ml - zostało ok. 60-70% 3. inne (pielęgnacja): - Dove Summer glow (mam oba do jasnej i ciemnej karnacji) - Avene balsam do ciała po opalaniu 200ml - niewielkie zużycie - Ziaja mleczko ogórkowe, użyte 2 razy (zostało ok. 95%) - próbka effaklar K 5ml - próbka LRP Lipikar Xerand krem do rąk 4ml - próbka LRP mleczko do demakijażu dla skóry wrażliwej suchej 7ml - próbka Klorane kremu nawilżającego na bazie cold creme 5ml - próbka Toleriane Kojący krem ochronny skóra wrażliwa, normalna lub mieszana 2ml - próbka LRP Hydraphase Riche 2ml - próbka LRP Nutric odżywczy krem regenerujący do skóry suchej biolipidy 2,5% 2ml - próbka LRP Effaclar A.I. Preparat na zapalne stany skórne 2ml - próbka LRP Active C do skóry suchej 1,5ml - próbka LRP Redermic - przeciwzmarszczkowy krem ujędrniający 1,5ml - próbka LRP Iso-urea wygładzająco-nawilżąjące mleczko do ciała (łokcie, kolana, łydki) 4. makijaż - Puder w kulkach APC nr 13 (złocisty) zdjęcie odcieni 18g - zużycie znikome (użyty 2 razy) ważny do 2010r. - zestaw kulek APC w szklanym pudełeczku samodzielnie skomponowany zbliżony do 0 (rozświetlającego) - 8 kuleczek fioletowych, 5 białych, 6 różowych, 8 zielonych - niewielkie zużycie (użyty ok. 3 razy) zdjęcie odcieni - zestaw kulek APC zbliżony do 2 (opalony) w oryginalnym plastikowym pudełeczku z wielkim puszkiem - 29 kuleczek - niewielkie zużycie (użyty 2 razy) zdjęcie odcieni - puder sypki Max Factor Translucent 15g - zostało ok.60%, z wymiany - podkład miss sporty Light Energy 01 (light) 30ml - zostało ok. 80%, świeżutki (zakupiony w styczniu 2009) - korektor w tubce Astor Anti Stress & Lift kolor 001 10ml - zostało ok. 90%, świeżutki (zakupiony w styczniu 2009) - odsypka Dry-flo z jedwabiem z mazideł (mogę zrobić sporą) - 12/2009 - puder Astor anti shine w kamieniu zużycie ciężko ocenić- ok 30% zdjęcie w poście 7 - próbka 1ml LRP Unifiance Creme Satin (Krem Aksamitny - Podkład dla skóry suchej i wrażliwej) 5. minerały KLIK! Na chwilę obecną poszukuję: - półproduktów kosmetycznych: klik! - kosmetyków mineralnych i próbek minerałów - pędzelka do eyelinera, pędzli do minerałów - pudełeczek na kosmetyki (słoiczków po podkładach mineralnych i pudrach tradycyjnych), innych akcesoriów kosmetycznych - świeżego tuszu do rzęs ale można mnie kusić - rozważę każdą ofertę ![]() Edytowane przez ~~ALa~~ Czas edycji: 2009-04-27 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mazidła, filtry, próbki, Dove Summer Glow
Hej Ala
![]() wczoraj wpisałas się w mój stary wątek. Nie ukrywam, że sporo mazideł mnie interesuje, jednka puderku nie chciałabym dzielić. MOże znadziesz coś innego. Widzę, że jesteś z Wa-wy, to może nauczyabyś mnie mazidła robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
na razie rozmawiam z inną wizażanką o tym mleczku, ale jeśli wymiana nie dojdzie do skutku to mogę wymienić je z Tobą
od Ciebie interesuje mnie mleczko Avene, tyle tylko że to byłaby nierówna wymianka, bo mleczko jest prawie pełne... ciekawi mnie też korektor Inglota, tylko że nie wiem jaki to odcień - musiałabym zobaczyć zdjęcie. tak czy inaczej chwilowo wymianka Klorane zawieszona - odezwę się ![]() Cytat:
co masz na myśli z tymi mazidłami? ![]() tak czy inaczej jeśli nie znajdziesz u mnie czegoś co zechciałabyś wymienić na cały puder albo jednak zrobić odsypkę, to niestety rezygnuję z wymianki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Może znajdziesz coś u mnie
Jestem na etapie poszukawania filtra idealnego, próbki mi się bardzoooo przydadzą ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
puder Astor anti shine 003 - na żywo odcień wygląda bardziej jak na dolnym zdjęciu - to taki bardzo ciepły odcień, brzoskwiniowy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
nic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
coz u mnie za - Dove Summer glow (mam oba do jasnej i ciemnej karnacji) i probke effaklar K?
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
adomajko, u Ciebie interesuje mnie kuferek Globtroter, paletka Ruby Rose i podkład Manhatan - tylko jaki to odcień?
![]() jesli chodzi o wiekszosc wymienionych przez Ciebie rzeczy to wszystko z nimi ok, ale krem brazujacy (ze starego watku) ma date waznosci 09/2008. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
podkladzik ma odcien naturalny, ale nie jest jasny bardziej taki ciemnawy. Jesli bedzie cie interesowal zrobei zdjecie jak na rece wyglada
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
hmm interesuje mnie jesli jest bezowy - dosc jasny, ale tez nie bardzo jasny (nie Ivory
![]() moze jesli kolor z grubsza pokrywa sie z moim opisem podeslij zdjecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Mam oliwke Hipp. Nadal Cie interesuje?
A moze znajdziesz cos innego u mnie za : Ziaja krem masło kakaowe, prawie cały (ok. 90%) i probke effaclaru K ?
Rebel inside. ^^ •.¸♥¸.• [vichy]366899[/vichy] prosze o jedno kliknięcie ![]() Edytowane przez ejaj Czas edycji: 2008-09-15 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
mam nadzieje, ze cos bedzie widac
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
hmm, to moze go przygarne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam prosbe napisz czego oczekujesz za te rzeczy wymienione przeze mnie (procz kremu brazujacego), bo ni eoddam wszystkiego:P bo mowimy o duzym kuferku, palecie i podkladzie. Jesli to mozliwe odp dzisiaj, bo zamykam watek w piatek i mam chetnych na rzeczy, ale trzymalam je dla Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
probki
![]() przeciez oprocz probek chcialas fluid Oriflame Optimals spf 30 - o ten http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18778 zle sie zrozumialysmy czy policzylas go jako "probke"? bo za same probki to moge wziac jedna z tych rzeczy, ale razem z kremem Oriflame chcialabym obie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
przepraszam ze tak pozno odp, niestety nie interesuje mnie poki co ta oliwka...mam jej zapasik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witam,
Oddam w dobre ręce buteleczkę 20ml oleju Carefeel CL - alternatywa dla skwalanu. Olej świeży data ważności 09-2009. Nie jest mi potrzebny, zmiana planów miał być składnikiem mieszanki olejów ale mam już inny pomysł z użyciem innych składników. Pozdrawiam Oddo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Z wątku mazidłowo-wymiankowego wypatrzyłam: kwas mlekowy i kwas salicylowy w ilości odpowiednio 3,33 ml i 2,85 ml - do ukręcenia toniku 2% BHA - 8% L-mlekowy, masło karite, spirulinę.
Interesują mnie jeszcze półprodukty: glyceryl cocate oraz olejowy estrat z rozmaryny w ilości odpowiednio 4,70 i 0,16 ml do ukręcenia olejku do mycia twarzy. Może masz te półprodukty. Natomiast w wątku podoba mi się próbka effaclar K 5 ml oraz resztkę mleczka Klorane oraz odlewkę Sorai 45. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale Klorane ma filtry na które można kłaść każdą kolorówkę, tak??? Czy może się mylę?? I czy soraya ma stabilne filtry, można ją używać na twarz??? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
z kwasami nie ma problemu, moge ich oddac nawet wiecej. tyle tylko, ze salicylowy mam od thanatosa i on nie jest zmielony na takie wiorki jak ten z mazidel i ma inny ciezar nasypowy - wiec sama dawalam go do toniku troche "na oko"...glyceryl cocoate niestety ostatnio mi sie skonczyl, z olejowym ekstraktem bez problemu, bez problemu tez z maslem karite i spirulina, podobnie z resztą.
Klorane ma filtry na które można kłaść każdą kolorówkę, podobnie Soraya. i obie są fotostabilne i można je stosować na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z chęcią oddam wszstkie rzeczy, które spodobały Ci się w moim wątku ![]() A może zamiast glyceryl cocate masz polysorbate 85?? On chyba również nadaje się do ukręcenia olejku myjącego...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.