|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!
Witajcie
Proszę napiszcie mi jakie są plusy i minusy bycia konsultantką AVON - ktoś bardzo mnie namawia, ale ja nie umiem się zdecydować. W sumie kosmetyki bardzo lubię i jestem stałą klientką, ale nie wiem czy chcę zostać konsultantką, ile to czasu zajmuje ile za tym biegania jest? Trochę nie mam czasu ale jeżeli to faktycznie nie jest trudne czy czasochłonne to może się zdecyduje. Dziękuje z góry za wszystkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!
ja nie jestem i nie byłam konsultantką, ale moje koleżanki owszem - opisze to co mi mówiły
trzeba mieć sporą grupę znajomych, które są zainteresowane tymi kosmetykami, bo bez stałych klientek jest bardzo trudno ewentualnie musiałabyś nawiązać współpracę z jakimś salonem urody i tam zorganizować jakieś mini stoisko jeśli chcesz to robić dodatkowo i nie będziesz miała czasu na szukanie klientek to chyba bym się zastanowiła... odbiegając od tematu to chyba temat na forum o biznesie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam słowa p4w, moja mama była konsultantką i bez stałego grona znajomych, które będą zamawiały kosmetyki się nie obędzie. W innym wypadku musiałabyś chodzic i szukac a ni każdy ma na to czas
#4 |
Zadomowienie
|
ja jestem konsultantką i nie widzę w tym problemu. jeśli masz grupę znajomych co u Ciebie kupują to zamawiasz jak nie to jeśli chcesz to szukasz. ja nie chcę i mam miesiące, że w ogóle nic nie zamawiam, nie ma kar za to, że się nie zamawia, po prostu wtedy nie zarabiasz.
patrząc na pęd avonu do zbierania nowych konsultantek wychodzi na to, że niedługo będą tylko konsultantki , a nie będzie miał kto kupować ..
#5 |
Przyczajenie
|
Fakt, moja przedmówczyni ma rację, przez jakiś czas byłam konsultantką i miałam wrażenie że gdzie nie rzucisz kamieniem tam trafisz w konsultantkę Avonu
![]() Ogólnie nie było źle, trzeba mieć z 10 osób które coś zamawiają. Ja zrezygnowałam bo doszło do tego że w domu miałam prawie same kosmetyki z Avonu a co za dużo to niezdrowo - bo co zrobisz jak do zamówienia od koleżanek brakuje Ci z 10 - 20 zł? Zamawiasz dla siebie coś czego w innym wypadku byś nie kupiła. Wszystko zależy ilu masz potencjalnych klientów. Ja widać miałam za mało... |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
też się zastanawiałam nad byciem konsultantką avonu, zawsze można podsunąć katalog koleżance na nudnym wykładzie
![]() ale doszłam do wniosku, że za mało we mnie przekonania do ich kosmetyków, żeby w razie brakujących 10-20zł mieć całą łazienkę w avonie...jeśli się wahasz, spróbuj! może Ci się spodoba i się wkręcisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oświećcie mnie proszę ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Witam! Ja jestem konsultantka Avonu w Anglii i szczerze mowiac to jestem zadowolona. W pracy mam okolo 30 kobiet, wiec zamowienia mam duze i do tego moge zamawiac swoje kosmetyki duzo taniej z katalogow demo dla konsultantek - "hello tomorrow". Plus przy duzym zamowieniu jest duzy zarobek. Ale jakbym miala inna prace i miala chodzic od domu do domu to na pewno bym sie nie zdecydowala. Jezeli zamowienie jest bardzo male to nie ma zarobku i wtedy nie oplaca sie roznosic kosmetykow "charytatywnie"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Zawsze możesz zrezygnować
![]() Ewentualnie dowiedz się czy mogłabyś odbierać za darmo paczki w Centrum Obsługi Konsultantek, albo robić zakupy w sklepie Avonu - jeśli takie obiekty są w Twoim mieście. Znalazłam jeszcze wątek w Wizażu na temat Avonu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=szczotka Edytowane przez Ursa Minor Czas edycji: 2008-10-20 o 16:41 Powód: dodany link |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#13 |
Rozeznanie
|
Witam ja także jestem konsultantką od ok. roku. I myślę, że jeśli lubisz kosmetyki tej firmy, bo wspomniałaś, że często je zamawiasz, to warto spróbować
![]() ![]() ![]()
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie to forum
![]() Przenoszę i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Jestem, co prawda od nie dawna, ale bardzo zadowolonym- Liderem Sprzedaży Avon, działam na terenie WROCŁAWIA i Środy Śląskiej. W ramach wstpęu-aby wiadomo było do kogo kieruję swojego posta. ![]() Co właściwie kryje się pod słowem konsultantka? Tak na prawdę, zależy od nas...od tego ile chcemy w to włożyc z siebie ![]() ![]() ![]() Kosmetyki, jak z resztą nie tylko...mozna miec taniej niż w katalogu, nawet za darmo, jak również zarobic. Jeżeli chciałabyś DOWIEDZIEĆ SIĘ BEZ ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ wszystkiego na temat współpracy z Avonem, napisz mail ![]() Jeżeli JESTEŚ ZDECYDOWANA, chcesz byc Konsultantką Avonu - również napisz, jeśli będziesz chciała, nauczę Cię wszystkiego - na tym polega moja praca ![]() ![]() Zapraszam serdecznie ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-03-24 o 19:24 Powód: E-mail |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja jestem konsultantką od ponad 5 lat i przyznam, że momentami jest cięzko. Szczególnie jeżeli zamówienie jest duże, a jak wiadomo, ciężko udźwignąć czasem kilka wręcz kilogramów kosmetyków...
Więć trzeba się nabiegać. Tak samo jest z wystawianem ,,rachunków'' klientkom. Każdej najlepiej wypisać kupione produkty z ceną, więc troszkęczasu trzeba na to poświęcić. Ja z natury uwielbiam taką działalność, od dziecka bawiłam się z sprzedaże itp. Jeżeli kogoś ciągną jedynie zarobki a nie ma do tego ,,weny'' to odradzam ![]() A dodatkowo, polecam się, szczególnie w rejonach Grzegórzek-Dąbie w Krakowie! Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-03-24 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam, ja jestem konsultantką od mieisaca. jest teraz drugi katalog. W pierwszym mialam zamowienie za 240 zł teraz mam na 100 zł na razie ale jeszcze 2 tygodnie i caly czas zbieram zamowienia. Zbieram też zamowienia z 3 katalogu , wiec jak ktos jest z Łodzi to chetnie spełnie jego oczekiwania, przy ZAMÓWIENIU ZA 50 ZŁ osoba dostaje dodatkowy upominek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
moja znajoma była i wiem ,że kokosów z tego nie ma, chyba płaci się za katalogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam, ja od jakiegos czasu jestem liderem sprzedazy i nie mam na co narzekac jak sie chce osiagnac cel to mozna odniesc sukces w avon, wystarczy chciec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ja zapisałam się już ponad rok temu, ale raczej kupuję dla siebie w COKu.
Reklama w Tivi pobudza moje chęci. Też chciałabym zarabiać z Avonem, ale same chęci nie wystarczą. Kosmetyki znam "tyle o ile", a szkolenia są płatne i co smutne- średnio atrakcyjne. Byłam na jednym i całą pielęgnację Pani omówiła z katalogiem nie mając ANI JEDNEGO produktu do pokazania. Korzystam z tych on line, ale nie ma to jak "wymacanie" produktu.
#22 |
Zadomowienie
|
Ja jestem konsultantką od ponad pół roku i jestem zadowolona. Przeważnie u mnie ludzie albo zamawiają i mam większe zamówienie albo nie zamawiają i mam przerwę w katalogu. Teraz jeszcze mam dostęp do COKu co mnie cieszy bo powiedzmy skończy mi się coś a ja dopiero zbieram zamówienia albo jedna osoba tylko coś zamówi to kupuję na miejscu. No i uwielbiam te "swoje" kosmetyki
![]()
#23 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam takie pytanie : jeśli złożę moje pierwsze zamówienie z danego katalogu za 25 zł to będę musiała płacić za przesyłkę i koszty małego zamówienia?
bo wiem ze moge kupić w coku ale niestety tych produktów które chce kupić to nie ma. jak uniknąć tego by nie płacić za przesyłkę?
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wszystko jest fajnie tylko teraz zmniejszyli progi upustowe co bardzo mnie denerwuje :/ Bo jak lider czesto dobijałam do 150zł w pierwszym zamówieniu konsultanki bo miałam taki sam procent upustu co ona a teraz to jest jakas okropna lipa!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jeśli masz ok 10 osób które beda zamawiac to opłaca sie a jesli nie to nie opłaca sie
![]() Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2012-08-12 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jestem świeżo upieczoną konsultantką i jeszcze nie wiem do końca co i jak. Dzisiaj dostałam umowę, katalogi i te różne broszurki, które dają na początek. Jak złożę zamówienie i mi ono przyjdzie, to czy dostanę wraz z nim kolejny katalog za darmo ? Wiem, że jak chcę więcej katalogów to muszę je sobie zamówić, ale czy jeden katalog będzie gratis wraz z zamówieniem ? Proszę o pomoc . Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.