Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-19, 14:38   #1
KaKa F
Raczkowanie

Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!

Witajcie

Proszę napiszcie mi jakie są plusy i minusy bycia konsultantką AVON - ktoś bardzo mnie namawia, ale ja nie umiem się zdecydować. W sumie kosmetyki bardzo lubię i jestem stałą klientką, ale nie wiem czy chcę zostać konsultantką, ile to czasu zajmuje ile za tym biegania jest? Trochę nie mam czasu ale jeżeli to faktycznie nie jest trudne czy czasochłonne to może się zdecyduje.

Dziękuje z góry za wszystkie rady
KaKa F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 14:45   #2
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!

ja nie jestem i nie byłam konsultantką, ale moje koleżanki owszem - opisze to co mi mówiły

trzeba mieć sporą grupę znajomych, które są zainteresowane tymi kosmetykami, bo bez stałych klientek jest bardzo trudno

ewentualnie musiałabyś nawiązać współpracę z jakimś salonem urody i tam zorganizować jakieś mini stoisko

jeśli chcesz to robić dodatkowo i nie będziesz miała czasu na szukanie klientek to chyba bym się zastanowiła...

odbiegając od tematu to chyba temat na forum o biznesie...
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 14:49   #3
madzior22
Wtajemniczenie

GG do madzior22

Potwierdzam słowa p4w, moja mama była konsultantką i bez stałego grona znajomych, które będą zamawiały kosmetyki się nie obędzie. W innym wypadku musiałabyś chodzic i szukac a ni każdy ma na to czas

Prawo jazdy !
madzior22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:24   #4
AgattkaM
Zadomowienie

ja jestem konsultantką i nie widzę w tym problemu. jeśli masz grupę znajomych co u Ciebie kupują to zamawiasz jak nie to jeśli chcesz to szukasz. ja nie chcę i mam miesiące, że w ogóle nic nie zamawiam, nie ma kar za to, że się nie zamawia, po prostu wtedy nie zarabiasz.

patrząc na pęd avonu do zbierania nowych konsultantek wychodzi na to, że niedługo będą tylko konsultantki , a nie będzie miał kto kupować ..

on Tygrys, ja Maleństwo
AgattkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 18:32   #5
Ursa Minor
Przyczajenie

Fakt, moja przedmówczyni ma rację, przez jakiś czas byłam konsultantką i miałam wrażenie że gdzie nie rzucisz kamieniem tam trafisz w konsultantkę Avonu

Ogólnie nie było źle, trzeba mieć z 10 osób które coś zamawiają. Ja zrezygnowałam bo doszło do tego że w domu miałam prawie same kosmetyki z Avonu a co za dużo to niezdrowo - bo co zrobisz jak do zamówienia od koleżanek brakuje Ci z 10 - 20 zł? Zamawiasz dla siebie coś czego w innym wypadku byś nie kupiła. Wszystko zależy ilu masz potencjalnych klientów. Ja widać miałam za mało...
Ursa Minor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 19:19   #6
rozwielitka
Zakorzenienie

też się zastanawiałam nad byciem konsultantką avonu, zawsze można podsunąć katalog koleżance na nudnym wykładzie
ale doszłam do wniosku, że za mało we mnie przekonania do ich kosmetyków, żeby w razie brakujących 10-20zł mieć całą łazienkę w avonie...jeśli się wahasz, spróbuj! może Ci się spodoba i się wkręcisz?
rozwielitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 19:29   #7
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ursa Minor Pokaż wiadomość
Fakt, moja przedmówczyni ma rację, przez jakiś czas byłam konsultantką i miałam wrażenie że gdzie nie rzucisz kamieniem tam trafisz w konsultantkę Avonu

Ogólnie nie było źle, trzeba mieć z 10 osób które coś zamawiają. Ja zrezygnowałam bo doszło do tego że w domu miałam prawie same kosmetyki z Avonu a co za dużo to niezdrowo - bo co zrobisz jak do zamówienia od koleżanek brakuje Ci z 10 - 20 zł? Zamawiasz dla siebie coś czego w innym wypadku byś nie kupiła. Wszystko zależy ilu masz potencjalnych klientów. Ja widać miałam za mało...
jak to brakuje do zamówienia? to są jakieś limity?

oświećcie mnie proszę ...
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 20:00   #8
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
jak to brakuje do zamówienia? to są jakieś limity?

oświećcie mnie proszę ...
Możesz nawet zamówić jedną rzecz za 5.90, ale wtedy płacisz za przesyłkę - nie wiem ile ona wynosi, ale pewnie z 15-20 zł. Natomiast jeżeli zamówisz za conajmniej 150zł(chyba tyle bo dawno się tym nie interesowałam) to przesyłka darmowa.... Taki haczyk
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 22:42   #9
Gwedhan
Rozeznanie

Witam! Ja jestem konsultantka Avonu w Anglii i szczerze mowiac to jestem zadowolona. W pracy mam okolo 30 kobiet, wiec zamowienia mam duze i do tego moge zamawiac swoje kosmetyki duzo taniej z katalogow demo dla konsultantek - "hello tomorrow". Plus przy duzym zamowieniu jest duzy zarobek. Ale jakbym miala inna prace i miala chodzic od domu do domu to na pewno bym sie nie zdecydowala. Jezeli zamowienie jest bardzo male to nie ma zarobku i wtedy nie oplaca sie roznosic kosmetykow "charytatywnie" . Wszystko zalezy od osobistych okolicznosci. A przesylke mam za darmo. Pozdrawiam
Gwedhan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 08:45   #10
KaKa F
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny ja raczej nie myślałam o zarobku a o tym żebym miała z rodziną i przyjaciółmi taniej. Roznosić do obcych nie mam zamiaru, ale widzę że moi znajomi raczej nie są chętni by zamawiać a jak coś zamówią to jakieś drobne rzeczy. Także chyba zrezygnuje - zresztą nigdy nie umialam sprzedawać i zawsze wolałam być klientką. Tylko tak czasem myśle że fajnie może by było..
KaKa F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 15:57   #11
Ursa Minor
Przyczajenie

Zawsze możesz zrezygnować ..
Ewentualnie dowiedz się czy mogłabyś odbierać za darmo paczki w Centrum Obsługi Konsultantek, albo robić zakupy w sklepie Avonu - jeśli takie obiekty są w Twoim mieście.

Znalazłam jeszcze wątek w Wizażu na temat Avonu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=szczotka

Edytowane przez Ursa Minor
Czas edycji: 2008-10-20 o 16:41 Powód: dodany link
Ursa Minor jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 14:02   #12
xoXxSweetGIRLxXox
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Konsultantka AVON - plusy i minusy-napiszcie!!!

Ja jestem konsultantką AVON, mieliście rację co do tego że konsultantki mają pełną łazienkę rzeczy z tej firmy. Ja mam całą szafkę, na której mi się nie mieszczą i do tego w kosmetyczkach Ale gdybym nie chciała to mogłabym nie zamawiać dla siebie, bo gdy mam np. zamówienie powyżej 500 zł. to mam oprocentowanie 30% i darmową przesyłkę. Także zawsze trochę do portfela może trafić Co prawda trzeba trochę się pomęczyć, ciągle trzeba troszczyć się o swoje klientki czy nawet szukać nowych. Przyzwyczaiłam się do tego, ponieważ już jestem konsultantką ok. 2-3 lat.
Stary 2008-11-12, 15:51   #13
ollenka89
Rozeznanie

Witam ja także jestem konsultantką od ok. roku. I myślę, że jeśli lubisz kosmetyki tej firmy, bo wspomniałaś, że często je zamawiasz, to warto spróbować zawsze możesz je mieć dla siebie bez marży co wychodzi dużo taniej bo w najniższym progu jest to 25 % przykładowo na perfumach jest to ok 15 zł. A wbrew pozorom uzbierać te 150 zł, by mieć darmową paczkę, nie jest wcale tak trudno, a gdy ich nie uzbierasz to cena paczki wynosi chyba 10 lub 15 zł, gdy jest to kilka rzeczy to możesz ich nie zamawiać tylko kupić w biurze Avonu w swoim mieście. Dla znajomych także możesz robić upusty, bo wspominałaś również, że nie zależy Ci na zysku,wtedy będą na pewno zamawiali więcej Ale decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam

ollenka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 17:52   #14
Anahstasia
Zakorzenienie

Nie to forum

Przenoszę i pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 23:16   #15
paulinaa16
Przyczajenie

Witam
Jestem, co prawda od nie dawna, ale bardzo zadowolonym- Liderem Sprzedaży Avon, działam na terenie WROCŁAWIA i Środy Śląskiej. W ramach wstpęu-aby wiadomo było do kogo kieruję swojego posta.
Co właściwie kryje się pod słowem konsultantka? Tak na prawdę, zależy od nas...od tego ile chcemy w to włożyc z siebie Tak czy inaczej jest to bardzo przyjemne zajęcie, nic trudnego...sama jestem konsultantką od 4 lat i szczerze polecam! Zacząc jest bardzo prosto a w razie gdyby się jednak nie spodobało, BEZ ŻADNYCH KONSEKWENCJI można przestac zamawiac Ale w to szczerze wątpię
Kosmetyki, jak z resztą nie tylko...mozna miec taniej niż w katalogu, nawet za darmo, jak również zarobic.
Jeżeli chciałabyś DOWIEDZIEĆ SIĘ BEZ ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ wszystkiego na temat współpracy z Avonem, napisz mail Na pewno odpowiem.

Jeżeli JESTEŚ ZDECYDOWANA, chcesz byc Konsultantką Avonu - również napisz, jeśli będziesz chciała, nauczę Cię wszystkiego - na tym polega moja praca Bardzo ją polubiłam nawiasem mówiąc

Zapraszam serdecznie [e-mail]

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-03-24 o 19:24 Powód: E-mail
paulinaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 22:14   #16
ohioo
Przyczajenie

Ja jestem konsultantką od ponad 5 lat i przyznam, że momentami jest cięzko. Szczególnie jeżeli zamówienie jest duże, a jak wiadomo, ciężko udźwignąć czasem kilka wręcz kilogramów kosmetyków...
Więć trzeba się nabiegać.
Tak samo jest z wystawianem ,,rachunków'' klientkom. Każdej najlepiej wypisać kupione produkty z ceną, więc troszkęczasu trzeba na to poświęcić.
Ja z natury uwielbiam taką działalność, od dziecka bawiłam się z sprzedaże itp.
Jeżeli kogoś ciągną jedynie zarobki a nie ma do tego ,,weny'' to odradzam

A dodatkowo, polecam się, szczególnie w rejonach Grzegórzek-Dąbie w Krakowie!

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-03-24 o 19:26
ohioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:20   #17
amazonka1603
Przyczajenie

Witam, ja jestem konsultantką od mieisaca. jest teraz drugi katalog. W pierwszym mialam zamowienie za 240 zł teraz mam na 100 zł na razie ale jeszcze 2 tygodnie i caly czas zbieram zamowienia. Zbieram też zamowienia z 3 katalogu , wiec jak ktos jest z Łodzi to chetnie spełnie jego oczekiwania, przy ZAMÓWIENIU ZA 50 ZŁ osoba dostaje dodatkowy upominek krem,żel pod prysznic, pomadkę, kredke do oczu itd.
amazonka1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:07   #18
kosmetykomaniaczka
Rozeznanie

moja znajoma była i wiem ,że kokosów z tego nie ma, chyba płaci się za katalogi.
kosmetykomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:58   #19
Agathe25
Przyczajenie

Witam, ja od jakiegos czasu jestem liderem sprzedazy i nie mam na co narzekac jak sie chce osiagnac cel to mozna odniesc sukces w avon, wystarczy chciec
Agathe25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 18:13   #20
inezka251
Przyczajenie

GG do inezka251

Cytat:
Napisane przez Agathe25 Pokaż wiadomość
Witam, ja od jakiegos czasu jestem liderem sprzedazy i nie mam na co narzekac jak sie chce osiagnac cel to mozna odniesc sukces w avon, wystarczy chciec
Dokładnie! Ja również postanowiłam się zapisać do grona konsultantek Avonu. Nigdy nie jest za późno na spełnianie swoich skromnych marzeń!Zawsze lubiłam kosmetyki z tej firmy !A teraz będę robiła to co lubię!
inezka251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:01   #21
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

ja zapisałam się już ponad rok temu, ale raczej kupuję dla siebie w COKu.
Reklama w Tivi pobudza moje chęci. Też chciałabym zarabiać z Avonem, ale same chęci nie wystarczą.
Kosmetyki znam "tyle o ile", a szkolenia są płatne i co smutne- średnio atrakcyjne.
Byłam na jednym i całą pielęgnację Pani omówiła z katalogiem nie mając ANI JEDNEGO produktu do pokazania.
Korzystam z tych on line, ale nie ma to jak "wymacanie" produktu.
Stary 2012-02-17, 11:26   #22
Alexandre
Zadomowienie

Ja jestem konsultantką od ponad pół roku i jestem zadowolona. Przeważnie u mnie ludzie albo zamawiają i mam większe zamówienie albo nie zamawiają i mam przerwę w katalogu. Teraz jeszcze mam dostęp do COKu co mnie cieszy bo powiedzmy skończy mi się coś a ja dopiero zbieram zamówienia albo jedna osoba tylko coś zamówi to kupuję na miejscu. No i uwielbiam te "swoje" kosmetyki

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 22:56   #23
Jutte
Wtajemniczenie

a ja mam takie pytanie : jeśli złożę moje pierwsze zamówienie z danego katalogu za 25 zł to będę musiała płacić za przesyłkę i koszty małego zamówienia?
bo wiem ze moge kupić w coku ale niestety tych produktów które chce kupić to nie ma.
jak uniknąć tego by nie płacić za przesyłkę?
cieszę się życiem!
Jutte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 07:05   #24
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jutte Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie : jeśli złożę moje pierwsze zamówienie z danego katalogu za 25 zł to będę musiała płacić za przesyłkę i koszty małego zamówienia?
bo wiem ze moge kupić w coku ale niestety tych produktów które chce kupić to nie ma.
jak uniknąć tego by nie płacić za przesyłkę?
pogadaj z osobą nad sobą może dołączy Cię do czyjegoś zamówienia

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:50   #25
anekania
Zakorzenienie

Wszystko jest fajnie tylko teraz zmniejszyli progi upustowe co bardzo mnie denerwuje :/ Bo jak lider czesto dobijałam do 150zł w pierwszym zamówieniu konsultanki bo miałam taki sam procent upustu co ona a teraz to jest jakas okropna lipa!!
anekania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:18   #26
Agnieszka987
Zakorzenienie

Jeśli masz ok 10 osób które beda zamawiac to opłaca sie a jesli nie to nie opłaca sie

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2012-08-12 o 09:57
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:43   #27
Pysiaaka
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jestem świeżo upieczoną konsultantką i jeszcze nie wiem do końca co i jak. Dzisiaj dostałam umowę, katalogi i te różne broszurki, które dają na początek. Jak złożę zamówienie i mi ono przyjdzie, to czy dostanę wraz z nim kolejny katalog za darmo ? Wiem, że jak chcę więcej katalogów to muszę je sobie zamówić, ale czy jeden katalog będzie gratis wraz z zamówieniem ? Proszę o pomoc . Pozdrawiam
Pysiaaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 22:10   #28
delfix10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pysiaaka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem świeżo upieczoną konsultantką i jeszcze nie wiem do końca co i jak. Dzisiaj dostałam umowę, katalogi i te różne broszurki, które dają na początek. Jak złożę zamówienie i mi ono przyjdzie, to czy dostanę wraz z nim kolejny katalog za darmo ? Wiem, że jak chcę więcej katalogów to muszę je sobie zamówić, ale czy jeden katalog będzie gratis wraz z zamówieniem ? Proszę o pomoc . Pozdrawiam
tak 1katalog przyjdzie w paczce za darmo
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości