![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
wiosenne perfumy - frezja, konwalia
Idzie wiosna...! Już nie mogę się doczekać (pewnie nie jestem w tym osamotniona, prawda?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: wiosenne perfumy
W tym roku chyba mój wybór padnie na Escada Magnetizm. Coś w nich jest takiego optymistycznego. Dla mnie to mieszanka poziomek (podobno ich tam nie ma, są czarne porzeczki, ale ja wyraźnie czuję poziomki!) i wanilii. Słodkie, ale takie wesołe i nie za bardzo "lekkie". Jestem na etapie testowania po raz n-ty i ... chyba wiosna 2004 będzie mi się kojarzyła z Escadą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kilka dni temu kupiłam miniaturkę mat; Masaki Matsushima, już zgłosiłam do KW, tylko jeszcze nie oceniłam. Jest przesliczny, ale chyba bardziej na lato, na upały - taki kryształowo-owocowy, czysty. Teraz jeszcze nie jego czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeśli wiosna będzie umiarkowana (czytaj: jeśli w marcu nie będziemy mieć 28 stopni), to może 24 Faubourg EDT nie będzie zbyt mocny... Jeśli upały będą, to bezwzględnie cudowny Cabotine de Gres !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
tak jak już w dwóch poprzednich wiosnach, u mnie królowac bedą eau de dolce vita diora oraz (od roku) eau torride givenchy. z nowości zamierzam wprowadzic wiosną diora chris 1947.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja się chyba wezmę za aqua di gio armaniego.postanowiłam to po dłuższym namyśle.
![]() muszę przyznać, że nigdy nie myślałam o perfumach na wiosnę!zawsze myślę o zimowych i letnich, ten podział jest dla mnie jasny,ewentualnie jestem w stanie sobie wyobrazić jesienne.ale wiosenne... hmm.będę musiała nad tym głębiej pomyśleć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mi z wiosną/wczesnym latem kojarzą się zapachy, które pachną skoszoną trawą, bambusem itp. I to zupełnie obojętnie jaka nazwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Skoszoną trawą pachnie (według mnie oczywiście) Truth C.Kleina ale nie lush tylko ten pierwszy ze srebrną zatyczką na spray.
![]() Poza tym na wiosnę dobre są zapachy kwiatowe i świeże ![]() z niższej półki polecam Yves Roches - ale o tym już pisałam w poprzednim wątku o perfumach więc nie będę sie powtarzać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A ja będę pachnieć Sabatini Private Edition - odkrycie zeszłego roku i upolowanymi ostatnio okazyjnie ukochanymi Delice Oriflame.
![]() ![]() ![]() I jeszcze zabiorę się za mieszankę arabską, tatko dał mamie na Gwiazdkę, jakieś sprowadzane olejki czy coś... Miało być dla mamy, a bardziej przypasowało mi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
A ja zachorowalam na FoliFlore Guerlain, bo pachnie mi tulipanami
![]() No i mam jeszcze rozpoczete L'eau par Kenzo z poprzedniego roku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ooo, skorzystam z okazji i poprosze o pomoc
![]() ![]() ![]() Jakbyście coś wiedziały, będę wdzięczna ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie znam zapachu czysto "frezjowego' ,ale wyraznie wyczuwalną tę nutę zawierają przepiękne Fleurs de Diva Emanuela Ungaro. Dla mnie zapach frezji= zapach kwiaciarni i tak pachniały poprzednie perfumy Lacoste.
http://www.lumiere.pl/index.php?acti...ls&prod_id=451 Mimo że chyba frezji nie zawierały frezjami=kwiaciarnią mi pachniały. Zapach ciekawy ale strasznie nietrwały. Wiosennych zapachów jest mnóstwo i ja chciałabym mieszkać w łagodniejszym klimacie by móc ich używc cały czas. Wspomniane wyżej Foliflora też cudne. I L'eau Chaumet, Cabotine, Diorissimo... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
chyba dość wiosennie pachnie "Pur Désir" - fioletowy. jakoś tak niby bzem, lilią i wychodzi z tego taki kwiaciarniano-wiosenny zapach. [mi też zapach frezji kojarzy się z zapachem kwiaciarni].
a już na pewno zapach frezji czuć w XS Paco Rabanne'a [tylko, że występują tam nie tylko wiosenne nuty a również nieco cięższe]
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Różyczko
![]() ![]() Sarniś, mam fioletowy Pur Desir, jest cudny ![]() ![]() Rany, ale mi sie zamarzylo z tymi frezjami - ale ja UWIELBIAM frezje ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
pogrzebałam trochę
![]() Eternity Women Nuta zapachowa: szałwia, frezja, jabłko, czarna porzeczka, narcyz, biała lilia, drzewo cedrowe Cerruti 1881 Początkowe nuty zapachowe: bergamotka, frezja, mimoza, fiołek Lancome - Poeme Nuty zapachowe: himalajski niebieski mak, kwiat Datura, mimoza, frezja, róża, kwiat wanilii Puma, Flowing Woman Nuta główna - mandarynka, malina, frezja Nuta środkowa - fiołek, irys Nuta bazowa - drzewo cedrowe Together her (Oriflame) Delikatna kompozycja kwiatowa wzmocniona akordami drzewnymi, które dodają zapachowi miękkości. Konwalia, frezja i róża plus akord orzeźwiającego ozonu tworzą musujący świeży zapach. RYKIEL ROSE - Woda perfumowana.Nuta zapachowa: róża, frezja, kardamon Pure Morning (Marc O'Polo) Akordy kwiatowe - frezja, jaśmin - przeplatają się z nutami owocowymi. Zapach apetyczny, a jednocześnie lekki. Odpowiedni dla kobiet aktywnych, lubiących podejmować decyzje. "Rush 2 Gucci" to zapach wyrazisty, lekki, ale i elektryzujący. Rozpoczyna się zielonym akordem z zapachem konwalii i narcyza. Z czasem staje się bardziej kwiatowy dzięki róży, frezji i gardenii. Wibruje zapachem czarnej porzeczki. Miłego wąchania ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Oooo, jaki wybór
![]() ![]() ![]() ![]() A ja znalazłam na lavenderze różne cuda o zapachu pojedynczych kwiatów: róży, konwalii, niezapominajki, mimozy itp. ale z frezji jest tylko talk do ciała ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Podróżniczka
|
Dla mnie wiosna bez Boss Woman - Hugo Boss'a to nie wiosna
![]() ![]() A czy ktoras z was Wizażanki wąchała może ten nowy zapach Hugo Boss'a - Boss Intense ? Nigdzie nie moge go spotkać a ciekawa jestem jak pachnie ? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> A ja znalazłam na lavenderze różne cuda o zapachu pojedynczych kwiatów: róży, konwalii, niezapominajki, mimozy itp. Aż weszłam na tę stronę. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
> A ja znalazłam na lavenderze różne cuda o zapachu pojedynczych kwiatów: róży, konwalii, niezapominajki, mimozy itp. ale z frezji jest tylko talk do ciała ![]() Frezja jest u Fragonarda ![]() www.fragonard.com Mają sklep wysyłkowy. Pozdrawiam cieplutko, choć w Warszawie zawieja śnieżna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Beata napisał(a):
> Frezja jest u Fragonarda ![]() > Mają sklep wysyłkowy. > ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. znalazłam przełączenie na angielski ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Jeśli Fragonard to możesz liczyć na zapach 100 % frezji z tym że to są raczej wody odświeżające i niezbyt trwale (stąd też takie pojemnosci w niewysokich cenach). Szkoda że Fragonarda nie mozna kupić w Polsce, ale kilka lat temu był dystrybutor i były dostępne w Warszawie i u mnie na wsi -jak mawia Bunia(dystrybutor z " naszej wsi" reklamował się nawet w Votre Beaute
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Re: wiosenne perfumy - o frezjach
Babcia, z tego co mój stary mózg pamięta, to frezjami pachnie Aqua di Gio. Tam są chyba same frezje
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Helena napisał(a):
![]() ![]() ![]() ![]() Aqua też obwącham, jestem w nastroju groźnym dla pracownic perfumerii ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
z tym aqua di gio to fakt.
Giorgio Armani, Acqua di Gio Femme: Opis kosmetyku Orzeźwiający, naturalny zapach, inspirowany potrzebą ucieczki, wolności i spokoju ducha. Tak przynajmniej powinno być w teorii... Nuty zapachowe: słodki groszek, jaśmin, frezja, biały hiacynt, winogrona, piżmo, nuta leśna i na pewno jet łatwo dostępny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
> Ps. znalazłam przełączenie na angielski ![]() No właśnie, już Ci miałam podpowiadać przełączenie na angielski. Do Polski wysyłają, ale konkretnego kosztu przesyłki się nie doczytałam. Pewnie to zależy od wagi. Ja tam jeszcze nic nie zamawiałam, mam ogromny apetyt na parę rzeczy, ale czekam, aż euro potanieje (hehe), ale pewnie koszt przesyłki wyskoczy Ci przy zamówieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Re: wiosenne perfumy - do Babci
Babciu! Pewnie musztarda po obiedzie, ale pamiętam, że szukałaś perfum o zapachu frezji. Co prawda to nie perfumy, ale jest lotion do ciała i rąk w Lavenderze. Pachnieć od stóp do głów frezjami...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Re: zapach frezji i nie tylko
Przypominam wątek, bo znalazłam niuska dla wielbicieli zapachów jednego kwiatu
![]() "Nowa Currara to seria pięciu wód o zapachu jednego kwiatu każda. Klientki do wyboru mają zapach: Konwalii ![]() ![]() ![]() ![]() Zapachy kwiatów zamknięte zostały w subtelnych buteleczkach, a ich opakowanie stanowi przeźroczysta, dająca złudzenie wypełnionej zapachem kwiatów forma... Producentem Currara bukiet kwiatów jest Comindex JCB, firma obecna na Polskim rynku od 20 lat. W ofercie Comindex znajdują się także inne marki jak choćby Pretty You, Avenir, czy Woman." Jeśli ktoś wąchał, niech da znać, czy warto kupić ![]() ![]() A sklep Lavendera jest zamknięty do odwołania ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Re: zapach konwalii i nie tylko
A wiele to kosztuje, ha?
Bo ja konwaliowe perfumy mam chrapkę od wielu lat, tzn. odkąd miałam perfumy Yardleya o zapachu konwalii (Francuzy dobre pachnidełka robią) ![]() ![]() Wybredna Komi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Re: zapach konwalii i nie tylko
Currara bukiet kwiatów to nowe wody perfumowane firmy Comindex JBC o zapachach najpiękniejszych kwiatów. Kwiatów uosabiających piękno, subtelność i romantyzm. Kwiatów, które przywołują wspomnienia i budzą emocje.
Currara konwalia woda perfumowana Jeden z pierwszych wiosennych kwiatów, jest symbolem radości i nieskazitelnej czystości. Zapach konwalii to niewinność, radość, lekkość i świeżość. Currara magnolia woda perfumowana Najpiękniejsze kwiaty wiosny. Fantazyjne, pełne świeżości, uroczo pachnące kwiaty drzewa magnolii oczarują Cię roztaczając aurę spokoju i harmonii. Currara orchidea woda perfumowana Otula aurą zmysłowości i tajemniczości. Egzotyczne, gorące nuty stwarzają klimat magii tropiku zamkniętej w szklanym flakoniku. Currara frezja woda perfumowana Delikatna i pełna wiosny nuta zapachowa. Romantyczna, lekka, w pełni kobieca i budząca ciekawość. Podkreśla wdzięk, urok i czar. Currara róża woda perfumowana Nazwana przez Safonę „królową kwiatów”. Jest symbolem kobiecości. Zagadkowa kompozycja niewinności i zmysłowości urzeka harmonią przeciwieństw oraz bogatym, długotrwałym bukietem. Pojemność każdej butelki 50 ml Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 6. Cena zakupu dla dystrybutora: 19,90 zł netto, przed rabatami. Informacja o producencie: Firma Comindex JBC Sp. z o.o. jest polskim producentem wyrobów perfumeryjnych i aerozolowych. Jesteśmy obecni na rynku już 20 lat. Naszą wiodącą marką jest Currara. Inne znane marki, to: Pretty You, Avenir, Elle, Currara for Men oraz Sportsman. Atrakcyjna oferta firmy cieszy się dużym zainteresowaniem Klientów. Jest to zasługą stosowania modnych kompozycji zapachowych, zgodnie ze światowymi trendami w przemyśle perfumeryjnym, starannie opracowanych receptur oraz efektownych opakowań, które doskonale komponują się z typem zapachu każdej serii. Zapewnienie wysokiej jakości produktów jest podstawową zasadą, którą kieruje się Comindex JBC. Efektem tych starań jest Certyfikat ISO 9002. Comindex JBC za najważniejszy cel stawia sobie dbałość o zadowolenie i pełną satysfakcję Klientów. < ze strony http://www.biotechnologia.com.pl> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.