wiosenne perfumy - frezja, konwalia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-02-08, 14:54   #1
Edyta
Zadomowienie

wiosenne perfumy - frezja, konwalia

Idzie wiosna...! Już nie mogę się doczekać (pewnie nie jestem w tym osamotniona, prawda? Coraz częściej rozmyślam nad tym, jakie perfumy zakupić na tę piękną porę roku. Niedawno był taki wątek, ale chodziło w nim bardziej o perfumy letnie, a ja zastanawiam się, jakich zapachów używacie, aby obudzić się do życia po długiej zimie, dodać sobie energii podczas niezbyt jeszcze ciepłej, ale zawsze jednak - WIOSNY!!!
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 15:49   #2
201607150859
Konto usunięte

Re: wiosenne perfumy

W tym roku chyba mój wybór padnie na Escada Magnetizm. Coś w nich jest takiego optymistycznego. Dla mnie to mieszanka poziomek (podobno ich tam nie ma, są czarne porzeczki, ale ja wyraźnie czuję poziomki!) i wanilii. Słodkie, ale takie wesołe i nie za bardzo "lekkie". Jestem na etapie testowania po raz n-ty i ... chyba wiosna 2004 będzie mi się kojarzyła z Escadą
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 16:02   #3
Jadja
Rozeznanie

Nie jesteś w tym osamotniona, masz rację Obecnie jestem na etapie Pumy Flowing. Dla mnie jest taki optymistyczny, wesoły, taki wiosenny, słodki. Także lubię Pumę, tą wcześniejszą, szarą No i moje ukochane Chipie!Prezent od Siostry na imieniny, dostałam je chyba ze sto lat temu Mam już dosłownie ostatnie kropelki, cud, że jeszcze nie wywietrzały Kojażą mi się z samymi pięknymi chwilami, z sukcesami, dlatego tak optymistycznie mnie nastrajają. Za bardzo wiosenne uważam także Polo Sport Woman. Te moje wybory mogą wydawać się takie zwykłe, lecz mnie zapach kojazy się bardzo często z daną sytuacją, kiedy go poczuję momentalnie przed oczami pojawiają mi się pewne sytuacje, najczęściej te najpiekniejsze(zadna matura, pierwsza randka, wspaniałe wiadomości itd). Obecnie jestem do tyłu z zapachami, dlatego nic doradzić nie mogłam. Ale jak już znajdziesz ten wiosenny zapach, to daj znać, może i ja się skuszę
Stary 2004-02-08, 16:08   #4
Edyta
Zadomowienie

Kilka dni temu kupiłam miniaturkę mat; Masaki Matsushima, już zgłosiłam do KW, tylko jeszcze nie oceniłam. Jest przesliczny, ale chyba bardziej na lato, na upały - taki kryształowo-owocowy, czysty. Teraz jeszcze nie jego czas
Stary 2004-02-08, 17:37   #5
Szarada
Zakorzenienie

Jeśli wiosna będzie umiarkowana (czytaj: jeśli w marcu nie będziemy mieć 28 stopni), to może 24 Faubourg EDT nie będzie zbyt mocny... Jeśli upały będą, to bezwzględnie cudowny Cabotine de Gres !
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 18:17   #6
elve
Rozeznanie

tak jak już w dwóch poprzednich wiosnach, u mnie królowac bedą eau de dolce vita diora oraz (od roku) eau torride givenchy. z nowości zamierzam wprowadzic wiosną diora chris 1947.

W nosie kręci
elve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 19:28   #7
koko
Zakorzenienie

GG do koko

ja się chyba wezmę za aqua di gio armaniego.postanowiłam to po dłuższym namyśle.
muszę przyznać, że nigdy nie myślałam o perfumach na wiosnę!zawsze myślę o zimowych i letnich, ten podział jest dla mnie jasny,ewentualnie jestem w stanie sobie wyobrazić jesienne.ale wiosenne... hmm.będę musiała nad tym głębiej pomyśleć.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 19:44   #8
dziewczyna
Zakorzenienie

Mi z wiosną/wczesnym latem kojarzą się zapachy, które pachną skoszoną trawą, bambusem itp. I to zupełnie obojętnie jaka nazwa.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 20:14   #9
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Skoszoną trawą pachnie (według mnie oczywiście) Truth C.Kleina ale nie lush tylko ten pierwszy ze srebrną zatyczką na spray.
Poza tym na wiosnę dobre są zapachy kwiatowe i świeże np. Guerlain Champs Elysee albo Too Much..
z niższej półki polecam Yves Roches - ale o tym już pisałam w poprzednim wątku o perfumach więc nie będę sie powtarzać

kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 20:19   #10
lejka
Zakorzenienie

A ja będę pachnieć Sabatini Private Edition - odkrycie zeszłego roku i upolowanymi ostatnio okazyjnie ukochanymi Delice Oriflame. Powolutku zacznę też używać trzymanych niczym świętość Cool Water Davidoffa z ostatniej limitowanej letniej edycji. Ale tak mi się podobią, że aż szkoda mi ich ruszać...
I jeszcze zabiorę się za mieszankę arabską, tatko dał mamie na Gwiazdkę, jakieś sprowadzane olejki czy coś... Miało być dla mamy, a bardziej przypasowało mi.
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 22:27   #11
sistar
Gość

A ja zachorowalam na FoliFlore Guerlain, bo pachnie mi tulipanami martwi mnie tylko pojemnosc (125ml - strasznie duzo!) i zwiazana z nia cena - nie wiecie, czy bywaja w mniejszym opakowaniu ? widzialam gdzies Pamplelune 75ml...
No i mam jeszcze rozpoczete L'eau par Kenzo z poprzedniego roku jednak to chyba bardziej na lato
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 22:39   #12
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Ooo, skorzystam z okazji i poprosze o pomoc Szukam perfum o zapachu frezji Marzę o takim zapachu na wiosnę
Jakbyście coś wiedziały, będę wdzięczna

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-08, 23:12   #13
201803120844
Konto usunięte

Nie znam zapachu czysto "frezjowego' ,ale wyraznie wyczuwalną tę nutę zawierają przepiękne Fleurs de Diva Emanuela Ungaro. Dla mnie zapach frezji= zapach kwiaciarni i tak pachniały poprzednie perfumy Lacoste.

http://www.lumiere.pl/index.php?acti...ls&prod_id=451

Mimo że chyba frezji nie zawierały frezjami=kwiaciarnią mi pachniały. Zapach ciekawy ale strasznie nietrwały.
Wiosennych zapachów jest mnóstwo i ja chciałabym mieszkać w łagodniejszym klimacie by móc ich używc cały czas. Wspomniane wyżej Foliflora też cudne. I L'eau Chaumet, Cabotine, Diorissimo...
Pozdrawiam
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-09, 07:54   #14
sarenka
Zakorzenienie

chyba dość wiosennie pachnie "Pur Désir" - fioletowy. jakoś tak niby bzem, lilią i wychodzi z tego taki kwiaciarniano-wiosenny zapach. [mi też zapach frezji kojarzy się z zapachem kwiaciarni].

a już na pewno zapach frezji czuć w XS Paco Rabanne'a [tylko, że występują tam nie tylko wiosenne nuty a również nieco cięższe]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-09, 08:18   #15
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Dziękuję Różyczko , powącham te Fleurs de Diva, o ile będzie u mnie na wsi

Sarniś, mam fioletowy Pur Desir, jest cudny ale jednak bzowy. Zobaczę też ten XS, to będzie w na pewno

Rany, ale mi sie zamarzylo z tymi frezjami - ale ja UWIELBIAM frezje

Jędrek ma...

Stary 2004-02-09, 09:24   #16
sarenka
Zakorzenienie

pogrzebałam trochę może na coś przydadzą Ci się Babciu te informacje:

Eternity Women
Nuta zapachowa:
szałwia, frezja, jabłko, czarna porzeczka, narcyz, biała lilia, drzewo cedrowe

Cerruti 1881
Początkowe nuty zapachowe: bergamotka, frezja, mimoza, fiołek

Lancome - Poeme
Nuty zapachowe: himalajski niebieski mak, kwiat Datura, mimoza, frezja, róża, kwiat wanilii

Puma, Flowing Woman
Nuta główna - mandarynka, malina, frezja
Nuta środkowa - fiołek, irys
Nuta bazowa - drzewo cedrowe

Together her (Oriflame) Delikatna kompozycja kwiatowa wzmocniona akordami drzewnymi, które dodają zapachowi miękkości. Konwalia, frezja i róża plus akord orzeźwiającego ozonu tworzą musujący świeży zapach.

RYKIEL ROSE - Woda perfumowana.Nuta zapachowa: róża, frezja, kardamon

Pure Morning (Marc O'Polo)
Akordy kwiatowe - frezja, jaśmin - przeplatają się z nutami owocowymi. Zapach apetyczny, a jednocześnie lekki. Odpowiedni dla kobiet aktywnych, lubiących podejmować decyzje.

"Rush 2 Gucci" to zapach wyrazisty, lekki, ale i elektryzujący. Rozpoczyna się zielonym akordem z zapachem konwalii i narcyza. Z czasem staje się bardziej kwiatowy dzięki róży, frezji i gardenii. Wibruje zapachem czarnej porzeczki.

Miłego wąchania

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-09, 10:13   #17
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Oooo, jaki wybór Muszę się wybrać na wąchanie
Sarniś

A ja znalazłam na lavenderze różne cuda o zapachu pojedynczych kwiatów: róży, konwalii, niezapominajki, mimozy itp. ale z frezji jest tylko talk do ciała

Jędrek ma...

Stary 2004-02-09, 11:56   #18
magdziaS
Podróżniczka

Dla mnie wiosna bez Boss Woman - Hugo Boss'a to nie wiosna uwielbiam ten zapach jest taki orzeźwiający i na dodatek tak mile mi się kojarzy
A czy ktoras z was Wizażanki wąchała może ten nowy zapach Hugo Boss'a - Boss Intense ? Nigdzie nie moge go spotkać a ciekawa jestem jak pachnie ?
Pozdrawiam

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-09, 12:39   #19
lejka
Zakorzenienie

BabciaWeatherwax napisał(a):
> A ja znalazłam na lavenderze różne cuda o zapachu pojedynczych kwiatów: róży, konwalii, niezapominajki, mimozy itp.

Aż weszłam na tę stronę. Chodzi o te Woods of Windsor? Wąchałam kiedyś w sklepie tę wodę o zapachu róży, pięęęęęęęęęękna...
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-02-09, 18:32   #20
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

> A ja znalazłam na lavenderze różne cuda o zapachu pojedynczych kwiatów: róży, konwalii, niezapominajki, mimozy itp. ale z frezji jest tylko talk do ciała

Frezja jest u Fragonarda
www.fragonard.com

Mają sklep wysyłkowy.

Pozdrawiam cieplutko, choć w Warszawie zawieja śnieżna.
BeataG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-09, 20:05   #21
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Beata napisał(a):
> Frezja jest u Fragonarda
> Mają sklep wysyłkowy.
>
Nawet nie jest tak drogo Najlepsza jest butla 600 ml Ale nie wiesz czy wysyłają do Polski i jaki jest koszt przesyłki?

Ps. znalazłam przełączenie na angielski

Jędrek ma...

Stary 2004-02-09, 20:46   #22
201803120844
Konto usunięte

Jeśli Fragonard to możesz liczyć na zapach 100 % frezji z tym że to są raczej wody odświeżające i niezbyt trwale (stąd też takie pojemnosci w niewysokich cenach). Szkoda że Fragonarda nie mozna kupić w Polsce, ale kilka lat temu był dystrybutor i były dostępne w Warszawie i u mnie na wsi -jak mawia Bunia(dystrybutor z " naszej wsi" reklamował się nawet w Votre Beaute. Ceny jednak takie które nie uwględniały faktu że ludzie podróżują- 4 krotnie wyższe niż we Francji i chyba zrezygnowali. Zatem warto kupować w Paryżu lub na południu Francji w Eze lub Grasse. Nawet jeśli ktoś sie nie wybiera w podróż tam można poprosić kogoś. Ale u Fragonarda i tak najlepse są ekstrakty perfum.Te w metalowych butelkach.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-10, 08:01   #23
Helena
Zadomowienie

Re: wiosenne perfumy - o frezjach

Babcia, z tego co mój stary mózg pamięta, to frezjami pachnie Aqua di Gio. Tam są chyba same frezje Sam zapach zresztą bardzo nietrwały, polecam wersję turystyczną do torebki
Helena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-10, 08:07   #24
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Helena napisał(a):

Helusia! Wróciłaś na forum Cześć Skarbie Mam nadzieję, ze czujesz się lepiej
Aqua też obwącham, jestem w nastroju groźnym dla pracownic perfumerii A za oknem słoneczko i jakoś tak wiosennie mimo mrozu

Jędrek ma...

Stary 2004-02-10, 09:40   #25
koko
Zakorzenienie

GG do koko

z tym aqua di gio to fakt.
Giorgio Armani, Acqua di Gio Femme:

Opis kosmetyku
Orzeźwiający, naturalny zapach, inspirowany potrzebą ucieczki, wolności i spokoju ducha. Tak przynajmniej powinno być w teorii...

Nuty zapachowe: słodki groszek, jaśmin, frezja, biały hiacynt, winogrona, piżmo, nuta leśna

i na pewno jet łatwo dostępny.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-02-10, 11:44   #26
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

> Ps. znalazłam przełączenie na angielski

No właśnie, już Ci miałam podpowiadać przełączenie na angielski.

Do Polski wysyłają, ale konkretnego kosztu przesyłki się nie doczytałam. Pewnie to zależy od wagi. Ja tam jeszcze nic nie zamawiałam, mam ogromny apetyt na parę rzeczy, ale czekam, aż euro potanieje (hehe), ale pewnie koszt przesyłki wyskoczy Ci przy zamówieniu.
BeataG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-13, 18:11   #27
Edyta
Zadomowienie

Re: wiosenne perfumy - do Babci

Babciu! Pewnie musztarda po obiedzie, ale pamiętam, że szukałaś perfum o zapachu frezji. Co prawda to nie perfumy, ale jest lotion do ciała i rąk w Lavenderze. Pachnieć od stóp do głów frezjami... Marzę o jego kupnie, ale na razie w portfelu pusto...
Stary 2004-06-19, 16:27   #28
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Re: zapach frezji i nie tylko

Przypominam wątek, bo znalazłam niuska dla wielbicieli zapachów jednego kwiatu

"Nowa Currara to seria pięciu wód o zapachu jednego kwiatu każda. Klientki do wyboru mają zapach: Konwalii , Magnolii, Orchidei, Frezji i Róży. Nowe wody swoim wyglądem odbiegają od dotychczasowych produktów Currara.
Zapachy kwiatów zamknięte zostały w subtelnych buteleczkach, a ich opakowanie stanowi przeźroczysta, dająca złudzenie wypełnionej zapachem kwiatów forma...
Producentem Currara bukiet kwiatów jest Comindex JCB, firma obecna na Polskim rynku od 20 lat. W ofercie Comindex znajdują się także inne marki jak choćby Pretty You, Avenir, czy Woman."

Jeśli ktoś wąchał, niech da znać, czy warto kupić Jeśli nie, ja się rozejrzę

A sklep Lavendera jest zamknięty do odwołania

Jędrek ma...

Stary 2004-06-19, 16:33   #29
Komanka
Rozeznanie

Re: zapach konwalii i nie tylko

A wiele to kosztuje, ha?
Bo ja konwaliowe perfumy mam chrapkę od wielu lat, tzn. odkąd miałam perfumy Yardleya o zapachu konwalii (Francuzy dobre pachnidełka robią) I od tamtej pory, a minęło lat 7, nie znalazłam godnego następcy
Wybredna Komi
Komanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-19, 17:02   #30
aanuszka
Raczkowanie

Re: zapach konwalii i nie tylko

Currara bukiet kwiatów to nowe wody perfumowane firmy Comindex JBC o zapachach najpiękniejszych kwiatów. Kwiatów uosabiających piękno, subtelność i romantyzm. Kwiatów, które przywołują wspomnienia i budzą emocje.

Currara konwalia woda perfumowana
Jeden z pierwszych wiosennych kwiatów, jest symbolem radości i nieskazitelnej czystości. Zapach konwalii to niewinność, radość, lekkość i świeżość.

Currara magnolia woda perfumowana
Najpiękniejsze kwiaty wiosny. Fantazyjne, pełne świeżości, uroczo pachnące kwiaty drzewa magnolii oczarują Cię roztaczając aurę spokoju i harmonii.

Currara orchidea woda perfumowana
Otula aurą zmysłowości i tajemniczości. Egzotyczne, gorące nuty stwarzają klimat magii tropiku zamkniętej w szklanym flakoniku.

Currara frezja woda perfumowana
Delikatna i pełna wiosny nuta zapachowa. Romantyczna, lekka, w pełni kobieca i budząca ciekawość. Podkreśla wdzięk, urok i czar.

Currara róża woda perfumowana
Nazwana przez Safonę „królową kwiatów”. Jest symbolem kobiecości. Zagadkowa kompozycja niewinności i zmysłowości urzeka harmonią przeciwieństw oraz bogatym, długotrwałym bukietem.

Pojemność każdej butelki 50 ml
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym: 6.
Cena zakupu dla dystrybutora: 19,90 zł netto, przed rabatami.

Informacja o producencie:
Firma Comindex JBC Sp. z o.o. jest polskim producentem wyrobów perfumeryjnych i aerozolowych. Jesteśmy obecni na rynku już 20 lat. Naszą wiodącą marką jest Currara. Inne znane marki, to: Pretty You, Avenir, Elle, Currara for Men oraz Sportsman. Atrakcyjna oferta firmy cieszy się dużym zainteresowaniem Klientów. Jest to zasługą stosowania modnych kompozycji zapachowych, zgodnie ze światowymi trendami w przemyśle perfumeryjnym, starannie opracowanych receptur oraz efektownych opakowań, które doskonale komponują się z typem zapachu każdej serii. Zapewnienie wysokiej jakości produktów jest podstawową zasadą, którą kieruje się Comindex JBC. Efektem tych starań jest Certyfikat ISO 9002. Comindex JBC za najważniejszy cel stawia sobie dbałość o zadowolenie i pełną satysfakcję Klientów.

< ze strony http://www.biotechnologia.com.pl>
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg currara.jpg (15,3 KB, 53 załadowań)
aanuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości