|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Suszenie róż (wieelki bukiet):)))
kochane Dziewczyny!!! Pomóżcie mi, bo nie wiem co zrobić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Suszenie róż (wieelki bukiet):)))
spryskać lakierem do włosów...tylko taki sposób znam na suszenie
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
żeby kwiaty nie straciły koloru chowam je w ciemne miejsce, lub na sam kwiat robie takie kapturki z gazety zeby je zaciemnić. Bukiet związuje srdniomocno, zeby liscie nie były takie przyklejone do łodygi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Senorita napisał(a):
> Co robić żeby tak szybko nie więdły i jak je traktować żeby ładnie się zasuszyły??? ![]() Zeby za szybko nie zwiedly, wrzuc polopiryne (taka co sie rozpuszcza w lyzce wody przed polknieciem ![]() ![]() Najlepiej zeby suszyly sie kwiatami w dol, co by nie klapnely smutno ![]() ![]() Aha, a jak juz uschna to mozna nad para wodna delikatnie rozprostowac pomarszczone liscie. Robia sie wtedy bardzo plastyczne i latwo przywrocic im dawny ksztalt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze robiłam tak: kiedy bukiet np. z róż stał juz i lada dzień miał kiepsko wyglądać to wyjmowałam go z wody (jeśli były kwiaty luzem to je w łodyżkach związywałam), wilgotna chusteczką higieniczną końce łodyg owijałam, wkładałam do wazoniku, a całość łącznie z liśćmi spryskiwałam lakierem do włosów i tak się ususzały
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
kwiaty delkiatne suszy się w piasku lub w boraksie. Jest jeszcze specjalny żel krzemionkowy ale nie wiem gdzie go mozna kupić. Piach musi być ekstremalnie suchy, a kwiety muszą być b. dokładnie zasypane. Leży sobie tak ze 3 tygodnie i jest ok. Piasek najlepiej podpiec w piekarniku. łodyzki obciąć i zastapić drutami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.