![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Chanel, Dior, Miracle, Yves Rocher, Sally Hansen, apteka – nowy wątek, zapraszam :-)
WĄTEK NIEAKTUALNY
Na początku krótki spis ważnych dla mnie spraw.
Pielęgnacja twarzy (w zdecydowanej większości apteczna): - woda termalna Avene; - Avene - kojący krem pod oczy. Pielęgnacja ciała: - preparaty wyszczuplające do ciała; - apetycznie pachnące balsamy do ciała. Kolorówka : Poniższe pudry (do testów) w nawet najmniejszych ilościach (mogą być odsypki) i opakowania testerowe, ale (tu kładę duży nacisk) tylko oryginalne (o czym już była mowa) - Givenchy, Prisme Again! Visage (do jasnej karnacji), - jasne, matująco-rozświetlające lub liftingujące fluidy, bez różowego odcienia (tylko marek selektywnych). Zapachy: - wszelkie nisze, nawet w małych ilościach; - L'Eau D'Issey; - Noa; - zapachy Armaniego (mogą być próbki i odlewki), - próbki męskich zapachów. Pilnie szukam odlewek (najchętniej w szklanych atomkach): CARTHUSIA, Mediterraneo M. MICALLEF, Automne EDP M. MICALLEF, Hiver EDP Krótki spis treści ![]() post 2 – zapachy (Escada, Yves Rocher, Demeter, ...) post 3 – kolorówka – twarz (Sephora, yves rocher, ...) post 4 – kolorówka – usta, paznokcie (Estee lauder, Yves Rocher, Sally Hansen) post 5 – pielęgnacja twarzy (Avene, Yves Rocher, ...) post 6 – pielegnacja ciała (Yves Rocher) W powyższych postach: na szaro odznaczę rzeczy już wymienione. Z góry przepraszam, że będę wybredna, ale nie chcę gromadzić kolejnych niepotrzebnych kosmetyków. Zapraszam do wymiany J
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-07 o 20:29 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chanel, Dior, Miracle, Yves Rocher, Sally Hansen, apteka – nowy wątek, zaprasza
Zapachy
1. Demeter, Sex On The Beach – soczysty ananas z nuta kokosa, 105/120 ml, kartonik - 20 ml leci do Violette_24, pozostało 85/120 ml 2. Escada, Pacific Paradise – woda toaletowa, pozostało około 35/100ml, tester bez korka, troszkę obdrapana farba z atomizera (używałam korka zastępczego) 3. Yves Rocher, Rose Absolue – edp 12/15 ml - leci do bluegirl 4. Giorgio Armani, Acqua di Gio – edt 5/35 ml - leci do Marei 5. Yves Rocher, Naturelle - edt, 75 ml, nowe w zafoliowanym kartoniku 6. Yves Rocher, Ming Shu – edp, 25/50 ml, kartonik 7. Yves Rocher, Iris Noir – miniatura 4/5 ml 8. Yves Rocher, Yria – miniatura 4,5/5 ml - leci do miszony 9. ANNICK GOUTAL, Mandragore - 8 z 10 ml, odlewka w szklanym atomizerze - leci do Twitter 10. Comptoir Sud Pacifique, Cool Tropic Palm EDT - 5 lub 10 ml (jeszcze nie wiem, czy sobie troche nie zostawić ;-) odlewka w szklanym atomizerze 11. Estee Lauder, Beyond Paradise EDP - 3 z 5 ml, odlewka w szklanym atomku - NIEAKTUALNE 12. Perfumerie Generale, Musc Maori EDT - 8 z 10 ml, odlewka w szklanym atomku 13. Yves Rocher, Aromapure Energie, Sztyft orzeźwiający – mini olejek aromaterapeutyczny o zapachu pomarańczy i działaniu pobudzającym (świetny na siłownię;-)), pozostało 60% z 5ml
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-22 o 01:11 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chanel, Dior, Miracle, Yves Rocher, Sally Hansen, apteka – nowy wątek, zaprasza
Kolorówka - twarz
Próbki podkładów:
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-07 o 20:32 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kolorówka - usta
1. Lancome, Juicy tubes – kolor sun bronze (brązowo-fioletowo-jagodowy), pachnie jagodami, opakowanie NFIS, zużycie 5-10% z 6g 2. Estee Lauder, Electric, Intense Lip Creme – minipaletka NFS (w sumie 1,1g) 6 szminek, zużycie około 25% 3. Yves Rocher, Yria, Lift radiance – balsam „efekt pełnych ust”, kolor róż perłowy (cukierkowy, chłodny, średni róż, raczej nasycony, oczywiście połyskujący), luksusowy błyszczyk w puzderku z lusterkiem i pędzelkiem, kartonik, zużycie ok. 10-15% z 4 g, delikatna ryska na wieczku, kartonik 4. Yves Rocher, Luminelle – szminka do ust w kolorze pastelowego różu (w tonacji ust, bardzo naturalny), zuzycie 10% z 3,5g, delikatnie otarty sztyft 5. Artdeco, Soft Lip Liner watreproof – konturówka do ust w odcieniu spokojnego różu, trochę ciemniejsza od naturalnej barwy ust, zużycie ok. 10% - leci do agnyska81 6. Clinique, Superbalm moisturizing gloss - kolor 02 Raspberry, opakowanie NFIS o poj. 5 ml, testowany palcem 7. Lip Smacker, Tropical Skittles, Mango Peach - o smaku mango+brzoskwiniowym, zużycie 15% z 4 g 8. Lip Smacker, Tropical Skittles, Strawberry Watermelon - o smaku truskawkowo-melonowym, zużycie 5% z 4 g Paznokcie 1. Sally Hansen, French Manicure Insta-Dri – preparat nawierzchniowy do kolorowych lakierów, powoduje wysychanie lakieru w 30 sekund, użyty kilka razy, ubytek niezauważalny, kartonik, pojemność 13,3 ml 2. Sally Hansen, Cuticle Remover – preparat do usuwania skórek, megawydajny, użyty kilka razy, ubytek niezauważalny, kartonik, 13,3 ml 3. Yves Rocher, Coyon French Manucure – biała kredka do Frencha, 2-3 razy strugana, długość 11 cm 4. Sally Hansen – paski do Frencha sztuk 51/52, zniszczony kartonik 5. Yves Rocher – paski do Frencha, nowe, 40 sztuk
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-07 o 20:32 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Pielęgnacja twarzy
1. Avene, High Protection. SPF 50 – filtr do wrazliwych miejsc, barwiący, pozostało 95 % z 15 ml, wazny do 11.2010 2. Yves Rocher, Serum Vegetal, Korygujący Krem do Twarzy na noc – przeciwzmarszczkowy krem, dzieki któremu skóra staje się wzmocniona, wygładzona, ujędrniona, nowy, folia, 50 ml, ważny do 03.2010 3. Yves Rocher, Serum Vegetal, Force+ - krem intensywnie ujędrniający, nowy, folia, wazny do 06.2011 4. Auriderm XO gel - żel do cery naczynkowej, pozostało 10% z 75 ml 5. Vichy, Aqualia Thermal Legere, 3 x 1,5 ml 6. Vichy, Aqualia Thermal Riche, 1,5 ml 7. Vichy, Aqualia Thermal UV, 1,5 ml 8. Vichy Normaderm – krem nawilżający zwalczający niedoskonałości skóry, 3 x 1,5 ml Mniejsze próbki (jako gratisy): 1. Soraya, Beuty Creator – przeciwzmarszkowo-liftingujący krem na dzień, 2 ml 2. Elixine, Refirmica - ujędrniajacy krem na dzień, 2ml
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-07 o 20:33 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Pielęgnacja ciała
Yves Rocher, Spa Energie Vegetale – Serum ujędrniająco-Wyszczuplające, doskonałe oceny na KWC, nowy, 150 ml, ważny do 03.2010
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2009-12-14 o 20:42 Powód: uaktualnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() czy znalazłabyś cos za meteoryty?
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
2. Demeter, Sex On The Beach – soczysty ananas z nuta kokosu, pozostało 119/120 ml, kartonik
13. Yves Rocher, Les Plaisir Nature – edt, gruszka, 50/100 ml cos u mnie?
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Meteorytki to tylko za któryś z pudrów z mojej wish listy.
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
3.Flower by kenzo edp z 50ml ok 40
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() kilka rzeczy mi wpadlo w oko: Sally Hansen, Color Wear (czy to jest preparat nawierzchniowy czy podkladowy? ) Sally Hansen, Cuticle Remover Yves Rocher, Relaksujący olejek do masażu z eukaliptusem – nowy, 150 ml, ważny do 10.2010. ew. Chanel, Le vernis nail colour – odcień 29 fuchsine znajdziesz cos u mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
2. Demeter, Sex On The Beach – soczysty ananas z nuta kokosu, pozostało 119/120 ml, kartonik
13. Yves Rocher, Les Plaisir Nature – edt, gruszka, 50/100 ml próbki: 5. Avene, Cleanance, Żel do mycia twarzy – nowa próbka, 5 ml, ważna do 08.2009 7. La Roche-Posay, Effaclar K – 3 próbki po 3 ml #Astor, Mattitude – kolor 003, 3 x 1,5 ml # Estee Lauder, Resilience Lift Extreme – kolor 2N1 ivory beige 10, 2 x 1,5 ml # Vichy, Aera Teint – kolor 12 opal, 4 x 1,5 ml # Vichy, Flexilift Teint – kolor 25 nude, 1,5 ml # Vichy, Oligo 25 – baza rozswietlająca do jasnej karnacji, 1,5 ml # Vichy, Norma Teint – kolor 35 sand, 1,5 ml czy za to bys znalazła cos?
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie spodobała mi się: Shiseido, Luminizing Powder, używana pusta puderniczka na wkłady, stan bardzo dobry. Nie wiem niestety jak ją wycenić, może mi pomożesz?
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
oj, to ten preparat podkladowy by mi sie przydal...
szkoda ze tylko puderniczka Ci sie podoba. nie mam pojecia jak ja wycenic, myslalam raczej zeby ja dorzucic komus potrzebujacemu do wymianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
hmm a jakbym chciaŁA ZA KENZO:-JEŚLI ZA DUŻO TO POWIEDZ
![]() ![]() ![]() 2. Demeter, Sex On The Beach – soczysty ananas z nuta kokosu, pozostało 119/120 ml, kartonik 13. Yves Rocher, Les Plaisir Nature – edt, gruszka, 50/100 ml Kryolan, Anti-Shine Powder – pozostało 50% z 30 g Sephora, puder brązujacy – kolor S45 warm bronze, ubytek 50% z 11 g próbki: 5. Avene, Cleanance, Żel do mycia twarzy – nowa próbka, 5 ml, ważna do 08.2009 7. La Roche-Posay, Effaclar K – 3 próbki po 3 ml 4. Avene, Cleanance, Emulsion – 3 próbki po 5 ml, nowe, ważne do 08.2009 #Astor, Mattitude – kolor 003, 3 x 1,5 ml # Estee Lauder, Resilience Lift Extreme – kolor 2N1 ivory beige 10, 2 x 1,5 ml # Vichy, Aera Teint – kolor 12 opal, 4 x 1,5 ml # Vichy, Flexilift Teint – kolor 25 nude, 1,5 ml # Vichy, Oligo 25 – baza rozswietlająca do jasnej karnacji, 1,5 ml # Vichy, Norma Teint – kolor 35 sand, 1,5 ml
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
już Ci podaje wszytsko co tam pisze
![]() 3E01 FLOWERBYKENZO EAU DE PERFUM 50 ml - 1.7 FL. OZ. MADE IN FRANCE
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Czy znajdziesz coś u mnie za Cocon? Spoza wątku mogę zaproponować odlewkę do 20ml Euphorii.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Cocon jeszcze troszkę chciałabym potestować, a u Ciebie wypatrzyłam tylko Lolitkę.
![]() |
#25 |
Kici kici miau miau
|
moze znajdziesz cos za Meteoryty?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
cos za miracle i ewentualnie kerastase przeciw wypadaniu wlosow? odp prosze u mnie
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Witaj,
kusi mnie u Ciebie Cocon, może znajdziesz cos w zamian ?
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Może coś Cię u mnie zainteresuje za meteoryty i
2. Kerastase, Ampułki z aminexilem – kuracja przeciwko wypadaniu włosów, kod z opakowania: BD032, 15 sztuk 3. Kerastase, Activeur 7 – odżywka zapobiegająca wypadaniu włosów, kod z opakowania BD 151, pozostało 90% ze 150 ml, kartonik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Jescze nie jestem pewna czy będę chciała je wymienić, więc na razie podziekuję.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.