![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Co pijemy i ile?
szukałam ale nie znalazłam takiego wątku
moim problemem jest to że mało piję,to też pewnie może powodować że bardziej zbiera się tłuszczyk ![]() dziś,1 kawa,2 herbaty,1 pluss z żelazem,teraz popijam szklankę soku grejfrutowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co pijemy i ile?
Hm, na razie u mnie:
*razem 300ml maślanki *1,5l wody *0,5l herbaty malinowej z wkrojonym jabłkiem, mandarynką i cynamonem, sokiem z cytryny *250ml kawa z mlekiem ![]() ps. fajny wątek^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
no ja piję sporo, ostatnio już jakoś mniej, ale raczej często chce mi się pić.
200 ml wody 350 ml mleka 250 ml herbaty 450 ml jogurtu pitnego 750 ml wody 200 ml mleka 300 ml wody 250 ml herbaty 250 ml mleka czekoladowego czyli do tej pory razem = 3 l i na pewno coś dojdzie jeszcze. ![]() Właśnie teraz pytanie, czy to, aby nie za dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Niedługo będzie wątek - ile dm3 powietrza wdychasz dziennie i jak to wpływa na Twoja figure.
![]() Życze powodzenia nowemu wątkowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
moje płyny?
- 200 ml jogurtu pitnego - kawa z mlekiem 200 ml - 500 ml soku warzywnego - ok. 1 l wody potem pewnie dojdzie jeszcze herbata zielona i 2 szklanki wody, znajac zycie. Razem to ok. 2,5 l |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś nie lubiłam pić, a woda mi wręcz nie smakowała
![]() ![]() Edytowane przez shockwaves Czas edycji: 2008-11-17 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
3duze kubki zielonej herbaty,
0,5l wody niegazowanej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja też duużo piję
![]() niecały litr wody niegazowanej 2 kawy rozpuszczalne 2 kubki herbaty czerwonej kubek mietowej i zaraz będzie herbata malinowo-żurawinowa, sasasa ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja nienawidzę pić... i piję bardzo mało...
- 300ml mleka (lub więcej), - jakiśtam jogurt pitny... ale nie zawsze, - cappuccino x1 lub x 2, - kawa, - herbata ok. 750 ml - na siłę. czasem wypiję do tego może szklankę wody... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
litr kawy
200 ml cappucina z daim ^^ 3 szklanki mietowej herbatki dzbanuszek mietowo cytrynowej i jeszcze pewnie sie waniliowego rojbosa napije w ilosciach czajnikowych ![]() kefir tez piłam dzisiaj ^^ a ile wysikałam o tym nie wspomnę ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dekas, bo Ty jestes mądra, czy picie duzej ilosci plynow przyspiesza metabolizm? ![]() (co do pw, odpiszę Ci jutro, ok? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waniliowy rooibos ![]() Jutro lecę do herbaciarni, muszę go spróbować, mam roiboosa różanego, kocham go! Nie wiem ile piję, sporo bo kocham herbatę. Czarną ![]() Najlepiej Earl Grey, piję szklanka za szklanką. + 2 małe kawy, a dzień zaczynam od szklanki wody z cytryną Piję też codziennie owego różanego rooibosa, często jaśminową zieloną, wieczorem robię własne mieszanki smakowe z czarnej assam, nie lubię tych kupnych: wczoraj był assam z goździkami i skórką pomarańczy. Pycha, smak świąt, uświadomił mi że czas zaczać produkcję pierniczków. Teraz wciągam 2 szklanice assam z rumem i cytryną ("only" dla dorosłych.) Po treningu wlewam w siebie duszkiem koło litra jakiegokolwiek soku pół na pół z wodą, dopiero po tym zaczynam kojarzyć jako tako.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2008-11-17 o 20:19 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tyle ze tam maja same zagraniczne rzeczy, nic prawie po polsku nie było, czułamsię jak w domu ^^ a ceny, kosmos, mały serek wiejski za 3.50 ![]() pewnie przyspiesza, wiesz nerki pracują na pełnych obrotach i sie do kibla biega, albo krocze zaciska ^^ ![]() ![]() a roibosa kupiłam u siebie w spozywczym
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja raczej sporo piję (ranyy jak to brzmi..
![]() 250ml pu erh 500ml wody mineralnej 250ml zielonej 250ml kawy 250ml rooibos 250ml wody niegazowanej 250ml zielonej 250ml pu erh To tak przeciętnie na dzień,czasami więcej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Piję sporo, czasem naprawdę sporo (szczególnie latem, lub w okresach zwiększonego wysiłku fizycznego). Codziennie 1.5litra wody, kubuś w szkole, kakao do śniadania.
A dziś: -kubek soku pomarańczowego -butelka Pysia -no i ta 1,5l butelka wody mineralnej.
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
a szklankę liczyć 250ml ?
ja tego względu że nie lubię wody tak mało piję bo ileż można herbaty w ciągu dnia wypić,przecież ona wypłukuje magnez z organizmu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
- pół szklanki mleka
- 2,5 litra wody niegazowanej lub wiecej (uwielbiam ![]() -szklanka herbaty czarnej z cytryną (czasem dwie) - srednio 2-3 szklanki herbaty zielonej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
muszę nadrobić,bo w pracy taki ruch był że nie miałam kiedy pić
szklanka kawy kubek wody z pluszem z żelazem teraz szkl soku grejfrutowego to zaledwie 750 ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
2-3 dziennie herbatka zielona
szklana soku bananowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
dziennie
1,5 litra wody mineralki 2 kawy 4-5 herbatek
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
0,5 l wody mineralnej niegazowanej
kubek pu erh kubek kawy kubek herbaty malinowo-żurawinowej - będzie zaraz ![]() jakoś tak mi mało, niestety przez ciężki i ograniczający dzień na uczelni :|
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Właśnie mam pytanie czy to prawda że na odchudzanie lepiej pić kawę z expresu niż taką sypana czy rozpuszczalną? Bo właśnie nie wiem czy kupować krupsa EA8050 po okazyjnej cenie w ramach pocieszenia że się odchudzam czy nie? J
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Krupsa kup bez względu na powody
![]() Nic mi nie wiadomo jak wpływa jaka kawa przy odchudzaniu, ale kawa z ekspresu jest "najczystsza". Wolna od chemi często obecnej w kawach rozpuszczalnych, oraz bez drobinek wypijanych z kawą "plujką", które mogą draznić ściany jelit i wątrobę.
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
2x 250ml nektar bananowy
1x kawa 1x woda z pluszem żelazo mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wczoraj zaszalałam
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
W moim przypadku podstawa to woda i zielona herbata. Dzień zaczynam zawsze od szklanki wody (jakies pól godziny przed śniadaniem). W sumie w trakcie dnia średnio od litra do dwóch w zależności od aktywności. Do tego koło 4-5 herbatek zielonych.
Zaprzestałem picia kawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez katarina77h Czas edycji: 2008-11-19 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mam , prościutkiego Krupsa XP4020
![]() ![]() Kawa z Krupsów jest naprawde smaczna i wychodzi z naturalną, aksamitną pianką mającą kilka milimetrów. No i jest solidny, przez jakieś 3, moze 4 lata jak go mam, raz tylko zepsuła się uszczelka i też nie sama a jej w tym pomogliśmy, wygrzebując ją na siłę śrubokrętem ![]() Ja polubiłam kawę dopiero jak pojawił się ten ekspres w domu, wcześniej kawa mi nie smakowała w ogóle. Więc może i wcale nie tak fajnie ze się pojawił. ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ojojoj... ja przy was to prawie nic nie piję
![]() kubek naparu z bratka (przy śniadaniu) parę łyków wody mineralnej (w szkole) I tyle. jakoś więcej nie potrzebuję. To źle?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.