Anna Maria Jopek - subtelno, delikatno, kobieco - Wizaz.pl

Wr   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osb, ktre interesuj si kultur, sztuk, filmem, literatur, polityk itd. Zapraszamy do dyskusji.

Poka wyniki sondy: Czy lubisz twrczo AMJ?
Tak 34 85,00%
Nie 6 15,00%
Nie znam 0 0%
Gosujcy: 40. Nie moesz gosowa w tej sondzie

Odpowiedz

Narzdzia
Stary 2008-12-02, 20:31   #1
Malla
Nie depcze krokusw

Wiadomoci: 53 233

Anna Maria Jopek - subtelno, delikatno, kobieco

Witam,

Poniewa Ania Maria Jopek naley do artystek, ktre kocha si albo nienawidzi, zdecydowaam si zaoy nowy wtek powicony jej osobie, muzyce i artystom, z ktrymi wystpuje.

Zapraszam do dyskusji wielbicieli i nie tylko.
Stary 2008-12-02, 20:44   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunite

Wiadomoci: 44 997
Dot.: Anna Maria Jopek - subtelno, delikatno, kobieco

Lubi, ma bardzo zmysowy gos. Nie ledz jej poczyna muzycznych, aczkolwiek ma swoje ulubione kawaki (Joszko Broda, Ja wysiadam i kilka innych). Natomiast drani mnie jako osoba, jej wypowiedzi popadaj w skrajnoci.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-02, 20:59   #3
Titane
Rozeznanie

Wiadomoci: 703

Cytat:
Napisane przez Malla Poka wiadomo
Witam,

Poniewa Ania Maria Jopek naley do artystek, ktre kocha si albo nienawidzi, zdecydowaam si zaoy nowy wtek powicony jej osobie, muzyce i artystom, z ktrymi wystpuje.
I tu nie masz racji

Ja A.M. Jopek ceni jako artystk. Ma pikn, oryginaln barw gosu i niewtpliwie jest bardzo muzykalna, ale w gruncie rzeczy jej twrczo jest mi raczej obojtna. To nie moje klimaty, znam tylko kilka piosenek i raczej nie mam ochoty pozna wicej. Jednak mio, e w epoce Feela i Dody s jeszcze osoby, ktre tworz prawdziw muzyk
Titane jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-02, 21:44   #4
ulinkaaa
Zakorzenienie

Wiadomoci: 17 881

Cytat:
Napisane przez Titane Poka wiadomo
I tu nie masz racji

Ja A.M. Jopek ceni jako artystk. Ma pikn, oryginaln barw gosu i niewtpliwie jest bardzo muzykalna, ale w gruncie rzeczy jej twrczo jest mi raczej obojtna. To nie moje klimaty, znam tylko kilka piosenek i raczej nie mam ochoty pozna wicej. Jednak mio, e w epoce Feela i Dody s jeszcze osoby, ktre tworz prawdziw muzyk
Zgadzam sie, ja tez ja cenie jako artystke, uwazam, ze glos ma nietuzinkowy, ale nie przepadam za tym rodzajem muzyki.
w nicoci za oknem, gdy budz si mgy...
ulinkaaa jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-02, 23:29   #5
hanjah
Zakorzenienie

Wiadomoci: 12 786

Ja j zdecydowanie kocham
Uwielbiam t subtelno, indywidualno i niepowtarzalno. Cigle w pamici mam koncert, na ktry wybraam si z tat prawie 10 lat temu. Ostatnio sucham jej rzadziej, ale s takie momenty, e chtnie wracam do jej twrczoci. Do moich ulubionych albumw nale "Jasnosyszenie" i "Bosa".
hanjah jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-03, 06:33   #6
Serendipity
Zakorzenienie

Wiadomoci: 7 281

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9945584]Lubi, ma bardzo zmysowy gos. Nie ledz jej poczyna muzycznych, aczkolwiek ma swoje ulubione kawaki (Joszko Broda, Ja wysiadam i kilka innych). Natomiast drani mnie jako osoba, jej wypowiedzi popadaj w skrajnoci.[/QUOTE]
O tak,strasznie irytujca osoba.Ogldalam j kilka razy w telewizji i strasznie mnie wkurzaa.
Stary 2008-12-03, 07:05   #7
betig1975
Wtajemniczenie

Wiadomoci: 2 595

Cytat:
Napisane przez hanjah Poka wiadomo
Ja j zdecydowanie kocham
Uwielbiam t subtelno, indywidualno i niepowtarzalno. Cigle w pamici mam koncert, na ktry wybraam si z tat prawie 10 lat temu. Ostatnio sucham jej rzadziej, ale s takie momenty, e chtnie wracam do jej twrczoci. Do moich ulubionych albumw nale "Jasnosyszenie" i "Bosa".
Ja te j kocham
Ma pikny gos, jest wraliwa, subtelna, jej muzyka jest zmysowa, niepowtarzalna. Wsppracuje z wieloma dobrymi muzykami np. Markiem Napirkowskim, R. Kubiszynem. Ma swj styl muzyczny i trzyma si go. Jest ceniona take za granic. Uwielbiam jej pyty Niebo i ID.
betig1975 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-03, 08:17   #8
bybella
Wtajemniczenie

Wiadomoci: 2 344

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Poka wiadomo
Zgadzam sie, ja tez ja cenie jako artystke, uwazam, ze glos ma nietuzinkowy, ale nie przepadam za tym rodzajem muzyki.
zgadzam sie z tymi sowami, jest bardzo utalentowana arystk, do tego ma intrygujc urod, zrobia si z niej cakiem nieza "laska" z tym tatuaem
Stary 2008-12-03, 16:49   #9
Elliannia
Zakorzenienie

Wiadomoci: 3 739

A ja j lubi. Ma pikny gos, taki kojcy, zmysowy i relaksujcy - kpiel w wannie i wczona w tle jej muzyka to jest to Pozatym nie robi koo siebie medialnego szumu, nie sycha nic o adnych skandalach, wybrykach, wyzywaniach, kochankach itp. Do tego jest liczn kobiet, ma nienaganne maniery, i nawet out of bed wyglda adnie

Elliannia jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-03, 17:49   #10
Ineso
Matka Smoka

Wiadomoci: 11 937

U mnie te ani nie mioc ani nie nienawic

Lubi po prostu. S piosenki, ktre mnie zachwycaj i paraliuj swym piknem, dramaturgi i wraliwoci (niezmiennie dziaj na mnie np. Szepty i zy, Jeeli chcesz, W smudze cienia) a s takie, do ktrych jako nie mog si przekonac i najzwyczajniej mnie nudz (ogem cay folklor, np. Bukowina, Cyraneczka).

AMJ nie mona suchac byle gdzie i byle jak. Najlepiej smakuje w samotnoci,w pustym zaciemnionym domu. Ja miaam prawie roczn przerw w suchaniu ze wzgldu na niesprzyjajce warunki, ale wanie byam na koncercie i strasznie zatskniam za t muzyk i bardzo si ciesz, bo ju wkrtce bd miec warunki sprzyjajce
Ineso jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-03, 19:25   #11
Wyrak
Zakorzenienie

Wiadomoci: 19 268

Cytat:
Napisane przez Malla Poka wiadomo
Witam,

Zapraszam do dyskusji wielbicieli i nie tylko.
W ogole sie z tym nie zgadzam, jak dla mnie ona jest taka bezplciowa i mdla...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-03, 20:16   #12
Demri
Rozeznanie

Wiadomoci: 599

...

Edytowane przez Demri
Czas edycji: 2010-04-29 o 23:26
Demri jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-03, 20:36   #13
lalaith
Zakorzenienie

Wiadomoci: 6 831

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9945584]Lubi, ma bardzo zmysowy gos. Nie ledz jej poczyna muzycznych, aczkolwiek ma swoje ulubione kawaki (Joszko Broda, Ja wysiadam i kilka innych). Natomiast drani mnie jako osoba, jej wypowiedzi popadaj w skrajnoci.[/QUOTE]

Akurat piosenki, ktre wymienia to najgorsze z jej kawakw w moim odczuciu.
Ania jest moim idolem totalnym, obok Katie Meluy, uwielbiam je obie na rwni. I jest niesamowit osobowoci, ciep, mdr i pikn.

A jeli chodzi o muzykw z ktrymi wystpuje to ja jestem zakochana w na zabj wRobercie Kubiszynie, bas jest dla mnie najerotyczniejszym instrumentem jaki istnieje, a zwaszcza jego bas.. ;p (nie mwcie mojemu T!)

Ineso mymy mieli 11 rzd, czyli tak mniej wicej porodku
lalaith jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-03, 21:37   #14
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lalaith Poka wiadomo
Akurat piosenki, ktre wymienia to najgorsze z jej kawakw w moim odczuciu.
Ania jest moim idolem totalnym, obok Katie Meluy, uwielbiam je obie na rwni. I jest niesamowit osobowoci, ciep, mdr i pikn.
Tak, tak i jeszcze raz tak

Cytat:
A jeli chodzi o muzykw z ktrymi wystpuje to ja jestem zakochana w na zabj w Robercie Kubiszynie, bas jest dla mnie najerotyczniejszym instrumentem jaki istnieje, a zwaszcza jego bas.. ;p (nie mwcie mojemu T!)
Jestem kompletne nemo muzyczne, ale te mi si bas seksownie kojarzy.

Cytat:
Ineso mymy mieli 11 rzd, czyli tak mniej wicej porodku
To bym Ci pewnie wypatrzya, gdybym wiedziaa, ze jeste

Ja byam z koleank, ktra tu przed koncertem si przyznaa, e AMJ praktycznie nie zna i kojarzy tylko z Joszko Brod, ktrej to piosenki nienawidzia No, ale na szczcie po pierwszej piosence bya zachwycona...
Stary 2008-12-03, 21:38   #15
Malla
Nie depcze krokusw

Mj T siedzia w rzdzie 9. po prawej
Stary 2008-12-03, 21:49   #16
Ineso
Matka Smoka

Hihihi widz, e tylko ja centu, na najtasze bilety weszam
Stary 2008-12-03, 21:52   #17
Malla
Nie depcze krokusw

Jak on kupowa tego samego dnia, to pozostay tylko 4, wic nie mia wyboru.
Stary 2008-12-03, 21:58   #18
Ineso
Matka Smoka

Dwa ostatnie rzdy byy prawie puste, co mnie bardzo zdziwio, bo byam pewna, e w zwizku z tym, e AMJ rzadko koncertuje to bilety szybko si rozchodz.
Stary 2008-12-03, 22:07   #19
Malla
Nie depcze krokusw

Tak jak mwiam, w poniedziaek po poudniu byy tylko 4 bilety w sprzeday, wic zapewne wykupiy je koniki i nie zdyy spyli.

Okazje i pomysy na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 23:04   #20
guia
Zadomowienie

Wiadomoci: 1 120
GG do guia

Brrrr, drani mnie. Niepodoba mi si jej paski sposb piewania, w ogle si gosem nie bawi (mam na myli to, e piewa na jednym poziomie, a mnie krci dobre vibrato, najlepiej murzyskie ). Chocia miewa te nieze momenty- np. wsppraca z wczeniej ju wspomnianym Patem Methenym.
Jednak nie mog na ni patrze, jedynie sucha (wybirczo)- jest okropnie zmanierowana
guia jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-05, 09:18   #21
Amizu
Rozeznanie

Wiadomoci: 942

Doczam si do rozmowy . Niedawno miaam przyjemno by na koncercie AMJ i przyznam ze bardzo mi si podobao... Nie tyle gos wokalistki wykonanie piosenek (ktre oczywicie tez s mi bardzo bliskie) co podejcie do publicznoci z szacunkiem i zabawn intymnoci. SUPER!
Amizu jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-05, 09:52   #22
lalaith
Zakorzenienie

Wiadomoci: 6 831

Cytat:
Napisane przez Ineso Poka wiadomo
Dwa ostatnie rzdy byy prawie puste, co mnie bardzo zdziwio, bo byam pewna, e w zwizku z tym, e AMJ rzadko koncertuje to bilety szybko si rozchodz.
Mi powiedzieli jak kupowaam bilet e ostatnie rzdy to dla vipw s A te ju byo bardzo mao biletw kiedy kupowaam, pojedyncze miejsca po bokach bliej, a tak to z tyu. A my chcielimy bliej si. Twj T by pojedynczy wic pewnie dlatego siad tak blisko

guia mam wraenie e mwimy o innej osobie. Paski sposb piewania? Nie bawi si gosem? Nie uywa vibrato? Nie wiem skd co takiego wytrzasna. Przecie to nie jest prawda i wystarczy posucha jednej pyty eby si o tym przekona. Anna Maria ma niesamowicie gboki i peen seksapilu gos, ktrym czsto si bawi, szczeglnie na koncertach przy fantastycznych jazzowych improwizacjach. Bardzo czsto w swoich piosenkach siga do inspiracji muzyk etniczn, plemienn, ludow. A dziw e w takiej drobnej, eterycznej blondynce jest tyle siy i potrafi wydoby z puc taki gos. Czasami piewa na jednym oddechu kilka minut a gos nie sabnie ani troch (ja bym si zapowietrzya).
Aha i co rozumiesz pod pojeciem "zmanierowana", bo chyba mamy zupenie inne rozumienie tego sowa? Zmanierowana to moe by Grniaczka, Steczkowska, ale nigdy Jopek! Nigdy o niej nie przeczytasz na plotkarskim portalu czy w brukowej gazecie, cakowicie nie podlega jakiejkolwiek komercji, jest niesamowicie skromna.. Gdzie tu wedug Ciebie miejsce na manieryzm?

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2008-12-05 o 10:04
lalaith jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-05, 10:08   #23
Malla
Nie depcze krokusw

Cz biletw jest te zwyczajowo dla pracownikw Millennium.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 10:09   #24
Elliannia
Zakorzenienie

Wiadomoci: 3 739

Cytat:
Mi powiedzieli jak kupowaam bilet e ostatnie rzdy to dla vipw s A te ju byo bardzo mao biletw kiedy kupowaam, pojedyncze miejsca po bokach bliej, a tak to z tyu. A my chcielimy bliej si. Twj T by pojedynczy wic pewnie dlatego siad tak blisko

guia mam wraenie e mwimy o innej osobie. Paski sposb piewania? Nie bawi si gosem? Nie uywa vibrato? Nie wiem skd co takiego wytrzasna. Przecie to nie jest prawda i wystarczy posucha jednej pyty eby si o tym przekona. Anna Maria ma niesamowicie gboki i peen seksapilu gos, ktrym czsto si bawi, szczeglnie na koncertach przy fantastycznych jazzowych improwizacjach. Bardzo czsto w swoich piosenkach siga do inspiracji muzyk etniczn, plemienn, ludow. A dziw e w takiej drobnej, eterycznej blondynce jest tyle siy i potrafi wydoby z puc taki gos. Czasami piewa na jednym oddechu kilka minut a gos nie sabnie ani troch (ja bym si zapowietrzya).
Aha i co rozumiesz pod pojeciem "zmanierowana", bo chyba mamy zupenie inne rozumienie tego sowa? Zmanierowana to moe by Grniaczka, Steczkowska, ale nigdy Jopek! Nigdy o niej nie przeczytasz na plotkarskim portalu czy w brukowej gazecie, cakowicie nie podlega jakiejkolwiek komercji, jest niesamowicie skromna.. Gdzie tu wedug Ciebie miejsce na manieryzm?

Zgadzam si

Elliannia jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-05, 10:45   #25
betig1975
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez guia Poka wiadomo
Brrrr, drani mnie. Niepodoba mi si jej paski sposb piewania, w ogle si gosem nie bawi (mam na myli to, e piewa na jednym poziomie, a mnie krci dobre vibrato, najlepiej murzyskie ). Chocia miewa te nieze momenty- np. wsppraca z wczeniej ju wspomnianym Patem Methenym.
Jednak nie mog na ni patrze, jedynie sucha (wybirczo)- jest okropnie zmanierowana
Cytat:
Zgadzam si z lalaith. Jopek bardzo czsto bawi si gosem, sycha to szczeglnie na koncertach. Ona i jej zesp s bardzo wraliwi, potrafi si zgra, wietnie si odnajduj w improwizacjach. Dlatego warto jest i na koncert, niesamowite przeycie.
Ceni j za to, e nie sycha o niej w mediach, tak jak napisaa lalaith. Ma ma, dzieci, jest oddana rodzinie, wsppracuje z mem. Stanowi bardzo zgrany duet.
Lubi jej piosenki, podobaj mi si teksty, ktre nie s pytkie.. Stawiam j na rwni z Norah Jones, Dian Krall, ktre sucham.
W zasadzie Jopek jest jedyn polska wokalistk, ktr sucham. Ale ja mam ju swj gust muzyczny, nie trawi adnych RMF, Zetek itp, dla mnie muzyka w tych stacjach to bekot. Uszy widn.
Stary 2008-12-05, 13:22   #26
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunite

Wiadomoci: 5 514

Kocham

to jedyne plyty jakie kupowaam w latach chudych
- wszystko inne przegrywaam (
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-05, 13:25   #27
Demri
Rozeznanie

Wiadomoci: 599

...

Edytowane przez Demri
Czas edycji: 2010-04-29 o 23:25
Demri jest offline Zgo do moderatora   Odpowiedz cytujc
Stary 2008-12-05, 14:09   #28
Malla
Nie depcze krokusw

Niedugo wyda poegnaln pyt koncertow i ksik, album fotografii. Nie egna si na zawsze, na szczcie.
Stary 2008-12-05, 15:01   #29
betig1975
Wtajemniczenie

Ksika, 88 fotografii oraz 3 pyty: ID, Jo&Co oraz pyta zatytuowana Spoza, gdzie znajdziemy a 14 piosenek - tak, czytaam na jej stronie internetowej Ju wiem, co chc dosta w prezencie. Musz pokaza mowi
Stary 2008-12-05, 20:09   #30
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Mi powiedzieli jak kupowaam bilet e ostatnie rzdy to dla vipw s

Moe te vipy przemkny jak byo ju ciemno i wyszy rwnie po ciemku. Vipy incognito

Ciekawe ile to poegnalne wydawnictwo bdzie kosztowao?
Odpowiedz

Nowe wtki na forum Kultura(lnie)

Ten wtek obecnie przegldaj: 1 (0 uytkownikw i 1 goci)

Zasady wysyania wiadomoci
Nie moesz zakada nowych wtkw
Nie moesz pisa odpowiedzi
Nie moesz dodawa zdj i plikw
Nie moesz edytowa swoich postw

BB code is Wczono
Emotikonki: Wczono
Kod [IMG]: Wczono
Kod HTML: Wyczono

Gorce linki

Data ostatniego posta: 2024-02-29 13:23:36

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.