![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Tylko wytrwałe i zdeterminowane!!!Bez jęków i stęków:)))ZAPRASZAM!
Witajcie kobietki
![]() Postanowiłam założyć nowy temat,bo chciałabym znaleźć osoby,które są wytrwałe ![]() Zapraszam dziewczyny,które wiedzą czego chcą i które nie odpadną po tygodniu ![]() Moja dieta-to 1600 kalorii dziennie,2 razy w tygodniu aerobic,1 raz w tygodniu mała przyjemność słodyczowa ![]() ![]() Obiecuję być sumienną gospodynią tematu,wspierać i ochrzaniać solidnie,jeśli zajdzie taka potrzeba ![]() Mam do zgubienia 6 kilo,niby niedużo,ale ciężko zabrać się samej za siebie,wiedząc,że nie jest ze mną jeszcze tak najgorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tylko wytrwałe i zdeterminowane!!!Bez jęków i stęków:)))ZAPRASZAM!
Ja, ja, ja, weź mnie!
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na rozwój wydarzeń ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() Chleb biały wyrzucamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No proszę, postraszyła w pierwszym poście i mało chętnych
![]() No to może ja? ![]() Potrzebuję solidnego wsparcia, a nie "wymiękaczy" ![]() W wakacje się zdeterminowałam i był sukces, potem trochę odpuściłam, zrobiło się zimno i nie chciało się biegać, studia-> brak czasu-> śmieciowe jedzenie ![]() ![]() Postanowienia: -więcej wody, herbaty zielonej -mniej tłuszczu i słodyczy -wolniej, uważniej jem (uczę się od TŻa ![]() ![]() -codziennie smaruję dupkę brzuch i uda masłem ziaja rebuild i robię masaż pod prysznicem ![]() -3x w tygodniu 50 minut biegania -co drugi dzień ćwiczenia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=24 -co drugi dzień hulahop- min. 15 minut W tym część ćwiczeniową (oprócz hh) rozpocznę dopiero gdy wrócę do Krk po przerwie świątecznej. (Pewnie jeszcze 2 miliony razy zmienię te postanowienia ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Też chętnie się przyłączę - mam swój wątek, ale cicho się w nim zrobiło - więc sądzę, że spokojnie wytrzymam w dwóch...
Bo potrzebuję czasem ochrzanu. Mój plan: (już realizowany, bo pozbyłam się już 5kg) - regularnie 5 posiłków dziennie z zachowaniem wizażowych zasad R (im dalej w dzień tym więcej białka) - czasem jakiś ruch (niestety na dużo ruchu nie mam czasu ze względu na pracę - jak przestanę chudnąć, to zacznę chodzić na siłownię - na razie zrzucam samym odżywianiem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie-chyba niezbyt fortunnie zaczęłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzi mi się twoje postanowienie na lepsze życie ![]() A może wieczorem będziemy się spowiadać,czyli co zjadłyśmy,ile wypiłyśmy,jak długo ćwiczyłyśmy itp.? A potem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam gorąco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
i na to liczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moja wczorajsza spowiedź: śniadanie-2 kromki razowca,pół kubka serka wiejskiego,2 pomidory,kawa z mlekiem II sniadanie-2 pomarańcze,2 mandarynki obiad-pierś z kurczaka,talerz warzyw kolacja-jogurt naturalny z musli,3 kromki wasy,pomidor Przez cały dzień wypiłam kawę z mlekiem,1,5 l wody niegazowanej,2 herbaty czerwone. Wysiłek fizyczny-fitnes z TŻ ![]() ![]() ![]() Jestem zadowolona z wczorajszego dnia ![]() ![]() A jak u Was?Komu należy się pochwała,a komu ochrzan??? Na dywanik ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To mnie dziewczęta zjechały
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysł z tym zostawieniem sobie"zapasiku" ![]() A białe pieczywo dla nas nie istnieje,słyszysz???NIE ISTNIEJE!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
A tam zaraz "nie istnieje"
![]() ![]() Od razu mówię, ze moje posiłki nie będą typowo dietetyczne, przy studenckim trybie życia (i moim powalonym planie zajęć-cały dzień poza domem) to prawie niemożliwe ![]() Dlatego będę się starać jedynie nie jeść śmieciowego jedzenia (żadnych zupek chińskich, czipsów i tym podobnego syfu), ograniczać słodycze, starać się jeść regularnie ale mało (już i tak zmniejszył mi się żołądek- zjedzenie 2 dań na świąteczny obiad jest dla mnie prawie niemożliwe) no i więcej pić. Koniec drożdżówek i kawy z automatu na uczelni! Zakupiłam sobie mały termosik w którym będę nosić moją ukochaną zieloną herbatę ![]() Planuję zakup małych hantli do domowych ćwiczeń, będzie przyjemniej niż z butelkami wody ![]() No więc...aktualnie ważę 62 kg (przy wzroście 162cm) wczoraj pod względem dietetycznym nie było tak kolorowo, ale też nie najgorzej, za to byłam na basenie i pokręciłam hh ![]() Wiecie co? chyba będę zapisywać sobie co jem (i tak pewnie niedługo będę musiała to robić, bo dostanę polecenie od pani nefrolog, już czuję jak zaleci mi dietę....) A teraz poproszę o lincz za ten kawałeczek ciasta który zjadłam zaraz po śniadaniu ![]() Śniadanie: -2 kanapki (białego pieczywa)- jedna z jakimś pasztetem domowym-resztki ze świąt dojadam (obawiam się ze był dużo bardziej tłusty niż ten który robiłam ja....mój dawno zniknął)- druga z wieśniakiem i odrobiną dżemu. -zielona herbata -no i ten nieszczęsny kawałeczek ciasta ![]() ![]() PS: Annah jaki twój jadłospis jest śliczny.... ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to ciasto zaliczysz do swoich słodkości w tym tygodniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
annah33 - warto do takiego IIśniadania z samych owoców dorzucić chociaż jogurt, bo same owoce czy warzywa to nie posiłek...
![]() Ja dzis zaczęłam bardzo pózno, bo do 11 wylegiwałam się w łóżku... Mam urlop w pracy do 5 stycznia... A grzeczna jestem dietowo gdy chodzę do pracy, bo rutyna sprzyja diecie. Za wczoraj należy mi się straszne bicie, bo zjadłam tylko 2 posiłki: - na śniadanie jajecznicę z 2 jajek i 2 kromki razowca z wędliną - koło 18 obiad: kotlety sojowe i warzywa - a wieczorem wypiłam 3 reddsy jabłkowe ![]() ![]() Dzisiaj planuję już grzeczniej, bo cały dzień siedzę w domu: I śniadanie: 2 jajka na miękko, kromka razowca z odrobiną serka Almette, 2 plastrami chudej wędliny, pomidor, 3 mandarynki II śniadanie: 2 kromki razowca z serkiem i konfiturą brzoskwiniową niskosłodzoną obiad: kasza jęczmienna, rybka, warzywa na patelnię podwieczorek: serek homo naturalny z jabłkiem i cynamonem kolacja: tuńczyk z pomidorem Ja kolację jadam koło 21-22, spać chodzę o 24... Czysto białkowy posiłek spokojnie można zjesć pózno, gdyż białko to budulec, organizm nie robi z niego zapasów - wykorzystuje tyle, ile potrzebuje a resztę wydala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Naamah6--ok,masz rację,następnym razem będzie do owoców jogurt
![]() ![]() No,ale za dwa posiłki to Ci się należą baty jak nic ![]() ![]() ![]() A jak przyrządzasz tuńczyka?i jaki ma być-w oleju czy w sosie własnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
W sosie własnym - odsączam, dorzucam pomidora - tak lubię, może sie wydawać trochę suchy, ale jest ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko alkoholem zgrzeszę ale tego obejść się nie da ![]() Ach...tyle pokus, dziś pewnie coś we mnie wepchną bo jadę do koleżanki na małe spotkanko kilku osób z liceum ![]() Cytat:
![]() Ale również ![]() ![]() Cytat:
![]() EDIT: ooo z pomidorem w taki sposób jeszcze nie próbowałam. A dodajesz jakieś przyprawy? a wogóle to...gdzie moje lanie? ![]()
Edytowane przez gabka9 Czas edycji: 2008-12-30 o 12:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tuńczyk z pomidorem
![]() ![]() Ja nieraz przygotowuję sobie(jak czeka mnie wieczór filmowy z TŻ) dip czosnkowy na jogurcie naturalnym i seler naciowy do tego.Maczam go sobie w tym dipie i chrupię jak marchewkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, ja bym sie do was przyłączyła bo mi samej tak smutno
nie mam zadnego konkrettnego planu, ale napewno jesc mniej, i lekko i 'spróbowac" dobrze łączyc, albo choc troszkę lepiej tylko nie krzyczcie na mnie bo nie zawsze mam jak zjesc normalne , zdrowe , pozywne jedzenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszamy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zasypuję najpierw pomidora przyprawami, żeby wgiągnęły trochę wilgoci z pomidorów i pózniej dodaję tuńczyka. Nie jest złe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
A tam seler, TŻ też pewnie byłby smaczny w tym sosie
![]() Cytat:
nie każdy ma taką możliwość, ale trzeba zdawać sobie sprawę z popełnionych błędów i nie oszukiwać samej siebie ![]() Usiądź sobie spokojnie, pomyśl jaki jest twój cel- najlepiej małymi kroczkami czyli np. najpierw 2 kg do końca stycznia. Zapisz sobie to gdzieś, przejrzyj wątki na wizażu dotyczące diet i ćwiczeń i wybierz to co najbardziej Ci odpowiada. Ja osobiście polecam MŻ-WR ![]() oooo, tutaj pisałam o tym: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=227 Nie zapomnij o wyznaczeniu sobie nagrody za sukcesy- np. nowy ciuszek, kosmetyk, wizyta u fryzjera czy jakiś gadżet na który zawsze było szkoda pieniędzy.
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
[quote=gabka9;10271786]
Usiądź sobie spokojnie, pomyśl jaki jest twój cel- najlepiej małymi kroczkami czyli np. najpierw 2 kg do końca stycznia. Zapisz sobie to gdzieś, przejrzyj wątki na wizażu dotyczące diet i ćwiczeń i wybierz to co najbardziej Ci odpowiada. A więc tak: u mnie zadne diety nie mają sensu, poprostu musze sobie ograniczyc troszke niezdrowe jedzonko, fastfooooooody, słodycze i nocne zarcie itp.. mój cel: wrócic do starej wagi: 52 kg mam 20 latek 160cm i 58 kg na dzien 08.12.2008 do 24-12-2008 schudłam do wagi 55kg a dziś mam 56kg i nie chce isc w góre to chyba wcale nie jest zle..... Ja osobiście polecam MŻ-WR ![]() Cwiczyc nienawidze ale zmuszam sie do stepperku przed tv i zaraz lece kupic hulahop, jak mam wolne to wsakuje na orbitrek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w sosie własnym w 100g ma 114kcal... Ale tutaj nie kalorie głównie się liczą, tylko skład: w 100g ma 23,7g białka, 2,3g węglowodanów i 1,2g tłuszczu. ten w oleju ma pewnie dużo więcej tłuszczu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ćwiczyc trzeba!!!nie ma tłumaczeń,że nie lubię!!!
Ja specjalnie kupiłam sobie karnet na aerobic,który muszę wykorzystać w ciągu miesiąca,bo inaczej przepadnie.A że nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto,to jestem zmuszona chodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja też nie umiem za dobrze pływać, dlatego chodziłam na aqua aerobic... Normalnego nie lubię, nie za dobrze też czuję się na siłowni...
tylko teraz jest zima, i nie za bardzo mogę sie tam wysuszyć, wiec przestałam. Ale jak tylko zrobi się ciepło - zaczynam od nowa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.