Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia 2009 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-01, 14:11   #1
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera
Smile

Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start!!!

Długo zastanawiałam się czy założyc taki wątek. Duzo jest postów i tematów o zrzucianiu 20kg, 10 itp..odchudzanie od 1 stycznia, do lata etc...ale ja przeglądajac je wszystkie zauważyłam, iż większość dziewczyn chce zgubić kilka kg, startując juz z prawidłowej masy ciała...
A chęc odczuplenia się np. o 7 kg przy wadze 49 kg lekko mnie przeraża , narzekanie, ze przy wadze 60 jest się strasznie grubym, przy wadze 55 obleśnym wiem, ze to indywidualna sprawa, ale co mam powiedzieć ja- jestem naprawdę DUZA ... ;-) w takich miejscach nie czuję się komfortowo. Więc jeżeli są tutaj dziewczyny, które chcę gubić wałeczki (te naprawde spore wałeczki ) bez odliczania, a jedynie dzięki racjonalnej diecie i zdrowemu podejściu zapraszam serdecznie...

Edytowane przez guantanamera
Czas edycji: 2009-01-01 o 17:14 Powód: zmiana tytulu
guantanamera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 14:56   #2
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia

Kochana widzę, że masz zdrowe podejście do odchudzania, co mi się bardzo podoba!
Mnie też przeraża dziewczyna pisząca, że ma 174 waży 47 kg i jest obleśnie gruba, albo dziewczyna przy wadze 70 kg pisze, że jest chodzącym słoniem.. cóż..

Tobie natomiast życzę powodzenia w zrealizowaniu swojego postanowienia .
Dla jasności - jakaś konkretną dietę masz na oku?

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 15:28   #3
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia

Mz i wiecej ruchu
przerabialam juz kiedys taki system i schudlam 14 kg..a teraz przez swoje lenistwo i uwielbienie do jedzenia znowu wrocilo... tak wiec nowy rok to dobra motywacja do pracy no i oczywiscie wizaz.
Wydaje mi się, ze sukcesem jest regularne jedzenie- jezeli ktos ma problemy z tarczyca tak jak ja to naprawde- regularne posilki to klucz do sukcesu
Stary 2009-01-01, 15:38   #4
MiSiApYsia101110
BAN stały

No to i ja się przyłączę do ciebie.Też należę do tych dużych i też bym chciała racjonalnie pozbyć się tych oponek i nareszcie wyglądać ładnie i schludnie
MiSiApYsia101110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 16:14   #5
obca1993
Raczkowanie

Witam!
Ja również przyłączam się do wspólnego odchudzania.
Niestety mam 2 wielkie opony, dużą pupę, grube uda. Mam nadwagę!!
Ogólnie jestem bardzo duża przez co mam kompleksy i dlatego chciałabym by rok 2009 stał się przełomowy dla mnie w dziedzinie odchudzania.
Nie chodzi mi o jakieś głodówki (bo i tak nie wytrzymałabym) tylko o naprawdę więcej ruchu i ograniczenia słodyczy.
Zauważyłam, że przy uprawianiu sportu moja sylwetka była ładna. Po rzuceniu koszykówki, nogi, pływania i biegania wygląda ona dużo gorzej.
Słodycze są moją zmorą. Mam wielkie kłopoty by powstrzymać się od czekolady czy jakiegoś pysznego wafelka.
Na dziś to wszystko.
obca1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 16:26   #6
mysiunia85g
Zadomowienie

Witam i się przyłączam
wzrost: 163 cm
waga: 78 kg ---> 60 cm
Biust: 107 cm ---> 90 cm
Pas: 96 cm ---> 70 cm
Biodra: 113 cm ---> 95 cm(w najszerszym miejscu)
Udo: 65 cm ---> 55 cm(w najszerszym miejscu)

Jak widać mam naprawdę z czego chudnąć, przez ostatni rok naprawdę się zapuściłam przytyłam 18 kg, ale koniec z tym Sama sobie jestem winna, nikt mi nie kazał obżerać się fast foodami, słodyczami itp. Zawsze szukałam winy w innych, a to chłopak mnie porzucił, a to pracę straciłam i wszystko dosłownie wszystko zajadałam!
Czasu nie cofnę, ale mogę teraz zacząć się zmieniać
Nikt inny o mnie nie zadba, jak ja sama tego nie zrobię, przecież trzeba mieć szacunek do siebie i własnego ciała!

Mój plan to MŻ+WR i tym razem się uda

Aha zapomniałabym, oprócz odchudzania postanowiłam przestać palić i jak na razie się trzymam i oby tak dalej
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 16:29   #7
MiSiApYsia101110
BAN stały

mysiunia85g no my mamy troszkę większe problemy z naszą wagą bo w niejedym przypadku wskazuje ona 3 cyfrowa wartosc a te twoje 70 kilo to kazda z nas by chciala miec wiec chyba tak troche nie na temat piszesz i nie w tym watku wlasnie o takich dziewczynach jak ty pisała quantanamera

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 16:45   #8
SimplyDivine
Zakorzenienie

A czy z moimi 93 kg moge sie dolaczyc - to juz prawie 3 cyfrowka ? Wiem, ze moj podpis pokazuje konkretna date, ale jak wiadomo gdy sie ma tak duzo do zrzucenia ( chce zrzucic +/- 30 kg ) to nawet 15 kg to czerwca by mnie uszczesliwilo
Stary 2009-01-01, 16:50   #9
Everywhere
Raczkowanie

to ja też się przyłączam. Mam duużą nadwage ;| na razię chcę się pozbyć 8-9 kg
Everywhere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 16:56   #10
MiSiApYsia101110
BAN stały

ta to chyba jak my wszystkie malymi kroczkami na pewno damy rade i pozbedziemy sie kg ja postanowilam zapisywac wszystko co jej a wieczorem sumowac wszystko i sprawdzac ile kalorii zjadlam a jak tylko wplyna pieniazki na konto to zaczas systematycznie cwiczyc
Stary 2009-01-01, 17:07   #11
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

guanta- ja bym się przyłączyła ale się nie łapę bo od 01.01 nie zaczęłam

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 17:08   #12
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

witajcie dziewczyny nareszcie spora nadwaga przyczyniła się do zgromadzenia na watku fajnych babek na jednym wątku
ja wazylam 2 lata temu 75 kg, mam 180cm i bylo super..a teraz 10 kg wiecej i walcze- mam z czym marzy mi sie 70

MALINA TY sie zawsze lapiesz kiedy bys nie zaczela :P zmienilam nawet tytul

Czas edycji: 2009-01-01 o 17:14
Stary 2009-01-01, 17:17   #13
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

guanta - wiedziałam że dla mnie to zrobisz ha! teraz się łapę no to moje do zrzucenia to dwu cyfrówka ale damy sobie radę

Stary 2009-01-01, 17:31   #14
sss7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Everywhere Pokaż wiadomość
to ja też się przyłączam. Mam duużą nadwage ;| na razię chcę się pozbyć 8-9 kg

Everywhere, załozylas wątek "towarzyszki do chudniecia" gdzie piszesz to:

"Mam ok. 152/153 wzrostu, ale nadal rosnę, ważę 49,7 kg, a chciałabym ważyć 42 kg.

No troszkę do zrzucenia. Kto się przyłączy? Samej nie fajnie się odchudza "

no faktycznie "duuuuza nadwaga" i faktycznie "troszke do zrzucenia".... Weź sie nie kompromituj i nie pisz takich bzdur w wątku dla dziewczyn ktore mająz czego zrzucac i zaznaczyly to na samym początku.
sss7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 17:40   #15
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiSiApYsia101110 Pokaż wiadomość
mysiunia85g no my mamy troszkę większe problemy z naszą wagą bo w niejedym przypadku wskazuje ona 3 cyfrowa wartosc a te twoje 70 kilo to kazda z nas by chciala miec wiec chyba tak troche nie na temat piszesz i nie w tym watku wlasnie o takich dziewczynach jak ty pisała quantanamera
Przepraszam bardzo, ale nie 70 kg tylko prawie 80 kg, to może mam się tutaj zgłosić za parę miesięcy jak dobije do wagi 90-parę kg
Nie mam prawidłowej wagi, przytyje jeszcze 2 kg i już będę wg. BMI otyła!
Parę lat temu ważyłam ponad 90 kg przy wzroście 157 cm, więc nie pisz, że jest pisze nie na temat, bo to jawna dyskryminacja!
Jakoś się nie przyznałaś ile teraz ważysz!
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 17:50   #16
purple
Zadomowienie

Jeśli można również się przyłącze - co prawda startuje od 5 stycznia ale zawsze w grupie raźniej

Do zrzucenia mam ok. 20 kg, pół roku temu byłam w połowie tej drogi ale przez moje lenistwo waga wróciła...
Stary 2009-01-01, 17:50   #17
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

ja może od początku zacznę
gaunta - nie chyba tylko Ciebie przeraża, ja czytałam już o odchudzaniu do 40 kg nawet mniej. My duże mamy trudniej, ale my mamy z czego zrzucać, często są to cyfry dwu cyfrowe większe niż 20 prawda?
Marzeniatko - sądzę, że więcej dziewczyn ma zdrowe podejście do odchudzania bo wiedzą, co może zrobić szybka i wyniszczająca dieta (tyle razy już się odchudzały ) A wszystko zależy interpretacji dla nas dużo to dużo faktycznie, a dla niektórych dużo może znaczyć 5- 7 kg dla osiągnięcia tych 40/50 kg. Nie chcę generalizować, ale część z tych osób ma zaburzenia ED, tak mi się wydaje...
quanta - dlaczego ty jeszcze nie jesteś w naszym wątku dla przewlekle chorych? jak masz problemy z tarczycą? czy cię przegapiałam? ops: Ogólnie regularne jedzenie jest bardzo ważne w dietach.
MiSiApYsia101110 - każdy może się przyłączyć, kto ma dużo do zrzucenia, naprawdę dużo jak to zaznaczyła guanta na początku
obca1993 - Wszystko przyjdzie z czasem, a od słodyczy można się odzwyczaić, tak samo jak od cukru i innych rzeczy - jestem przykładem, z dnia na dzień musiałam odstawić cukier, słodkie i wszystko co ma dużo węgli prostych.
MiSiApYsia101110 - nie krytykj mysiunia85g najwidoczniej ona też czuje się za duża, niby ma 17 kg do zrzucenia i faktycznie z jej wzrostem wszystkie wskaźniki wagi są przekroczone
mysiunia85g - mam nadzieję, że nie uraziłam Cię tym, że napisałam że wskaźniki są przekroczone. Ustaliłaś sobie dobry cel z tymi 60 kg bo więcej nie potrzeba A najważniejsze, że zrozumiałaś że zrobiłaś z organizmu lekką śmieciarkę i trzeba to oczyścić a i trzymam kciuki za zrzucenie palenia to naprawdę wyniszcza
SimplyDivine - prawie robi dużą różnicę - mniej kg do zrzucenia no ale go go do nas każde kg w dół uszczęśliwiają
Everywhere - nie obraź się ale radzę pogadać z kimś bo 152/153 to waga należna wg. wzorów jest ok. 52 a wg. BMI to nawet 58 jest normą.
sss7 - troszkę łagodniej bo można to podciągnąć pod atak na Everywhere, jeśli ktoś jest nadgorliwy
mysiunia85g - spokojniej bez nerwów, nie warto denerwować się w nowym roku
purple - witamy witamy

Edytowane przez malinka_86
Czas edycji: 2009-01-01 o 17:52
Stary 2009-01-01, 17:53   #18
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

ej ej spokojnie..
Fakt chcialabym wazyc 78 a Mysiunia 60 i to jest jak najbardziej ok wiadomo, ze nie odchudzamy sie tu kosci na osci, a z sadelka na mięsnie
Mysiapysia Twoich problemow nikt nie begatelizuje wiec nie rob tego w stosunku do innych ok? ten watek powstal z powaznej potrzeby utraty kg, posty typu waze 50 chce 46 bo jestem wielorybem realizowane sa na innych watkach wiec peace please
Everywhere zdrowiej dla atmosfery bedzie, gdy zajrzysz na watki dla osob, ktore odszczuplaja sie juz ze "zdrowej wagi" bo my Tu wszystkie mamy nadwage niestety...i dla nas waga 49,7 to kosmos, chyba rozumiesz

a realizujac misje:P postanowilam jesc regularnie co 3 godziny i o 19 bedzie kolacja..pierwsze dni sa najgorsze wiem ale czuje ssanie w żołądku..

Malinka nie udzielalam sie tam ale zajrze dzis

Czas edycji: 2009-01-01 o 17:54
Stary 2009-01-01, 17:57   #19
Ponura
Wtajemniczenie

Witam moje ulubione dziewuchy z wątku dla puszystych

Sama się z Wami odchudzać nie będę, bo się nie odchudzam ale będę Was dzielnie dopingować i wspierać moją szeroką () wiedzą teoretyczną (Jakoś dla praktyki zabrakło już miejsca )

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 18:05   #20
MiSiApYsia101110
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo, ale nie 70 kg tylko prawie 80 kg, to może mam się tutaj zgłosić za parę miesięcy jak dobije do wagi 90-parę kg
Nie mam prawidłowej wagi, przytyje jeszcze 2 kg i już będę wg. BMI otyła!
Parę lat temu ważyłam ponad 90 kg przy wzroście 157 cm, więc nie pisz, że jest pisze nie na temat, bo to jawna dyskryminacja!
Jakoś się nie przyznałaś ile teraz ważysz!
prosze bardzo na chwile obecna waze 108 kg przy wzroscie 164 zeby nikt mi nie zarzucil ze cos nie tak

Edytowane przez MiSiApYsia101110
Czas edycji: 2009-01-01 o 18:08
Stary 2009-01-01, 18:18   #21
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

cicho juz nie klocic sie!!!

Ponura heloł
Stary 2009-01-01, 21:20   #22
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość

SimplyDivine - prawie robi dużą różnicę - mniej kg do zrzucenia no ale go go do nas każde kg w dół uszczęśliwiają
Mniej kilo.. To zalezy tez od celu, takze tutaj wzglednie, bo ja mam 30 kg do zrzucenia

Dzis mialam 'pozegnalna' kolacje a od jutra przechodze na 'low carb diet' w stylu diety Atkinsa Wykombinowalam, ze bedzie to w sumie najlepsza dla mnie dieta bo za chlebem zbytnio nie przepadam, bez ziemniakow obejsc sie moge, na wiekszosc owocow jestem uczulona za to kurczaka, warzywka i ser moglabym jesc codziennie.. I juz znalazlam kilka ciekawych stron z przepisami ( po angielsku ) i w sumie to taka South Beach tyle, ze bez faz ( ale to smiesnie zabrzmialo hehe )
Stary 2009-01-01, 21:45   #23
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Ponura - twój cięty język czasami się przyda jak jakaś się tu nam zniechęci
SimplyDivine - ja mam dietę niskowęglowodanową (1200 kcal) wszystko o niskim IG i zarazem niskotłuszczową. ja zrzucałam z 93 kg do obecnej czyli 77 a mam zrzucić do 55/56 kg narazie więc zrzucić miałam 38 do 40 kg więc rozumiem

Stary 2009-01-01, 21:56   #24
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Malinka wow szacun! a moglabys od czasu do czasu skrobnąc tutaj swoj przykladowy jadlospis?? duzo cwiczysz ?
ja wprowadziłam MZ- zero chleba, smazenia na tluszczu- cala reszta rozsądnie.. 5 razy dziennie i cwiczenia, moze nie duzo ale zawsze
Mam ponad dyche do zgubienia ale kazdy kg na minusie bedzie dla mnie sukcesem
SimplyDivine zycze wytrwalosci przyda się

ja dzis zrealizowalam swoj dzienny plan- zalozylam specjalny dziennik gdzie wszystko spisuje... ciezko jest ale nic, nie bede zrzedzic...
Stary 2009-01-01, 22:05   #25
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

guatna - wklejałam kiedyś jadłospisy 1500 chyba wkleję moje 1200 od dietetyczki. Szczerze? Wtedy to tylko basen raz w tyg. i ta dieta no i dyskoteki ruszanie pupą pomaga . Teraz to mam karnet na bieżnię i siłownię. Więc staram się co najmniej godzinkę poćwiczyć. Poza tym ja zrezygnowałam z cukrów itp. czyli słodycze słodzenie herbaty w odstawkę, piję dużo wody mineralnej, zielonej i czerwonej herbaty, większość żarcia w parowarze, smażone bez tłuszczu, pieczone w piekarniku. Zamiast ziemniaków kasze ryże - wszystko pół twarde, jak mam porcję mięsa 2 porcje warzyw

Stary 2009-01-01, 22:07   #26
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

no i to jest pomysl na zdrowe odzywianie....mialam odlozana kase na silownie i wydalam na leki porażka
Stary 2009-01-01, 22:12   #27
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

guanta - a co ja mam powiedzieć jak miesięcznie wydaję ok. 100/150 na leki? bosko prawda?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...01#post8456701 tutaj są te jadłospisy na 1500 kcal większość mam z książeczek dla cukrzyków.

Stary 2009-01-01, 22:30   #28
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

dzieki bardzo
a kasa na leki ;/ eh szkoda slow... znowu bede musiala pokombinowac zeby zarobic na silke :P
Stary 2009-01-01, 22:41   #29
Ponura
Wtajemniczenie

To i ja się pochwalę Zeżarłam dziś tylko jedną czekoladkę, a nie czterdzieści To duży sukces

I tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 22:45   #30
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
SimplyDivine - ja mam dietę niskowęglowodanową (1200 kcal) wszystko o niskim IG i zarazem niskotłuszczową. ja zrzucałam z 93 kg do obecnej czyli 77 a mam zrzucić do 55/56 kg narazie więc zrzucić miałam 38 do 40 kg więc rozumiem
Gratuluje juz zrzuconych i zycze wytrwalosci przy pozostalych

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
Malinka wow szacun! a moglabys od czasu do czasu skrobnąc tutaj swoj przykladowy jadlospis?? duzo cwiczysz ?
ja wprowadziłam MZ- zero chleba, smazenia na tluszczu- cala reszta rozsądnie.. 5 razy dziennie i cwiczenia, moze nie duzo ale zawsze
Mam ponad dyche do zgubienia ale kazdy kg na minusie bedzie dla mnie sukcesem
SimplyDivine zycze wytrwalosci przyda się

ja dzis zrealizowalam swoj dzienny plan- zalozylam specjalny dziennik gdzie wszystko spisuje... ciezko jest ale nic, nie bede zrzedzic...
(Nie)dziekuje TZ mnie motywuje chociaz wg niego wcale nie musze sie odchudzac, ale ja wiem, ze bylam szczuplejsza ( nie szczupla, lecz szczuplejsza ) i chce do tego wrocic. Nawet nie wiecie jak stresujace jest dla mnie odwiedzanie rodzicow w Polsce gdy wiem, ze od mamy zaraz uslysze, ze 'znow strasznie przytylam i co ja ze soba robie'. No nic, teraz bedzie inaczej! Pewnie do nastepnej wizyty ( 14 lutego ) za duzo nie poleci, ale za to jak pojedziemy na Swieta to sie dopiero beda dziwic, a co!

Notes takze musze zakupic. Jakis ladny, zeby mi sie z checia w nim zapisywalo co jem i kiedy jakie cwiczenia wykonywac

Cytat:
guatna - wklejałam kiedyś jadłospisy 1500 chyba wkleję moje 1200 od dietetyczki. Szczerze? Wtedy to tylko basen raz w tyg. i ta dieta no i dyskoteki ruszanie pupą pomaga . Teraz to mam karnet na bieżnię i siłownię. Więc staram się co najmniej godzinkę poćwiczyć. Poza tym ja zrezygnowałam z cukrów itp. czyli słodycze słodzenie herbaty w odstawkę, piję dużo wody mineralnej, zielonej i czerwonej herbaty, większość żarcia w parowarze, smażone bez tłuszczu, pieczone w piekarniku. Zamiast ziemniaków kasze ryże - wszystko pół twarde, jak mam porcję mięsa 2 porcje warzyw
Parowar rzadzi! Juz od dawna gotuje sobie w nim warzywka na pol twardo, mniam mniam Tylko sol musze wyeliminowac.. :/

A co do lekow to ja mam dwa razy dziennie po 4 tabletki.. Na zoladek i kregoslup plus antykoncepcyjna.. ;/ Mam tylko nadzieje, ze moj kregoslup i kolano nie odmowia posluszenstwa jak zaczne regularnie cwiczyc..

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości