|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start!!!
Długo zastanawiałam się czy założyc taki wątek. Duzo jest postów i tematów o zrzucianiu 20kg, 10 itp..odchudzanie od 1 stycznia, do lata etc...ale ja przeglądajac je wszystkie zauważyłam, iż większość dziewczyn chce zgubić kilka kg, startując juz z prawidłowej masy ciała...
A chęc odczuplenia się np. o 7 kg przy wadze 49 kg lekko mnie przeraża ![]() ![]() ![]() Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2009-01-01 o 17:14 Powód: zmiana tytulu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia
Kochana widzę, że masz zdrowe podejście do odchudzania, co mi się bardzo podoba!
![]() Mnie też przeraża dziewczyna pisząca, że ma 174 waży 47 kg i jest obleśnie gruba, albo dziewczyna przy wadze 70 kg pisze, że jest chodzącym słoniem.. cóż.. ![]() Tobie natomiast życzę powodzenia w zrealizowaniu swojego postanowienia . ![]() Dla jasności - jakaś konkretną dietę masz na oku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia
Mz i wiecej ruchu
![]() przerabialam juz kiedys taki system i schudlam 14 kg..a teraz przez swoje lenistwo i uwielbienie do jedzenia znowu wrocilo... tak wiec nowy rok to dobra motywacja do pracy ![]() Wydaje mi się, ze sukcesem jest regularne jedzenie- jezeli ktos ma problemy z tarczyca tak jak ja to naprawde- regularne posilki to klucz do sukcesu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
No to i ja się przyłączę do ciebie.Też należę do tych dużych i też bym chciała racjonalnie pozbyć się tych oponek i nareszcie wyglądać ładnie i schludnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam!
Ja również przyłączam się do wspólnego odchudzania. Niestety mam 2 wielkie opony, dużą pupę, grube uda. Mam nadwagę!! ![]() ![]() Ogólnie jestem bardzo duża przez co mam kompleksy i dlatego chciałabym by rok 2009 stał się przełomowy dla mnie w dziedzinie odchudzania. Nie chodzi mi o jakieś głodówki (bo i tak nie wytrzymałabym) tylko o naprawdę więcej ruchu i ograniczenia słodyczy. Zauważyłam, że przy uprawianiu sportu moja sylwetka była ładna. Po rzuceniu koszykówki, nogi, pływania i biegania wygląda ona dużo gorzej. Słodycze są moją zmorą. Mam wielkie kłopoty by powstrzymać się od czekolady czy jakiegoś pysznego wafelka. Na dziś to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witam i się przyłączam
![]() wzrost: 163 cm waga: 78 kg ---> 60 cm Biust: 107 cm ---> 90 cm Pas: 96 cm ---> 70 cm Biodra: 113 cm ---> 95 cm(w najszerszym miejscu) Udo: 65 cm ---> 55 cm(w najszerszym miejscu) Jak widać mam naprawdę z czego chudnąć, przez ostatni rok naprawdę się zapuściłam przytyłam 18 kg, ale koniec z tym ![]() Czasu nie cofnę, ale mogę teraz zacząć się zmieniać ![]() Nikt inny o mnie nie zadba, jak ja sama tego nie zrobię, przecież trzeba mieć szacunek do siebie i własnego ciała! Mój plan to MŻ+WR i tym razem się uda ![]() Aha zapomniałabym, oprócz odchudzania postanowiłam przestać palić i jak na razie się trzymam i oby tak dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
mysiunia85g no my mamy troszkę większe problemy z naszą wagą bo w niejedym przypadku wskazuje ona 3 cyfrowa wartosc a te twoje 70 kilo to kazda z nas by chciala miec wiec chyba tak troche nie na temat piszesz i nie w tym watku wlasnie o takich dziewczynach jak ty pisała quantanamera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A czy z moimi 93 kg moge sie dolaczyc - to juz prawie 3 cyfrowka ?
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
to ja też się przyłączam. Mam duużą nadwage ;| na razię chcę się pozbyć 8-9 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
ta to chyba jak my wszystkie malymi kroczkami na pewno damy rade i pozbedziemy sie kg ja postanowilam zapisywac wszystko co jej a wieczorem sumowac wszystko i sprawdzac ile kalorii zjadlam a jak tylko wplyna pieniazki na konto to zaczas systematycznie cwiczyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
guanta- ja bym się przyłączyła ale się nie łapę bo od 01.01 nie zaczęłam
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ja wazylam 2 lata temu 75 kg, mam 180cm i bylo super..a teraz 10 kg wiecej i walcze- mam z czym ![]() ![]() MALINA TY sie zawsze lapiesz ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2009-01-01 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
guanta - wiedziałam że dla mnie to zrobisz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Everywhere, załozylas wątek "towarzyszki do chudniecia" gdzie piszesz to: "Mam ok. 152/153 wzrostu, ale nadal rosnę, ważę 49,7 kg, a chciałabym ważyć 42 kg. No troszkę do zrzucenia. Kto się przyłączy? Samej nie fajnie się odchudza ![]() no faktycznie "duuuuza nadwaga" i faktycznie "troszke do zrzucenia".... Weź sie nie kompromituj i nie pisz takich bzdur w wątku dla dziewczyn ktore mająz czego zrzucac i zaznaczyly to na samym początku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam prawidłowej wagi, przytyje jeszcze 2 kg i już będę wg. BMI otyła! Parę lat temu ważyłam ponad 90 kg przy wzroście 157 cm, więc nie pisz, że jest pisze nie na temat, bo to jawna dyskryminacja! Jakoś się nie przyznałaś ile teraz ważysz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jeśli można również się przyłącze - co prawda startuje od 5 stycznia ale zawsze w grupie raźniej
![]() Do zrzucenia mam ok. 20 kg, pół roku temu byłam w połowie tej drogi ale przez moje lenistwo waga wróciła...
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja może od początku zacznę
![]() gaunta - nie chyba tylko Ciebie przeraża, ja czytałam już o odchudzaniu do 40 kg nawet mniej. My duże mamy trudniej, ale my mamy z czego zrzucać, często są to cyfry dwu cyfrowe większe niż 20 ![]() ![]() Marzeniatko - sądzę, że więcej dziewczyn ma zdrowe podejście do odchudzania bo wiedzą, co może zrobić szybka i wyniszczająca dieta (tyle razy już się odchudzały ![]() quanta - dlaczego ty jeszcze nie jesteś w naszym wątku dla przewlekle chorych? jak masz problemy z tarczycą? czy cię przegapiałam? ![]() MiSiApYsia101110 - każdy może się przyłączyć, kto ma dużo do zrzucenia, naprawdę dużo jak to zaznaczyła guanta na początku ![]() obca1993 - Wszystko przyjdzie z czasem, a od słodyczy można się odzwyczaić, tak samo jak od cukru i innych rzeczy - jestem przykładem, z dnia na dzień musiałam odstawić cukier, słodkie i wszystko co ma dużo węgli prostych. MiSiApYsia101110 - nie krytykj mysiunia85g najwidoczniej ona też czuje się za duża, niby ma 17 kg do zrzucenia i faktycznie z jej wzrostem wszystkie wskaźniki wagi są przekroczone mysiunia85g - mam nadzieję, że nie uraziłam Cię tym, że napisałam że wskaźniki są przekroczone. Ustaliłaś sobie dobry cel z tymi 60 kg bo więcej nie potrzeba ![]() ![]() ![]() SimplyDivine - prawie robi dużą różnicę - mniej kg do zrzucenia ![]() ![]() ![]() Everywhere - nie obraź się ale radzę pogadać z kimś bo 152/153 to waga należna wg. wzorów jest ok. 52 a wg. BMI to nawet 58 jest normą. sss7 - troszkę łagodniej bo można to podciągnąć pod atak na Everywhere, jeśli ktoś jest nadgorliwy ![]() mysiunia85g - spokojniej bez nerwów, nie warto denerwować się w nowym roku ![]() purple - witamy witamy ![]()
![]() ![]() Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los - Metro "Chcę być kopciuszkiem" Edytowane przez malinka_86 Czas edycji: 2009-01-01 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ej ej spokojnie..
![]() Fakt chcialabym wazyc 78 ![]() ![]() ![]() Mysiapysia Twoich problemow nikt nie begatelizuje wiec nie rob tego w stosunku do innych ok? ![]() ![]() ![]() Everywhere zdrowiej dla atmosfery bedzie, gdy zajrzysz na watki dla osob, ktore odszczuplaja sie juz ze "zdrowej wagi" ![]() ![]() a realizujac misje:P postanowilam jesc regularnie co 3 godziny i o 19 bedzie kolacja..pierwsze dni sa najgorsze wiem ![]() Malinka nie udzielalam sie tam ![]() ![]() Edytowane przez guantanamera Czas edycji: 2009-01-01 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Witam moje ulubione dziewuchy z wątku dla puszystych
![]() Sama się z Wami odchudzać nie będę, bo się nie odchudzam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez MiSiApYsia101110 Czas edycji: 2009-01-01 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
cicho juz nie klocic sie!!!
Ponura heloł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis mialam 'pozegnalna' kolacje a od jutra przechodze na 'low carb diet' w stylu diety Atkinsa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ponura - twój cięty język czasami się przyda jak jakaś się tu nam zniechęci
![]() SimplyDivine - ja mam dietę niskowęglowodanową (1200 kcal) wszystko o niskim IG i zarazem niskotłuszczową. ja zrzucałam z 93 kg do obecnej czyli 77 a mam zrzucić do 55/56 kg narazie ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Malinka wow szacun!
![]() ja wprowadziłam MZ- zero chleba, smazenia na tluszczu- cala reszta rozsądnie.. 5 razy dziennie i cwiczenia, moze nie duzo ![]() Mam ponad dyche do zgubienia ale kazdy kg na minusie bedzie dla mnie sukcesem ![]() SimplyDivine zycze wytrwalosci przyda się ![]() ja dzis zrealizowalam swoj dzienny plan- zalozylam specjalny dziennik gdzie wszystko spisuje... ciezko jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
guatna - wklejałam kiedyś jadłospisy 1500 chyba
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
no i to jest pomysl na zdrowe odzywianie....mialam odlozana kase na silownie i wydalam na leki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
guanta - a co ja mam powiedzieć jak miesięcznie wydaję ok. 100/150 na leki?
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...01#post8456701 tutaj są te jadłospisy na 1500 kcal większość mam z książeczek dla cukrzyków.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() a kasa na leki ;/ eh szkoda slow... znowu bede musiala pokombinowac zeby zarobic na silke :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się pochwalę
![]() ![]() ![]() I tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc ![]()
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Notes takze musze zakupic. Jakis ladny, zeby mi sie z checia w nim zapisywalo co jem i kiedy jakie cwiczenia wykonywac ![]() Cytat:
![]() A co do lekow to ja mam dwa razy dziennie po 4 tabletki.. Na zoladek i kregoslup plus antykoncepcyjna.. ;/ Mam tylko nadzieje, ze moj kregoslup i kolano nie odmowia posluszenstwa jak zaczne regularnie cwiczyc.. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.