|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Eksperymentalna zieleń
Witam
![]() To mój pierwszy makijaż, jaki wrzucam na tej stronie. Od razu zaznaczam, że jestem baaaardzo początkująca, bo zaczęłam się dopiero niedawno interesować makijażem. Mam wąskie oczy i opadające powieki, więc ciężko jest mi się malować. Bardzo będę zadowolona z konstruktywnej krytyki i porad ![]() ~ Opalizujący cień Sephory w kolorze butelkowej zieleni ~ jasny cień Manhattan ~ różowa kredka Yves Rocher ~ czarna kredka Max Factor ~ tusz Max Factor Masterpiece (black/brown) Przepraszam za kieską jakość zdjęć. Mam nadzieję, że cokolwiek widać.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-01-06 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Organizatorka
|
Dot.: Eksperymentalna zieleń
nikt jeszcze nie skomentował
![]() To ja się wychylę ![]() Przede wszystkim - witaj na MM ![]() Na początek- bardzo lubię ciemne oczy i tego Ci zazdroszczę ![]() Wiem, że nie jest Ci łatwo je malować ze względu na opadającą powiekę i dość dużo skóry na powiece (sama mam ten problem, chociaż staram sie, żeby to nie było widoczne). Co do samego makijażu- zrezygnowałabym z czarnej kreski (a przynajmniej nie ciągnęłabym jej tak daleko do wewn. kącika, bo to zamyka i tak dośc małe oko, pomniejszając je optycznie). Próbowałaś odwrotnego nałożenia cienia- dół zostawić jasny,a ciemniejszy spróbować dać na górze i rozetrzeć go dokładnie? To powinno wypchnąć nieco oko ![]() ![]() Chętnie zobaczyłabym Twoje inne makijaże, bo tutaj dość skromnie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Masz piekne brazowe oczy.
Zgadzam sie z tym co napisala Cathy. + w tym makijazu roztarlabym granice pozioma miedzy zielonym i jasnym i troche mnie jasnego w wew. kaciku (za wysoko jest). pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj na MM |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciężko jest mi manipulować narzędziami a o równomiernym roztarciu cienia nie wspomnę. Cytat:
![]() Wiem, że optycznie pomniejsza, ale jednocześnie podkreśla moje oczy. Bez niej są takie...nijakie i mdłe. A gdybym tak zamiast kredki, użyła ciemniejszego cienia do powiek na dolnym, zewnętrznym fragmencie powieki? ![]() Cytat:
Próbowałam...ale niestety bez powodzenia. Może to kwestia braku wprawy, a może to przez te powieki - w każdym razie taki makijaż nie wyglądał zbyt ciekawie (ja bym stawiała na brak wprawy). Na moich oczkach, to raczej tylko skromnie można popracować ![]() Chociaż parokrotnie próbowałam zająć się makijażem...chmm...artyst ycznym ![]() Jak dojdę do wprawy, to wrzucę coś ciekawego ![]() Pozdrawiam ![]() Dziękuję... ![]() Cytat:
![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() PS - przepraszam wszystkie dziewczyny za to oko i wykonanie makijażu, ale nigdy nie mialam zamiaru go wstawiać, bo zdecydowanie się do tego nie nadaje ![]() Mam nadzieję, że pokażesz się nam jeszcze na MM- pędzle do ręki i ćwiczyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Cathy dobrze radzi, zgadzam się. Również roztarłabym nieco granice. Co do koloru- bardzo pasuje, zieleń+ ciemne oczy to jedno z moich ulubionych połączeń. Zachęcam do pokazania calej buzi ![]() Lubię patrzeć jak "MMowiczki " wstawiając kolejne makijaże robią niesamowite postępy ( u siebie tego nie zaobserwowałam) i jestem pewna,że Ty niedługo sprawisz,że opadną nam szczęki ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
witaj, pamiętam Cię
![]() cieszę się że wstawiasz swój makijaż. No więc ![]() Białego nakładać mniej, bardziej w granicach powieki i nad a nie na całej powierzchni. oglądać filmiki na youtube bo tam było sporo dziewczyn malujących oczka podobne do Twoich ![]() odwiedzać MM!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Witamy na MM, poza tym sprawy techniczne najlepiej opisała cathy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Witam na MM
![]() Ja też cię pamiętam z metamorfoz ![]() Zgadzam się z Cayą- ogladać filmiki na You Tube, MM, ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć a na pewno dojdziesz do perfekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo za komentarze i porady
![]() Mam nadzieję, że w niedługim czasie wstawię tu moje lepsze "prace". ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.