![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomogę z komputerem
Jeśli macie jakieś problemy, to piszcie, w miarę możliwości pomogę. Proszę jedynie o szczegółowy opis tego co się dzieje, będzie o wiele prościej i szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomogę z komputerem
A więc; siedze przy kompie, a ostatnio ekran mi się wyłącza i nie potrafię włączyć ekranu z powrotem, i musze resetować
![]() ![]() To jakiś wirus? ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To raczej nie wirus. Masz monitor LCD (płaski) czy CRT (nie-płaski)? Po jakim czasie monitor się wyłącza?
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
co prawda to nie problem z komputerem ale z programem, ale spróbuję, może będziesz wiedzieć
![]() nie włącza mi się Opera, tzn jak klinkę żeby się włączyła to okienko pokazuje się dopiero po ok 20 minutach.. wszyatko inne działa normalnie. próbowałam juz odinstalowywac, instalowac od nowa i ciągle to samo, może wiesz co z tym zrobic? pozdrawiam
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A mi nie działa dodawanie załączników na wizażu. Wciskam "odpowiedz" gdy chcę napisać posta, schodzę do "zarządzaj załącznikami" i się nic nie włącza. Przeszperałam cały panel sterowania i wydaje mi się, że wszystko jest dobrze ustawione
![]() Ps. coś mi się wydaje, że wątek nie będzie schodził z pierwszej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a ja chciałabym porady w stosunku do kupna laptopa
na co warto zwrócić uwagę, jakie polecacie, a jakie odradzacie?
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja mam problem z pulpitem, ustawię sobie jakąś tapete, a po 5 min ona znika, nie wiem, co się dzieje, no i koniec końców mam teraz czarny pulpit, nie ma sensu nic ustawiać, bo znika. Czemu tak się dzieje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
To i ja sie dołączam
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ściągnij i zainstaluj http://www.filehippo.com/download_cc...a199d871845fd/ po odinstalowaniu opery uruchom i kliknij 'analiza', jak skończy to klikasz 'uruchom skaner'. Jak to skończy to przechodzisz do zakładki rejestr i klikasz na 'skanuj by znaleźć problemy', jak skończy to klikasz 'napraw zaznaczone problemy'. Spyta się czy chcesz robić kopię zapasową, ale nie ma potrzeby. Jak to zrobisz to szukasz na dysku miejsca gdzie opera była zainstalowana, pewnie zostały po niej pozostałości (najczęściej X:\Program Files\Opera). Kasujesz cały katalog, robisz restart, instalujesz operę i piszesz czy podziałało. A co z innymi przeglądarkami typu np. firefox? Też tak długo się uruchamiają? Jeśli możesz to sprawdź.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie inne przeglądarki działają normalnie, i firefox i ie, ale do opery jestem szczegolnie przywiązana ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj masz wszystko co powinnaś wiedzieć przed kupnem, niżej są też aktualizowane propozycje w różnych przedziałach cenowych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jeszcze odblokowałam tak: panel sterowania - opcje internetowe - zabezpieczenia - poziom niestandardowy - użyj blokowania wyskakujących okienek(tutaj dałam - wyłącz) zrestartowałam i dalej nic. Edytowane przez MacyRose Czas edycji: 2009-01-16 o 14:11 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Prawym przyciskiem myszy na pulpicie>właściwości> zakładka 'pulpit'> przycisk 'dostosuj pulpit'> zakładka 'sieć web' i mi tutaj wypisujesz wszystko co jest w tym białym okienku oprócz 'Moja bieżąca strona główna' i ewentualnie co jest zaznaczone.
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam problem z dźwiękiem
![]() Gdy włączam komputer i nie włączę zaraz potem odtwarzacza, a chcę dopiero np. po 10 minutach korzystania z komputera włączyć sobie Windows Media Player, to mi wyskakuje jakiś błąd i muszę resetować kompa, żeby znowu działał. I jak się psuje WMP to nie działa mi też wtedy wrzuta, dźwięk na youtube, płyty nie chcą się odtwarzać automatycznie, itp. A jak klikam na pasku ikonę "Głośność", to mi wyskakuje jakieś "Nie ma dostępności aktywnych urządzeń miksujących" itp. ![]() Co na to powiesz?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki problem ,że gdy wyłączam kompa to on automatycznie sam włącza się od nowa...dopiero jak wyłączam zasilanie to jest ok.
Poza tym co jakiś czas (1-2 razy na miesiąc) pojawia się po włączeniu plansza z uruchomieniem trybu awaryjnego a gdy wybiorę tryb to pojawia się niebieska plansza z białymi napisami, numerami błędów... nic z tym nie idzie zrobić poza formatem ...i komp wyczyszczony ze wszystkich danych,plików ..wiadomo:/ ogólnie planuję zakup nowego kompa do 2 tys. zainteresował mnie taki za 1660zł : NTT System Intel Pentium Dual Core E5200( 2.5 GHz, FSB-800 GHz, 2MB Cache), ATI Radeon X3450 512MB kompletnie się nie znam na tym wiec proszę o info czy 1600zł za takiego kompa z takim procesorem to sporo czy nie,czy to może przeżytek i słaba oferta? Nie mam wielkich wymagań-w gry nie mam czasu grać (chociaż tęsknie za Hirołsami;-)), jedynie potrzebuję kompa do pisania prac, śmigania po necie, do gromadzenia muzyki i zdjęć, do oglądania filmów. No i jeszcze pytanie : lepszy taki komp czy może laptop za ok 2 tys.... dodam,że nie podróżuję i wygodniejszy jest dla mnie komp stacjonarny ale chodzi mi o to, który z perspektywy czasu i z punktu widzenia możliwości technicznych jest bardziej opłacalny - laptop czy normalny komp.
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tak wiosną zeszłego roku. Niestety po jakimś czasie takiego włączania/wyłączania ekranu monitor siadł i trzeba było kupic nowy. Miałam taki starego typu <zreszta był bardzooo stary ![]() Chociaż z tego co mówił mi mój informatyk wtedy <u mnie jednak padło na monitor> może to też być problem z kartą graficzną, a dokładniej chyba je chłodzeniem czy cuś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mój problem jest inny,na odległość raczej sie nie da nic zrobic no ale.. Nie moge wyłączyc kompa poprzez start --> wyłącz komputer.. W oóle nie reaguje.. Wiem,ze cos z systemem jest nie tak.. Wiem,ze zeby usunać ten problem musiałabym zainstalować sp3 ale nie idzie.. Wyskakuje bład ,ze podstawowy plik systemu (jadro) uzywany do uruchomienia tego komputera nie jest plikiem systemu microsoft
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Mój problem polega na tym, że nie chce mi się włączyć monitor. I tak, jak włącze kompa, to swieci się ta lampka, że niby prąd dochodzi, ale monitor jest czarny i musze włączyć komputer od nowa. Albo mam też tak, że pojawia mi się pulpit, ale po bardzo długim czasie.
No i ja już nie wiem co z tym robić. Może Ty coś będziesz potrafił poradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
( No to się problemy posypaly
![]() Mój problem zaczął się od zainstalowania bezprzewodowej karty sieciowej na komputerze stacjonarnym i podłączeniu go do internetu za pomocą routera bezprzewodowego. Polega to na tym, że (głównie) podczas korzystania z internetu komputer zawiesza się. Co dziwne najszybciej zawiesza się na Operze, później na Firefoxie, najdłużej działa na Internet Explorer. Czasami zawiesza się podczas normalnego użytkowania, bez połączenia z internetem. Co może być przyczyną? Komputer był już formatowany, stara karta sieciowa też została odinstalowana więc konfliktu między nią a tą obecną raczej być nie może... Jakiś pomysł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
I jeszcze raz ja
![]() Przypomniało mi się, że gdy wyłaczam przegladarke internetowa (IE) to za kazdym razem (po dłuższym uzytkowaniu) wyskakuje mi jakiś błąd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Teoria zapadki jest dosyć ciekawa, ale w moim mniemaniu wątpliwa :P jeśli chodzi o sterowniki to czy ktoś przy nich ostatnio majstrował? W laptopach jest zazwyczaj tak, że jest jakieś dodatkowe oprogramowanie do karty dźwiękowej, w nim trzeba sprawdzić czy Głośnik PC nie jest wyciszony. Poza tym sprawdź jeszcze w systray'u (czyli ten pasek w dolnym prawym rogu) czy w głośności nie masz wyciszonego głośnika pc.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj też wyłączyć noda (prawym na ikonkę w systray'u> Disable antivirus...) i wejść na stronę, może być tak, że to on blokuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm... w firefox'is w narzędziach też mam odblokowane wyskakujące okienka, a mimo to nie działa. Zrobiłam tak jak radziłeś, ale w explorerze też mi to nie działa. Nod też nie blokuje. Ja już głupieje, gdzie to jeszcze może być zablokowane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Trzeba wymienić zasilacz w takim razie.
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Błąd IE raczej nie ma z tym związku, ale jakbyś mi mogła podać jego treść...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
vista inspirat.. pewnie to przez to.. co?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.