|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() ecco travel,chiny,podróż poślubna
Czesc . Nie wiedziałam co napisać w tytule tego wątku, ponieważ będzie on dotyczyć kilku rzeczy. Więc na wrześniową podróż poślubną wybraliśmy nasze wymarzone Chiny z ecco travel.
http://www.eccotravel.eu/hotel,1537.php koszt wyszedł 5.748/1os + wiza 320/os + dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne i na bagaz 328zl/os + ubezpiecznie od rezygnacji 330/os+bilety wstępu, zakupy,itp Szukam osób które były w Chinach na wyciecze objazdowej - może macie jakies rady? Szczególnie stresuje mnie podróż nocna pociągiem. Kolejna sprawa to biuro podróży. Wycieczkę wykupie w biurze MAGIC TRAVEL ze Szczecina, a oferta jest z Ecco Travel. Tyle się słyszy o różnych oszustwach i ze nalezy wczesniej sprawdzać biura podróży,ale ja nie wiem gdzie,jak. Słyszałyście może coś o tych biurach? WYcieczka będzie tuż po ślubie. Czy miałyście jakies problemy z paszportem wystawionym na stare nazwisko? Ja chcę mieć 2członowe,ale nie zdąże wyrobić przed wycieczką nowego. Swoją drogą to ciekawe czy w Chinach robią coś extra dla Nowożeńców. To nasza pierwsza wspólna podróż i chciałabym żeby wszystko było jak w bajce, bez żadnych problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ecco travel,chiny,podróż poślubna
1.Ecco Travel to sprawdzony i solidny organizator, więc spokojna głowa
![]() 2.To biuro ze Szczecina to typowy lokalny agent, więc on tylko sprzedaje Wam wycieczkę i nic mu do jej przebiegu ![]() ![]() 3. Co do paszportu-lecisz na stary paszport. Nikomu nie spowiadasz się, że wyszłaś za mąż etc. wtedy nie ma najmniejszych problemów. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytanka to pytaj ![]() Pracuje w biurze podróży i na ile mogę na tyle postaram się odpowiedzieć ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedź
![]() Czy jest jakaś różnica między wykupieniem wycieczki u lokalnego agenta , a bezpośrednio w biurze podróży (oba znajdują się w moim mieście i tak się tylko zastanawiam). Dziękuję również za pewną informację o tym biurze podróży. Niestety na internetowych forach było bardzo dużo (moim zdaniem) złych opinii, fakt większość na Ecco Holiday, a nie Ecco travel (nie wiem czy dobrze myślę, że to to samo). Wiem, że jak ludzie są niezadowoleni to napiszą, a jak są zadowoleni to nic nie napiszą i później tylko negatywne opinie, więc dziękuję Ci za Twoją opinię. Uspokoiłaś mnie ![]() Czy jest możliwość dowiedzieć się czegoś więcej o pociągu , którym jedzie się całą noc? Oczywiście najbardziej ucieszyłyby mnie zdjęcia na necie,ale wiem że to niemożliwe. Pytam,bo u jednego agenta dowiedziałam się : "ten pociag jest ekskluzywny, klimatyzowany, super, większość ludzi takich nie widziało, jak hotel na kółkach, zamykany przedział kuszetek od środka, śpią 4 osoby, wszystkie z wycieczki, posiłek na miejscu, cały wagon z pasażerami z wycieczki zamknięty, nikt obcy nie chodzi po korytarzu, super toaleta, bagażowy weźmie walizki i się nimi zajmie. " A w drugim miejscu o tej saamej wycieczce powiedziano mi : "NIech sobie Pani wezmie poduszke ![]() Trochę sprzeczne opinie ![]() Dodam tylko, że jest to wycieczka z Ecco Travel - Cesarskie Chiny, wylot 24.09.09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hmmmm Ecco czy Travel czy Holiday to jeden właściciel ..... właśnie jestem w trakcie reklamacji naszej podróży poślubnej, która miała być tą wymarzoną a okazała się porażką dzięki Ecco. Dlatego radziłabym uważać jeśli chodzi o egzotykę z tym biurem-może na wypady takie dość bliskie to biuro jest ok, ale jeśli chodzi o kwestię dalszych wyjazdów to odradzam.
W kwestii egzotyki to sprawdzonym biurem (przez mojego teścia - zagorzałego podróżnika jest Rainbow Tours - no i TUI ale ta niemiecka, bo polska już dano zeszła na psy ..... chwalonym biurem jest też www.ltur.de mają oddział w Polsce ale wyloty są z Niemiec ) Co do Ecco to my polecieliśmy na Sri Lankę w październiku - już po wpłacie pieniążków i podpisaniu umowy (dwa dni później) okazało się że hmmm mamy dwie przesiadki ....bo nie ma linnych lotów .....sprawdziliśmy - BYŁY - dzięki temu lecieliśmy Warszawa-Ateny-Douha-Colombo a powrót Colombo-Douha-Frankfurt-Warszawa - w jedną stronę 24h .... oczywiście nikt z nami nie leciał sami dotarliśmy na miejsce .... na lotnisku w Colombo miał czekać na nas anglojęzyczny rezydent (w umowie mieliśmy wpisanego polaka, ale pani w biurze nam oświadczyła, że musi nam tak wpisać ale ten pan jest w Indiach przy ambasadzie....) czekał na nas anglojęzyczny kierowca z hotelu ...... .... byliśmy mocno zdziwieni widząc na ulicach posterunki wojskowe, okopane i żołnierzy z bronią ostrą .... jak się dowiedzieliśmy oficjalnie wojna domowa skończyła się tam w 2002 roku a nieoficjalnie trwa nadal i cały czas coś wybucha (autobus, samochód, wszystkie samoloty na lotnisku.....) .... dojechaliśmy do hotelu, który tak gorąco nam polecano w biurze Ecco (jedna pani podobno tam była i twierdziła że ten własnie Club Palm Garden jest rewelacyjny bo położony nad samym oceanem a hotel Rivierina, który chcieliśmy wybrać leży w centrum miasta) hmmm i się okazało, że w Club Palm Garden trwa GENERALNY remont....obsługa była mocno zdziwiona że wogóle nas tu ktoś skierował, ale dostaliśmy pokój ..... z dwoma łóżkami ....miał być apartament dla nowożeńców.....nad nami ekipa remontowa skuwała kafelki ze ścian a na dworzu pracował młot pneumatyczny ..... ja dostałam ataku histeriii .....wydaliśmy około 10 tys na tą podróż a tu takie warunki ..... mój mąż poszedł do kierownika hotelu i zażądał zmiany pokoju albo wykupienia biletów powrotnych.....kierownik zadzwonił po kierowcę i oznajmił nam, że oni mają obok drugi hotel, gdzie wszystko jest ok i nas tam przeniosą - jak się okazało tym drugim hotelem była Rivierina, która praktycznie przylega do Club Palm Garden i nie leży w centrum miasta..... .....jesteśmy już zadowoleni w tym drugim hotelu i dzwoni telefon .... polski rezydent .....i mówi, że za dwa dni organizuje wycieczkę objazdową ..... więc my w szoku pytamy, że jak organizuje skoro jest w Indiach przy ambasadzie - na co on w śmiech,że kto nam takich głupot naopowiadał, że on jest na miejscu w Colombo i jak chcemy to możemy się z nim wybrać ..... propzycja wycieczki jest bardzo kusząca, ale zaczynamy mieć stracha czy to na pewno jest rezydent, a może jakiś porwacz - przecież powiedziano nam, że on jest w Indiach .... pełni obaw decydujemy sie na tą wycieczkę, ale w razie czego uprzedzamy wszystkich w hotelu i zostawiamy kartkę z kim się kontaktować w Polsce "jakbyśmy nie wrócili za dwa dni ....." .... na szczęście to był rezydent, bardzo miły chłopak, który sześć lat spędził w Dubaju - mieliśmy w podróż lecieć do Dubaju i ta sama pani z Ecco polecała nam hotel Hilton oddalony o 70 km od Dubaju "podobno położony na boskiej lagunie" .....jak się dowiedzieliśmy od rezydenta ta "boska laguna" to plac budowy z betoniarami,dźwigami,cięż arówkami, bo po obu stronach hotelu trwa budowa innych hoteli a naprzeciwko jest fabryka aluminium .....więc morska bryza niesie przepięny SMRÓD ..... no i oczywiście Pani nie wspomniała że gdybyśmy chcieli wjechać do Dubaju to mogłoby tak być, że męża by wpuścili a ja zostałabym cofnięta ponieważ mamy różne nazwiska (co jest dowodem dla Arabów że nie jesteśmy małżeństwem ) a niezamężne kobiety do 30-tki nie mają wstępu do Dubaju.......więc całe szczęście, że nie daliśmy się namówić na Dubaj Teraz właśnie trwa wojna na pisemka reklamacyjne i tak naprawdę Ecco ma gdzieś zaistniałą sytuację ..... tłumaczy się tym, że w ofercie internetowej była informacja że w Club Palm Garden jest remont .... tyle,że my nie kupowaliśmy tej wycieczki przez internet ale w biurze i w żadnym z katalogów nie ma wzmianki o remoncie a tym bardziej w UMOWIE - napisali, że jest im przykro, że wróciliśmy niezadowoleni ale to nie wynika z ich zaniedbań ........ Więc radzę się zastanowić zanim wybierzecie to biuro ...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Oj czekoladka79 to straszne co mi napisalas :/
![]() ![]() Oby bylo inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Późno znalazłam Twój post i dlatego wcześniej Cię nie uprzedziłam.
A to co oni mówią w biurze baardzo często nijak ma się do rzeczywistości. Warto na takie rozmowy w biurze zabierać dyktafon ..... potem będzie dowód rzeczowy przy reklamacji. Wogóle cała obsługa to koszmar ..... na pismo reklamacyjne napisane prawniczym językiem, powołujące się na poszczególne ustawy i rozporządzenia dostaliśmy odpowiedź w formie pobożnych życzeń i przeprosin Św. Mikołaja że byłem niegrzeczny ...... DNO ..... aż strach, że ktoś taki organizuje grupowe wyjazdy ..... mam nadzieję , że naszą sprawą zajmie się rzecznik praw konsumenta, nie daruję takiej obsługi, za takie pieniądze. W Niemczech takie biuro zostałoby już dawno zamknięte - a u nas czują się bezkarni i śmieją się nam w nos. To dokładnie tak jakbym zaniosła do banku 10 tys a potem wyjęła z konta tylko 6 tys i jeszcze kierownik oddziału zaśmiałby mi się w nos ..... niedopuszczalne Może faktycznie będzie u Ciebie lepiej, ja rafiłam fatalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Ci za opinie. Będę wdzięczna za następne opinie innych wizażanek. Sama nie wiem co mam o tym myslec .
Wycieczka droga, program w katalogu bogaty, ale nie chce zeby byl taki tylko w katalogu. W koncu to ma byc najpiękniejsza podróż mojego życia Czekoladka- a czy Ty tez mialas wycieczke objazdowa na 20 osob czy to byla indywidualna? Przysłali do mnie pismo,ze mam byc na lotnisku 3h wczesniej zeby spotkac sie z pilotem/przewodnikiem i innymi uczestniczkami wycieczki. Czy u Ciebie tez tak bylo?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z informacji od rezydenta wiedzieliśmy, że objazdówka pt. Perły Cejlonu, która miała dotrzeć na Sri Lankę tuż przed naszym wylotem nie liczyła zbyt wielu osób i nikt z nimi z Polski nie leciał .... dopiero spotykali się z rezydentem (przewodnikiem) na Sri Lance. My mieliśmy być na lotnisku też 3 godziny wcześniej, gdzie taka kobieta wręczyła nam bilety i wytłumaczyła nam, że właśnie lecimy sami i że musimy sobie na poszczególnych lotniskach radzić sami, żeby na nikogo nie czekać, bo anglojęzyczny rezydent zjawi się dopiero w Colombo .....no i opowiedziała nam taką anegdotkę jak to para jakiś SIEROT też leciała na Sri Lankę i w Atenach czekali na lotnisku na przewodnika zamiast sami biec na następny samolot i samolot im uciekł, a potem mieli pretensje do biura ..... wg tej kobiety ta sytuacja była baaaaardzo śmieszna i wina leżała po stronie tych ludzi a nie biura ...... Możliwe, że z Chinami będzie inaczej, proponuję sprawdzić zdanie po zdaniu co macie wpisane na umowie .... tam powinna się znaleźć informacja o tym czy leci z Wami przewodnik, czy będzie czekał dopiero na miejscu, jak liczna będzie grupa, jaki jest program, ile macie przesiadeki itd itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Cześć! Szukam "pary" na wyjazd do Chin dla mojej mamy, niestety wycieczka dla jednej osoby jest dużo droższa niż dla dwóch. Proszę o kontakt. wyjazd 24.09. Link do oferty: http://www.eccotravel.eu/hotel,1537.php
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Gdziekolwiek byscie nie lecialy polecam wyjechac z biurem niemeickim szczegolnie jesli chodzi o egzotyke, dobrze ze sa juz polscy posrednicy: http://www.podrozposlubna.net/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
podbijam temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Podróż poślubna, najlepsza: Sri Lanka i Malediwy
[ciach]
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-01-08 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.