KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2004-07-08, 11:40   #1
nenvena
Zadomowienie
 
Avatar nenvena
 
Zarejestrowany: 2003-05
Lokalizacja: Karków
Wiadomości: 1 605

KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?


Zaraz zabieram sie do obiadu i znalazłam taki przepis, żeby podsmażonego kurczaka włożyć do żaroodpowrnego nacyznia, na górze połozyć brzoskwinie z puszki, zalać białym winem, posypać zupą grzybową w proszku i podpiec-zamierzałam wyeliminować tą zupę bo nie posiadam, myślicie (oczywiście to doprawię), że będzie to dobre z ryżem? A jak nie to macie jakiś pomysl jak cciekaie przygotowac piersi z kurczaka?
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 12:09   #2
nenvena
Zadomowienie
 
Avatar nenvena
 
Zarejestrowany: 2003-05
Lokalizacja: Karków
Wiadomości: 1 605
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Peeeze, no powiedzcie co o tym sądzicie!
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 12:18   #3
koko
Zakorzenienie
 
Avatar koko
 
Zarejestrowany: 2003-02
Wiadomości: 3 637
GG do koko
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Ja myślę, że to będzie dobre.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 12:20   #4
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

ja robie tak :smaże piersi ,filety z indyka na patelni ,do tego pod koniec wkładam kilka plastrów brzoskwin i zalewam białąym winem ,dusic az wino odparuj, wyciągam brzoskiwnie na filety plus ryż ,surówka .
smaznego
paula
__________________
Mleko migdałowe:
http://pichceiknoce.blogspot.com/


paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 12:20   #5
nenvena
Zadomowienie
 
Avatar nenvena
 
Zarejestrowany: 2003-05
Lokalizacja: Karków
Wiadomości: 1 605
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

DZięki koko, bo juz miałam zabrać się za cos "zwykłego" i mo cel zyciowy, żeby nie gotowac zwykłych obiadów by upadł
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 12:22   #6
nenvena
Zadomowienie
 
Avatar nenvena
 
Zarejestrowany: 2003-05
Lokalizacja: Karków
Wiadomości: 1 605
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

O, to ja zrobię właśnie tak Thanks, kochane jesteście
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 13:11   #7
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2002-03
Wiadomości: 7 624
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Paula, a te filety to w jakiej postaci? całosc, czy pokrojone, w panierce, czy bez?
Bo ja b. lubie kucharzyc i chodzi za mna cos dobrego ...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-07-08, 13:19   #8
Dolly
Zakorzenienie
 
Avatar Dolly
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 3 721
GG do Dolly
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

a ja dzisiaj robie spaghetti też z piersi kurczaka
mniam mniam... w poniedziałek wykorzystam przepis Pauli
__________________
kocham tą piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=BboBncMCpws
...bo w końcu to przez nią w euforii złamałam nogę tańcząc
Dolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 13:23   #9
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

filety lekko rozbic ,posolic ,popieprzyc ,natrzec ziółkami ,w jajko i bułke tarta i na patelnie ,obsmazyc z obu stron i pod koniec te brzoskwinie plus wino.
smacznego ,pzdr
paula
__________________
Mleko migdałowe:
http://pichceiknoce.blogspot.com/


paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 18:45   #10
201608040942
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2003-08
Wiadomości: 9 977
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Bleeee nie lubie miesa na slodko. Kiedys mialam mozliwosc sprobowania kuraczaka ze sliwkami a jak poczulam zapach brzoskwin(ktore same berdzo lubie) to mi sie to mieso na slodko ze sliwkami przypomnialo tak slodko pachnialo. Podziwiam ludzie ktorzy jedza takie rzeczy i nie maja problemow w toalecie potem i wogole smak miesa ze slodkoscia owocow im pasuje. Dla mnie i mojej mamy i mojego meza i pewnie wszystkich czlonkow naszych rodzin te dwa smaki sie nie laczy. ile ludzie tyle smakow hihihi
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 19:04   #11
kasialb
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2004-05
Wiadomości: 296
GG do kasialb
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

A nie znacie jakiegoś dobrego przepisu na mięsko (z chęcią kurczaczka czy indyczka) nie zawierającego alkoholu?
kasialb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-07-13, 12:49   #12
Dolly
Zakorzenienie
 
Avatar Dolly
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 3 721
GG do Dolly
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

ja uwielbiam zawijane piersi a w środku ser żółty i ananas.... pychota

mam pytanko co do przepisu pauli... bo nie lubie takiego suchego ryżu, bez sosu albo przypraw... bo można dodać do ryżu w tym przepisie Pauli? bo dzisiaj mam zamiar zrobić piersi z brzoskwiniami...
__________________
kocham tą piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=BboBncMCpws
...bo w końcu to przez nią w euforii złamałam nogę tańcząc
Dolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-13, 22:56   #13
kasialb
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2004-05
Wiadomości: 296
GG do kasialb
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Dolly85 napisał(a):
> ja uwielbiam zawijane piersi a w środku ser żółty i ananas.... pychota <

Czy mogłabyś dokładniej przedstawić te piersi, a właściwie to podać przepis na to? Bo bardoz mi sie apetyczne wydają takie piersi i nabrałam na nie ochoty Z góy dziękuję
kasialb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-14, 08:25   #14
Ami
Zakorzenienie
 
Avatar Ami
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 3 844
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

kasialb napisał(a):
> A nie znacie jakiegoś dobrego przepisu na mięsko (z chęcią kurczaczka czy indyczka) nie zawierającego alkoholu?

A może kurczak z marchewką i cytryną szumnie nazwany w jakiejś książce "fricassé z kurczaka z cytryną"?
Kurczaka trzeba obrumienić na maśle, dodać cebulkę pokrojoną w talarki, 2 marchewki (też w plasterki pokrojone) i listek laurowy. Jak się zrumieni, oprószyć mąką, dobrze wymieszać, wlać szklankę rosołu, posolić i popieprzyć. Dodać skórkę otartą z 1 cytryny i dusić ok.1 godz. Na koniec wcisnąć sok z tej cytrynki. Podawać posypane natką pietruszki. Pycha!

Dolly, ja też apeluję o przepis na te piersi z ananasem i serem żółtym. Brzmi smakowicie.
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-14, 10:28   #15
Dolly
Zakorzenienie
 
Avatar Dolly
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 3 721
GG do Dolly
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

piersi trzeba rozbić i położyć na nie plasterki sera i małe kawałeczki ananasa... zawinąć. Obtoczyć w byłce,ja jeszcze je zawijam sznureczkiem żeby się nie rozwaliły. Przyrumienić na patelni a później piec w piekarniku (ile czasu to nie wiem bo ja to robie ta oko )
Smacznego
jak dla mnie to czym więcej sera tym lepiej
__________________
kocham tą piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=BboBncMCpws
...bo w końcu to przez nią w euforii złamałam nogę tańcząc
Dolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-14, 14:05   #16
kasialb
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2004-05
Wiadomości: 296
GG do kasialb
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Dziekuje
kasialb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-14, 14:21   #17
kasialb
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2004-05
Wiadomości: 296
GG do kasialb
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Obydwa przepisy kopiuje do mojej osobistej książki kucharkiej i w najbliższym wolnym momencie próbuje obydwa Dziękuję serdecznie Ami i Dolly85 :comk:
kasialb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-14, 17:40   #18
201608040942
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2003-08
Wiadomości: 9 977
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

jak ktos by chcial kurczaka nie na slodko to proponuje nadziewane piersi z kurczaka. Potrzebujemy pieczarki, smietane, przyprawy: sol i pieprz, zolty ser starty na tarce. Piersi rozbijamy tluczkiem zeby w ksztalcie przypominal romb, albo taki wydluzony romb jak u latawca. Przyprawiamy, w miedzy czasie kroimy pieczarki na kawalki i gotujemy je w malej ilosci wody(takie pieczarki w sosie smietanowym, napewno znacie), przyprawiamy sola i pieprzem a jak bedea miekkie dodajemy smietane rozmieszana z maka. Trzba je zaciagnac, sos ma byc gesty ale nie za gesty bo sie odrazu przypali. Na rozbite i przyprawione piersi kladziemy starty zolty ser, tak okolo 1 cm od brzega, na to okolo lyzki tych pieczarek na srodek sera i skladamy piersi na pol. Zeby brzegi sie trzymaly moczymy palce w wodzie i moczymy na brzegu te piersi (ten wolny od sera 1 cm co zostawilysmy), mocno przyciskamy brzegi do siebie, najlepiej jak bedziemy to robic na desce czy stole jak nam wygodniej, a nie tak jak pierogi trzymajac piersi w rece. Obtaczymy na koniec je w jajku i bulce tartej i na patelnie. Serek sie w srodku rozpusci i........miodzio takie dobre. I bardzo syte
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-14, 19:48   #19
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Moj przepis na kurczaka (dostal nagrode w konkursie nestle, wiec jestem z niego dumna)

Składniki
pierś z kurczaka
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 lyzki rodzynek
lyzka wiórków kokosowych
koncentrat lub przecier pomidorowy
lyzka przyprawy "ziola prowansalskie"
curry, sól, papryka slodka i chili, ew. odrobina cynamonu


Sposób przyrządzania

Kroimy cebule w kosteczke, a nastepnie smazymy na patelni, az sie zarumieni. Do cebuli dodajemy pokrojnoną na drobno pierś kurczaka. Calośc dusimy na malym ogniu okolo 5 minut. Nastepnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wode, tak aby potrawa miala konsystencje gestego sosu. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i wiórki kokosowe, oraz wyciśniety czosnek. Doprawiamy wedle upodoban do smaku. Podawac z ryzem.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-07-16, 14:09   #20
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2002-03
Wiadomości: 7 624
Re: KURCZAK+BRZOSKWINIE>dobre ?

Pilaw po grecku
( 4 p o r c j e )
1 kostka ( 1x10g) Rosołu drobiowego WINIARY.
2 filety z kurczaka (ok. 250g)
1 duża cebula
1 duży pomidor
1 łyżka tłuszczu
3 łyżki ryżu (ok. 50g )

Filety pokroić w paski. Cebulę posiekać Pomidor obrać ze skórki, pokroić. Drób i cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ryż umyć, dodać do mięsa. Smażyć tak długo, aż wchłonie tłuszcz ( ok. 10 min). Dodać pomidor. Bulion rozprowadzić w szklance gorącej wody, połączyć z ryżem i mięsem. Gotować na małym ogniu 20 min. pod przykryciem. Podawać z zieloną sałatą.W kuflu i na talerzu

Piersi kurczaka w piwie
* 2 piersi kurczaka * szklanka jasnego piwa * 5 dag margaryny * 2 łyżeczki bułki tartej * sok i skórka otarta z cytryny * cukier * sól

Mięso podzielić na porcje, umyć, osuszyć, natrzeć solą, skropić sokiem z cy-tryny, posypać bułką tartą, odstawić na2 godz.
Następnie zrumienić na rozgrzanej margarynie, podlać piwem, doprawić do smaku cukrem. Dodać skórkę z cytryny, dusić kilka minut, potem mięso wyjąć, a sos przetrzeć przez sitko. Włożyć mięso ponownie i dusić jeszcze 20 min. Podawać z ryżem oraz surówką z pora i ogórków kiszonych.




Curry z kurczaka
( 4 p o r c j e )

1 łyżka Jarzynki WINIARY
2 duże cebule
1 łyżeczka tłuszczu
500g filetów z kurczaka
2 łyżeczki curry
3 pomidory
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu.
Filety pokroić na małe cząstki, połączyć z cebulą, dodać curry i Jarzynkę. Dusić na małym ogniu ok 20 min.Pomidory obrać ze skórki, rozdrobnić, dodać do kurczaka. Dusić następne 5 min. Podawać z ryżem lub ziemniakami puree.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.