![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Antywalentynkowo.
Czy poza mną na tym forum jest ktoś kto nie cierpi tego święta? Ktoś nie obchodzi?
Z rożnych przyczyn: -samotność, -świadomość obłudnej komerchy, -lub innych? Może jestem bez serca...ale wierzcie mi,mdli mnie na widok śliniących się par na ławkach i czerwonych serduszek na wystawach...i promowania miłosci od święta!
![]() |
![]() |
#2 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Antywalentynkowo.
Cytat:
![]() Komercha, obłuda i milosc na pokaz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja nie obchodzę Walentynek.
Zaczęłam ten rytuał w 2 klasie liceum. I trwa to do dzisiaj. Pamiętam jak wtedy wybrałam się zwyczajnie z moim chłopakiem na pizze, do naszej ulubionej pizzerii a tam najbliższy wolny stolik mogliśmy mieć za 3,5 godziny. Nigdy wcześniej się to nie zdarzyło a chodziliśmy tam zawsze w czwartki... I jakoś nastroiło mnie to antywalentynkowo. Człowiek nie może normalnie iść do kina, czy do knajpy, bo ludzie nagle zaczynają się kochać i pielęgnować swoją miłość.. Nie moglibyśmy okazywać sobie uczuć na co dzień? Potrzebujemy do tego masy czerwieni i specjalnego święta?? Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-02-04 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem anty zupełnie i nie obchodzę, mimo bardzo udanego związku w którym jestem
Nie cierpię komercji, kocham na co dzień, tak samo mocno.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
O
![]() U mnie w mieście jest staw w kształcie serca i tam co roku robia wielką impreze walentynkową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Też nie cierpię tego święta. Nie dosyć, że komercha, miłośc na pokaz to na dodatek zakochani znajomi mają Cię gdzieś i samemu się siedzi w domu. A na wyjście gdziekolwiek nie ma mowy, bo wszędzie zakochane pary
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dla mnie i dla mojego tz walentynki to normalna sprawa..
akcje typu kartki milosne i glupotki robbilam w podstawowce i na poczatku gim:P dla mnie dzien jak kazdy ![]() jakos niezaspecjlanie mnie interesuje ![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja też jestem anty
![]() ![]() A ja "walentynki" mam codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ![]() zgadzam sie z toba
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Niektore zachowania walentynkowe faktycznie sa niesmaczne, a presja i wymuszanie wzbudza konsternacje
![]() Ja jednak uwazam, ze w zyciu zdarzaja sie duzo mniej sympatyczne okazje i wieksze nieszczescia ![]() Jak ktos nie ma wyczucia, to zawsze bedzie na bakier z budowaniem dobrej atmosfery. Jak sie to zdarza tylko raz do roku, to i tak niezly wynik ![]() Slowem - na swieto nie czekam, ale jak dla mnie moze byc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
biegam dla Zabawy
|
Też nie jestem jakoś mega przeciw Walentynkom, ale 2 lata temu poczułam, że coś jest nie tak z tym świętem.
Wybralismy się do kina na film niespecjlanie Walentynkowy - Pachnidło i tak - przed nami kilka pare się całowało, a za nami to normlanie z takim mlaskaniem, że czasem odgłosy seksu są cichsze. Wszytsko żeby tylko okazac sobie miłość w ten Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja tam walentynki obchodze ,ale w domu razem z TŻ. Nie lubie tez tlumow i tej calej czerwonej komerchy. A kazda okazja jest dobra zeby zrobic fajna kolacje we dwoje po prostu.
Cala otoczke walentynek staram sie ignorowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jak się cieszę że nie tylko ja mam takie poglądy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak wogole to 'swieto' jest tylko po to zeby sprzedawcy (rooooznych rzeczy) sobie zarobili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię walentynek bo nigdzie wtedy wyjść nie można, wszędzie dzikie stada "pielęgnujących miłość" ![]() A w tym roku walentynki chyba spędzę u TŻta w domu rodzinnym, więc na wsi - tam chyba mnie ominie walentynkowy szał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja się podpiszę pod antywalentynkowcami, ot co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja mam co roku cichą nadzieję, że wszyscy zapomną o tym wynalazku. Jak już chcemy brać jakieś święta z USA, to ja proszę o więcej Halloween, jest przynajmniej zabawne
![]() W sumie ostatni raz miałam do czynienia z jakimiś obchodami ponad 5 lat temu w LO. Było jakieś rozsyłanie anonimowych kartek i tablica, gdzie można było napisać życzenia. Nigdy nie zapomnę, jak któregoś roku ktoś walnął wielkimi literami napis 'WALĘ TYNKI - ŚWIĘTO MURARZA' ![]() Teraz na studiach nikt nawet o tym na szczęście nie wspomina. W ogóle nie znoszę wszelkich serduszek misiaczków i słodziaśnych rzeczy, więc się na to pseudo święto nie nadaję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
My z moim Tż-równiez specjalnie nie obchodzimy
![]() wybieramy sie do kina na BloodyValentine's3D tylko dlatego, że emituja ten film z okazji walentynek;p a poza tym uwielbiamy chodzić do kina ![]() śmieszy mnie kiedy 'wielce' zakochane pary sie do siebie mizdrzą i kochaja sie najbardziej na świecie tylko 14lutego-bo takie świeto;| taka komercha;p
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
dołączam się. nie rozumiem idei świętowania walentynek. jesli ktos się kocha to nie potrzebuje specjalnego święta żeby sobie to okazać. a jeśli ktoś jest sam to w ten dzień czuje się beznadziejnie..
święto wymyslone chyba, a wlasciwie na pewno, tylko dla zbicia kasy.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu bo w walentynki nigdy nigdzie nie wychodziliśmy z TŻtem
![]() A ja jako romantyczna do bólu sprezentuje Mojemu szalenie romantikos prezentos w postaci zestawu kosmetyków do auta ![]() ![]() A tej komerchy też nie cierpię. Dzień zakochanych zakochani powinni mieć ok. 300 dni do roku. W reszte dni trzeba się odchamić troszkę ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
U mnie to święto nie wywołuje żadnych emocji. Ot, kolejna komercyjna papka, ale jednocześnie okazja do pożartowania, kupienia tandetnej różowej gąbki w kształcie serduszka i wymasowania pleców chłopakowi
![]() Nie rozumiem tak wielkich emocji jakie towarzyszą temu świętu (zarówno pozytywnych jak i negatywnych). Może to kwestia tego, że ja lubię mieć w sobie dystans do otaczającej mnie rzeczywistości i wszystko przyjmuję "na miękko".
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ooo nie... mnie wszystko, co czerwone i ma kształt serca, albo (o, zgrozo!) misia (unicestwiłabym wszystkie misie we wszechświecie, gdybym mogła...) doprowadza do staniu wrzenia, białej gorączki i nudności. Jak i sam dzień 14 lutego. Najbardziej żenujący ze wszystkich "dni". Zakochani nie potrzebują żadnego specjalnego święta. Za to nie byłabym przeciwna Antywalentynkom...
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Walentynki sucks
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Coz trzeba przyznać ze walentynki to najlepszy biznes na swiecie
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nie należę do grona anty-wielbicielek tego "święta", ale też nie do zwolenniczek. My nie obchodzimy tego święta jakoś specjalnie, rozpieszczamy się po prostu na co dzień.
W podstawówce walentynki mi się podobały, było miło dawać i dostawać karteczki z wyznaniami ![]() Jednak zauważam pewne plusy tego święta, handlowcy starają się jak mogą żeby przyciągnąć klientów. Widziałam w internecie ofertę kolacji walentynkowej w świetnej drogiej restauracji, cena była naprawdę kusząca i gdybyśmy nie oszczędzali to może byśmy się zdecydowali. Obściskujących się par nie zauważam a czerwone serduszka i miśki są mi obojętne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pzremawia do mnie okzaywanie czułości z tej okazji. Wolę kochać na co dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ja już tydzień temu widziałam wystawę w księgarni zrobioną na waletynki- jakaś czerwona, różowa, seruszka, duperelki ble ble ble
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja tak uważam ![]() po pierwsze dlatego że jestem samotna i ciągle przeżywam rozstanie.. :/ ale właściwie to tylko raz w życiu świętowałam walentynki, właśnie z tym moim byłym...jakoś ten dzień nie należał do wyjątkowych... miałam z ex-em o wiele lepsze wspomnienia w każdy inny dzień oprócz Walentynek... chociaż miło jest dostać jakiś fajny upominek w taki dzien...ale to jedyny pozytyw ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Walentynki są mi dosyć obojętne - ani nie przepadam, ani nie nienawidzę. Chociaż ogólnie raczej mam do niego mało sympatii. Z TŻ obchodzimy ten dzień, ale tylko jako naszą rocznicę - tak się jakoś złożyło. 14 lutego będziemy siedzieć w domu, jeść coś dobrego, pić wino i oglądać film )+ oczywiście niegrzeczne zabawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.