|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Urodzinowe menu
Witam Wizazanki. Mam maly problem, w sobote robie urodzinowe party..no i zastanawiam sie co podac gosciom do stolu...Sezon grillowania w pelni, myslalam o miesku z grilla i do tego jakies warzywka, kilka salatek i przystaweczki...na potem, pod alkohol...Moze macie jakies fajne pomysla na potrawy, ktore zaskocza gosci, a przy tym nie wymagaja wyszukanych produktow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Urodzinowe menu
jejuuuu schabik z grilla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Możesz kupić gotowe babeczki (w kształcie takich miseczek) lub upiec, jak wolisz i wypełnić je farszem na słodko (dżemik, bita śmietana, owoce, rodzynki, ewentualnie jakaś posypka) lub na słono (sałatka, pieczarki...).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
może surowe warzywa i do nich dip:
http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=227 albo jakieś pyszne sałatki: http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...category_id=13 ładnie podane owoce [kulki z arbuza i melona'
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Polecam karczek z grilla mmmmmmniam!
Fajna sałatka: rozdrobniony serek feta + kukurydza konserwowa + kosteczki ananasa z puszki w proporcjach 1:1:1 Może brzmi dziwnie, ale smakuje super. I strasznie szybko zapycha... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja najczęsciej robię po grecku, to mój popisowy numer
![]() ![]() ![]() A na deser kawa frappe z lodami waniliowymi. Ja chcę do Grecji... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Re: Urodzinowe menu-do Anki
A ta salateczke to przyprawiac raczej na slono, czy nie przyprawiac wcale?juz dzis wyprobuje ten przepis...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Urodzinowe menu-do Anki
A ja polecam sałatkę gyros!
Skład: 1,5 piersi z kurczaka kapustka pekińska mała puszka kukurydzy ogórki konserwowe por keczup majonez przyprawa Kotanyi "Gyros" Piersi kroimy w kosteczkę, obtaczamy w przyprawie gyros i odstawiamy w pojemniku najlepiej do lodówki na minimum 1 godzinkę. Potem smażymy na niewielkiej ilości oleju. Ogóreczki konserwowe też kroimy w mała kostkę. Por kroimy w talarki i "roztrzepujemy" żeby każdy krążek był osobno. Kapustkę pekińska kroimy w paseczki Układamy warstwowo w duużej misce 1.Połowa ostudzonego miąska 2. Ogóreczki 3. Smarujemy leciuteńko keczupem 4. kukurydza 5. Druga część miąska 6. Por 7. Smarujemy na wierzchu majonezem w małych ilościach Na to wszystko wrzucamy koopę kapusty pekińskiej-im więcej tym lepiej! Jemy nabierając łyżką do dna, żeby mieć na talerzu wszystkie warstwy. ![]() Dla mnie jest to ostatnio "nieznudzalna" sałateczka! Mam nadzieję, że i wam zasmakuje!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urodzinowe menu
Czy takie wątki nie powinny znajdować się na forum Moje gotowanie??
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzinowe menu
powinny, prosimy Beliczka o przeniesienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.