|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Perfumy o zapachu mandarynki
szukam trwalego zapachu o zapachu mandarynki ,grejpfruta juz bylam zdecdyowana kupic aqua allegoria ale slyszalam ze z trwaloscia kiepskawo licze na wasza pomoc!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: trwaly perfumy o zapachu mandarynki
Na mnie pięknie mandarynkami pachnie męskie Happy Clinique
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
S. Sssss. SSSSS.
|
Mandarine Tout Simplement
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Guerlain, Aqua Allegoria Mandarine Basilic
EDIT: o przperaszam,napisałas juz to w pierwszym poscie xD
wróciłam do perfum ![]() sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2009-02-10 o 15:25 Powód: .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Alien Eau Luminescente
![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-02-10 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Na mnie Aqua Allegoria jest bardzo trwala. Mam Pampellune. Ostatnio odkrylam ladniejsze cytruski - Bond n9 Little Italy, ale na mnie znikaja po 2h
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Sprawdź jednak jak długo będzie się utrzymywać na Tobie aqua allegoria, wbrew opiniom o krótkotrwałosci na mnie utrzymuje sie od rana do późnego popołudnia, a jest naprawdę bardzo przyjemnie mandarynkowa, sprawa trwałości to rzecz indywidualna wiec lepiej sama najpierw ja wyprobuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
no wlasnie chcialam zakupic pamplelune ale odstraszyly mnie opowiesci o koscich siuskach i krotkotrwalosci ,w perfumeri psikne sie nim i zobacze jaka trwalosc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Sonia Rykiel klasyczna, ten pomarańczowy sweterek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
The Body Shop- Mandarin orchid
w skladzie m.in mandarynka, ananas, pomarancza, guava, orchidea , konwalia |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja kończę już drugi flakon Pamplelune i powiem szczerze, że mam z nim tak, że zależy od dnia. Czasem wydaje mi się, że się długo utrzymuje, a czasem nie czuję go w ogóle. Nie jest to jakiś najbardziej trwały zapach na świecie, ale myślę, że nie jest z nim też tak najgorzej. No i jest dosyć ciekawy, jak na świeży zapach.
A co do kocich siusków, to faktycznie czasem mi nimi zalatuje. Nie wiem, może to jakaś siła sugestii, bo dzieje się tak dopiero od czasu, jak przeczytałam o tej jego właściwości na KWC ![]() Ach, no i dodam jeszcze, że jeden flakon kupowałam na Truskawie (wtedy była tam dużo taniej), no a drugi w Sephorze i oba miały tę samą trwałość (w sumie, to nawet pisałam mail do Guerlaina, bo wydawało mi się, że z tą Sephorową wersją jest coś nie tak. Korek był inny i kolor płynu też jakiś dziwny. Okazało się, że wszystko ok). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Perfumy mandarynkowe
Witam wszystkie wizażystki,
chciałabym Was zapytać czy znacie jakieś perfumy które pachną mandarynką bądź pomarańczą? Chodzi mi o zapach który byłby ładny, nie duszący i w miarę długo się utrzymywał. Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]()
![]() |
#14 |
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Perfumy mandarynkowe
hm... jedyne co mi sie kojarzy to mandarine basilic AA i zaszloroczna limitowanka yves rocher /czy moze to bylo 2 lata temu? w kazdym razie kiedys mieli gwiazdkowa limitowanke mandarynkowa/
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Kilka typów, które warto przetestować:
Ruban d'orange i Feu d'orange - pomarańczowe, L'occitanne Clementine - mandarynka, L'occitanne (mnie się ona podoba bardzo) Mandarine - Yves Rocher (nie wiem czy nadal w ofercie) Mandarine Orange - Victoria's Secret i coś z dodatkiem pomarańczy: Eau des Merveilles, Elixir des Merveilles - Hermes (ten pierwszy z pomarańcza i woda morska, drugi słodszy i gęstszy) Orange Spice - Woods of Winsor (to co prawda spray do pomieszczeń, ale ma fajny świąteczny zapach i na ciało też można stosować)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mandarynkowe są zdecydowanie Il profumo, Mandarine
![]() ![]() ![]() Można je spotkać w Douglasie. Z pomarańczą chyba będzie łatwiej - choćby Code Armaniego, ale one są raczej ciężkawe (przynajmniej dla mnie)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Zapach mandarynki uwielbiam
![]() Dorzucę do propozycji mandarynkowego Aliena Eau Luminescente. Pierwsze nuty są baaaardzo mandarynkowe, z czasem wyłania się klasyczny Alien. Plusem jest niesamowita trwałość i ogon (na szaliczku trzyma mi się już 3 tydzień) ![]() Latem uwielbiam Mandarine Basilic AA - świetnie sprawdza się podczas upałów, no i Clementine L'occitanne,przy czym ubolewam, że niestety jest na mnie nietrwała. Mandarynki Yves Rocher nie polecam - paskudny, chemiczny zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja czuję greifruta w I love love Moschino - może możnaby go podciągnąć pod pomarańczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Albo Moschino Funny - też cytruskowy.
A z takich trochę poważniejszych to Prada Infusion d'Oranger ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Zapach mandarynkowy Healing Garden, oraz Gueralian z serii Aqua Allegoria
![]()
Poszukuję odlewek! Dark Extacy, Chocolovers i Angel Violette ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-12-06 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy o zapachu mandarynki
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi, waham się pomiędzy Prada Infusion d'Oranger, L'Occitane Ruban d'Orange a Alien Eau Luminescente Thierry Mugler. Może znacie te perfumy i napiszecie jakie mają wady i zalety? Bo ja nie mam pojęcia które wybrać, mam nadzieję że mi pomożecie
![]() I zależy mi żeby było w nich czuć mandarynkę bądź pomarańczę ![]()
Edytowane przez aneczka2238 Czas edycji: 2009-12-07 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Pomarańczową nutę znajdziesz w :
Baby Doll Y.S.L Aqua di Gio Armani Code Armani I Love Love Moschino Addict 2 Dior Zen Shiseido Rumeur Rose Lanvin
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy czym moim zdaniem, ta Prada wcale nie pachnie mandarynkami - jest w niej co prawda nutka, ale kwiatu pomarańczy - a kwiat niewiele ma wspólnego z owocem ![]() Z wytypowanych przez Ciebie mam tylko Aliena - tak jak napisałam wyżej, początkowe nuty są mandarynkowe, ale później zapach ewoluuje w klasyka (fioletowego). Klasyczny Alien troszkę mnie przyduszał jaśminem - dlatego mandarynkowa lżejsza wersja była dla mnie strzałem w dziesiątkę. Plusem jest niesamowita trwałość. Z tym, że to limitowanka i nie ma jej już chyba w perfumeriach - czasem pojawia się na Allegro. Mimo wszystko nie poleciłabym w ciemno - bo to tak jak z klasycznym Alienem, albo się kocha, albo nienawidzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Na mojej skórze wychodzą jak bardzo radosne i cytrusowe perfumy.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie najbardziej mandarynkowy, wręcz dosłowny jest Mandarine Profumum w Douglasach- ja testowałam, bardzo trwały i piękny, żywa mandarynka.
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ale jak dla mnie zbyt dosłowny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Mam Mandarine Il Profumo w wersji Absolu i Mandarine Basilic AA Guerlain.
Il Profumo to mandarynka ze skórką - cudo ![]() ![]() ![]() ![]() AA Mandarin Basilic to zapach bardziej na lato, bardzo świeży, cytrusowy. Lepsza trwałość niż Il Porfumo, ale wydaje mi się że ogólnie cytrusowe perfumy nie powalają trwałością niestety ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj kupiłam na allegro Moschino I love love, dzisiaj do mnie przyszły i niestety nie podobają mi się... Jak dla mnie są za ostre, cały czas je czuję i męczy mnie trochę ten zapach... No trudno, następnym razem pojadę do jakiejś drogerii i uniknę takich pomyłek
![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dior, addict shine- może nie mandarynka ale coś w tym stylu
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.