![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
odchudzanie po świątecznych grzeszkach :)
Postanowiłam że założę wątek. Jest takich masa, ale trudno się wbić w połowie . Założyłam swój gdyż potrzebuję motywacji a coś czuję że sama świadomośc że gdzieś publicznie zobowiązałam się do schudnięcia da mi siłę i determinację.
Zaczynam od wtorku. I nie ukrywam że byłoby raźniej gdyby ktoś się przyłączył , ale jeżeli nie to sama też dam radę. TERAZ: 64 CEL: 58. Planuję: biegać rano , chodzić na siłownię przynajmniej 3 razy w tygodniu , codziennie brzuszki , zero słodyczy, więcej ruchu, jadać regularnie bez podjadania... ![]() Zaczynam we wtorek . Bo obawiam się że po ilości zjedzonego majonezu , jajek i ciast przyszedl czas najwyższy ... w końcu lato coraz bliżej ! ![]() Może jest też ktoś kto swoje odchudzanie planuje po świętach i dołączy się do mnie ? Oraz powspiera i zmotywuje jednocześnie dzieląc się swoimi sukcesami? Pozdrawiam i życzcie mi powodzenia. Widzę że znalazło się sporo chętnych. Jeżeli także chcesz schudnąć i się do nas przyłączyć , pamiętaj nie ma stwierdzenia " od jutra" ![]() Napisz ile ważysz , jaki jest twój cel i co zamierzasz zrobić aby go osiągnąć . Wszystkich którzy się zadeklarują wpisuję na pierwszą stronę . Pod koniec zobaczymy ile z nas dotarło do końca i osiągneło swoje cele. Można dodawać fotki , chwalić się swoją silną wolą i ogólnie pisać pisać pisać ![]() W ramach motywacji wymieniam osoby które podjeły się zadania. Obecnie 47 dziewczyn podjęło się walki z koligramami ![]()
![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2009-04-15 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odchudzanie po świątecznych grzeszkach :)
ja chetnie sie przylacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze święta się nie skończyły, a wy już o odchudzaniu. Nie dadzą nawet człowiekowi pożyć w błogiej nieświadomości, że te pyszności nie tuczą. O wy złe kobiety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
no to ja sie przylacze
![]() ![]() ![]() ![]() zamierzam jesc male porcje, 4 razy w ciagu dnia, moze 5,jak sie uda. z cwiczen to planuje bieganie ze 3 razy w tygodniu (w srode zaczynam z kolezanka) i ze 3 razy w tygodniu 30 min cwiczen na rece i brzuch, poki co tyle, bo na razie nie mam co ksztaltowac ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Przyłączam się
![]() Ważę 68 ![]() Chcę ważyć: 62 ![]() Teraz tylko przemyślę dokładnie program odchudzania, do którego będę chciała publicznie przed Wami się zobowiązać ![]() Dzięwczyny, myślę, że razem naprawdę będzie raźniej ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
haha no narescie jakis madry sposob na zrzucenie paru kilogramow i dobre samopoczucie!
![]() hehe sama chetnie bym zrzucila z 8 kg... waze 65 kg... wcale nie uwzam ze to jakos mega duzo, ale po swietach az boje sie wejsc na wage:P chcialabym sie poprostu lepiej poczuc bez tych zbednych kg ![]() hym tylko mam problem gdyz nie boje za duzo cwiczyc gdyz mam problemy z kolanem i nie moge go za bardzo pzreciazac, ale brzuszki i jakies sklony mile widziane ![]() pamietajcie,zeby odchudzanie to bylo z glowa ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Pozwol ze i ja dołącze do wyzwania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hurra!
Chciałam podpiąć się do innej grupy, ale tamte dziewczyny już dawno zaczęły, więc tu jest idealnie. Zaczynam od wtorku. Znam swoją słabą wolę i wiem, że nie będę mogła chodzić na siłownie. Więc mam mniejsze szanse, ale od dłuższego czasu zaczynam diete i kończe na trzecim dniu, bo sie czymś skusze i mam tego serdecznie dość. Razem będzie mi łatwiej, bo w domu mój TŻ stwarza mi niezbyt sprzyjające warunki - je dużo, a ja mu gotuje i od tego przytyłam za bardzo. Moja waga 81. Cel pierwszy : do 24 kwietnia : oby -5 kg. Cel drugi : 2 maja : oby - 7 do 10 kg. Cel ogólny -20 kg. ( niestety tyle musze zgubić, żeby dobić do wzrostu i dawnej wagi). Boże, oby się udało.. Mam propozycje- będziemy codziennie pisać, co robiłysmy odnośnie odchudzania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Na pewno chciałabym do swojego odchudzania wprowadzić elementy, o których z własnego doświadczenia wiem, że skutkują. Są to:
1. czerwona herbata pita w dużych ilościach min. 4 szklanki dziennie; 2. woda mineralna - min. 2 l. dziennie; 3. aquaaerobic - jestem zakochana w tej formie aktywności i mogę ją z czystym sercem polecić każdemu; przede wszystkim ruszają się wszystkie mięśnie, a woda działa jakoś tak... naprawdę relaksująco... Cudownie się po nim czuję i ciało jest inne. Pod warunkiem oczywiście, że ćwiczy się to regularnie, najlepiej 3 razy w tyg. 4. dieta niełączenia, stosowana konsekwentnie, a to mi najczęściej szwankuje; przy tej diecie efekty widać dopiero po kilku tygodniach, trzeba więc dotrwać do tego momentu nie zniechęciwszy się wcześniej, po tym czasie jednak waga spada lawinowo. A z nowości to chciałabym wypróbować BIO CLA z zieloną herbatą. Chciałabym też zakupić rowerek treningowy, aby konstruktywanie spędzać czas przy oglądaniu wiadomości i kilku innych programów ![]() Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Dieta kopenhaska czy jakoś tak wzbogacona jabłkami. 2. Herbata slim figura codziennie. 3. Hektolitry zielonej herbaty. 4. Półtora litra wody z cytryną dziennie. 5. Normosan jedna saszetka, może dwie na wieczór. 6. Taniec 7. Silna wola ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- aaa.... już mam , 6 kg, jak ja Ci zazdroszcze...dasz rade spokojnie przy takich elementach ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja chcialam przejsc na proteinowa ale boje sie ze zaczna mi wypadac wlosy, boje sie tez wycienczenia bo bede sporo cwiczyc ( z tym akurat problemu nie mam), ale u mnie tycie to kwestia jedzenia slodyczy i obzarstwa wieczorami - mysle ze mozna to podciagnac pod kompulsy:/ W wakacje sporo schudlam, duzo cwiczylam w zasadzie nie stosowalam jakiejs konkretnej diety - poprostu nie zarlam:/ Pozniej przytylo mi sie po kilku miesiacach - stres, zle emocje, nieodwzajemniona milosc:/ i tak walcze juz od poczatku roku ale ciagle jestem w punkcie wejscia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Można się dołączyć? bo coś czuję, że moje wyrzeczenia, które zaczęły się na początku kwietnia poszły się kochać przez święta..
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dziewczynki, przyłączam się
![]() ![]() codziennie 5 posiłków, zero słodyczy, słodkich napojów, 2x dziennie herbatki Vitax odchudzające, 150 brzuszków dziennie, 4x w tygodniu 40min na rowerku stacjonarnym (z powodu braku czasu nie mam możliwości chodzenia na siłownię). No i mam nadzieję, że niedługo będzie widać jakieś efekty ![]() No i jutro ostatnie grzeszki ![]() patricia13, co daje ten Normosan?
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
to są zioła przczyszczające do kupienia w aptece w dwóch opcjach- albo sypane i sama sypiesz do kubka, ile uważasz albo w saszetkach
działa mocno przeczyszcająco
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dziękuje bardzo za odpowiedź
![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
musimy sie wspierać ! a jakże ! tylko jak patrze na Wasze 5-6 kilogramów do zgubienia to przewiduje, że ten wątek zamknięcie, jak ja będę na etapie 1/6 ... ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
dieta kopenhaska i hernatki przeczyszczające to najgorsze co może być. wiem, co mówię- byłam po kopenhaskliej i w ramach podtrzymania efektów wzięłam się za herbatki tego typu . w efekcvie - 6 kg na plusie, gdy zaczęólam jeśc choć troszke więcej [ i tak nie wychodziłam poza 800 kcal]. wiec przemysl..
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Super że tyle was się zalazło do towarzyszenia . Ja własnie zjadłam pyszny domek z czekoladą i bakaliami i pocieszam się że przecież już później nie będzie można
![]() ![]() ale dobrze że jest nas tu tyle to będziemy się nawzajem motywowac ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Poczekamy i powspieramy do końca ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czekamy do końca
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
może teraz mi się uda!!!
![]() Przyłączę sie do was z miłą chęcią mam 163cm wzrostu i waże 75kg czyli jakieś 15kg za dużo mam nadzieje że do wakacji wreszcie zrzuce ten potworny tłuszczyk i nareszcie założe bikini które leży nowiutkie nieuzywane ![]() a jak macie zamiar się odchudzać??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś schudłam w ten sposób, ale trzymałam sie mocno planu i dopiero po pół roku na własne życzenie z zerową kontrolą diety przybrałam znowu i tak jest do dziś... wiem, że może być różnie, ale choćby przez tydzień poczuć się jak dawniej jest warte wysiłku.. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
nooo, to mam koleżanke z większym zadaniem poczytaj wyżej nasze przynajmniej dwa, trzy sposoby.. a Ty masz jakiś plan ?
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki chetnie sie do was przylacze, jesli przyjmiecie?
![]() ![]() ![]() ![]() Sunday Rose, Patricia 13 ma calkowita racje, nie dosc, ze kopenhaska= głodowka, co jest najgorsza z mozliwych opcji to jeszcze dorzucasz do tego herbatki przeczyszczajace ![]() To co Dziewczynki? Od wtorku bierzemy sie za siebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ja też bym chciała, ogólnie odchudzam się od stycznia, schudłam 7kg ale po tym tygodniu obżarstwa brzuszek mocno urósł
![]() Potrzebuję nowej siły, motywacji, na następne 3 miesiące ![]() ![]() Mam 161cm i nie wie mile ważę, przed świętami było 56kgogólnie zależy mi na cm nie przejmuje się waga, do 28 czerwca marzy mi si e70cm w pasie ![]() Mam nadzieję że nowe towarzystwo da mi nową siłę ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może w ramach większej motywacji wpiszę wszystkie które się podjeły zadania na 1 stornie , cele i nicki i zobaczymy ile z nas dotrwa do końca i ile osiągnie sukces . co wy na to ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem jak najbardziej "za" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mój 1500000 wątek, ale się dołączam
![]() Plan: zero słodyczy, fast foodów, coli itp.; ogólnie zdrowe odżywianie, 8 min legs i skakanka/hula-hop/agrafka/rower/rolki w zależności od chęci, pogody, czasu itd.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Przyłączę się i ja ;D Co prawda pisałam gdzieś w innych wątkach, ale tam dziewczyny to już kilogramy zrzucają, a ja ciągle zaczynam od nowa ;P
I póki co to ćwiczę... Zaczęłam dwa dni temu. A6W, ok. 100 brzuszków dziennie (to na brzuch). I 50 przysiadów, 2-3 razy w tygodniu biegam po ok. 40 minut (na nogi), planuję jeszcze dorzucić 8abs legs. Ale strasznie dużo jedzenia z domu wywożę (mamusia dba o studentkę ;P) to odchudzanie zaczynam dopiero za tydzień, a mianowicie przechodzę na SB. A w ogóle. to w ciągu miesiąca schudłam 2kg, więc jestem dobrej myśli ;D
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.