|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
swiateczne inspiracje raz jeszcze :)
U mnie jeszcze mieszkanie nie wystrojone na Swieta
![]() ![]() Interesuja mnie ozdoby z ususzonych owocow tzn plasterkow cytryny, pomaranczy, grjpfruta itp. Moze macie cos takiego w swoich zbiorach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: swiateczne inspiracje raz jeszcze :)
rano ustawiłam 'zapach' [chyba Air Wick] o woni 'grzane wino' - ale pięknie pachnie w całym domu.. mniaam.
kupiłam przyprawę do piernika [taką mieloną] - wsypałam do miseczki szklanej i wstawiłam do tego tealighta - pachnie piernikowo. i całkiem ładnie się prezentuje ![]() zaraz zwariuję z rozkoszy ![]() ![]() nie do końca to o co prosisz.. ![]() ![]() u mnie suszona pomarańczka leży na takim talerzu do świeczek ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wyobrazam sobie jak u Ciebie Sarenko aromatycznie
![]() Mam taka swieczke jak zalaczylas z kawalakmi grejpfruta wlasnie (oczywiscie kupiona, samemu chyba trudno cos takiego zrobic) ![]() Chyba tez moje suszki poleza sobie kolo swieczek, myslalam jeszcze o swiatecznym wiencu z owocami, zobacze co da sie zrobic. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
czarownicagosia napisał(a):
> Wyobrazam sobie jak u Ciebie Sarenko aromatycznie ![]() oj bardzo. aż grzeje ![]() > > Mam taka swieczke jak zalaczylas z kawalakmi grejpfruta wlasnie (oczywiscie kupiona, samemu chyba trudno cos takiego zrobic) ![]() jak jeszcze plasterki dobrze nie obeschną [tudzież już wysuszone po namoczeniu] można to jakoś poprzyklejać ![]() > > Chyba tez moje suszki poleza sobie kolo swieczek, myslalam jeszcze o swiatecznym wiencu z owocami, zobacze co da sie zrobic. taki wieniec to byłaby ładna rzecz - może spróbuj ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A oto moje najnowsze wypociny - wykorzystałam ususzoną hortensję, złocone orzechy, wstążki, pocięte na kawalki gałązki derenia, rafię, co mi w ręce wpadło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
śliczne
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Re: swiateczne inspiracje raz jeszcze :) /do Sarenki
Sarenko, gdzie mozna zaopatrzyc sie w te farbki do okien. Kupilam pare, ale brakuje mi kolorow takich jak soczysta czerwien, czy ciemna zielen. Niestety w sklepie na Mazowieckiej wykupilam juz wszystkie kolory, razem ze zlotym i srebrnym
![]() ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo znam.. Sama często kupuję zestawy w supermarkecie. Pojedyncze kolory na Mazowieckiej właśnie. Jeszcze jeden sklep "dla artystów" jest nieopodal tego na Mazowieckiej -> na Świętokrzyskiej - w takim budynku, któretgo jedna ściana jest na Mazowieckiej
![]() A! Niedawno w Macro kupowałam kilka farb [o dziwo na sztuki!] - był całkiem duży wybór kolorów - to były te farby: poj. 80ml, cena ok. 6zł, bardzo dobra jakość [firma Nerchau]
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
sarenka napisał(a):
> Nie za bardzo znam.. Sama często kupuję zestawy w supermarkecie. Pojedyncze kolory na Mazowieckiej właśnie. Jeszcze jeden sklep "dla artystów" jest nieopodal tego na Mazowieckiej -> na Świętokrzyskiej - w takim budynku, któretgo jedna ściana jest na Mazowieckiej ![]() Tak widzialam go, ale tam mieli jeden zestaw tylko tych farbek i to w kolorach, ktore juz mam. > A! Niedawno w Macro kupowałam kilka farb [o dziwo na sztuki!] - był całkiem duży wybór kolorów - to były te farby: poj. 80ml, cena ok. 6zł, bardzo dobra jakość [firma Nerchau] O, to fajnie, bo wlasnie w weekend wybieram sie do makro ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Piękne Kasiu te Twoje "wypociny"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Re: swiateczne inspiracje raz jeszcze :) / do Cheetah
cheetah napisał(a):
> > O, to fajnie, bo wlasnie w weekend wybieram sie do makro ![]() Hmm.. Ja zawsze wchodzę z kartą - i nie zastanawiałam się nad tym czy można by było bez. Wydaje mi się jednak, że bramka się "zwalnia" po przejechaniu kodem kreskowym karty po czytniku koło bramki..
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Niestety, trzeba mieć kartę. Jednorazowe "wejściówki" są wydawane osobom, które kartę zgubiły, ale są w systemie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Mgiełka napisał(a):
> Niestety, trzeba mieć kartę. Jednorazowe "wejściówki" są wydawane osobom, które kartę zgubiły, ale są w systemie. Aha, dziekuje. Jedna osoba uraczyla mnie taka wiadomoscia, wiec zwatplilam. Na szczescie posiadamy karte przechodnia ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
piękneee!!
gratuluje serdecznie weny tworczej i realizacji! super efekt. Kasiu, czy bywasz na Forum dyskusyjnym gazety wyborczej "piekne ozdoby wlasnorecznie"? polecam
![]() aha, czym mocowalas elementy? klejem na goraco z "pistoletu"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
podciagam ! n/t
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Re: podciagam ! n/t
Strasznie się cieszę ze się Wam moje wypocinki podobają
![]() ![]() Merigold, nie znam tego forum gazetowego, masz moze linka? Chętnie poczytam i się zainspiruję... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
forum + galeria :)
Otp link do forum o ktorym wspominalam:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23390 i do forumowej galerii: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1111 uściski dla wszystkich uzdolnionych mniej lub bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Re: forum + galeria :)
Merigold! Kocham Cię za te linki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Szablony
http://grafdan.w.interia.pl/windowcolor.html na samym dole strony sa linki do wszelakich szablonow, naprawde ich sporo
![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Re: forum + galeria :)
Ale suuuper
![]() ![]() Dopiero zaczęłam przegladac galerię, ale Merigold przyznaj się, są tam też jakieś Twoje prace? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
cieszem siem ;o)
że Wam się podoba
![]() ![]() a prac moich nie ma, na razie oddaje sie tworzeniu obrazkow farbkami window color ale nie mam aparatu cyfr. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Re: cieszem siem ;o)
Ja tez maluje farbkami. Robię wlasnie mikolajki (lub jak stwierdził mój mąż - krasnoludki
![]() ![]() ![]() Pozostaje jeszcze tylko umyć okna i juz można ozdabiać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: cieszem siem ;o)
up
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarenko, czyżbyś była już myslami przy świętach ? ![]() ![]() Ja przyznam bez bicia ze juz troche jestem, pomału zbieram się do wyhaftowania światecznego obrusika na stół - a zważywszy ze to będzie mój wyszywankowy debiut powinnam jak najszybciej wziąć się do roboty ![]() No i chcę jeszcze "zdekupażować" puszkę na pierniki, zrobic choinkę z bakalii i oczywiscie tradycyjne naklejanki na okno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale masz dużo planów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
no i mamy watek jakby na czasie
![]() ja pozbieralam juz szyszki do przerobienia na swieta po stolem lezy duzo orzechow wloskich macie jakies fajne pomysly co z nich porobic? ![]() szyszki moza pomalowac, np na zloto.. co wy na to?
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
ja zmaierzam teraz decoupagowac w stylu swiatecznym
![]() w zeszlym roku zrobilam swiateczna ozdobe w sposob nastepujacy: sznur drobnych bialych swiatelek choinkowych wsadzilam do wysokiego naczynia ze szkla (biale, przezroczyste - wazon, albo ozdobny sloj i niekoniecznie wysokie, moze byc okragle, plaskie itp) wraz z czerwonymi bombkami. I stalo to sobie jako nastrojowa lampka (dzieki duzemu otworowi, nie nagrzewalo sie to za mocno), dająca sliczne swiatlo ![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.