|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Zawiść, głupota, nietolerancja - jak Polacy reagują na przeszczep twarzy
http://interia360.pl/swiat/artykul/o...-polskie,21457
Witki opadają. Sytuacja nieco analogiczna (nie wchodząc w politykę) do osiągnięć Wolszczana. Skomentujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Zawiść, głupota, nietolerancja - jak Polacy reagują na przeszczep twarzy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;12214227]http://interia360.pl/swiat/artykul/o...-polskie,21457
Witki opadają. Sytuacja nieco analogiczna (nie wchodząc w politykę) do osiągnięć Wolszczana. Skomentujecie?[/quote] Powedzialabym ze to media koloruja jedynie po to zeby zdobyc czytelnikow ![]() Trzeba to brac z przymknietym okiem bo inaczej balabym sie czytac wiadomosci wierzac w te klamstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zawiść, głupota, nietolerancja - jak Polacy reagują na przeszczep twarzy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;12214227]http://interia360.pl/swiat/artykul/o...-polskie,21457
Witki opadają. Sytuacja nieco analogiczna (nie wchodząc w politykę) do osiągnięć Wolszczana. Skomentujecie?[/quote] Jak dla mnie witki opadaja, bo artykul mowi o oburzeniu i zniemaszaniu, ale zadnych konkretnych przykladow nie podaje.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja się ani razu nie spotkałam z ww reakcją, a temat jest dość często poruszany gdyż sprawa jest głośna. Wniosek jest taki, że:
-albo obracam się w jakimś nieprzeciętnym towarzystwie -albo artykuł jest mocno przesadzony i skłaniam się ku drugiemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Bardzo tendencyjny tekst, oceniający wszystkich ludzi na podstawie paru skrajnych komentarzy, napisany przez kobietę która sama siebie nazywa ignorantką, a patrząc na jej pozostałe artukuły ciężko się nie zgodzić.
I could surf the earth on a banana peel Edytowane przez rabid Czas edycji: 2009-05-08 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ciężko mi uwierzyc ze ktokolwiek powiedzial, ze nie powinno się pokazywac zdjec tej kobiety zeby dzieci nie straszyc...
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Różne rzeczy dzieją się na Onecie.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
ale mysle ze to byla jedna opinia na sto.
Wiec uwazam ze artykul jest bardzo, ale to bardzo podkolorowany. I z kilku osob zrobilo sie cale spoleczenstwo...
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Szczerze? Nie czytam bzdur na interia360 - artykuły tudzież felietony piszą ludzie z przypadku - informacje są nierzetelne, przykłady wzięte z księżyca lub [jak zapewne w tym przypadku] zaczerpnięte z pojedynczych komentarzy pod artykułem.
Mi ręce opadają, że takie artykuły promuje strona, która chce być wiarygodna. Transplantologia części ciała tj.: ręce, nogi, twarz od zmarłej osoby budzi kontrowersje na całym świecie, nie tylko w Polsce. Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-05-08 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
O tym samym napisałem dwa posty wyżej, ale nie, to nie była jedna opinia na sto. Takich komentarzy jest tam pełno, ale 3/4 to prowokacja i wyciąganie z tego wniosków dotyczących reakcji Polaków to idiotyzm. Cały artykuł jest płytki, niczego nie analizuje i opiera się na wyrażaniu oburzenia nieistniejącym oburzeniem. Większość "dziennikarzy" na Interia360 nie ma ani pomysłu ani argumentów.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, może ja nie należe już do narodu polskiego, ale mnie to kompletnie nie oburza, jak twierdzi autorka tekstu.
A oburzona jestem co najwyżej tym, że ktos takie pierdoły pisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Co za bzdury.
Państwo polskie jak tak samo oburzone przeszczepem twarzy jak Rokita pozostaje w ostrym konfilkcie z państwem niemieckim ![]() Swoją drogą ambitniejsze wypracowania pisałam w podstawówce niż niejaka Gabusia swoje "artykuły". Po co to w ogóle publikować ? Ratuje ją to, że sama siebie określa mianem "uparta ignorantka" ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-05-08 o 17:18 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nie depcze krokusów
|
Mnie również oburza nie sam artykuł, bo jest po prostu żenujący i nie ma co nad nim debatować, ale fakt, że Polacy tak się nudzą w pracy, że siedzą na forach typu Onet czy Interia i piszą totalne bzdury, byle "zabłysnąć", a potem cieszą się z ilości komentarzy do swojego "prowokacyjnego" tekstu. O awarii caps locka i celowych błędach ortograficznych nie wspomnę, bo zauważyłam, że oczywiste błędy robią nie dla zwrócenia uwagi, ale tak naprawdę po to, by zatuszować nieumiejętność poprawnego pisania.
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Takie coś możnaby było napisac właściwie o każdym artykule z onetu czy interii, bo pod każdym z nich znajdują się durne komentarze prowokatorów. Osobiście nie spotkałam nikogo, kogo oburzałby przeczep twarzy, więc nie rozumiem czemu taki naskok na cały naród ze strony autorki
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Zawiść, głupota, nietolerancja - jak Polacy reagują na przeszczep twarzy
Cytat:
![]() Poprosila jedynie o wypowiedz i udzielila swojej opini na temat tego co media opisaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Zawiść, głupota, nietolerancja - jak Polacy reagują na przeszczep twa
Wczoraj trafiłam na artykuł o tym przeszczepie na onecie i właśnie najbardziej powaliły mnie, nie zawarte w nim informacje, ale komentarze pod spodem..
Mam nadzieję że ta sytuacja nie wynika z AŻ TAKIEJ głupoty i zacofania Polaków, tylko z tego, ze normalne inteligentne osoby nie chcą brać udziału w dyskusjach na takim poziomie ![]()
WYMIANA Edytowane przez mary_alice_young Czas edycji: 2009-05-08 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Zawiść, głupota, nietolerancja - jak Polacy reagują na przeszczep twa
Nie widze sensu w czytaniu onetu. Kupa bledow leksykalnych, frazeologicznych a takze banalnych ortograficznych same swiadcza o 'rzetelenosci' tego portalu.
To samo z interia. Jak zwykle, tak jak w tym 'artykule', kreuje sie wizreunek Polaka zacofanego, zyjacego w czasach sredniowiecza z brakami w wyksztalceniu. Szkoda slow.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wiem, że może i jest prawda w tym co ona pisze, ale od dawna widać też, że sami Polacy nazywają się nietolerancyjnymi i zacofanymi, więc nie dziwne, że niezbyt dobrze nas potem postrzegają inni.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
czuje się Polką w 100% i nie oburza mnie ani vitro, ani przeszczep twarzy ani homoseksualiści. oburzają mnie ludzi którzy krzywdzą innych, albo patrzą na tę krzywdę obojętnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Gabusia lat 22, a sposób myślenia i wyciągania wniosków jak u 13 latki. Nie ma co komentować tego "artykułu" w zasadzie. Właściwie to do "Faktu" by się pewnie ta pani nadała.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja się cieszę z tego sukcesu... też aspiruję na studia medyczne i gdybym miała taką możliwośc-wyjechałabym na trochę do USA, w Polsce jest dużo ambitnych osób,tylko niestety nie pozwala im się tych ambicji spełniać - osoby negujące to wydarzenie ,mają niestety zawężone horyzonty myślowe...albo to może prowokacja?tylko nie wiem,co miałaby wskórać..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.