|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problemy z "koncentracją"
Witam was drogie Wizazystki
![]() Moj problem meczy mnie juz od kilku lat. Otoz mam takie momenty w ktorych tak jakby sie "zawieszam". Aby dokladniej to wytlumaczyc podam przyklad np byla taka sytuacja w ktorej stalam z chlopakiem i podszedl do nas jego kolega ja w tym momecie bylam skoncentrowna na czyms innym nie zauwazylam jak on trzyma dlon chca sie ze mna zapoznac. Poprostu nie potrafie tak jakby 2 rzeczy na raz ogarnac jestem strasznie rozkojarzona i nie zauwazam prostych rzeczy. Potrafie isc za kierowca do samochodu na siedzisko za kierownica zamiast na miejsce pasazera. Tych przypadkow jest duzo. Zdaje sobie z nich sprawe wiec az tak zle chyba ze mna nie jest ale strasznie mnie one mecza. Czuje sie wtedy jak dziecko ktore trzeba trzymac za raczke,glupia... Juz nie wiem co mam z tym robic. Nie wiem czy taka jest moja natura?Jesli tak to bardzo chcialabym to zmienic. Jakies leki na rokojarzenie/skoncentrowanie sie? Na prawde tych przypadkow jest duzo strasznie mnie to meczy. Czuje sie jak jakas glupia blondynka (nie obrazajac nikogo) przy chlopaku. Go to strasznie denerwuje... Juz nie wiem co mam robic ![]() Prosze o jakies opinie na ten temat. Pozdrawiam Magda
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problemy z "koncentracja"
Każdemu zdarzają się tego typu sytuacje w życiu codziennym (: Ja przykładowo, bez powodu, myśląc o czymś intensywnie, nagle tracę wątek i... czarna dziura! Nie mogę sobie przypomnieć o czym myślałam przed sekundą. Głupia sprawa, ale cóż poradzić, a odnośnie...
Oglądałam kiedyś program, w którym mówili, że leki na koncentrację mogą naruszyć w mózgu 'to'* co odpowiada za koncentrację i można uzyskać w ten sposób efekt całkiem odwrotny od zamierzanego. Być może przesadzam, ale ja sama bym tego typu leków tudzież witamin nie zażywała. *to- czyli coś co odpowiada za nią, nie jestem w stanie przytoczyć o czym była mowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do tych lekow to zle w takim razie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że jeżeli zaczniesz od takich małych kroczków, to odbije się to pozytywnie w Twoim życiu codziennym (: No i rozmawiaj dużo (np. na spacerze), jednocześnie próbując wyłapywać obraz otoczenia, może to nieładnie rozmawiać z kimś nie patrząc w oczy, ale myślę, że koleżanka/kolega zrozumie (: Co do leków - nie chcę Cię do nich uprzedzać, ale warto się zapoznać także z 'wadami', bo o nich na reklamie nie usłyszysz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co to rozmow jestem osoba niesmiala wiec trudno jest mi nawiazac rozmowe i znalezc temat ![]() ![]() staram sie skupic na ty mwszystkim jednoczesnie ale wtedy odczuwam jakies takie zmeczenie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dokładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze musisz po prostu uważnie obserwować co się dzieje dookoła- to najlepsze doraźne rozwiązanie. Miej oczy szeroko otwarte.
Ja za to mam inny problem- mam talent do rozwalania cudzych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Myślę, że wszystko jest w porządku
![]() Też miewam czasami takie "zawieszenia", które są spowodowane zazwyczaj przez to, że mam dużo spraw na głowie i jestem niewyspana. Leków nie polecam ze względu na zdrowie, najlepiej się porządnie wyspać i odpocząć. Rozważ też zdrową dietę bo to również ma bardzo duży wpływ na koncentracje. Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja bym się wybrała do neurologa. Nie lekceważ swoich objawów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mnie się zdarza zamyślać, i mogę np. iść z koleżankami i zorientować się, że trzy kroki temu skręciły, a ja sunę prosto.
![]() Nie przeszkadza mi to tak strasznie, wolę się czasem zamyślić niż cierpieć na pustostan umysłowy. :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.