Technik ELEKTRORADIOLOG - ktos studiuje? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-10, 19:43   #1
Maripossa
Zakorzenienie

Technik ELEKTRORADIOLOG - ktos studiuje?

Chcialabym od wrzesnia zaczac nauke na tym kierunku... z tym ze mam problem bo chyba nigdzie w Polsce nie ma tego kierunku zaocznie a zalezalo by mi na tym, gdyz mam juz 3 letnie studia za soba i raczej nie wyobrazam sobie teraz zycia bez pracy - nawet tych 2 lat
Czy ktos z was moze uczy sie na tym kierunku? moze mi cos wiecej powiedziec o nim? moze jednak gdzies w jakims miescie w Polsce jest ten kierunek zaocznie?? choc przeszukalam google i narazie nic nie znalazlam

Ja od kilku lat bardzo interesuje sie medycyna, jednak nawet nie smiem zdawac na medycyne poprostu mam zbyt wiele ALE... ten kierunek bardzo mi sie spodobal a jeszcze do tego ost.poczulam ze moj zawod nie daje mi satysfakcji do konca - lubie go, ale ciagle mi czegos brakuje

bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje!
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 20:09   #2
Nija_
Zakorzenienie

Dot.: Technik ELEKTRORADIOLOG - ktos studiuje?

To nie są studia

Po maturze przeglądałam oferty szkół policealnych i ten kierunek jest dostępny chyba tylko w trybie dziennym w szkołach policealnych państwowych. Ja nie znalazłam tego kierunku w trybie zaocznym, ale szukałam tylko w woj. śląskim.
Stary 2009-05-11, 12:02   #3
Absinth87
Raczkowanie

W Bydgoszczy jest elektoradiologia na bank. Studiuje ją moja koleżanka.
Absinth87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 18:30   #4
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
To nie są studia

Po maturze przeglądałam oferty szkół policealnych i ten kierunek jest dostępny chyba tylko w trybie dziennym w szkołach policealnych państwowych. Ja nie znalazłam tego kierunku w trybie zaocznym, ale szukałam tylko w woj. śląskim.
wiem, ze to nie sa studia, tylko studium 2-letnie ale jak mialam napisac? "ktos sie uczy" ? wiec napisalam "studiuje", bo to niejako zamiast studiow.

Ja szuklama juz chyba w kazdym wojewodztwie i nie znalazlam znalazlam w trzec AM kierunek Elektroradiologia 3 letni licencjat ale to dla lekarzy kierunek bez sensu zupelnie...
No i teraz chyba nie mam wyjscia, musze chyba zrezygnowac ze szkoly... bo raczej nie bede przez nast.2 lata na garnuszku rodzicow skoro od 4 lat praktycznie nieustannie pracuje... ehh, a mialo byc tak pieknie to jest niestety nasza Polska...
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 21:43   #5
bzykubzyk
Raczkowanie

technik elektroradiolog może być po szkółce policealnej trwającej z reguły ok.2 lat.
lub po Uniwersytecie Medycznym gdzie są studia licencjackie które można później kontynuować na studiach magisterskich.Jednak tutaj studiując zaocznie trzeba mieć już tytuł technika za szkółki więc zaoczne studia są tylko dla podwyższenia kwalifikacji pracowników nie ma co ukrywać.

Swoją drogą bardzo denerwuje mnie sformułowanie że ktoś studiuje jak jest w szkole policealnej albo w tego typu szkółce:/ Studia to uczelnia wyższa.
bzykubzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 20:01   #6
wymaiginowana
Raczkowanie

podbijam

Są tu osoby studiujące ten kierunek, w studium?
wymaiginowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 23:13   #7
aptrp
Rozeznanie

Wprawdzie to już dwa lata, ale to jest dość ciekawe:
Cytat:
Napisane przez Maripossa Pokaż wiadomość
znalazlam w trzec AM kierunek Elektroradiologia 3 letni licencjat ale to dla lekarzy kierunek
Jak można się dowiadywać nt. "wymarzonych" studiów (studium) i się dowiedzieć takiej durnoty.

A co do dzisiejszego pytania: nei znam, ale jest to bez sensu, bo podobno niedługo trzeba będzie mieć co najmniej licencjat, żeby pracować w szpitalu jako "technik".
aptrp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 14:50   #8
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wymaiginowana Pokaż wiadomość
podbijam

Są tu osoby studiujące ten kierunek, w studium?

w studium się nie studiuje, tylko uczy...
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 12:54   #9
technik_elektroradiologii
Przyczajenie

Jak mamy sie czepiać to technik elekrtoradiologii bo elektroradiolog to juz lekarz. Jestem tu pierwszy raz i chciałam odpowiedziec "wymaiginowana". Jesttakie miejcse gdzie można sie uczyc w zawodzie Technik elekrtoradiologii w trybie weekendowym to znaczy w kazdym tygodniu zajecia sa od piatku popołudniu o niedzieli. Jest to szkoła policealna Teb Edukacja w Opolu tam juz od dwuch semestrów w ofercie jest w/w kierunek jednak z braku odpowiedniej ilości chetnych nie rusza nauka. Szkoła ten kierunek wprowadza jako nowość w sensie dla osób pracujacych.... Z tego co sie orientowałam kończy sie dyplomem szkoły dziennej trwa dwa lata i rok kosztuje 3 tysiące zł. nigdzie indziej w polsce nie znalazłam takiej oferty cholernie zalezy mi na kształceniu sie w tym kierunku dlatego prosze wszystkich zainteresowanych zeby zadzwonili sobie do tej szkoły przemiła pani wszystko wam powie i wyjasni o co chodzi z tym dziennym a weekendowym... Teraz rekrutacja trwa do konca lutego 2013 wiec napewno grupa sie nie utworzy ale wiem ze znowu we wrzesniu 2013 ruszy kolejny nabór... j
Kochani przyszłościowy kierunek nic tylko sie uczyc a praca napewno sie znajdzie...
technik_elektroradiologii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-09, 03:58   #10
Anna34576
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bzykubzyk Pokaż wiadomość
technik elektroradiolog może być po szkółce policealnej trwającej z reguły ok.2 lat.
lub po Uniwersytecie Medycznym gdzie są studia licencjackie które można później kontynuować na studiach magisterskich.Jednak tutaj studiując zaocznie trzeba mieć już tytuł technika za szkółki więc zaoczne studia są tylko dla podwyższenia kwalifikacji pracowników nie ma co ukrywać.

Swoją drogą bardzo denerwuje mnie sformułowanie że ktoś studiuje jak jest w szkole policealnej albo w tego typu szkółce:/ Studia to uczelnia wyższa.
Żeczywiście w studium się uczy,na studiach studiuje
Ale studium to nie szkółka
Specjalnie się zarejestrowałam żeby odpowiedzieć
Uczę się w takiej "szkółce" i ledwo daje radę
Moja "szkółka" to państwowe medyczne studium policealne które trwa 2.5 roku + 2 msce praktyk ,szkoła jest dzienna,zajęcia 5 dni w tygodniu
Zajęcia odbywają się w różnych salach,zaleznie od przedmiotu,szkoła ma szatnię i bibliotekę
Najgozej jest w środe i piątej,uczę sie od 10-20
Ale nie wiem jak to możliwe że tyle mam zajęć ,bo przecież to "szkółka"

Kochany/a ,szkółka to jest roczne studium lub kurs który daje konkrety zawód np.Opiekun Medyczny , a i wtedy nalezy byc ostroznym w mowie bo mozna kogos urazić (znajoma z pracy pracuje na stanowisku Salowa i teraz poszła do szkoły i sie uczy na kier.Opiekun medyczny,uczy sie tez na kursie angielskiego-jestem z niej dumna,że zaczeła walczyc o lepsze jutro)
pozdrawiam
s.Anna

---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ----------

Cytat:
Napisane przez technik_elektroradiologii Pokaż wiadomość
Jak mamy sie czepiać to technik elekrtoradiologii bo elektroradiolog to juz lekarz. Jestem tu pierwszy raz i chciałam odpowiedziec "wymaiginowana". Jesttakie miejcse gdzie można sie uczyc w zawodzie Technik elekrtoradiologii w trybie weekendowym to znaczy w kazdym tygodniu zajecia sa od piatku popołudniu o niedzieli. Jest to szkoła policealna Teb Edukacja w Opolu tam juz od dwuch semestrów w ofercie jest w/w kierunek jednak z braku odpowiedniej ilości chetnych nie rusza nauka. Szkoła ten kierunek wprowadza jako nowość w sensie dla osób pracujacych.... Z tego co sie orientowałam kończy sie dyplomem szkoły dziennej trwa dwa lata i rok kosztuje 3 tysiące zł. nigdzie indziej w polsce nie znalazłam takiej oferty cholernie zalezy mi na kształceniu sie w tym kierunku dlatego prosze wszystkich zainteresowanych zeby zadzwonili sobie do tej szkoły przemiła pani wszystko wam powie i wyjasni o co chodzi z tym dziennym a weekendowym... Teraz rekrutacja trwa do konca lutego 2013 wiec napewno grupa sie nie utworzy ale wiem ze znowu we wrzesniu 2013 ruszy kolejny nabór... j
Kochani przyszłościowy kierunek nic tylko sie uczyc a praca napewno sie znajdzie...
Teb Edukacja to dobra szkoła,dyplomy są państwowe,ale dość droga
Jesli ktos nie ma pieniędzy to może iśc np. do studium na ul.Grenadierów w Warszawie
ale są tez inne szkoły darmowe jak np.studium w Otwocku
Anna34576 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 18:10   #11
Pyrola rotundifolia
Raczkowanie

Ja w Krakowie, zaocznie (ten sam program co dzienni tylko w weekend) prywatnie dość drogo. Żeby pracować jako technik musisz mieć zdany egzamin zawodowy państwowy.
Nauki jest multum.
Pyrola rotundifolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości