|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Technik ELEKTRORADIOLOG - ktos studiuje?
Chcialabym od wrzesnia zaczac nauke na tym kierunku... z tym ze mam problem
![]() ![]() ![]() Czy ktos z was moze uczy sie na tym kierunku? ![]() ![]() Ja od kilku lat bardzo interesuje sie medycyna, jednak nawet nie smiem zdawac na medycyne ![]() ![]() bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Technik ELEKTRORADIOLOG - ktos studiuje?
To nie są studia
![]() Po maturze przeglądałam oferty szkół policealnych i ten kierunek jest dostępny chyba tylko w trybie dziennym w szkołach policealnych państwowych. Ja nie znalazłam tego kierunku w trybie zaocznym, ale szukałam tylko w woj. śląskim.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W Bydgoszczy jest elektoradiologia na bank. Studiuje ją moja koleżanka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja szuklama juz chyba w kazdym wojewodztwie ![]() ![]() ![]() No i teraz chyba nie mam wyjscia, musze chyba zrezygnowac ze szkoly... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
technik elektroradiolog może być po szkółce policealnej trwającej z reguły ok.2 lat.
lub po Uniwersytecie Medycznym gdzie są studia licencjackie które można później kontynuować na studiach magisterskich.Jednak tutaj studiując zaocznie trzeba mieć już tytuł technika za szkółki więc zaoczne studia są tylko dla podwyższenia kwalifikacji pracowników nie ma co ukrywać. Swoją drogą bardzo denerwuje mnie sformułowanie że ktoś studiuje jak jest w szkole policealnej albo w tego typu szkółce:/ Studia to uczelnia wyższa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
podbijam
![]() Są tu osoby studiujące ten kierunek, w studium? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Wprawdzie to już dwa lata, ale to jest dość ciekawe:
Cytat:
A co do dzisiejszego pytania: nei znam, ale jest to bez sensu, bo podobno niedługo trzeba będzie mieć co najmniej licencjat, żeby pracować w szpitalu jako "technik". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jak mamy sie czepiać to technik elekrtoradiologii bo elektroradiolog to juz lekarz. Jestem tu pierwszy raz i chciałam odpowiedziec "wymaiginowana". Jesttakie miejcse gdzie można sie uczyc w zawodzie Technik elekrtoradiologii w trybie weekendowym to znaczy w kazdym tygodniu zajecia sa od piatku popołudniu o niedzieli. Jest to szkoła policealna Teb Edukacja w Opolu tam juz od dwuch semestrów w ofercie jest w/w kierunek jednak z braku odpowiedniej ilości chetnych nie rusza nauka. Szkoła ten kierunek wprowadza jako nowość w sensie dla osób pracujacych.... Z tego co sie orientowałam kończy sie dyplomem szkoły dziennej trwa dwa lata i rok kosztuje 3 tysiące zł. nigdzie indziej w polsce nie znalazłam takiej oferty cholernie zalezy mi na kształceniu sie w tym kierunku dlatego prosze wszystkich zainteresowanych zeby zadzwonili sobie do tej szkoły przemiła pani wszystko wam powie i wyjasni o co chodzi z tym dziennym a weekendowym... Teraz rekrutacja trwa do konca lutego 2013 wiec napewno grupa sie nie utworzy ale wiem ze znowu we wrzesniu 2013 ruszy kolejny nabór... j
Kochani przyszłościowy kierunek nic tylko sie uczyc a praca napewno sie znajdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale studium to nie szkółka Specjalnie się zarejestrowałam żeby odpowiedzieć Uczę się w takiej "szkółce" i ledwo daje radę Moja "szkółka" to państwowe medyczne studium policealne które trwa 2.5 roku + 2 msce praktyk ,szkoła jest dzienna,zajęcia 5 dni w tygodniu Zajęcia odbywają się w różnych salach,zaleznie od przedmiotu,szkoła ma szatnię i bibliotekę Najgozej jest w środe i piątej,uczę sie od 10-20 Ale nie wiem jak to możliwe że tyle mam zajęć ,bo przecież to "szkółka" Kochany/a ,szkółka to jest roczne studium lub kurs który daje konkrety zawód np.Opiekun Medyczny , a i wtedy nalezy byc ostroznym w mowie bo mozna kogos urazić (znajoma z pracy pracuje na stanowisku Salowa i teraz poszła do szkoły i sie uczy na kier.Opiekun medyczny,uczy sie tez na kursie angielskiego-jestem z niej dumna,że zaczeła walczyc o lepsze jutro) pozdrawiam s.Anna ---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- Cytat:
Jesli ktos nie ma pieniędzy to może iśc np. do studium na ul.Grenadierów w Warszawie ale są tez inne szkoły darmowe jak np.studium w Otwocku |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja w Krakowie, zaocznie (ten sam program co dzienni tylko w weekend) prywatnie dość drogo. Żeby pracować jako technik musisz mieć zdany egzamin zawodowy państwowy.
Nauki jest multum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.