![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ślub za pieniadze..
Co myślicie o ślubie za pieniądze obcokrajowcow wzamian za obywatelstwo?
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ślub za pieniadze..
mojej mamy znajoma wzieła taki ślub z niemcem. nie żałuje decyzji. Znalazła niemca który okazał się w porządku-wzieli ślub,dogadali sie w sprawie pienidzy i po pół roku wzieli rozwód. Oczywiśćie przez te pół roku widywali sie ale jako kumple ponieważ kazdy z nich miał swoją druga połowe i nawet często wychodzili gdzies razem we czwórke. Nigdy nie nazwała go mężem ani on jej żoną. Minęło 2 lata od rozwodu a oni nadal utrzymują ze sobą konatkt.
Ja myśle że jeśli trafiłabym na takiego faceta jak opisałam wyżej to mogłabym to zrobić jeśli zależałoby mi na obywatelstwie. Ale musiałabym byc jego w jakim stopniu ppewna zeby mnie nie wykołował i później normalnie sie ze mną rozwiódł.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na prawie to ja sie nie znam.
'We smiling high, watching the good things passing by. Pretend the feeling fine, but inside we're crying sometimes' Edytowane przez uparta Marti Czas edycji: 2009-05-12 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie możliwe, że w Niemczech jest krócej, ale w Polsce 3 lata ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jestem za, jesli ktos jest w aż tak trudnej sytuacji, że musi to zrobić. Na przykład afrykańczycy, którzy nie mają po prostu z czego życ u siebie, nie maja żadnych perspektyw, a jedyna szansa jest wyjazd do Europy.
Albo np. studenci z Afryki czy Azji, którzy studiują tutaj, albo skonczyli, albo nie udało im się skonczyc studiow, albo zaliczyli studium, ale nie dostali się na studia - i grozi im deportacja. W Polsce nie ma takich sytuacji aż tak wiele, wiec naszej gospodarce w zadnym stopniu to nie zagraza. Bo tak czy siak, nawet jak bedzie fikcyjny slub i ktos dostanie nasze obywatelstwo - to kto zatrudni "czarnego" czy "azjate" w normalnym miejscu pracy, nawet jesli zna jezyk? Nikt. Wiem z doświadczenia. Takze jestem za. A ze zdarzaja sie w Polsce ludzie, ktorych ratuje te kilka tysiecy Euro, to czemu nie? Takie prawo rynku. A nikt nikomu nie każe brac śkubu kościelnego, zawsze tylko cywilny.
pij mleko bedziesz wielki ![]() Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2009-05-13 o 10:08 Powód: złamanie regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam mieszane uczucia z jakiegos powodu takie malzenstwa sa sprawdzane i ew. karane.
Nie bardzo widzi mi sie najazd biednych turkow czy afrykanczykow ,po trochu rozumiem anglikow ktorym zabieraja prace polacy ale z drugiej strony pieniadz rzadzi nami. Nie wiem jaki jest % takich sytuacji gdzie tylko malzenstwo umozliwia dostanie obywatelstwa.wschod ma inne mozliwosci wyjazdu ,wystrczy spojrzec na niemcy ilu turkow czy francje ilu czarnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
tylko i wyłącznie z porządną intercyzą i całkowitą rozdzielnością majątkową - i tylko w państwie, w którym faktycznie bardzo trudno uzyskać obywatelstwo
prywatnie mogłabym to zrobić tylko z bardzo dobrym znajomym, którego długo znam [niezależnie, która strona byłaby tą starającą się o dane obywatelstwo]
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
przeciez jesli sie nie zna czlowieka to nie wiadomo jak sie dalej losy potoczą. to bardzo duze ryzyko, na ktore ja bym sie nie zdecydowała. apropos tej sytuacji przypomina mi sie watek z m jaki milosc
![]() ![]() a jak sie wytlumaczyc potem swojemu mezowi przyszelmu, ktorego jeszcze nie znamy w sytuacji slubu? co powiem? wzielam slub dla kasy? dla obywatelstwa? slub to milosc. ja bym partnera nie umiala wowczas zrozumiec.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jest po prostu przekręt. Ja bym tego nie zrobiła. Chyba że chodziłoby o czyjesz życie np. A dla samej kasy ot tak tylko nie zrobiłabym tego na pewno.
Slub to ślub i uważam to za coś wręcz świętego.
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Śkub to generalnie tylko biznes więc nie mam nic przeciw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to miałoby komuś pomóc,to czemu nie.. Pod warunkiem,że byłaby to uczciwa i godna zaufania osoba,wtedy zaryzykowałabym.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kiedyś w Niemczech było 5 lat teraz jest 3 i nie dostaje się obywatelstwa tylko pozwolenie na pobyt stały. Tak że z tym pół roku to jakaś ściema!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ćwir ćwir
|
Ja bym tam wyszła za mąż za money-money. Tylko jakieś duże money-money. Kupiłabym sobie mieszkanie, bo wtedy miałabym duży wkład własny
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Za dużą kase mogłabym wejść w taki układ.
![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslisz ,ze jakis obywatel afryki zasponsorowalby ci wklad wlasny ? duzo kóz musialby sprzedac bo w wawce to faktycznie duzo money ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem. Z jednej strony nie chciałabym robić jakiejś szopki i ślubować jakiemuś facetowi, wiedząc, że to tylko teatrzyk. Z drugiej, jakby to była jakaś kusząca kasa, którą chciałabym spożytkować w dobrym celu... może bym się zastanowiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() ![]() Musiałby sprzedać dużo, no ale jakby zaakceptował moją cenę to jego sprawa ![]()
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-05-12 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo inteligentna wypowiedz... a tak dla twojej informacji, wielu ludzi z Afryki, ktorzy musza wziasc taki fikcyjny slub to na przyklad absolwenci wyzszych uczelni, czasem kilku kierunkow, albo ludzie, ktorzy sa dosc zamozni w swoim kraju, ale to nie gwarantuje im wstępu do Europy, a chcą się rozwijac. wiec , za przeproszeniem, schowaj sie z tymi swoimi kozami na warszawskim podworku ... a takie komentarze to na zlocie Mlodziezy Wszechpolskiej uskuteczniaj. PS> taki slub mieszkania to wam raczej nie zapeni, bo to money w wysokosci od 2 do 5 tysiecy euro, zalezy ile kto moze sobie pozwolic. czaem jednak mąż, z racji tego, ze malzenstwo musi trwac minimum 5 lat, zeby dostal obywatelstwo, wynajmuje w polsce mieszkanie za swoja kase.
pij mleko bedziesz wielki ![]() Edytowane przez Malaika85 Czas edycji: 2009-05-12 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
Jak to wogóle jest? Czy państwo ingeruje jakoś w małżeństwo? W sensie czy sprawdza czy się razem mieszka, sypia, prowadzi życie małżeństkie, itd? Bo moja współlokatorka będzie niedługo załatwiać wizę narzeczeńską(tzn jej TŻ, on jest Amerykaninem) i będą potrzebne ich maile z okresu związku, bilety potwierdzające, że się widywali, zdjęcia itd...
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec to tyle na temat inteligencji. nie mam kóz i nie jestem z warszawy. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
znajoma wyszla za obywatela USA w bardzo krotkim czasie po przyjezdzie i mieli kilka nalotow w mieszkaniu na szczescie to calkowicie czyste malzenstwo ale i tak opowiadala ,ze przezywala stres. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Globalizacja, globalizacja i takie tam. I nawet łóżka sprawdzają ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie byłabym tym zdecydowanie zainteresowana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dalej jest kwestia - jesli to Ci biedni, to skad wezma pieniadze? Cytat:
![]() ![]() Nie kojarze za duzo takich przybyszow, glownie lekarzy, nie znam przypadku, kiedy to nie mogli by znalezc pracy. To chyba leciutko z regulaminem sie gryzie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Dalej jest kwestia - jesli to Ci biedni, to skad wezma pieniadze? Cytat:
![]() ![]() Nie kojarze za duzo takich przybyszow, glownie lekarzy, nie znam przypadku, kiedy to nie mogli by znalezc pracy. To chyba leciutko z regulaminem sie gryzie? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2009-05-13 o 10:11 Powód: złamanie regulaminu |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
No, kiedyś czemu nie. Teraz moj narzeczony ( za 1,5tyg. mąż) mógłby się zirytować
![]()
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
nie mam nic przeciwko, obie strony dostają coś w zamian, znam wiele przypadków małżeństwa za obywatelstwo oraz małżeństwa w obawie przez deportacją, obie strony żyją normalnie, nikt nikogo nie krzywdzi, obie strony jasno stawiają o co chodzi
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja mam okazje wziąść taki ślub za pieniądze, mam kredyt na mieszkanie i jeszcze mam je w remoncie, 4000 tysie Euro i się zastanawiam, a taki zastrzyk gotówki mi pomoże bo teraz mam sznurek na szyi, a ślub z ukrainką ładna pani stomatolog młodsza odemnie. I ktoś mi coś poradzi, napewno intercyza to ja wiem.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.