![]() |
#1 |
BAN stały
|
nietypowy ślub
Witam was kochane chcialabym sie z wami podzielic moja radoscia ,otoz w marcu 2010 bior slub na Hawajach
![]() Koszt takiego slubu jest porwnywalny z kosztem polskiego tradycyjnego weselicha. Juz wybralam skienke ale za wczesnie zeby juz szyc ,kupowac ... a ja jestem tak podekscytowana ze chcialabym cos robic ,ale prawie wszystko procz wiz zalatwia za nas bioro . Czy ktos z was bierze slub w nietypowym miejscu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: nietypowy ślub
Gratuluję, życzę szczęścia
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nikusia super, że będzie to spełnienie Waszych marzeń.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie ślubu bez rodziny, ale jeżeli jesteście w takiej sytuacji z Waszymi rodzinami jak opisujesz, to rzeczywiście dobrze, ze postawiliście na Wasze szczęście ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wygląda organizacja takiego slubu? i kto go udziela? ksiądz? bo jeszcze się nie spotkałam z takim ślubem ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-05-24 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
tak? 3 raz byc moze ,tak jestem podekscytowana ze nie ptorafie milczec w tej sprawie ,az sie wzruszam jak o tym mowie.
Mialo to byc niespodzianka dla wszystkich ale juz kilku osobom powiedzialam :/ ehhh czemu ja nie potrafie milczec! Orgazniacja slubu -wszystko zalatwia biuro ,tylko my wizy (ubrania) -ot cala orgaznicja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nie zabieramy gości bo bysmy zbankrutowali
![]() rodzice sa zadowoleni z naszej decyzji ,z tego co wiem kilka wizazanek juz bralo slub za granicą ![]() ![]() Po uroczystosci bedzie godzinna sesja zdjeciowa na tle hawajaskiej plazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
to jest nasz dzien i tylko nasz my chcemy sie nim cieszyc ,rodzice -moja mama nie wisadlaby do samlotu -panicznie sie boi przelotu ,pozatym jest mozliwosc obejrzenia calej transmisji ze lsubu przez internet
![]() Swoja droga u nas jest inna sytuacja ,bo slub nie wnosi u nas nic nowego?? a otoz dlaczego -jestesmy ze soba 4 lata ,mamy 2 letnia coreczke (od dwoch lat mieszkamy na sowim) wiec nie bawi nas robienie tradycyjnego wesela ,ale tez nie chcemy zeby ten dzien zostal przez nas zapomiany -dlatego wybralismy taki rodzaj zaslubin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jaka to ma byc niespodzianka dla wszystkich skoro nie zostaną zaproszeni? Myślałam, że sami wszystko załatwiacie bez biura dlatego byłam ciekawa, bo my z tż w tamte rejony chcemy na własna rękę sie wybrać(i przyjemniej i taniej ![]() Fajny pomysł, szkoda tylko, że córeczki nie zabieracie. My tez myśleliśmy o ślubie gdzies w jakims egzotycznym miejscu, później ewoluowało to w ślub w pl bez wesela i wypasiona podróż a skończyło sie na ślubie i weselu w pl ![]() Mam nadzieję, że wszystko odbędzie się zgodnie z planem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
przepraszam ale nie widzialam twoich postow z zapytaniem odosnie slubu ,malej tez nie zabieramy ze wzgledu zeby nie narazac ja na te zmiany klimatu ,strefy czasowej i przedewszystkim sam lot trwa 12 godzin co dla takiego maluszka moglobybyc bardzo meczace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
gratuluje odwagi bo jej tu chyba potrzeba-zrobić ślub wyłącznie dla siebie a nie ciotków i wujków aby sie najedli i napili...życzę powodzenia i szczęścia w małzeństwie... pewnie zaręczyny były równie bajkowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
nikusia gratuluje oryginalnego pomyslu! ja sama mysle o takim slubie...nie lubie tradycyjnego polskiego wesela...napisz z jakiego biura podrozy jedziecie, na ile dni i cos blizej o kosztach
swietny slub szczerze gratuluje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
dziekuje bardzo zaraz wysle ci na priva prywatna wiadomosc z linkiem do biura ktore bedzie orgazniwac cala impreze ![]() Mysle ze koszty slubu zaleza indywidualnie od kazdej z nas tzn .koszt sukienki lub jej brak ,koszt obraczek ale mysle ze 25-30 tys mozna sie spokojnie zamknać . Na ile dni mysle ze od 7-10 .Nie wiem jeszcze jak wygladaja fromalnosci bo sie jeszcze tym nie zajelismy dopiero w polowie lipca bedziemy sie dalej kontaktowac z biurem w sprawie wiz i innych... mnie rowniez nie kreci polskie weselicho . A co do wypowiedzi powyzej ,owszem odwage mam nie robic wesela dla cioc -pewnie i sie poobrazaja ,ale po tym jk nas obgadali "ze dziecko na swiecie i ze bysmy sie wstydzili ze slubu nie mamy ,ze pewnie nas nie stac i wogole ze wszystko na kredyty kupujemy i na wycieczki jezdzimy" -dla takich ludzi mam robic wesele? phi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ile tam spedzicie dni ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Podała - 7 - 10.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje i powiem Ci, że ja nie widzę w tym nic złego a właśnie chęć zrobienia czegoś tylko dla siebie. Bardzo fajny pomysł i pewnie my zrobilibyśmy coś takiego gdybyśmy już wcześniej nie wymarzyli sobie podróży poślubnej, która cały koszt wesela zajmuje
![]() ![]() Więc ja za was trzymam kciuki, ale przestrzegam przed wszelkimi ubezpieczeniami. My ubezpieczyliśmy tylko rezygnację z wycieczki a biletów już nie i może nas to kosztować. Ale może będzie już mój narzeczony wtedy chodził albo najwyżej o kulach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wesela nie robi sie dla ciotków i wujków. wogóle skąd w polsce to debilne założenie. ja jakbym miałam robić wesele tylko dlatego to bym go nie robiła wogóle. a wesel miałam ale tylko dla wybranej części rodziny a dlatego dla wybranej bo własnie z tą garstą chciałam uczcić moje świeto.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję. Ja osobiscie nie wyobraząm sobie ślubu ot we dwójkę, bez rodziców i braci chociażby, dla mnie to zbyt amerykańskie.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
dubel
![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-05-25 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
gratuluje...
![]() ciekawy pomysł na ślub, choć mimo wszystko ja bym chciała mieć chociaż rodziców na ślubie.. ale świadków chyba zabieracie ze sobą? ps. bardzo razi mnie jedna rzecz, mianowicie chodzi o błędy. Są BIURA a nie BIORA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja sama nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na taki ślub. romantyczne miejsce - ok, ale bez nikogo bliskiego, to już nie to samo.. i jeszcze świadkowie załatwieni przez biuro - jakieś obce, przypadkowe osoby. jak dla mnie to troszkę porażka ale każdy ma prawo do swojego szczęścia, więc wszystkiego dobrego życzę ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciebie nie znam a tym bardziej Twojej rodziny ale skoro ta piszesz to skąd masz taką wizję wesela?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
A ja wcale nie uważam wesela za porażkę. Jesteśmy razem 11 lat, w tym roku bierzemy ślub i robimy wesele - nie dla żadnych ciotek, ani nikogo innego prócz nas samych. Chcemy tak właśnie świętować nasz dzień - z pompą, nawet jeśli wszystkim wszystko nie będzie się podobało - mam to w nosie, bo wszystkim i tak nie dogodzi.
Poza tym nie wyobrażam sobie ślubu bez rodziców, na dodatek z obcymi ludzmi w roli świadków. Nie mam w zamiarach Cię urazić. Po prostu zejdź trochę na ziemię i nie obrażaj innych osób, które robią wesele. Każdy ma inny zamysł swojego ślubu i trzeba to szanować, nawet jeśli nam się to BARDZO nie podoba. Tak jak każdy szanuje Twoją decyzję, nawet jeśli jej nie popiera. Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-05-25 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
ale po co wchodza tu osoby ktory maja zwykly slub z weselem ?? ten watek skierowany jest do osob robiacy slub w nietypowy sposob ...nie prosilam o opinie czy komus sie to podoba czy tez nie
ja robienie wesela uwazam za typowa wioche bylam na 5 weselach i moge je wrzucic do jednego wora ,procz kroju sukni ,rodzajem samochodu(ktorym zajezdza mlod para) i paroma drobnymi szczegolami) . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ty chcesz ślub z dala od rodziny, a inni sobie bez nich tego dnia nie wyobrazaja i tyle ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-05-25 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.