nietypowy ślub - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 12:53   #1
nikusia2007
BAN stały

nietypowy ślub

Witam was kochane chcialabym sie z wami podzielic moja radoscia ,otoz w marcu 2010 bior slub na Hawajach ,wspolnie tak postanowlilismy i jest to dla nas spelnieniem marzeń .Tylko ja i on ,bez rodziny (swojej nie lubie a moj Tż ma mala) .

Koszt takiego slubu jest porwnywalny z kosztem polskiego tradycyjnego weselicha.
Juz wybralam skienke ale za wczesnie zeby juz szyc ,kupowac ... a ja jestem tak podekscytowana ze chcialabym cos robic ,ale prawie wszystko procz wiz zalatwia za nas bioro .

Czy ktos z was bierze slub w nietypowym miejscu? ,tez juz nie moze sie doczekac ?
nikusia2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 12:54   #2
dusia139
Wtajemniczenie

Dot.: nietypowy ślub

Gratuluję, życzę szczęścia
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 13:01   #3
nikusia2007
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
Gratuluję, życzę szczęścia

dziekuję
Stary 2009-05-24, 13:26   #4
azakowana
Zakorzenienie

Nikusia super, że będzie to spełnienie Waszych marzeń.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie ślubu bez rodziny, ale jeżeli jesteście w takiej sytuacji z Waszymi rodzinami jak opisujesz, to rzeczywiście dobrze, ze postawiliście na Wasze szczęście
Stary 2009-05-24, 13:49   #5
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikusia2007 Pokaż wiadomość
Witam was kochane chcialabym sie z wami podzielic moja radoscia ,otoz w marcu 2010 bior slub na Hawajach ,wspolnie tak postanowlilismy i jest to dla nas spelnieniem marzeń .Tylko ja i on ,bez rodziny (swojej nie lubie a moj Tż ma mala) .

Koszt takiego slubu jest porwnywalny z kosztem polskiego tradycyjnego weselicha.
Juz wybralam skienke ale za wczesnie zeby juz szyc ,kupowac ... a ja jestem tak podekscytowana ze chcialabym cos robic ,ale prawie wszystko procz wiz zalatwia za nas bioro .

Czy ktos z was bierze slub w nietypowym miejscu? ,tez juz nie moze sie doczekac ?
to już chyba 3 wątek gdzie o tym piszesz

jak wygląda organizacja takiego slubu? i kto go udziela? ksiądz? bo jeszcze się nie spotkałam z takim ślubem

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-05-24 o 13:51
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 13:55   #6
nikusia2007
BAN stały

tak? 3 raz byc moze ,tak jestem podekscytowana ze nie ptorafie milczec w tej sprawie ,az sie wzruszam jak o tym mowie.

Mialo to byc niespodzianka dla wszystkich ale juz kilku osobom powiedzialam :/ ehhh czemu ja nie potrafie milczec!

Orgazniacja slubu -wszystko zalatwia biuro ,tylko my wizy (ubrania) -ot cala orgaznicja
Stary 2009-05-24, 13:58   #7
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tak? 3 raz byc moze ,tak jestem podekscytowana ze nie ptorafie milczec w tej sprawie ,az sie wzruszam jak o tym mowie.

Mialo to byc niespodzianka dla wszystkich ale juz kilku osobom powiedzialam :/ ehhh czemu ja nie potrafie milczec!

Orgazniacja slubu -wszystko zalatwia biuro ,tylko my wizy (ubrania) -ot cala orgaznicja
aha fajny taki ślub, ale ja mimo wszytko wolę tradycyjnie a zabieracie ze sobą gości? planujecie wesele w Polsce też? tyle pytan zadaję, ale na prawdę 1 raz się z takim ślubem spotykam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 14:20   #8
nikusia2007
BAN stały

Nie zabieramy gości bo bysmy zbankrutowali

rodzice sa zadowoleni z naszej decyzji ,z tego co wiem kilka wizazanek juz bralo slub za granicą jest na watku "ślub za granica" .Bior nawet zalatwia nam świadkow ,wiec nie trzeba nikogo zabierać ,ksiadz odbedzie sie na plazy mamy do wyboru jacht ale jakos mniej romantycznie mi sie wydaje...
Po uroczystosci bedzie godzinna sesja zdjeciowa na tle hawajaskiej plazy a potem do wyboru albo poslubny rejs statkiem z kolacja pokladzie albo kolacja na plazy przy swiecach no i oczywiscie pobyt na hawajach plus atrakcje ktore sa tam organizowane dla turystow
Stary 2009-05-24, 14:26   #9
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

rodzice sa zadowoleni z naszej decyzji ,z tego co wiem kilka wizazanek juz bralo slub za granicą jest na watku "ślub za granica" .Bior nawet zalatwia nam świadkow ,wiec nie trzeba nikogo zabierać ,ksiadz odbedzie sie na plazy mamy do wyboru jacht ale jakos mniej romantycznie mi sie wydaje...
Po uroczystosci bedzie godzinna sesja zdjeciowa na tle hawajaskiej plazy a potem do wyboru albo poslubny rejs statkiem z kolacja pokladzie albo kolacja na plazy przy swiecach no i oczywiscie pobyt na hawajach plus atrakcje ktore sa tam organizowane dla turystow
ale nawet rodziców nie będzie

Stary 2009-05-24, 14:33   #10
nikusia2007
BAN stały

to jest nasz dzien i tylko nasz my chcemy sie nim cieszyc ,rodzice -moja mama nie wisadlaby do samlotu -panicznie sie boi przelotu ,pozatym jest mozliwosc obejrzenia calej transmisji ze lsubu przez internet

Swoja droga u nas jest inna sytuacja ,bo slub nie wnosi u nas nic nowego?? a otoz dlaczego -jestesmy ze soba 4 lata ,mamy 2 letnia coreczke (od dwoch lat mieszkamy na sowim) wiec nie bawi nas robienie tradycyjnego wesela ,ale tez nie chcemy zeby ten dzien zostal przez nas zapomiany -dlatego wybralismy taki rodzaj zaslubin
Stary 2009-05-24, 15:07   #11
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Swoja droga u nas jest inna sytuacja ,bo slub nie wnosi u nas nic nowego?? a otoz dlaczego -jestesmy ze soba 4 lata ,mamy 2 letnia coreczke (od dwoch lat mieszkamy na sowim) wiec nie bawi nas robienie tradycyjnego wesela ,ale tez nie chcemy zeby ten dzien zostal przez nas zapomiany -dlatego wybralismy taki rodzaj zaslubin
aha w takim wypadku to fajny pomysł a bierzecie małą? może np nieśc obrączki

Stary 2009-05-24, 17:36   #12
nikusia2007
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
aha w takim wypadku to fajny pomysł a bierzecie małą? może np nieśc obrączki
mala bedzie miala 2,5 roku wiec troche za mala ,pozatym dziecko wymga duzo opieki a my tam jedziemy nie tylko wizasc slub ale odpoczac .Wiec mala zostaje z babciami ,dla niej mamy inne rozrywki na miejscu .
Stary 2009-05-24, 17:45   #13
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

chwaliłas sie tym na wątku pm 2010 dwa razy i dwa razy pytałam Cie jak to organizujesz i nic nie napisałaś, więc jednka potrafisz milczeć
A jaka to ma byc niespodzianka dla wszystkich skoro nie zostaną zaproszeni?
Myślałam, że sami wszystko załatwiacie bez biura dlatego byłam ciekawa, bo my z tż w tamte rejony chcemy na własna rękę sie wybrać(i przyjemniej i taniej)
Fajny pomysł, szkoda tylko, że córeczki nie zabieracie. My tez myśleliśmy o ślubie gdzies w jakims egzotycznym miejscu, później ewoluowało to w ślub w pl bez wesela i wypasiona podróż a skończyło sie na ślubie i weselu w pl
Mam nadzieję, że wszystko odbędzie się zgodnie z planem
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:05   #14
nikusia2007
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
chwaliłas sie tym na wątku pm 2010 dwa razy i dwa razy pytałam Cie jak to organizujesz i nic nie napisałaś, więc jednka potrafisz milczeć
A jaka to ma byc niespodzianka dla wszystkich skoro nie zostaną zaproszeni?
Myślałam, że sami wszystko załatwiacie bez biura dlatego byłam ciekawa, bo my z tż w tamte rejony chcemy na własna rękę sie wybrać(i przyjemniej i taniej)
Fajny pomysł, szkoda tylko, że córeczki nie zabieracie. My tez myśleliśmy o ślubie gdzies w jakims egzotycznym miejscu, później ewoluowało to w ślub w pl bez wesela i wypasiona podróż a skończyło sie na ślubie i weselu w pl
Mam nadzieję, że wszystko odbędzie się zgodnie z planem

przepraszam ale nie widzialam twoich postow z zapytaniem odosnie slubu ,malej tez nie zabieramy ze wzgledu zeby nie narazac ja na te zmiany klimatu ,strefy czasowej i przedewszystkim sam lot trwa 12 godzin co dla takiego maluszka moglobybyc bardzo meczace
Stary 2009-05-24, 18:21   #15
Jadzia87
Przyczajenie

gratuluje odwagi bo jej tu chyba potrzeba-zrobić ślub wyłącznie dla siebie a nie ciotków i wujków aby sie najedli i napili...życzę powodzenia i szczęścia w małzeństwie... pewnie zaręczyny były równie bajkowe...
Jadzia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:36   #16
nnnnn
Przyczajenie

nikusia gratuluje oryginalnego pomyslu! ja sama mysle o takim slubie...nie lubie tradycyjnego polskiego wesela...napisz z jakiego biura podrozy jedziecie, na ile dni i cos blizej o kosztach
swietny slub szczerze gratuluje!
nnnnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 18:47   #17
nikusia2007
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nnnnn Pokaż wiadomość
nikusia gratuluje oryginalnego pomyslu! ja sama mysle o takim slubie...nie lubie tradycyjnego polskiego wesela...napisz z jakiego biura podrozy jedziecie, na ile dni i cos blizej o kosztach
swietny slub szczerze gratuluje!

dziekuje bardzo zaraz wysle ci na priva prywatna wiadomosc z linkiem do biura ktore bedzie orgazniwac cala impreze.
Mysle ze koszty slubu zaleza indywidualnie od kazdej z nas tzn .koszt sukienki lub jej brak ,koszt obraczek ale mysle ze 25-30 tys mozna sie spokojnie zamknać . Na ile dni mysle ze od 7-10 .Nie wiem jeszcze jak wygladaja fromalnosci bo sie jeszcze tym nie zajelismy dopiero w polowie lipca bedziemy sie dalej kontaktowac z biurem w sprawie wiz i innych... mnie rowniez nie kreci polskie weselicho .

A co do wypowiedzi powyzej ,owszem odwage mam nie robic wesela dla cioc -pewnie i sie poobrazaja ,ale po tym jk nas obgadali "ze dziecko na swiecie i ze bysmy sie wstydzili ze slubu nie mamy ,ze pewnie nas nie stac i wogole ze wszystko na kredyty kupujemy i na wycieczki jezdzimy" -dla takich ludzi mam robic wesele? phi
Stary 2009-05-24, 18:55   #18
paula78
Zakorzenienie

Ile tam spedzicie dni ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-24, 19:01   #19
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Podała - 7 - 10.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-24, 19:46   #20
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Gratulacje i powiem Ci, że ja nie widzę w tym nic złego a właśnie chęć zrobienia czegoś tylko dla siebie. Bardzo fajny pomysł i pewnie my zrobilibyśmy coś takiego gdybyśmy już wcześniej nie wymarzyli sobie podróży poślubnej, która cały koszt wesela zajmuje Ale o tym to ja już pisałam na kilku wątkach. Tylko pamiętaj o ubezpieczeniu z rezygnacji i ogólnych tego typu. I nie chodzi mi o to, że moglibyście się rozmyślić (co to to nie), ale na prawdę wiele może się zdarzyć przed i popsuć wam plany. U nas właśnie się zdarzyło, bo mieliśmy wypadek i nie wiadomo, czy narzeczony będzie mógł już chodzić za te 5 miesięcy, ale na szczęście za rezygnację najpóźniej na dwa miesiące przed podróżą płacimy tylko 30 Euro od osoby, ale za to bilety lotnicze, które już kupiliśmy okazały się bezzwrotne (jeszcze nie zgłębiłam dokładnie tego tematu, bo nie miałam czasu, ale wydaje mi się to niemożliwe), więc z tego tytułu 3000 możemy stracić.

Więc ja za was trzymam kciuki, ale przestrzegam przed wszelkimi ubezpieczeniami. My ubezpieczyliśmy tylko rezygnację z wycieczki a biletów już nie i może nas to kosztować. Ale może będzie już mój narzeczony wtedy chodził albo najwyżej o kulach.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 09:17   #21
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez Jadzia87 Pokaż wiadomość
gratuluje odwagi bo jej tu chyba potrzeba-zrobić ślub wyłącznie dla siebie a nie ciotków i wujków aby sie najedli i napili...życzę powodzenia i szczęścia w małzeństwie... pewnie zaręczyny były równie bajkowe...
autorce wątku straszliwie gratuluje i stwierdzam że to super pomysł.

a wesela nie robi sie dla ciotków i wujków. wogóle skąd w polsce to debilne założenie. ja jakbym miałam robić wesele tylko dlatego to bym go nie robiła wogóle. a wesel miałam ale tylko dla wybranej części rodziny a dlatego dla wybranej bo własnie z tą garstą chciałam uczcić moje świeto.
Stary 2009-05-25, 12:09   #22
chilanes
Zakorzenienie

Gratuluję. Ja osobiscie nie wyobraząm sobie ślubu ot we dwójkę, bez rodziców i braci chociażby, dla mnie to zbyt amerykańskie.
Stary 2009-05-25, 12:09   #23
chilanes
Zakorzenienie

dubel

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-05-25 o 12:14
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 15:21   #24
niunia32
Zakorzenienie

gratuluje...
ciekawy pomysł na ślub, choć mimo wszystko ja bym chciała mieć chociaż rodziców na ślubie..

ale świadków chyba zabieracie ze sobą?

ps. bardzo razi mnie jedna rzecz, mianowicie chodzi o błędy. Są BIURA a nie BIORA

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 15:53   #25
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

skoro to Wasze marzenie, to życzę, żeby się spełniło
ale ja sama nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na taki ślub. romantyczne miejsce - ok, ale bez nikogo bliskiego, to już nie to samo..
i jeszcze świadkowie załatwieni przez biuro - jakieś obce, przypadkowe osoby. jak dla mnie to troszkę porażka
ale każdy ma prawo do swojego szczęścia, więc wszystkiego dobrego życzę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 17:45   #26
nikusia2007
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
skoro to Wasze marzenie, to życzę, żeby się spełniło
ale ja sama nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na taki ślub. romantyczne miejsce - ok, ale bez nikogo bliskiego, to już nie to samo..
i jeszcze świadkowie załatwieni przez biuro - jakieś obce, przypadkowe osoby. jak dla mnie to troszkę porażka
ale każdy ma prawo do swojego szczęścia, więc wszystkiego dobrego życzę
dla mnie proażka jest wieskie wesele ,z orkiestra z lat 20-stych i pijanym wujkiem staszkiem ,wszyscy to sam ,dwa dni imprezy ,chlania ,tanczenia przy wieskiej melodi ,zero oryginalnosci wtym...po prostu porazka
Stary 2009-05-25, 17:55   #27
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie proażka jest wieskie wesele ,z orkiestra z lat 20-stych i pijanym wujkiem staszkiem ,wszyscy to sam ,dwa dni imprezy ,chlania ,tanczenia przy wieskiej melodi ,zero oryginalnosci wtym...po prostu porazka
nie każdy ma taką rodzinę więc proszę nie pisz, że dziewczyny, które mają wesele sa wieśniarami ja mam normalna rodzinę a nie jakąś patologiczną
Ciebie nie znam a tym bardziej Twojej rodziny ale skoro ta piszesz to skąd masz taką wizję wesela?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 18:17   #28
kocurazab
Zadomowienie

A ja wcale nie uważam wesela za porażkę. Jesteśmy razem 11 lat, w tym roku bierzemy ślub i robimy wesele - nie dla żadnych ciotek, ani nikogo innego prócz nas samych. Chcemy tak właśnie świętować nasz dzień - z pompą, nawet jeśli wszystkim wszystko nie będzie się podobało - mam to w nosie, bo wszystkim i tak nie dogodzi.
Poza tym nie wyobrażam sobie ślubu bez rodziców, na dodatek z obcymi ludzmi w roli świadków.
Nie mam w zamiarach Cię urazić. Po prostu zejdź trochę na ziemię i nie obrażaj innych osób, które robią wesele. Każdy ma inny zamysł swojego ślubu i trzeba to szanować, nawet jeśli nam się to BARDZO nie podoba. Tak jak każdy szanuje Twoją decyzję, nawet jeśli jej nie popiera.

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-05-25 o 18:21
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 19:36   #29
nikusia2007
BAN stały

ale po co wchodza tu osoby ktory maja zwykly slub z weselem ?? ten watek skierowany jest do osob robiacy slub w nietypowy sposob ...nie prosilam o opinie czy komus sie to podoba czy tez nie

ja robienie wesela uwazam za typowa wioche bylam na 5 weselach i moge je wrzucic do jednego wora ,procz kroju sukni ,rodzajem samochodu(ktorym zajezdza mlod para) i paroma drobnymi szczegolami) .
Stary 2009-05-25, 19:47   #30
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale po co wchodza tu osoby ktory maja zwykly slub z weselem ?? ten watek skierowany jest do osob robiacy slub w nietypowy sposob ...nie prosilam o opinie czy komus sie to podoba czy tez nie .
bo to jest forum dla wszystkich powinnaś uszanować decyzję innych a nie wyzywać od razu każdy ma prawo się wypowiedzieć i nie każdy musi się zachwycać tym pomysłem piszesz o tym na kilku watkach jakbys się chciałą tym chwalić a nie kazdy ma taka sama wizje ślub
Ty chcesz ślub z dala od rodziny, a inni sobie bez nich tego dnia nie wyobrazaja i tyle to też zależy od relacji w danej rodzinie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-05-25 o 19:50
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości