|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Bajki na rzutnik
http://bajkinarzutnik.pl/
Pamiętacie?... Mój kolega ma tą stronę w opisie na gg- weszłam i wzruszyłam się Cieszy mnie, że twórca ma w planach powiększenie bazy bajek, ja na razie znalazłam 3 z mojego dzieciństwa (born in 1985 ) i czekam niecierpliwie aż zamieści więcej.Przypomnienie sobie tego wyciszenia i niecierpliwego oczekiwania na seans kiedy mama gasiła światło...bezcenne ![]() Edit: I jeszcze tutaj są: http://www.bajkidladzieci.13tka.com/...php?page=index (thx backie )
Edytowane przez bessens Czas edycji: 2009-08-30 o 22:52 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bajki na rzutnik
oj pamiętam..
![]() mama wieszała na ścianie prześcieradło a My czekaliśmy z niecierpliwością na bajkę...najbardziej pamiętam "sierotkę Marysię..." a resztę to tak już słabiej ale chciałabym swoim dzieciaczkom zrobić kiedyś taki seansik
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ojej
pamiętam i ja.. tyle tych taśm(? wyglądało jak klisze z aparatu ) było.. ale rzutnik nam się popsuł.. a chętnie bym sobie teraz obejrzała na takim rzutniku, na ścianie w pokoju.. ehh..Pamiętam bajkę o Koziołku i o jakimś Grzybie, co rósł w lesie.. tzn., ten grzyb sobie żył normalnie, w sensie, że był upersonifikowany:P
So I hold back tears, move in the right direction. Edytowane przez zielona naszywka Czas edycji: 2009-08-30 o 21:54 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mojej ukochanej Złotej Kaczki nie ma...
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Takie wyznania to na nocny seans.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętam
Oglądałam na drzwiach - duże, białe, bez szyby ![]() Ale nie ma 12 księżniczek... Ani Zorro! I była też taka jakaś o krasnoludkach, nie pamiętam tytułu.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Toż to jest już noc
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam, z jaką ekscytacją czekałam na takie seanse. Oglądałam z siostrą na prześcieradle powieszonym na szafie a tata przerzucał slajdy. Jedyna bajka, jaką pamiętam i moja ulubiona to Smerfy
Ciekawe, gdzie teraz moi rodzice trzymają rzutnik i slajdy
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13993451]Pamiętam
Oglądałam na drzwiach - duże, białe, bez szyby ![]() Ale nie ma 12 księżniczek... Ani Zorro! I była też taka jakaś o krasnoludkach, nie pamiętam tytułu.[/QUOTE]"Krasnoludki są na świecie" - coś w ten deseń mam, może to ta ![]() Ciesze się, ze mi przypomniałyście - rzutnik mam sprawny, bajek też pełno wala się w pudełku - coś mi się widzi w najbliższym czasie seansik
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Temu nie wypada zaprzeczyć.
Cytat:
![]() http://www.bajkidladzieci.13tka.com/...rwony-kapturek No nie mogę... Źródło: http://www.bajkidladzieci.13tka.com/...php?page=index Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-08-30 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Mój rzutnik i całe pudło bajek prawdopodobnie leżą sobie w jak najlepszym stanie w piwnicy - tak twierdzi moja Mama
![]() Po zobaczeniu tej strony nie ma przebacz - odkurzę to wszystko i zorganizuję sobie sentymentalny seans
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13993451]Ale nie ma 12 księżniczek... Ani Zorro! I była też taka jakaś o krasnoludkach, nie pamiętam tytułu.[/QUOTE]Z opisu strony wynika, że im wiecej osob bedzie wchodzic na strone, rejestrowac sie i wyrażać podziw tym więcej bajek będzie zamieszczać autor. Na pocieszenie powiem, że „szczęście to oczekiwanie” ![]() Cytat:
ooo, a tej strony nie znałam im ich więcej tym lepiej.
Edytowane przez bessens Czas edycji: 2009-08-30 o 22:58 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Te bajki to jedne z piekniejszych wspomnień z mojego dzieciństwa
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten dzwięk przewijania, i klisza zawsze cieplutka wylatywała... ![]() Smaka mi robicie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
ajjj ale mi wspomnienia wróciły
)) ciekawe czy mój sprzęcior jeszcze działa :P
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
o jejku... chyba dziś przejrzę stare klisze... nie pamiętam ich wszystkich dokładnie, ale ja najbardziej lubiłam rysunkowych flipa i flapa
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam.Mam do dziś rzutnik i kilka bajek do wyświetlenia
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja szczególnie pamiętam Reksia :p
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez treeth Czas edycji: 2010-05-07 o 17:01 |
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Skąd wy wszystkie macie jeszcze rzutniki?
Czuję się pokrzywdzona.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mimo, że rocznik '93 to też miałam coś takiego, uwielbiałam
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Jejuuuu wspomnienia
. Niestety nie mam już ani rzutnika, ani bajek, nie wiem co się z nimi stało, chyba zostały kiedyś zalane przez powódź .Może uda mi się kupić taki sprzęcior, tak bardzo chciałabym to przeżyć jeszcze raz
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio wspominałyśmy z koleżankami w pracy bajki na rzutnik
![]() nawet szukałam rzutników na all miłe wspomnienieja pamiętam, że miałam "szklaną górę" i "szewczyna dratewkę" całe pudło tego miałam... tylko gdzie to teraz jest??
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Wspomnień czar
Z ciekawości zaszłam dziś do babci gdzie znajduje się moja działająca jeszcze "Ania" oraz bajki. Otóż wynalazłam takie klisze w swojej kolekcji: - W pustyni i w puszczy - Krysia Bezimienna - Farbowany lis - Słoniątko - Dzieci z Bullerbyn - Karolcia - Królewna i pokojówka - Bruno w psim cyrku - Tajemnicza wyspa - Kosmatek ze starej wierzby - Wielka, większa i największa Szykuje sie sentymentalny wieczór, ale to dopiero po obronie mgr Parę bajek, które sobie z tamtych czasów przypominam, zaginęło w akcji Ale najbardziej mi żal...nie, nie białego misia ale kliszy z bajką o tytule bodajże "Gwiazdka z choinki".... miała taki świetny świąteczny klimat...niestety fabuły nie pamietam a klisza uległa zniszczeniu jeszcze za moich dziecięcych lat ale może nic straconego...może ktoś ją zamieści na stronce a jak nie to szykuje sie polowanie na Allegro
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkich i zapraszam na Forum miłośników bajek z rzutnika . Bajki zbieram od kilku lat. Mam ich w kolekcji ponad 2500 i postaram się wszystkie je z czasem skatalogować na nowej stronie o bajkach www.swiatbajeczek.pl
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
swietne, az mi sie przypomniało jak z tata oglądalismy bajki z rzutnika
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeżeli którakolwiek ma i nie potrzebuje takich bajeczek na rzutnik, bardzo chętnie się za nię wymienię. Moim małym kuzynom sprawi to ogromną frajdę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

Cieszy mnie, że twórca ma w planach powiększenie bazy bajek, ja na razie znalazłam 3 z mojego dzieciństwa (born in 1985
) i czekam niecierpliwie aż zamieści więcej.
)

.