Jaka fryzura do takiej sukni ślubnej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-08, 23:53   #1
blau
Rozeznanie

Wink

Jaka fryzura do takiej sukni ślubnej?

Witam! Znalazłam wymarzona suknię ślubną, teraz zastanawiam się jaka fryzura będzie do niej pasować, czy z diademem, kwiatem po boku? Dodam że mam włosy długie za łopatki i bardzo proste, raczej wchodzi w grę fryzura upięta, gdyż rozpuszczone loki nie sprawdzą się u mnie przez tyle godzin podczas ślubu, a potem wesela.
Czekam na propozycje

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 07:58   #2
szana
Zadomowienie

Dot.: Jaka fryzura do takiej sukni ślubnej?

Piękna suknia!!! co to za model?
ja bym widziała do niej jakieś fale ,może upięte
coś z tego bym wybrała do niej
szana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 12:32   #3
blau
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Piękna suknia!!! co to za model?
ja bym widziała do niej jakieś fale ,może upięte
coś z tego bym wybrała do niej
Model Anniston od Maggie Sottero. Wiesz, boje się że takie fale mi się rozkręcą na weselu podczas tańca. Rok temu moja koleżanka (posiadaczka takżemega prostych długich włosów) miała właśnie falowane włoski, pół na pół, czuli góra upięta, dół puszczony luźno i około północy miała juz prawie proste włosy...
Już sama nie wiem, wstawie te fryzurki które znalazłam ostatnio w necie i które mi się podobają:

Stary 2009-09-09, 12:44   #4
butterfly20
Zakorzenienie

:sli na:: eek:: eek:

CO ZA PIĘKNA SUKNIA!!!!!!Zupełnie w moim stylu i guście!!!!
Blau powiedz mi,czy faktycznie tak fajnie podkreśla pupę? I gdzie ją zamówiłaś? I ile kosztowała??

Jestem po prostu oczarowana Ja jeszcze za mąż nie wychodzę,ale z ciekawości musiałam zapytać i liczę,że mi odpowiesz,bo ja chyba będę śnić o tej sukni.

Kiedy masz ślub? Z fryzurek,które pokazałaś najbardziej podoba mi się ta ostatnia. Jest prześliczna
Podobają mi się rozpuszczone i pofalowane włosy,ale myślę tak jak Ty- że nie jest to zbytnio trwała fryzura. Miałam coś takiego na Sylwestra i niestety-długo nie wytrzymało.Pozdrawiam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 12:49   #5
blau
Rozeznanie

Wink Dot.: Jaka fryzura do takiej sukni ślubnej?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
:sli na:: eek:: eek:

CO ZA PIĘKNA SUKNIA!!!!!!Zupełnie w moim stylu i guście!!!!
Blau powiedz mi,czy faktycznie tak fajnie podkreśla pupę? I gdzie ją zamówiłaś? I ile kosztowała??

Jestem po prostu oczarowana Ja jeszcze za mąż nie wychodzę,ale z ciekawości musiałam zapytać i liczę,że mi odpowiesz,bo ja chyba będę śnić o tej sukni.

Kiedy masz ślub? Z fryzurek,które pokazałaś najbardziej podoba mi się ta ostatnia. Jest prześliczna
Podobają mi się rozpuszczone i pofalowane włosy,ale myślę tak jak Ty- że nie jest to zbytnio trwała fryzura. Miałam coś takiego na Sylwestra i niestety-długo nie wytrzymało.Pozdrawiam
Suknia będzie kosztowała mnie ok 3 tys, to z powodu tych misternych aplikacji koronkowych pięknie podkreśla figurę, nie trzeba być do niej super chudym, raczej lepiej żeby były te kobiece kształty zamówię ją w Gebi w J. Górze, a ślub 14 sierpnia 2010.

Teraz myślę jakie włoski i bukiet to niej, bo jest dość bogata a nie lubię przesady.

Stary 2009-09-09, 13:12   #6
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
Suknia będzie kosztowała mnie ok 3 tys, to z powodu tych misternych aplikacji koronkowych pięknie podkreśla figurę, nie trzeba być do niej super chudym, raczej lepiej żeby były te kobiece kształty zamówię ją w Gebi w J. Górze, a ślub 14 sierpnia 2010.

Teraz myślę jakie włoski i bukiet to niej, bo jest dość bogata a nie lubię przesady.
Też nie lubię przesady. Jest bogata więc na pewno minimum biżu,albo bardzo skromna.
Tamten ostatni koczek wydaje się super do niej.A welon będziesz miała?
A co do bukietów to zależy od całokształtu. Wiadomo,że poniekąd makijaż dobiera się kolorystycznie do bukietu. Znaczenie ma też Twoja figura.
Ja jestem wysoka i raczej szczupła i wyobrażam sobie siebie tylko z bukietem ułożonym kaskadowo ze storczyków i eustomy
Dużo jest o tym na wątku o dekoracjach

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-09, 19:28   #7
maggie123
Zakorzenienie

przecudna suknie!!
Maggie Sottero uwodzi swą kolekcją...
normalnie się zakochałam.
jakim cudem tak tanio? z ekspozycji??

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 21:20   #8
blau
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Też nie lubię przesady. Jest bogata więc na pewno minimum biżu,albo bardzo skromna.
Tamten ostatni koczek wydaje się super do niej.A welon będziesz miała?
A co do bukietów to zależy od całokształtu. Wiadomo,że poniekąd makijaż dobiera się kolorystycznie do bukietu. Znaczenie ma też Twoja figura.
Ja jestem wysoka i raczej szczupła i wyobrażam sobie siebie tylko z bukietem ułożonym kaskadowo ze storczyków i eustomy
Dużo jest o tym na wątku o dekoracjach
Tak, będę miała welon, bardzo delikatny, taką mgiełkę, bez haftów, nie wiem czy nawet lamówkę dawać? Znalazłam też welon z jakimiś kryształkami, widoczny w załączniku, ale w sklepach takiego nie widziałam.

Jeśli chodzi o biżu myślałam o delikatnych kuleczkach kryształowych w uszach i o bransoletce kryształowej (wszystko w srebrze).

Co do bukietu tez duży dylemat, lobię róże.
Ślub w kolorach biel- złoto, kamizelka pana młodego i krawat jasno złote, a kwiaty, nie wiem sama...

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
przecudna suknie!!
Maggie Sottero uwodzi swą kolekcją...
normalnie się zakochałam.
jakim cudem tak tanio? z ekspozycji??
Tania bo szyje znajoma i płace sama za materiał, a hurtowo to wiadomo że taniej.

Ja też się zakochałam

Stary 2009-09-10, 12:46   #9
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

wszystko zależy czy masz długą wysmukłą szyję, czy raczej krótką...to też wiele zmieni przy fryzurze, bo jeśli jesteś dość wysmukła to lepiej może zdecydować się na delikatne fale, coś w bardzo romantycznej stylizacji, lekko puszczone na ramiona.
Stary 2009-09-11, 21:08   #10
zeld
Przyczajenie

Smile Dot.: Jaka fryzura do takiej sukni ślubnej?

Cytat:
Witam! Znalazłam wymarzona suknię ślubną, teraz zastanawiam się jaka fryzura będzie do niej pasować, czy z diademem, kwiatem po boku? Dodam że mam włosy długie za łopatki i bardzo proste, raczej wchodzi w grę fryzura upięta, gdyż rozpuszczone loki nie sprawdzą się u mnie przez tyle godzin podczas ślubu, a potem wesela.
Czekam na propozycje
HA! Mam dokładnie ten sam problem Też szyje suknie i..... na dodatek tą samą! Anniston jest po prostu przecudna, zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia! Szkoda ze nie mozna ich zobaczyc i zmierzyc, nigdzie jej nie ma, a szukalam tez za granica :/
Mam mega proste długie włosy, które sie rozprostowują w moment, ale ogólnie lepiej sie czuję w rozpuszczonych włosach i będę chyba szukać czegoś pół na pół...

Czuję sę jakbym sobowtóra znalazła ślub też w 2010 tylko ok 2 miesiące wcześniej...

Życzę powodzenia i wspaniałego ślubu!!!

P.S: Jeżeli ktoś ma jakies przykłady fryzur pół upiętych, pół rozpuszczonych przy prostych włosach, będę bardzo wdzięczna za przykłady!

Edytowane przez zeld
Czas edycji: 2009-09-11 o 21:37
zeld jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-11, 23:27   #11
blau
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zeld Pokaż wiadomość
HA! Mam dokładnie ten sam problem Też szyje suknie i..... na dodatek tą samą! Anniston jest po prostu przecudna, zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia! Szkoda ze nie mozna ich zobaczyc i zmierzyc, nigdzie jej nie ma, a szukalam tez za granica :/
Mam mega proste długie włosy, które sie rozprostowują w moment, ale ogólnie lepiej sie czuję w rozpuszczonych włosach i będę chyba szukać czegoś pół na pół...

Czuję sę jakbym sobowtóra znalazła ślub też w 2010 tylko ok 2 miesiące wcześniej...

Życzę powodzenia i wspaniałego ślubu!!!

P.S: Jeżeli ktoś ma jakies przykłady fryzur pół upiętych, pół rozpuszczonych przy prostych włosach, będę bardzo wdzięczna za przykłady!
Ja mierzyła suknie prawie identyczną, nie miała jedynie tych ozdobnych haftów (krój ten sam).

Też czuje się jakbym spotkała sobowtóra
A co do fryzury to również widzę się raczej w rozpuszczonych. Tyle, że jak już wspominałam, rozpuszczone włosy rozkręcą mi się na bank, a proste mam na co dzień więc chce coś zmienić, po drugie chyba spięte włosy wyglądają subtelniej i bardziej elegancko (mam chyba takie wrażenie z powodu codziennego rozpuszczenia ich )

Tu fryzurki, które mi się podobają (pół na pół):

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 23:36   #12
blau
Rozeznanie

I jeszcze takie :

Edytowane przez blau
Czas edycji: 2009-09-11 o 23:45 Powód: zdubowałam zdjęcia
Stary 2009-09-12, 00:34   #13
zeld
Przyczajenie

Cytat:
Ja mierzyła suknie prawie identyczną, nie miała jedynie tych ozdobnych haftów (krój ten sam).

Też czuje się jakbym spotkała sobowtóra
A co do fryzury to również widzę się raczej w rozpuszczonych. Tyle, że jak już wspominałam, rozpuszczone włosy rozkręcą mi się na bank, a proste mam na co dzień więc chce coś zmienić, po drugie chyba spięte włosy wyglądają subtelniej i bardziej elegancko (mam chyba takie wrażenie z powodu codziennego rozpuszczenia ich )

Tu fryzurki, które mi się podobają (pół na pół):
Dzięki za zdjęcia, chyba piąta mi sie najbardziej podoba, choć ja myślę o czymś co by było trochę wiekszym nieładem artystycznym i z większą ilością rozpuszczonych włosów, jak jedna z tych pod koniec. Bo z upięć mi się też włosy "wyślizgują", a zupełnie rozpuszczone mam na codzień... Próbowałam niedawno też u fryzjera kręcenia włosów na prostownicy i utrzymały mi się włosy prawie cały wieczór (styl hiszpański), tyle że z czasem były mniej pofalowane niż na początku i na tej imprezie nie tańczyłam...
Jak znajdę jakieś ciekawe przykłady to sama spróbuję tu zamieścić, ale nic mi do tej pory w 100% nie pasuje... Jak dobrze, że jeszcze jest czas...
zeld jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 18:36   #14
myha82
Wtajemniczenie

A ja wogóle nie mam pojęcia jak mam się uczesać.Większość fryzur nadaje się do długich włosów a moje niestety sięgają jedynie do ramion.Może macie jakiś pomysł? Załączam zdjęcie sukni i moich niesfornych włosów oraz bukietu. Dosam że suknia jest w kolorze ecru czego nie widac na zdjęciu.
Załącznik 2514726

Załącznik 2514727

Załącznik 2514728

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2009-09-14 o 18:50
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 23:25   #15
blau
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zeld Pokaż wiadomość
Dzięki za zdjęcia, chyba piąta mi sie najbardziej podoba, choć ja myślę o czymś co by było trochę wiekszym nieładem artystycznym i z większą ilością rozpuszczonych włosów, jak jedna z tych pod koniec. Bo z upięć mi się też włosy "wyślizgują", a zupełnie rozpuszczone mam na codzień... Próbowałam niedawno też u fryzjera kręcenia włosów na prostownicy i utrzymały mi się włosy prawie cały wieczór (styl hiszpański), tyle że z czasem były mniej pofalowane niż na początku i na tej imprezie nie tańczyłam...
Jak znajdę jakieś ciekawe przykłady to sama spróbuję tu zamieścić, ale nic mi do tej pory w 100% nie pasuje... Jak dobrze, że jeszcze jest czas...
Mi się podobają fryzury typu artystyczny nieład, ale niestety są niefunkcjonalne w tym dniu, rozwalają się szybko i wyglądają kiepsko...
2 pierwsze zdjęcia:

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
A ja wogóle nie mam pojęcia jak mam się uczesać.Większość fryzur nadaje się do długich włosów a moje niestety sięgają jedynie do ramion.Może macie jakiś pomysł? Załączam zdjęcie sukni i moich niesfornych włosów oraz bukietu. Dosam że suknia jest w kolorze ecru czego nie widac na zdjęciu.
Suknia piękna, elegancka, kobieca i delikatna. Bukiet równiez mi się podoba, sama szukałam czegoś w złocie, bo mam plan Lubemu kupić jasno złotą kamizelkę i krawat, zobaczę jak ten pomysł wyjdzie w praniu
Twoje włoski są proste czy się kręcą?
Znalazłam takie fryzurki dla krótszych włosków od 3 zdjęcia (P.S. nie są zbyt wyszukane, bo faktycznie mało jest fryzur stricte dla średnich włosów ):

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 23:40   #16
blau
Rozeznanie

i jeszcze kilka dla krótszych włosków:

Stary 2009-09-15, 08:51   #17
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoje włoski są proste czy się kręcą?
Raczej są proste. chociaż jak jest wilgoć to troszke sie skręcają. Wogole to moje włosy sa ciężkie do układania-żyją własnym życiem

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 15:51   #18
blau
Rozeznanie

Cytat:
Raczej są proste. chociaż jak jest wilgoć to troszke sie skręcają. Wogole to moje włosy sa ciężkie do układania-żyją własnym życiem
Hmm, to może zakręć włoski na lokówce i zrób fryzurkę 'pół na pół'. Mi się osobiście takie podobają, lecz moje włosy niestety nie wytrzymają pokręcone, powiedzmy od 9 rano do 4 nad ranem
Może kup ładną spineczkę, ew. kwiat we włoski? Może coś na wzór fryzurki ze zdjęcia?
Może takie stroiki: http://www.allegro.pl/item730835512_...losy_biel.html

http://www.allegro.pl/item742042875_...do_wlosow.html

http://www.allegro.pl/item742042732_...do_wlosow.html

P.S. sama się nad takim stroikiem zastanawiam.

Edytowane przez blau
Czas edycji: 2009-09-15 o 15:57
Stary 2009-09-17, 20:45   #19
madziakkk
Przyczajenie

Rzeczywiście śliczna sukienka Ja dopiero wyruszam na poszukiwania już się boje
Mój slub też 14 sierpnia 2010
Pozdraiwam
madziakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 11:01   #20
madziakkk
Przyczajenie

Ale super że takie forum istnieje tyle przydatnych rzeczy sie dowiedziałam
Tu kilka moich propozycji co o nich sądzicie ?
madziakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 11:30   #21
allebazi
Rozeznanie

[QUOTE=blau;14197245]Ja mierzyła suknie prawie identyczną, nie miała jedynie tych ozdobnych haftów (krój ten sam).

powiedz proszę gdzie mierzyłaś i z jakiej kolekcji była ta podobna suknia
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 19:20   #22
necia99
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny,

Ja dzisiaj mierzyłam suknię Maggie Sottero model Anniston w Białymstoku i też się w niej zakochałam... w rzeczywistości wygląda duzo lepiej jak na zdjeciach. Myślałam o własnie takim kroju sukni i takim materiale dlatego aż się zdziwiłam jak zobaczyłam ją w salonie Z bukietów powyzej pierwsze są śliczne!!!
necia99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 21:27   #23
capricorno
Raczkowanie

GG do capricorno

Cytat:
Załącznik 2514726

Załącznik 2514727

Załącznik 2514728
może fryzjer pomoże w podjęciu decyzji , ja sobie wymarzyłam ugrzecznioną gładką fryzurkę albo artystyczny nieład a fryzjer powiedział że do mojej osobowości nie pasuje ulizana fryzurka bo ja taka grzeczna nie jestem
capricorno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 12:03   #24
kasiella7
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny
Jaka Fryzurka Waszym zdaniem będzie pasowała do tej Sukni

http://images02.olx.pl/ui/2/46/06/35624006_1.jpg
http://images02.olx.pl/ui/2/46/06/35624006_2.jpg
http://images30.fotosik.pl/268/09c463a861d524f9.jpg

Myślałam o czymś Takim
http://ikf.styl.fm/fryzury-slubne/fryzura11172.htm

Pozdrawiam
Kaśka;*
kasiella7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 11:05   #25
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez kasiella7 Pokaż wiadomość
Suknia jest bardzo strojna i ta fryzura na pewno do niej nie pasuje. Stawiałabym na minimalizm w dodatkach. Wlosy do tego jakoś ładnie spięte.
Stary 2010-04-22, 22:59   #26
patri83
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
jaką fryzurkę do sukni Emmi Mirage Kenzo?
Mam długie ciemne włosy
Proszę o pomoc i wskazówki
pozdrawiam
patri83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 12:15   #27
butters
Raczkowanie

Patri nie wiem czy chcesz miec polupiete wloski czy koka.
Bardzo ladna jest fryzurka z tiara to juz wersja deluxe, ale tez skromniejsze fryzury w stylu baronowej tez dodadza uroku Twojej sukni.
butters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 19:11   #28
patri83
Przyczajenie

ja na pewno upięte włosy, bo mam długa welonkę, szukam wciaż i jeszce nie znalazłam odpowiedniej fryzry
patri83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 20:02   #29
SamadhiRose
Przyczajenie

Hej!
Mam dylemat co zrobić z włosami na swój ślub. Myśle o czym romantycznym, tylko nie jestem zdecydowana czy ma byc to kok czy raczej włłosy częsciowo upięte. Mam długie gęste, falowane włosy prawie do pasa. Wiem, ze z jednej strony byloby mi wygodniej w spietych ale jest cos niesamowicie romantycznego w czesciowo rozpuszczonych włosach. Aha bede miec welon, dlugi do pasa ozdobiony koralikami, a do sukienki beda dołaczone ramiączka z koronki w kształcie trójkąta. Proszę o radę.
SamadhiRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 10:31   #30
kasiella7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Suknia jest bardzo strojna i ta fryzura na pewno do niej nie pasuje. Stawiałabym na minimalizm w dodatkach. Wlosy do tego jakoś ładnie spięte.
Fryzjerka stwierdziła,że w takiej fryzurce wyglądam SUPER...Ja tez tak twierdze widziałam się w niej i bardzo mi odpowiadała.Najważniejsze żebym czuła się wyjątkowo
kasiella7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości