|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
sypialnia z garderoba
Witam
Nie moge sobie poradzic z aranzacja pokoju w ktorym ma byc sypialnia i garderoba. Wynajelam projektanta 120 zl/m2 ale okazalo sie to okrutnym niewypalem. Dostalam taki projekt, ktory wymagal ode mnie tego bym latala . W sypialni chcialabym umiescic lozko 140/200 i szafe wnekowa (jak najwieksza) z polkami, szufladami, wieszakami na dlugie sukienki i na bluzki. Prosze o rade bo sama sobie nie poradze Rysunek pokoju /http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b597811af80a37cf.html Pozdrawiam Beata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sypialnia z garderoba
Bardzo maleńki pokój jak na takie łóżko i do tego szafę-garderobę.
Drzwi jak przypuszczam mają ok. 80cm, a po drugiej stronie to jest okno? I ma ok. 140cm. Jeśli tak to: 1. szafę bym postawiła na ścianie z drzwiami (miałaby wymiar ok. 150cm pewnie, a głęboka może być wtedy na nawet 70cm. A łóżko bym postawiła pod tym oknem (jeśli to okno a nie balkon) Wiem, że to MOŻE niewygodne, bo blokuje dostęp do okna, ale tak mogłoby być "ładnie". Ponad to mogłabyś postawić sobie drugą szafę na ścianie z oknem. 2. Szafa na ścianie z drzwiami, a łóżko na ścinie 337, wtedy między łóżkiem a szafą byłoby ok 60-70cm odstępu, ALE zostaje ściana 276 gdzie możesz jeszcze jakąś komodę (bieliźniarkę) wstawić, a na ścianie wygodnie powiesić np. tv. Ale przy tak małym pokoiku, ja bym jednak myślała, nad jakimś rozkładanym łóżkiem, albo nad narożnikiem na ścianę 337 i ścianę z oknem (krótsza część na ścianie z oknem)- zyskujesz przestrzeń za dnia, no chyba że ten pokój ma służyć tylko spaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i oczywiście nie należy zapominać, że ludzie w branży stale ze sobą współpracują, wobec czego projektanci mają czasami upusty w firmach, w których kupują, więc dany materiał może kosztować dla niego mniej, niż dla osoby prywatnej, która kontaktowałaby się z firmą we własnym zakresie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W takim wypadku współczuję jej jeszcze bardziej, bo latanie to umiejętność, której nie da się od ręki opanować. ![]() Poza tym zgadzam się z Edycią, aby lepiej wstawić rozkładaną kanapę lub nawet fotel (są duże i wygodne, choć zdecydowanie jednoosobowe). Wtedy nawet zmieściłoby się nieduże biurko po oknem (w lewym rogu ściany 258) lub dodatkowa komoda - jeśli ma to być wyłącznie sypialnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to mój pomysł na twoją sypialnie. łóżko ma wymiary takiejakie chciałaś 140/200 szafa jest 150 ale może być i wieksza (tak 180 to sie spokojnie zmiesci) i bym zrobiła drzwi pszesuwane ew. składane (tu wstawiłam szafe jaka była w programie. Tylko trzeba dobrze zaplanowac jej wnetrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Całkiem fajnie to wygląda, choć przy takim rozwiązaniu drzwi przesuwane w szafie są chyba jedynym odpowiednim rozwiązaniem, bo inaczej byłby utrudniony dostęp do jej zawartości. No chyba, że zamiast łóżka będzie składana kanapa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Witaj KONIEC! byłam bardzo zadowolona z projektu kuchni, dlatego poproszę Ciebie także jak będziesz miała czas na zerknięcie na moją sypialnię, któa jest bardzo wąska.....chcielibyśmy tam wstawić normalne łóżko, chociaż jeszcze sami nie wiemy, a po prawej stronie od wejscia myslelismy wlasnie zabudować przestrzeń szafą..co o tym myślisz? moje mieszkanie to same "kiszki"
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Oj tylko nie drzwi składane. Ja miałam drzwi składane do pokoju ale to był koszmar! Strasznie głośne i strasznie awaryjne. Co tydzień działo się z nimi coś złego ;/ Dlatego najlepiej przesuwane - z nimi mam same dobre doświadczenia ;]
Co do sypialni Jeannie_jk to może spróbuj narożnik kupić? bardzo ładne teraz robią, a są bardzo pratkyczne. Ja kupiłam po remoncie łóżko małżeńskie do małej sypialni ale po miesiącu je sprzedaliśmy i kupiliśmy właśnie narożnik i wstawiliśmy szafę przesuwaną, wtedy zmieściło się jeszcze biurko na komputer ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wątek sprzed prawie roku, więc Autorka najprawdopodobniej sypialnię ma już urządzoną, ale że lubię się bawić w meblowanie (a szczególnie w bezsenne noce...
![]() Cały rysunek przedstawia najdłuższą ścianę (337), te kolorowe mazaje to oczywiście pościel. Myślę, że da się tam wstawić zarówno rozkładaną kanapę (takie rozwiązanie było w którymś katalogu Ikei) jak i łóżko. Jedyny minus drugiej opcji - na przejście pozostaje między łóżkiem a przeciwległą ścianą jakieś 70 cm, ale myślę, że chyba wystarczy. Strasznie mi się takie rozwiązanie podoba ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.